Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Sarajevo_Grad wrote:Đe mogu vidjeti šta je potrebno za uplaćivanje u novu godinu studija? Ne mogu na sajtu našeg fakulteta naći, natrpano im sve ondje. Ako može neko poslati link, da znam tačno šta mi treba.
mini2 wrote:majo, kako sam već ranije napisala, može potrajati i više od mjesec, ali ako ti odeš do sekretara odsjeka željenog i lijepo s njim popričaš (što sam ja uradila), vjerujem da će to za vrlo kratko vrijeme se riještii, sedmica najviše!
@pritchard može ti neko drugi predati papire, sve ti drugi mogu raditi, samo ne index podići
Hvala ti puno,to cu odmah uraditi u ponedeljak
Dozvolili su mi da se prebacim na Turski,zna li neko kakva je sad procedura sta se desava?
Almich wrote:kakav je profesor engleskog jezika Srebren Dizdar, je li tesko poloziti kod njega ?
Nije baš teško položiti, za poeziju predromantizma i romantizma imas njegovu knjigu i još bilješke s vježbi, za metodologiju imaš njegove slajdove, a za književni smjer ne znam s tim da je on meni beskrajno dosadan na predavanjima
odlično majo, baš mi je drago pa pretpostavljam da si na studentskoj tu odluku dobila, one su ti trebale objasniti dalji postupak...a dalji postupak se sastoji samo u tome da ti precrta odsjek u indeksu na kojem si bila i upiše taj novi...potom ćeš dobiti novi papir za isssssss ostala procedura je među njima, tebe to ne interesuje
Zna li iko hoce li se na drugom ciklusu primiti jos vise redovnih studenata ako su na prvom roku (koji je bio do 15.9) sva mjesta zauzeta? Malo mi je bezveze jer su na prvom roku primljeni oni koji imaju prosjek 6,7 i slican, a drugi sa prosjekom 9 mozda nece biti primljeni ili ce biti kao samofinansirajuci ili vanredni. Citao sam da je neko isto pitanje postavio i na FB ali nema odgovora pa da vidim znate li vi ovdje nesto o tome.
mini2 wrote:odlično majo, baš mi je drago pa pretpostavljam da si na studentskoj tu odluku dobila, one su ti trebale objasniti dalji postupak...a dalji postupak se sastoji samo u tome da ti precrta odsjek u indeksu na kojem si bila i upiše taj novi...potom ćeš dobiti novi papir za isssssss ostala procedura je među njima, tebe to ne interesuje
Bila sam juce i na studentskoj su mi rekli da su ti papiri u prodekanatu,a ja mogu da prisustvujem na predavanjima Turskog jezika.Valjda cu danas moci to da uzmem jer mi je hitno....
P308 wrote:Zna li iko hoce li se na drugom ciklusu primiti jos vise redovnih studenata ako su na prvom roku (koji je bio do 15.9) sva mjesta zauzeta? Malo mi je bezveze jer su na prvom roku primljeni oni koji imaju prosjek 6,7 i slican, a drugi sa prosjekom 9 mozda nece biti primljeni ili ce biti kao samofinansirajuci ili vanredni. Citao sam da je neko isto pitanje postavio i na FB ali nema odgovora pa da vidim znate li vi ovdje nesto o tome.
Sanse su male, ali pisi molbu, nikada se ne zna jer koliko sam ja upucena ponekad odobre, pogotovo ako je u pitanju teska financijska situacija, samo moras biti uporan. Sretno!
Mene znaima znate li kojeg datuma ce izaci konacne rang liste za drugi ciklus?
Da li neko zna sta su odlucili na danasnjoj sjednici? Koliko sam ja cuo nisu odobrili oktobarske rokove ali su zato produzili rok za upis do 15. i odobrili koliziju predmeta. E sad ako je to istina, sta znaci kolizija? Jel to znaci da mogu upisati trecu godinu iako mi je ostao ispit iz druge, ili da obnavljam drugu s tim da mogu polagati odredjene predmete iz trece!? U oba slucaja, koliko je para obnavljanje i kolizija, i ako kojim slucajem bude neki rok u januaru ili mozda bolje na kraju godine ili nekad sad za predmet koji obnavljam kakve su mi sanse da se upisem u trecu godinu u to vrijeme, ili poslije petnaestog? Pomagajte
perscitus wrote:Da li neko zna sta su odlucili na danasnjoj sjednici? Koliko sam ja cuo nisu odobrili oktobarske rokove ali su zato produzili rok za upis do 15. i odobrili koliziju predmeta. E sad ako je to istina, sta znaci kolizija? Jel to znaci da mogu upisati trecu godinu iako mi je ostao ispit iz druge, ili da obnavljam drugu s tim da mogu polagati odredjene predmete iz trece!? U oba slucaja, koliko je para obnavljanje i kolizija, i ako kojim slucajem bude neki rok u januaru ili mozda bolje na kraju godine ili nekad sad za predmet koji obnavljam kakve su mi sanse da se upisem u trecu godinu u to vrijeme, ili poslije petnaestog? Pomagajte
P308 wrote:Zna li iko hoce li se na drugom ciklusu primiti jos vise redovnih studenata ako su na prvom roku (koji je bio do 15.9) sva mjesta zauzeta? Malo mi je bezveze jer su na prvom roku primljeni oni koji imaju prosjek 6,7 i slican, a drugi sa prosjekom 9 mozda nece biti primljeni ili ce biti kao samofinansirajuci ili vanredni. Citao sam da je neko isto pitanje postavio i na FB ali nema odgovora pa da vidim znate li vi ovdje nesto o tome.
perscitus wrote:Da li neko zna sta su odlucili na danasnjoj sjednici? Koliko sam ja cuo nisu odobrili oktobarske rokove ali su zato produzili rok za upis do 15. i odobrili koliziju predmeta. E sad ako je to istina, sta znaci kolizija? Jel to znaci da mogu upisati trecu godinu iako mi je ostao ispit iz druge, ili da obnavljam drugu s tim da mogu polagati odredjene predmete iz trece!? U oba slucaja, koliko je para obnavljanje i kolizija, i ako kojim slucajem bude neki rok u januaru ili mozda bolje na kraju godine ili nekad sad za predmet koji obnavljam kakve su mi sanse da se upisem u trecu godinu u to vrijeme, ili poslije petnaestog? Pomagajte
Da li neko zna kada će biti objavljen konkurs za treći ciklus na b/h/s? Konkurs je trebao biti objavljen do kraja prošle sedmice, ali se ništa ne dešava.
Na 26. redovnoj sjednici Nastavno-naucnog vijeca odluceno je sljedece:
- Zahtjev studenata za okobarskim rokom je odbijen jer nema potporu u zakonu. Ono sto zakon dozvoljava i sto je Vijece usvojilo jeste prenos 6 ECTS bodova ili jednog predmeta koji nisu uslovni za slusanje nekog predmeta iz sljedece godine.
- Studentima koji nisu polozili uslovni predmet i zbog toga obnavljaju godinu ponudena je kolizija, to jest slusanje i polaganje predmeta iz sljedece skolske godine u zbirnoj vrijednosti do 30 bodova. Rok za prijavu kolizije je 7 dana.
- Studenti koji nisu prijavili i/ili odbranili zavrsni diplomski rad upisuju obnovu besplatno (placaju ostale troskove - osiguranje, biblioteku...). Ukoliko ne odbrane svoj rad do kraja novembra morat ce platiti i upisninu.
Da li neko slucajno zna kad sutra pocinju predavanja za vanredne studente (I godina, pedagogija) na stranici nema nista, a na studentskoj mi se niko ne javlja
To znači da češ obnavljati drugu godinu ali možeš uzeti predmete iz treće godine (ukoliko si očistio predmete iz druge koji su uslov za te odabrane predmete iz treće g.) i onda češ njih polagati. Ukoliko položiš kolizione predmete iz treće godine dok si obnova, onda češ pričekati godinu dana i tek onda dobiti ocjenu u index. Plaća se 100km po ispitu obnavljanje za vanredne i scify, dok redovni plaćaju samo 200km + ono standardno 60-70 km điđa miđa. Što se tiče kolizije, još uvijek nisu odlučili koliko će se plaćati, ali prema onome što sam ja čuo, vjerovatno će biti 100km za jedan ispit. Nema šanse da se upišeš u januaru u treću jer moraš 'odsjedit' godinu dana i sve završiti pa tek onda u septembru naredne godine ganjati upis u treću godinu.
Nadam se da sam ti pomogao.
lamija_ina wrote:Da li neko slucajno zna kad sutra pocinju predavanja za vanredne studente (I godina, pedagogija) na stranici nema nista, a na studentskoj mi se niko ne javlja
Odsjek za pedagogiju
Obavještavaju se studenti da je prema Akademskom kalendaru za 2012/13. god. 29. 09. 2012. radna subota, te da je planirana nastava u navedenim terminima:
- I godina (od 8 do 13h, sala 98)
- II godina (od 8 do 14h, sala 125)
- III godina (od 9 do 14h, sala 121)
- IV godina (od 8 do 14h, sala 30)
- V godina (od 10 do 12h, sala 127).
Raspored predavanja i vježbi je oglašen na Oglasnoj ploči Odsjeka za pedagogiju.
BJB wrote:
Zar uopste primaju one sa prosjekom 6,7?
Ocito se vode po principu ko prije preda dokumente. Ako je broj studenata koji su prijavljeni manji ili jednak broju onih koje primaju, primit ce i ljude sa 6,7 i manjim prosjekom, bez obzira sto ce se na drugom roku prijaviti mozda i neko sa vecim prosjekom. Samim time, osobe prijavljene sa vecim prosjekom na drugom roku mogu biti samo samofinansirajuce ili vanredne.
Evo jedan mali oglas, ukoliko je to dozvoljeno, ukoliko nije, brišite me .
Ja sam 2011. godine završila petu godinu na odsjeku za anglistiku i još nisam dobila diplomu jer mi fale potpisi na ocjene, prijave i slično, znate već. Kako ja trenutno stvarno nemam vremena da "ganjam" sve te profesore jer radim, voljela bih ponuditi nekog poštenog studenta anglistike koji već, je li, boravi na faksu da mi uz naknadu pribavi sve te potpise da konačno mogu uzeti diplomu, papire i pozdraviti se sa fakultetom. Ako ste zainteresovani ili znate nekoga ko bi bio zainteresovan, javite se na pp, hvala
Zna li iko da li ce sutra biti odrzana predavanja za vanredne studente komparativne knjizevosti (II ciklus)?
U studentskoj ne znaju, na odsjeku se niko ne javlja, a na oglasnoj jucer nije bilo nista...
(vazno mi je da saznam danas, da znam da li da danas krenem za sarajevo ili ne)
To znači da češ obnavljati drugu godinu ali možeš uzeti predmete iz treće godine (ukoliko si očistio predmete iz druge koji su uslov za te odabrane predmete iz treće g.) i onda češ njih polagati. Ukoliko položiš kolizione predmete iz treće godine dok si obnova, onda češ pričekati godinu dana i tek onda dobiti ocjenu u index. Plaća se 100km po ispitu obnavljanje za vanredne i scify, dok redovni plaćaju samo 200km + ono standardno 60-70 km điđa miđa. Što se tiče kolizije, još uvijek nisu odlučili koliko će se plaćati, ali prema onome što sam ja čuo, vjerovatno će biti 100km za jedan ispit. Nema šanse da se upišeš u januaru u treću jer moraš 'odsjedit' godinu dana i sve završiti pa tek onda u septembru naredne godine ganjati upis u treću godinu.
E hvala ti, mnogo si mi pomogao. Samo jos par pitanja: Je li se placa 100 km za ispit iz druge godine koji nisam polozio ili za svaki predmet u trecoj koji odaberem? Jos jedno pitanje vezano za upis, znam da se prije moglo upisati i u oktobru i novembu na godinu uprkos njihovim rokovima za upis, da li je to moguce sad jer tada bi mogao izvarijantisati neki vanredni ilegalni rok (dosta profesora dopusta to) pa se pokusati upisati nekad u oktobru. Jel realno za ocekivati . Hvala jos jednom!
Ja sam predala papire za ispis sa filozofskog fakulteta jer vise nemam prava na redovan studij (obnavljala sam vishe puta godinu iz x razloga pa se sada ispisujem)
zanima me je li neko od vas isto uradio i kako sada ide za zdravstveno osiguranje, inace sam osigurana preko mame preko biroa i imam 23 godine. Da li i dalje imam pravo da budem na kucnoj listi buduci da me ona izdrzava?
Unaprijed hvala
E hvala ti, mnogo si mi pomogao. Samo jos par pitanja: Je li se placa 100 km za ispit iz druge godine koji nisam polozio ili za svaki predmet u trecoj koji odaberem? Jos jedno pitanje vezano za upis, znam da se prije moglo upisati i u oktobru i novembu na godinu uprkos njihovim rokovima za upis, da li je to moguce sad jer tada bi mogao izvarijantisati neki vanredni ilegalni rok (dosta profesora dopusta to) pa se pokusati upisati nekad u oktobru. Jel realno za ocekivati . Hvala jos jednom!
Ne bih znao za plaćanje, već sam ti rekao da će vrlo vjerovatno biti da plaćaš predmete po 100km (kolizione za redovne, a sve ako si vandredni/sf). Što se tiče upisa ne bih ti znao reči za rokove jer sam se uvijek upisivao u rokovima (što me sad dobrano zahebalo zbog ove kolizije mamicu im). Mislim da se možeš i kasnije upisati samo UZ veoma dobar i veoma jak razlog zašto to nisi prije uradio/la/lo. Kako sam ja čuo, rok za upis je produžen do oktobra. Neki spominju i 18.10.
Sretno u svakom slučaju.
@-LaNa-: koliko si puta obnavljala godinu ako nije tajna? Moraš se prijaviti na biro da bi imala osiguranje i samim time i zdravstveno. Ovo će t bolje znati neko pametan odgovoriti.
Obnavljala sam tri puta i cetvrti put trebala upisati medjutim naravno ne mogu redovno tako da sam odustala od studija, U ponedjeljak ce mi biti gotova ispisnica, uvjerenje o polozenim ispitima i diploma gimnazije. Znam da se trebam prijaviti na biro, samo me je zanimalo da li cu i dalje imati zdravstveno osiguranje jer mislim da bi bezveze bilo da ga izgubim, znam da ima onaj rok od 30 dana od dana ispisa da se javim na biro
Zna li neko kako ide biranje stranog jezika, sto se tice vanredni studenata. U subotu smo imali predavanja, medjutim na rasporedu nema ni b/h/s jezika ni stranog. Ostali smo svi sa velikim upitnikom iznad glave kako ide za jezike kako cemo polagati ako nemamo cak ni na rasporedu?????