Auto salon Kramar - vasa iskustva
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- JThomas
#3951 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
fantastično 
-
emko1234
#3952 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Ja nemam nikakav problem. Prvo tom djelatnošću se ne bavim, a da se bavim ne bih se stidio. Drugo nemam problem da priznam da sam bolju računicu vidio u kupovini nekoliko mjeseci starog auta nego u kupovini istog takvog glajnc novog iz salona. Ja dobio papire, garanciju, račune, servise, nove ljetne gume, jaknu i popust na thulu. Jesu li ga derali, koliko su ga derali, gdje su ga derali?! Pravo da ti kažem jebe mi se, 14 mjeseci kasnije sve radi ko i prvi put kad sam sjeo u njega. U servisnoj piše da je kontrolni pregled (servis) na njihovu ruku urađen na 5000km. A pored njega mi ljudi uradili na 74xx redovni servis iako je interval od zemlje do zemlje veći ili duplo ili četverostruko, značiStipuGaNime wrote:Sto se bolan emko1234 svadjas?
Pa sta je sramota da je kriza finansijska pogodila i mesare? Pa sad raja uzela malo da te mezeti ovde.
Nije sramota priznati da se nije imalo love uzeti novo,ha ja. Bice opet nekad ako Bog da. Dodjes,priznas da si uzeo polovno vozilo koje je mozda,ustvari ne mozda,nego 1000% sigurno bilo DEMO vozilo u salonu,drkao ga kako je ko htio i onda ga uvalili tebi kao "dobar deal".
Mozda je cak i sav skrsen bio,ali bitno je da je opravljen.
Pa nece niko tebi govoriti gdje ces ti svoje novce ulagati jaro moj. Niko !!!
ispoštovali me maximalno.
Baš sam se zajebo.
- golfiista
#3953 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Sjećam se prošle ili prije dvije godine, kod Tomića u Sa, lik skrši novu X5, prešla 4/5 milja, lola je na testnoj vožnji cijelu stranu popeglao...Neko je to kupio kao dobar dil, mislim ne mora da znači, ali je i moguće. jbg, sranja se dešavaju..
-
Seyfo
#3954 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Najbolji indikator krize. Proći će aBd, biće opet svegaStipuGaNime wrote:Sto se bolan emko1234 svadjas?
Pa sta je sramota da je kriza finansijska pogodila i mesare? Pa sad raja uzela malo da te mezeti ovde.
Nije sramota priznati da se nije imalo love uzeti novo,ha ja. Bice opet nekad ako Bog da. Dodjes,priznas da si uzeo polovno vozilo koje je mozda,ustvari ne mozda,nego 1000% sigurno bilo DEMO vozilo u salonu,drkao ga kako je ko htio i onda ga uvalili tebi kao "dobar deal".
Mozda je cak i sav skrsen bio,ali bitno je da je opravljen.
Pa nece niko tebi govoriti gdje ces ti svoje novce ulagati jaro moj. Niko !!!
-
emko1234
#3955 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Ja bi je prvi kupio ako je napravi ovlašteni i ako mi na takvu daju garanciju. Jer logikom stvari auto je "novo" tj staro mjesec ili dva, u garanciji je. Lik je slupa, oni je naprave, daju garanciju, smanje cijenu. Što bježati od takvog auta?golfiista wrote:Sjećam se prošle ili prije dvije godine, kod Tomića u Sa, lik skrši novu X5, prešla 4/5 milja, lola je na testnoj vožnji cijelu stranu popeglao...Neko je to kupio kao dobar dil, mislim ne mora da znači, ali je i moguće. jbg, sranja se dešavaju..
- commendatore
#3956 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
najgore je kad se kurci dobrim dilom takav jedan jadnik zeljan samopotvrdne samopromocije (bilo gdje jer nigdje drugo jadnik nemre niko ga ne jebe), pa makar na ovom sugavom forumu i pri tom da 100 hiljada kaemova....
aj sto je auto udareno.... to se da popravit - al takvog udarenog levata - tesko
aj sto je auto udareno.... to se da popravit - al takvog udarenog levata - tesko
-
emko1234
#3957 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Jes ocami, kako si to dobro skonto pashice moj..jes to nadosho dok si shishu pushio u arđeliniju za vikend il dok si radio bench kod havere u garazhi
al ono bash si ubo dzejne mi.. ono bash bash..poyyyyyy
al ono bash si ubo dzejne mi.. ono bash bash..poyyyyyy
-
havaji
#3958 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
dzabe pises glupOsti, nov auto, marke zastava je dolazio s unutrasnjosti zasticenom najlonom, a sad pisi i dalje da je to mit mahalski...hahaMr.Fundamental wrote:
"Skinuo najlon sa novog auta" je prvi znak da novo auto nisi nikad ni kupio.Vrlo jeftin trik na kojem su padali brojni mahalci i mahalske priče.
- nepass1
-
emko1234
#3960 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Sreca pa znasMr.Fundamental wrote:"Skinuo najlon sa novog auta" je prvi znak da novo auto nisi nikad ni kupio.vauvau wrote:Jao situacije, prodaju vam novo vozilo na kojem nisu napravili dekonzerviranje? Nečuveno. I vama još drago što vi sami morate skidati sve to s vozila.Vrlo jeftin trik na kojem su padali brojni mahalci i mahalske priče.
Last edited by emko1234 on 26/06/2018 08:46, edited 2 times in total.
-
530i
#3961 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Udaren je X5M (star par mjeseci i sa par milja km na satu) na Trebeviću, kad su imali promociju na platou ispred SCC-a.golfiista wrote:Sjećam se prošle ili prije dvije godine, kod Tomića u Sa, lik skrši novu X5, prešla 4/5 milja, lola je na testnoj vožnji cijelu stranu popeglao...Neko je to kupio kao dobar dil, mislim ne mora da znači, ali je i moguće. jbg, sranja se dešavaju..
- Travnički Noćni Šetač
#3962 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
U aprilu 1984.g. kad smo u Sarajevu u bivsem Feroelektru preuzeli novog Jugu najlon bio i na retrovizoru unutra, i po sjedistima... i dizalica u gepeku bila u najlonu... jedino sto su na licu mjesta zamijenili tocak sa onog pored jer guma bila ispuhana...
-
esso_sa
#3963 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Nije ga skrsio lola nego neka zenska... I nije taj auto prodan nego je vracen u Njemacku gdje je zavrsio pod presom530i wrote:Udaren je X5M (star par mjeseci i sa par milja km na satu) na Trebeviću, kad su imali promociju na platou ispred SCC-a.golfiista wrote:Sjećam se prošle ili prije dvije godine, kod Tomića u Sa, lik skrši novu X5, prešla 4/5 milja, lola je na testnoj vožnji cijelu stranu popeglao...Neko je to kupio kao dobar dil, mislim ne mora da znači, ali je i moguće. jbg, sranja se dešavaju..
- corsa
#3964 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
I nije X5M nego X6M.esso_sa wrote:Nije ga skrsio lola nego neka zenska... I nije taj auto prodan nego je vracen u Njemacku gdje je zavrsio pod presom530i wrote:Udaren je X5M (star par mjeseci i sa par milja km na satu) na Trebeviću, kad su imali promociju na platou ispred SCC-a.golfiista wrote:Sjećam se prošle ili prije dvije godine, kod Tomića u Sa, lik skrši novu X5, prešla 4/5 milja, lola je na testnoj vožnji cijelu stranu popeglao...Neko je to kupio kao dobar dil, mislim ne mora da znači, ali je i moguće. jbg, sranja se dešavaju..
-
ovo_mi_je_nick
#3966 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Pod presom kao što sve zapljenjene cigarete zapale nadležni

-
tempuser
#3967 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Sve te stvari su osiguranje, za BMW-a je isplacena steta, svaki dalji profit na tom autu bi bio nezakonit, zato - presa.
-
emko1234
#3968 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Osiguranje kad plati totalnu štetu prekine polisu. Ne uzima auto sebi niti je obavezno da osiguranik auto uništi. Oni svakako ne plaćaju 100% nego uračunaju vrijednost ostataka kod uništenog auta, pored svih ostalih stvari.
A osiguranik onda može raditi s autom šta želi, tako da ta priča da je ovaj X zbog ove štete završio na presi nema nikakvog smisla. Prvo jer ovo nije totalna šteta, a drugo, što bi se neko odrekao auta od 100 000eura.
Osiguranje plati popravak, auto se regularno proda ko auto koje je bilo udareno. Nemojte izmišljati i pričati nebuloze.
A osiguranik onda može raditi s autom šta želi, tako da ta priča da je ovaj X zbog ove štete završio na presi nema nikakvog smisla. Prvo jer ovo nije totalna šteta, a drugo, što bi se neko odrekao auta od 100 000eura.
Osiguranje plati popravak, auto se regularno proda ko auto koje je bilo udareno. Nemojte izmišljati i pričati nebuloze.
- Haris.ba
#3969 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Veće su šanse da je auto završilo na Kramarovom placu, nego pod presom. Ali, u BiH je sve moguće.
-
condy
#3970 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Ovo nije totalna steta i nije sad nesto ni posebno udaren da se ne moze srediti. Fer je u daljoj prodaji napisat da je bio ostecen, kao sto vani u dosta slucajeva ozbiljni trgovci rade i snizit cijenu zbog toga. Ostalo je na volji kupcu.
-
il dottore
#3971 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Ovo je nidje veze steta, sumnjam da se tako lahko auto presuje
-
tempuser
#3972 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Ako je zavrsio pod presom to je jedino i zbog obaveze prema osiguranuju.
- Haris.ba
#3973 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Ma moguće je. Ali, nisu ni u osiguranju toliki raspipnici. Zakeraju na 20 KM, a da se rasipaju desetinama hiljada...tempuser wrote:Ako je zavrsio pod presom to je jedino i zbog obaveze prema osiguranuju.
-
condy
#3974 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Kod ugovora o osiguranja, kada su u pitanju međusobne obaveze ugovornih strana, obaveza osiguranika u ovom slučaju vlasnika bmw-a, je da plati premiju osiguranja, a obaveza osiguranja, je da isplati naknadu za osigurani rizik ako se desi. Nikakvih drugih obaveza jedni prema drugim nemaju.
- mad_max_ba
#3975 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
eh jeste poskidali te najlone