"Majstori" parkiranja
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- poznanik
- HaHaHa2
#3952 Re: "Majstori" parkiranja
Juce prolazim Grbavickom kod bivseg E & S stoji drot pored sive Golf IV a lola zagradio daskama
mjesto i napisao "REZERVISANO NE PARKIRAJ".Stanem i ibretim se ljudima koji svasta sebi dopustaju kad stize lola onaj pjevac narodnjaka Camaga,Comaga, ma tako nekako
Steta pa nisam slikao

- chuchumbamayumbe
#3953 Re: "Majstori" parkiranja
Ovi su mi najbolji što ostavljaju na prazna mjesta kada negdje odu i znak da je zabranjeno tu parkirati, kao da je njihovo lično mjesto?!
Mislim, ko te tjerao da otkopavaš auto i da ideš odatle. Ako si hadžo, kada otkopaš auto, izvuci ga, zatrpaj opet to isto mjesto, pa kada se vratiš opet ga otrpaj.
Ha ja.
Čuj, razbiću ti auto, ne parkiraj?!
HAHAHA!!!

Mislim, ko te tjerao da otkopavaš auto i da ideš odatle. Ako si hadžo, kada otkopaš auto, izvuci ga, zatrpaj opet to isto mjesto, pa kada se vratiš opet ga otrpaj.
Ha ja.
HAHAHA!!!
-
goran16v
#3954 Re: "Majstori" parkiranja
ALI NARAVNO taj isti mini privatizator nece lopatati sebi parking mjesto kad negdje dodje nego ce se glat uvaliti tamo gdje je neko vez ocistio. To more, al' da mu ga neko turi na mjesto ispred 'austora dje ga je on otkop'o i metn'o gabu od pive i paket o' banana e to vec ne more.chuchumbamayumbe wrote:Ovi su mi najbolji što ostavljaju na prazna mjesta kada negdje odu i znak da je zabranjeno tu parkirati, kao da je njihovo lično mjesto?!
Ha ja.
HAHAHA!!!
- kokuz_sa
#3955 Re: "Majstori" parkiranja
chuchumbamayumbe wrote:Ovi su mi najbolji što ostavljaju na prazna mjesta kada negdje odu i znak da je zabranjeno tu parkirati, kao da je njihovo lično mjesto?!
Ha ja.
HAHAHA!!!

eto friska slikica..maloprije slikao kod Fahdove dzamije
- Ateista
#3956 Re: "Majstori" parkiranja
Ruzno je kad se napatis da izvuces svoj auto i ocistis mjesto, a onda ti ga neko drugi zauzme, ali to opet nikom ne daje za pravo da rezervise mjesto. Uostalom, treba imati na umu da je i onaj koji se uvalio na to mjesto morao sa nekog drugog mjesta da ga izvuce, onaj ko nije mogao da izvuce auto ili kome je bilo mrsko da lopata taj je jos uvijek zarobljen na parkingu.
Sto se tice naplacivanja kazni za parkiranje u ovim uslovima, mislim da nema smisla za svaku glupost naplacivati kaznu, cinjenica je da je vanredno stanje i da se svako snalazi kako zana.
Sa druge strane, vozaci bi jos vise trebali da paze gdje ostavljaju vozila. Onima koji stanu na sred ulice jer ne znaju gdje bi drugo, ili na ulazu na parking i zagrade sve ostale (svejedno sto samo par auta moze izaci sa parkinga), takvima treba oduzeti auto.
Sto se tice naplacivanja kazni za parkiranje u ovim uslovima, mislim da nema smisla za svaku glupost naplacivati kaznu, cinjenica je da je vanredno stanje i da se svako snalazi kako zana.
Sa druge strane, vozaci bi jos vise trebali da paze gdje ostavljaju vozila. Onima koji stanu na sred ulice jer ne znaju gdje bi drugo, ili na ulazu na parking i zagrade sve ostale (svejedno sto samo par auta moze izaci sa parkinga), takvima treba oduzeti auto.
- AmADin_gospo
#3957 Re: "Majstori" parkiranja
činjenica je da je posjedovanje automobila pravo, a ne bogom zapovjeđena obaveza. zna se gdje se smije a gdje nesmije parkirati automobil bez obzira na vrijeme. ja sam za to da policija zareda i puca masne kazne.Ateista wrote:Ruzno je kad se napatis da izvuces svoj auto i ocistis mjesto, a onda ti ga neko drugi zauzme, ali to opet nikom ne daje za pravo da rezervise mjesto. Uostalom, treba imati na umu da je i onaj koji se uvalio na to mjesto morao sa nekog drugog mjesta da ga izvuce, onaj ko nije mogao da izvuce auto ili kome je bilo mrsko da lopata taj je jos uvijek zarobljen na parkingu.![]()
svoj sam auto otkopao ispred kuće i ostavio ga gdje jeste iako mi je trebao da odem na posao, ali sam koristio Planica br. 43,5 nogoprevoz kako nebih ostavio auto ne ulici i nedaj bože napravio haos u gradu il zagradio put hitnoj ili vatrogascima il nekoj drugoj hitnoj službi.
- quasar
#3958 Re: "Majstori" parkiranja
Treba da pisu, dabome. Meni su napisali, ja platio. Jeo go*na, pa parkirao gdje se nesmije.
Nije bitno sto sam morao otici autom i nisam imao gdje drugo parkirati. To je moj problem.
Ozbiljno ovako mislim. Zato jedva cekam da koriguju ZOBS i da se pocne derati redom.
Nije bitno sto sam morao otici autom i nisam imao gdje drugo parkirati. To je moj problem.
Ozbiljno ovako mislim. Zato jedva cekam da koriguju ZOBS i da se pocne derati redom.
- Ateista
#3959 Re: "Majstori" parkiranja
Slazem se kada je u pitanju neko ko na bilo koji nacin ometa, blokira ulicu ili bar jednu traku, blokira prolaz na parking ili nekog zagradi, pogotovo u ovakvim situacijama to dadatno otezava saobracaj i napravi jos veci haos, ali opet ne treba za neke sitnice kada nikome ne smeta.AmADin_gospo wrote:činjenica je da je posjedovanje automobila pravo, a ne bogom zapovjeđena obaveza. zna se gdje se smije a gdje nesmije parkirati automobil bez obzira na vrijeme. ja sam za to da policija zareda i puca masne kazne.Ateista wrote:Ruzno je kad se napatis da izvuces svoj auto i ocistis mjesto, a onda ti ga neko drugi zauzme, ali to opet nikom ne daje za pravo da rezervise mjesto. Uostalom, treba imati na umu da je i onaj koji se uvalio na to mjesto morao sa nekog drugog mjesta da ga izvuce, onaj ko nije mogao da izvuce auto ili kome je bilo mrsko da lopata taj je jos uvijek zarobljen na parkingu.![]()
svoj sam auto otkopao ispred kuće i ostavio ga gdje jeste iako mi je trebao da odem na posao, ali sam koristio Planica br. 43,5 nogoprevoz kako nebih ostavio auto ne ulici i nedaj bože napravio haos u gradu il zagradio put hitnoj ili vatrogascima il nekoj drugoj hitnoj službi.
Kao sto sam vec pomenuo na drugoj temi, ne moze svako pjeske na posao, cak ni javnim prevozom, nekom nije toliki problem ici na posao pjeske, ali neki rade daleko i bez auta ih nema.
Ja da nisam uspio otkopati auto jedino bih mogao uzeti godisnji u ovoj situaciji...
- AmADin_gospo
#3960 Re: "Majstori" parkiranja
slazem se ja da nemoze svako pjeske na posao, ali je cinjenica da je u gradu u sred ljeta za vrijeme godisnjih odmora tesko naci mjesto za parkiranj, a kako je ovog kijameta u gradu sarajevu od marin dvora do carsije nije bilo NIJEDNOG parking mjesta slobodnog sto implicira da se trebalo ostaviti auto pred vjecnu vatru il na plato BBIa, jer pobogu "Moram ja negdje parkirati u gradu"Ateista wrote:
Slazem se kada je u pitanju neko ko na bilo koji nacin ometa, blokira ulicu ili bar jednu traku, blokira prolaz na parking ili nekog zagradi, pogotovo u ovakvim situacijama to dadatno otezava saobracaj i napravi jos veci haos, ali opet ne treba za neke sitnice kada nikome ne smeta.
Kao sto sam vec pomenuo na drugoj temi, ne moze svako pjeske na posao, cak ni javnim prevozom, nekom nije toliki problem ici na posao pjeske, ali neki rade daleko i bez auta ih nema.
Ja da nisam uspio otkopati auto jedino bih mogao uzeti godisnji u ovoj situaciji...
-
--usnee--
#3961 Re: "Majstori" parkiranja
pa ajde vi meni recite koliko parkinga u gradu je ocisceno ????
- Ateista
#3962 Re: "Majstori" parkiranja
E sad, problem je sto neko i na manje relacije ide autom sto se realno ne mora, a jos sebi da je za pravo da svugdje parkira.AmADin_gospo wrote:slazem se ja da nemoze svako pjeske na posao, ali je cinjenica da je u gradu u sred ljeta za vrijeme godisnjih odmora tesko naci mjesto za parkiranj, a kako je ovog kijameta u gradu sarajevu od marin dvora do carsije nije bilo NIJEDNOG parking mjesta slobodnog sto implicira da se trebalo ostaviti auto pred vjecnu vatru il na plato BBIa, jer pobogu "Moram ja negdje parkirati u gradu"Ateista wrote:
Slazem se kada je u pitanju neko ko na bilo koji nacin ometa, blokira ulicu ili bar jednu traku, blokira prolaz na parking ili nekog zagradi, pogotovo u ovakvim situacijama to dadatno otezava saobracaj i napravi jos veci haos, ali opet ne treba za neke sitnice kada nikome ne smeta.
Ono sto smatram da je ok je parkirati negdje na trotoar (ne u pjesackim zonama u centru) gdje nikom ne smetas, snaci se nekako, ali je kljucno nikog ne zagraditi i ne blokirati saobracajnicu da se ne stvaraju jos vece guzve.
- Ateista
#3963 Re: "Majstori" parkiranja
Reci ovo mom direktoru, njemu je ovo skoro pa normalno stanje i nije razlog zbog kojeg treba prestati raditi, a bolje da ne znas koja je lokacija, vogosca bi mi bila komsiluk u odnosu na to gdje moram ici...goran16v wrote:Naravno, napisao sam da ima onih koji moraju autom jer drugog nacina nema (doduse ima ali je skup), ali nisam dzaba napisao sta je preporuka nadleznog ministarstva, tako da je za predopstaviti da je broj onih koji idu iz NG u Vogoscu manje nego inace, te ne zelim vjerovati da je dolazak u bolnicu Kosevo autom u posjetu i stvaranje haosa od raskrsnice kod Gradjevine do ulaza u KUM (kako za vozace tako i za pjesake) jedino rjesenje. Po ravnom kako-tako funkcionise gradski prevoz, a Kosevo nije na kraj svijeta, kad komad od Zelj. stanice kroz tunel Ciglane do Koseva moze pjeske da izgura moja mater od 70 god onda moze svako! Al jok, lijena je guzica domaca, kad je lijena nek se pati i nek placa kazne - zasluzila je...quasar wrote:
Ne znam sta da ti akzem. Ako moras iz NG u Vogošću na posao, onda ti sa javnim prevozom treba x vremena. Prosto ne znas kad bi krenuo. Auto tu postaje imperativ. A sam bih se vozio, jel tako. Medjutim da bih sebi pojednostavio zivot, uzeo sam nekoliko dana godisnjeg pa valjda ce se normalizovati koliko toliko do vikenda. Sada spartam pjehe jer nije mi problem ako je u pitanju par kilometara po ravnom. Dobro je za zdravlje. Do Vogosce bih ipak morao prepjesaciti 15 km u jednom pravcu.
-
goran16v
#3964 Re: "Majstori" parkiranja
Fol je u tome sto SVAKO ko nije propisno parkiran ovih dana smeta, jer ili je na saobr. traci, ili je 1/2 na ulici ili je nesto zagradio ili smeta da masina cisti ili pridje, ili smeta da pjesaci prolaze, ili jednostavno smeta. Nepropisno parkirati tamo gdje nikome ne smetas znaci da odlopatas sebi mjesto negdje u cosku neke zabrane jer su takva mjsta jos uvijek ismpod 1,5 snijega ali ja ne znam/ne vidim nikog ko je to uradio. Bas kao sto si napisao, auto je pravo ali i obaveza, niko ne brani da se ide autom na posao, ali ti isto tako niko ne brani da odlopatas sebi parking mjesto tamo gdje radis, a ne ga samo prisloniti. To sto je nasa zivotna filozofija: ne daj boze ocistiti 2 parking mjeta da ne bi nekome drugome ulsugu napravio.Ateista wrote:
E sad, problem je sto neko i na manje relacije ide autom sto se realno ne mora, a jos sebi da je za pravo da svugdje parkira.
Ono sto smatram da je ok je parkirati negdje na trotoar (ne u pjesackim zonama u centru) gdje nikom ne smetas, snaci se nekako, ali je kljucno nikog ne zagraditi i ne blokirati saobracajnicu da se ne stvaraju jos vece guzve.
- Ateista
#3965 Re: "Majstori" parkiranja
Nije to bas tako jednostavno, nije samo odlopatati parking mjesto. Na dosta parkinga da bi odlopatao parking mjesto moras odlopatati jos bruku snijega da mozes prici tom mjestu. Negdje je to izvodivo, ali negdje nije, a auto moras negdje ostaviti, da ne govorim o onima koje je ovaj haos uhvatio u putu i ne pije vode prica sto su uopste izlazili sa autom ako nemaju gdje poslije da ga parkiraju.goran16v wrote:Fol je u tome sto SVAKO ko nije propisno parkiran ovih dana smeta, jer ili je na saobr. traci, ili je 1/2 na ulici ili je nesto zagradio ili smeta da masina cisti ili pridje, ili smeta da pjesaci prolaze, ili jednostavno smeta. Nepropisno parkirati tamo gdje nikome ne smetas znaci da odlopatas sebi mjesto negdje u cosku neke zabrane jer su takva mjsta jos uvijek ismpod 1,5 snijega ali ja ne znam/ne vidim nikog ko je to uradio. Bas kao sto si napisao, auto je pravo ali i obaveza, niko ne brani da se ide autom na posao, ali ti isto tako niko ne brani da odlopatas sebi parking mjesto tamo gdje radis, a ne ga samo prisloniti. To sto je nasa zivotna filozofija: ne daj boze ocistiti 2 parking mjeta da ne bi nekome drugome ulsugu napravio.Ateista wrote:
E sad, problem je sto neko i na manje relacije ide autom sto se realno ne mora, a jos sebi da je za pravo da svugdje parkira.
Sto se tice auta koja smetaju da se ociste ulice, razumijem taj porblem, ali i to se moze rijesiti tako sto se da jasno obajestenje da se taj i taj dan, od toliko do toliko sati, sklone vozila iz te i te ulice jer ce se cistiti, a onda neka pauk nosi svakoga koga tu nadje. Ovako, ne mozes auto u zraku ostaviti dok se ulice ciste.
- kockica_kockica
#3966 Re: "Majstori" parkiranja
Citam ove vase komentare i dosla sam do zakljucka da ste svi u pravu...
Istina je da nema parkinga da je cist ili barem prilagodjen da se moze parkirati...
Istina je da su ljudi sami sebi otkopavali auta, pravili bajtu u koju ce svog mjezimca ostaviti...
Istina je da se uvijek nadje neki landohan koji ce ti zauzeti to mjesto....
Istina je da ne mogu svi iz raznih razloga ici pjeske...
istina je i to da gradski prevoz nije radio do mnogih odredista...
Istina je i to da se auto ne moze bas ostaviti na sred ceste jer nemas gdje sa njim...
Sve je istina...
Istina je i to da smo netolerantni za postupke drugih a ocekujemo toleranciju za svoje postupke....
Istina je da nema parkinga da je cist ili barem prilagodjen da se moze parkirati...
Istina je da su ljudi sami sebi otkopavali auta, pravili bajtu u koju ce svog mjezimca ostaviti...
Istina je i to da se auto ne moze bas ostaviti na sred ceste jer nemas gdje sa njim...
Sve je istina...
Istina je i to da smo netolerantni za postupke drugih a ocekujemo toleranciju za svoje postupke....
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#3967 Re: "Majstori" parkiranja
Istina je i da i ma nas koji živimo u prigradskim(čitaj seoskim naseljima) i da smo ne samo otkopali svoje automobile nego prokopali i lokalne puteve ili platili privatnicima s bagerom da to učine u naše ime.kockica_kockica wrote:Citam ove vase komentare i dosla sam do zakljucka da ste svi u pravu...
Sve je istina...
- poznanik
#3968 Re: "Majstori" parkiranja
I istina je da, kupovinom automobila, niko nije kupio javni prostor da bi imao apsolutno pravo na njega. Kanton Sarajevo je propisao način i uslove pod kojima neko može raspolagati pravom i privremeno zauzimati javnu površinu, pa i za parkiranje svog automobila, ali to pravo se plaćaarman1 wrote:Istina je i da i ma nas koji živimo u prigradskim(čitaj seoskim naseljima) i da smo ne samo otkopali svoje automobile nego prokopali i lokalne puteve ili platili privatnicima s bagerom da to učine u naše ime.kockica_kockica wrote:Citam ove vase komentare i dosla sam do zakljucka da ste svi u pravu...
Sve je istina...
- Ateista
#3969 Re: "Majstori" parkiranja
U ovakvim situacijama je kljucno misliti i truditi se da budes sto je moguce vise korektan.
Ako neko nema parking i mora ostaviti auto na ulici, neka ga bar ostavi tako da ne smeta ili sto manje smeta, a prvom prilikom neka ga pomakne.
Ako bas nemas druge opcije i zagradis nekoga, ostavi broj telefona na svom autu da te ovaj drugim moze nazvati da ga pomjeris.
Probaj da zauzmes sto manje mjesta pri parkiranju, pogotovo u ovoj situaciji, kako bi sto vise ljudi moglo da se parkira.
Sve su to neke sitnice koje pravo znace da saobracaj sto bolje funkcionise, ali neke ljude boli kurac, oni ostave auto na sred ulice, cak ga ni ne primaknu uz desnu stranu, a ostave ga par dana, zagrade nekoga i nema ih nekoliko sati, to je sve bezobrazluk...
Ako neko nema parking i mora ostaviti auto na ulici, neka ga bar ostavi tako da ne smeta ili sto manje smeta, a prvom prilikom neka ga pomakne.
Ako bas nemas druge opcije i zagradis nekoga, ostavi broj telefona na svom autu da te ovaj drugim moze nazvati da ga pomjeris.
Probaj da zauzmes sto manje mjesta pri parkiranju, pogotovo u ovoj situaciji, kako bi sto vise ljudi moglo da se parkira.
Sve su to neke sitnice koje pravo znace da saobracaj sto bolje funkcionise, ali neke ljude boli kurac, oni ostave auto na sred ulice, cak ga ni ne primaknu uz desnu stranu, a ostave ga par dana, zagrade nekoga i nema ih nekoliko sati, to je sve bezobrazluk...
- kockica_kockica
#3970 Re: "Majstori" parkiranja
Istina je i to naravno...arman1 wrote:Istina je i da i ma nas koji živimo u prigradskim(čitaj seoskim naseljima) i da smo ne samo otkopali svoje automobile nego prokopali i lokalne puteve ili platili privatnicima s bagerom da to učine u naše ime.kockica_kockica wrote:Citam ove vase komentare i dosla sam do zakljucka da ste svi u pravu...
Sve je istina...
Ja samo kazem da mi je lako razumjeti nekoga ko je lopatao 2-3 sata na minus xy da bi sebi napravio prostor za parkiranje, cijelu ulicu procistio da bi dosao kombi sa dostavom hrane za lokalnu prodavnicu, da bi hitna mogla proci itd, a i onda dodje landohan iz susjedne ulice i parkira svoje auto na to izlopatano mjesto jer je ispred njegove zgrade, kuce, ulaza zatrpano snijegom... Taj isti se nije potrudio uzeti lopatu da ocisti snijeg sebi a kamoli nekom drugom....
Poenta je da ne trebamo misliti samo na sebe kad se nadjemo u situaciji da nemamo gdje ostaviti auto, jer je ovo tema o parkiranju auta... Ako nemas gdje parkirati, ok, ostavi ga na ulici, negdje gdje ce smetati 2 sata, izlopataj sebi parking mjesto i uparkiraj svog ljubimca tu, ali nemoj ostaviti ljubimca na sred ceste da smeta narednih 10 dana...
- muz66
#3971 Re: "Majstori" parkiranja
a ok je da ti ispred svoje kapije ocistis mjesto na kojem svakako uvijek parkiras, i da se tu privali neka šišarika sto je jucer dosao u grad pa ne zna red i pravila?micki125 wrote:ne kontam kako neko može prisvojiti javnu površinu samo zato što je očistio? evo ja sam očistio dio ulice, znači li to da samo ja mogu tuda prolaziti?
- quasar
#3972 Re: "Majstori" parkiranja
naravno da ne mozes prisvojiti, ali treba biti fer u oavkvim situacijama.
Ako imas slijepu ulicu u kojoj prakiraju samo stanari, i svi su iskopali svoje aute. Neki voze, a neki ne.
Dodjes popodne i komsija ti se parkirao. Pitas sto, on kaze evo meni se ovaj parkirao, onda njemu onaj, itd. Na kraju ako je 15 auta izaslo samo je 13 naslo mjesto opet, a dva (koja ne mozes utvrditi koji su) su pala s neba odnekud. I oni su odnekud iskopani ali jbg. Dva vozaca moraju iskopati neku gomilu snijega da parkiraju auto. Jel to fer? Nije. A moze li drugacije? Tesko. U idealnom svijetu ljudi bi postovali tudji trud i radi sebe bi ga branili. Komsija ne da "moje" mjesto drugom, ja ne dam "komsijino" itd, i tu se stvori pakt i model ponasanja koji bi vazio u ulici.
Kazem u idealnom svijetu. Sad drzim lopatu u autu da mogu izlopatati koji kvadrat parkinga kad zatreba. Bolje i to nego 4 banke platiti.
Ako imas slijepu ulicu u kojoj prakiraju samo stanari, i svi su iskopali svoje aute. Neki voze, a neki ne.
Dodjes popodne i komsija ti se parkirao. Pitas sto, on kaze evo meni se ovaj parkirao, onda njemu onaj, itd. Na kraju ako je 15 auta izaslo samo je 13 naslo mjesto opet, a dva (koja ne mozes utvrditi koji su) su pala s neba odnekud. I oni su odnekud iskopani ali jbg. Dva vozaca moraju iskopati neku gomilu snijega da parkiraju auto. Jel to fer? Nije. A moze li drugacije? Tesko. U idealnom svijetu ljudi bi postovali tudji trud i radi sebe bi ga branili. Komsija ne da "moje" mjesto drugom, ja ne dam "komsijino" itd, i tu se stvori pakt i model ponasanja koji bi vazio u ulici.
Kazem u idealnom svijetu. Sad drzim lopatu u autu da mogu izlopatati koji kvadrat parkinga kad zatreba. Bolje i to nego 4 banke platiti.
- muz66
#3973 Re: "Majstori" parkiranja
vidi, kod mene u avliju bez problema stanu 3 auta. Hvala Bogu nemam problema s tim. Medjutim, neku noc odem u Vogoscu, kod covjeka koji zivi u kuci cija je avlija premala da on parkira svoj kamion. Elem, posljednjih 10 godina ga parkira na prosirenje koje je sam platio da se asfaltira, izganjao milion papira i sl. Pao snijeg, on ocistio mjesto, vratio se kuci-komsija, inace Srebrenica trans, svoju avliju NIJE ocistio, vec se parkirao na mjesto gdje stoji kamion. Zadesio sam se tu s njim, fino mu zakacimo Accenta sajlom za kamion i tacno pred njegovu kapiju. Ako je tako naucio u svom selu, ne znaci da mu to ovdje moze proci.micki125 wrote:ja ispred svoje kapije na ostavljam auto, jer to nije moje. ono što je moje ja sam zagradio i tu parkiram auto. pravila očigledno ne znaš ti, jer vidim da kod tebe važi pravo "vrata", odnosno misliš da sve što je ispred "tvojih vrata" tvoje. to što uvijek parkiraš ne daje ti za pravo da to i prisvajaš.muz66 wrote:a ok je da ti ispred svoje kapije ocistis mjesto na kojem svakako uvijek parkiras, i da se tu privali neka šišarika sto je jucer dosao u grad pa ne zna red i pravila?micki125 wrote:ne kontam kako neko može prisvojiti javnu površinu samo zato što je očistio? evo ja sam očistio dio ulice, znači li to da samo ja mogu tuda prolaziti?
- kockica_kockica
#3974 Re: "Majstori" parkiranja
micki125 wrote:ne kontam kako neko može prisvojiti javnu površinu samo zato što je očistio? evo ja sam očistio dio ulice, znači li to da samo ja mogu tuda prolaziti?
- Michun
#3975 Re: "Majstori" parkiranja
ja ne kontam kako svi sa mihrivoda, vratnika i kovaca od ponedjeljka...ma jok od nedjelje, silaze autima! pa nije to prekosvijeta. pjesaci hodaju 3 metra pa u stranu da auto prodje.
mene jutros jedan umalo da udari jer se mimoilazio sa drugim autom.
mene jutros jedan umalo da udari jer se mimoilazio sa drugim autom.