pa sad koja je..

pa koja je ovdje koja na tvojim slikama?jao_situacije wrote:ova gornja mi vuče na dvije puške
pa sad koja je..
Nuken wrote:Preko nekih svojih ljudi sam došao do nekih turaka koji će sutra hodočastiti naš štand pa ćemo vjerovatno imati slike sutra u toku dana.
samo nek naprave dobre slike od svega sto mogu. i pozdravi raju u istanbulu od nas sviju.Nuken wrote:Ako ne budem tu da postavim slike/informacije ili šta već dođe do nas iz Turske, bacite pogled i zaprat na Twitter @CT_operative (nisam ja ali on će prvi imati informacije )![]()
155_mm wrote:samo nek naprave dobre slike od svega sto mogu. i pozdravi raju u istanbulu od nas sviju.Nuken wrote:Ako ne budem tu da postavim slike/informacije ili šta već dođe do nas iz Turske, bacite pogled i zaprat na Twitter @CT_operative (nisam ja ali on će prvi imati informacije )![]()

koliko vidim ima dobrih pi...a na standu155_mm wrote:pa zar nema nikog da ode i uslika taj stand kako valja. ili je kod jadnog bosnje tradicija da slika direktore firmi i resornog ministra po sajmovima. a nikad niko nije valjano uslikao sta se izlaze.

Nuken wrote:Bolje slike u toku dana, vjerovatno idu i na neke portale. Za sada ovo
heckler wrote:Sreca pa imamo sliku glavonja ispred standa. To mi je bilo najbitnije i sad sam rahat...
http://mod.gov.ba/slike2013/100517-41.jpg
Po ono malo informacija sto imamo neke slicnosti se vide odmah. 6X6, kalibar, oklopljena kabina i iako nemamo sliku BH haubice straga, vjerovatno i slican metod stabilizacije. To sve podsjeca na francusku skolu i neka rjesenja sa njihovog Caesara sto je ista skola koju i mi pratimo, tojest koju smo nastavili pratiti jos od prijeratnih rjesenja za samohodnu Noru. Sam top je izveden iz njihove vec postojece 155mm vucene haubice, sto ima smisla jer taj dio su vec imali rijesen. Interesantno ce biti vidjeti ima li i koliko slicnosti u nacinu punjenja. Tu bi nasa verzija trebala biti naprednija.archi_a wrote: Turska verzija nove haubice, ima li sličnosti sa BH verzijom?
Sto? Mislis da bi im pojeo sve ferrero kuglice i rahat-lokum?155_mm wrote:jos da nisu izbacili onog suvada osmanagica koji bi to sou bio na sajmu.
![]()
![]()
heckler wrote:Sto? Mislis da bi im pojeo sve ferrero kuglice i rahat-lokum?155_mm wrote:jos da nisu izbacili onog suvada osmanagica koji bi to sou bio na sajmu.
![]()
![]()
http://mod.gov.ba/slike2013/image-0-02- ... 9e9a-V.jpg

ne vidi ti se slika.Nuken wrote:Ima li neko informacije o ovoj kompaniji![]()