jesam, skroz, pa svi profi siju grasak ovako i setaju salate po plastenikuMu'min wrote:Ratarka je profi samo je nama prodala priču da je početnik.
Bravo Ratarka (šalim se gore), zavidim ti u pozitivinom smislu.
hvala
Moderator: anex
jesam, skroz, pa svi profi siju grasak ovako i setaju salate po plastenikuMu'min wrote:Ratarka je profi samo je nama prodala priču da je početnik.
Bravo Ratarka (šalim se gore), zavidim ti u pozitivinom smislu.
cekaj dok pocnem paradajz seljakatMu'min wrote:Ti si Ratarka, prva mobilna baštovanka.
Onda cu ja ove moje malce prepikirati sutra insAllah!Mu'min wrote:Paradajzi kako su pikirani sada ne istezuju se više, malo je i temp. snižena.kerima1 wrote:Nego de nam reci kakvi su ti paraajzi,imas li problema sa izduzenjem istih?Ja ne znamna sta ce ovim mojim ispasti,izduzili vratove ko da nesto okolo traze hehe.Uskoro cu ih prepikirati pa cu ih sto dublje posaditi.
Rastu dodatni listovi, buketić u glavi. Čekam da ifrezaju kako bi mogo šta početi sijati. npr. kompir.
Meni je vec dokusurilo iznosi unosi sa balkona u kucu.Ratarka wrote:cekaj dok pocnem paradajz seljakatMu'min wrote:Ti si Ratarka, prva mobilna baštovanka.
Selam Kerimakerima1 wrote:Zar mi prije posijasmo nego vi na moru ?
Alejku muselam.Mu'min wrote:Selam Kerimakerima1 wrote:Zar mi prije posijasmo nego vi na moru ?
ne sije ko ima sjemena već ko je naučio a prvi siju samo oni nestrpljivih prstiju.
Ja krompir u sarajevu nikad nisam sadio prije prvog maja, a ni moji stariji, mama, rahmetli nana i dedo ...kerima1 wrote:Tako se kaze,ali..Mu'min wrote:Selam Kerimakerima1 wrote:Zar mi prije posijasmo nego vi na moru ?
ne sije ko ima sjemena već ko je naučio a prvi siju samo oni nestrpljivih prstiju.
Zar nije vakat bilo sijanju krompira,moji cak smatraju da su i okasnili
Nisam probao nikad niti ću, i da nemaju utjecaj na kvalitet zemlje imaju na kvalitet zdravlja.Pomalo smiješno pitanje (Jesu li mnogo štetne te hemikalije) koliko god da su štetne mnogo je kad je zdravlje u pitanju.hrastov žižak wrote:Onaj osjećaj kad opljeveš pola stadiona bijelog lukaJel iko probao prskat luk herbicidima da spriječi rast korova? Jesu li mnogo štetne te hemikalije, kakav uticaj imaju na kvalitet zemlje?
Ja nikad nisam ništa prskala, niti mislim to raditi u budućnosti. Hemija je hemija. Bolje ti je imati polovinu od toga, ali da je zdravo. Ja nikad ne bi kupila ni kineski bijeli luk, jer znam da je otrov, tretiran svim i svačim.hrastov žižak wrote:Onaj osjećaj kad opljeveš pola stadiona bijelog lukaJel iko probao prskat luk herbicidima da spriječi rast korova? Jesu li mnogo štetne te hemikalije, kakav uticaj imaju na kvalitet zemlje?
i mene bi ovo zanimalo, zna li neko ima li sta biljno a da djeluje? dje li je vrtlar, on bi to mogo znat...hrastov žižak wrote:Što je smiješno pitanje? Ko da su sve hemikalije štetneSve zavisi od sastava. Mada pretpostavljam da su herbicidi neorganskog sastava, te da su opasniji, dok insekticide možemo napraviti i od biljaka koje rastu oko nas. Zato me i zanima neko stručnije mišljenje, a ne klišej odgovor, "hemikalije su nezdrave i tačka".
Kod vas u Sa.je hladnije,mi ako ne posijemo u aprilu zemlja nam se zasusi i ne rodi slabo.rani krompir sijemo cak u martu.Ja krompir u sarajevu nikad nisam sadio prije prvog maja, a ni moji stariji, mama, rahmetli nana i dedo
Draga Ratarka biljni pripravci samo pospjesuju rast svog bilja,tu ti ne treba Vrtlar imas Kerimui mene bi ovo zanimalo, zna li neko ima li sta biljno a da djeluje? dje li je vrtlar, on bi to mogo znat..
lutka mojakerima1 wrote:Draga Ratarka biljni pripravci samo pospjesuju rast svog bilja,tu ti ne treba Vrtlar imas Kerimui mene bi ovo zanimalo, zna li neko ima li sta biljno a da djeluje? dje li je vrtlar, on bi to mogo znat..
Ja mislila hoces za sebe pa reko"nu coeka hoce se trovatihrastov žižak wrote:Ma ljudi da znate koliko imam luka ne bi govorili šta fali kopatiOvo pitam jer možda povećam proizvodnju iduće godine ako uspijem sve prodat. A treba dosta vremena i truda da se sav taj korov skloni. Ipak izgleda da nema bezopasnih herbicida.
A haj prodaji po većoj cijeni, ko da Bošnju briga jesi li ga ti pljeo ili prsko herbicidom
a ja se zabavila trazenjem kakvih recepata, hajde onda radi sta hoces, ja sam stavila najlon, ko fol nema korova, pa sam nasla to sa zarom, nisam probala, ali vidim vama dobro i ovakohrastov žižak wrote:ma prsko bi ja, haj što ću narod trovat, al žao mi zemlju zagadit
Jesi stvarno neki ccchrastov žižak wrote:ma prsko bi ja, haj što ću narod trovat, al žao mi zemlju zagadit
Kome "vama"? Eh moja Ratarka ja cuvam zaru oko kuce necu je pojesti,reko neka imam za moje bilje da ne prskam otrovimaali vidim vama dobro i ovako
ma opleti ti jednu onu moju pitu sa tom zarom, sto je sigurno sigurno jekerima1 wrote:Kome "vama"? Eh moja Ratarka ja cuvam zaru oko kuce necu je pojesti,reko neka imam za moje bilje da ne prskam otrovimaali vidim vama dobro i ovako![]()
![]()