Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post Reply
agim.

#3951 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by agim. »

Bodkin wrote:
agim. wrote:
Bodkin wrote:
ma da.. i generalno kosovo kao nezavisna drzava
Covjece , trebate se osloboditi od politike mrznje jer nikud ne vodi , kao sto i sam vidis da smo ostali zadnja rupa na kavalu , sve od ove glupe politiku koje vodite jos danas ,i koja nama kostalo i zivota itd..
Na kraju krajeva , mi nismo dosljaci , tu smo bili , nismo ni nikoga masakrirali ili sillovali i nevidim zaista razlog zasto su Srbi ljuti ...!
prvo koji vi? mi bosanci?
drugo, ne mrzim ja jarane nikoga. ja pokusavam biti realan. kosovo nikada ne bi bilo nezavisno da nije volje usa. reci mi samo da to nije tacno? i ne vidim zasto je to problem reci. dobili nezavisnost i svaka cast. puno srece u izgradnji drzave
i trece, albanci (pretpostavljam da si pripadnik ovog naroda) jesu bili tu, ali da nikoga nisu silovali i masakrirali to je vec, malo je reci ,smijesna tvrdnja. koljete se medjusobno sa srbima oduvijek
Ok izvinjavam se jer nisam znao da si Bosanac , i ne smetaju mi ni drugi bude Srbin ili bilo sta .
To je apsolutno tacno , nema nikave sumnje da Kosovo bez USA bilo bi nezavisno ..
Nadji mi jedan primjer kada Albanci su silovali ?
Ali ipak zamolio bi te da pravis razliku , doba kada Srbi bili na Kosovu i Srbi danas bez Srba na KS .
smijesna tvrdnja. koljete se medjusobno sa srbima oduvijek
Koliko se sjecam niste ni vi bolje proshli (oduvjek) , a Valla ni Hrvati nisu bolje proshli (oduvjek ) .
Last edited by agim. on 27/06/2012 19:09, edited 1 time in total.
agim.

#3952 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by agim. »

Kolega , nije dug ovaj video zato bite zamolio da izgubis 2 minuta samo http://www.youtube.com/watch?v=LoC_p5Gm ... r_embedded
Ne treba komentara .
ActionWoman

#3953 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by ActionWoman »

Bodkin wrote:
agim. wrote:
Bodkin wrote:
ma da.. i generalno kosovo kao nezavisna drzava
Covjece , trebate se osloboditi od politike mrznje jer nikud ne vodi , kao sto i sam vidis da smo ostali zadnja rupa na kavalu , sve od ove glupe politiku koje vodite jos danas ,i koja nama kostalo i zivota itd..
Na kraju krajeva , mi nismo dosljaci , tu smo bili , nismo ni nikoga masakrirali ili sillovali i nevidim zaista razlog zasto su Srbi ljuti ...!
prvo koji vi? mi bosanci?
drugo, ne mrzim ja jarane nikoga. ja pokusavam biti realan. kosovo nikada ne bi bilo nezavisno da nije volje usa. reci mi samo da to nije tacno? i ne vidim zasto je to problem reci. dobili nezavisnost i svaka cast. puno srece u izgradnji drzave
i trece, albanci (pretpostavljam da si pripadnik ovog naroda) jesu bili tu, ali da nikoga nisu silovali i masakrirali to je vec, malo je reci ,smijesna tvrdnja. koljete se medjusobno sa srbima oduvijek
"koljete se medjusobno sa srbima oduvijek"

ovaj ti je momenat fantastican. Ma nema. Ne kolju se Albanci sa Srbima oduvijek nego vec jako jako dugo su Albanci bili potlaceni, gradjani drugog reda, zrtve na kub. I u Sarajevu kada su bile Albanske izbjeglice i jedan kriminalac Albanac zbo drugog kriminalca Bosanca, a u Dnevnom Avazu naslov "Albanci bodu nase momke". Koji kretenizam, kao naslov "Crnac zbo bijelca". Za one koji tako olako pisu o polozaju Albanaca imam zelju da prozive jedan dan kao Albanci prije 1999., cisto edukativno. Ustvari, ne. Ne mogu to pozeljeti ni najgorem neprijatelju.
Bodkin

#3954 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Bodkin »

agim. wrote: Koliko se sjecam niste ni vi bolje proshli (oduvjek) , a Valla ni Hrvati nisu bolje proshli (oduvjek ) .
naravno da nismo. to je balkan jarane, svako svakog mrzi i svako sa svakim ratuje u ciklusima...
sto se mene tice nek podijele srbiju na jos 3 dijela ako ce to donijeti mir samo historija ne ide tome u prilog :)
Bodkin

#3955 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Bodkin »

ActionWoman wrote:
"koljete se medjusobno sa srbima oduvijek"

ovaj ti je momenat fantastican. Ma nema. Ne kolju se Albanci sa Srbima oduvijek nego vec jako jako dugo su Albanci bili potlaceni, gradjani drugog reda, zrtve na kub. I u Sarajevu kada su bile Albanske izbjeglice i jedan kriminalac Albanac zbo drugog kriminalca Bosanca, a u Dnevnom Avazu naslov "Albanci bodu nase momke". Koji kretenizam, kao naslov "Crnac zbo bijelca". Za one koji tako olako pisu o polozaju Albanaca imam zelju da prozive jedan dan kao Albanci prije 1999., cisto edukativno. Ustvari, ne. Ne mogu to pozeljeti ni najgorem neprijatelju.
naravno da su bili. to je jedan od razloga zasto trebaju imati svoju drzavu
agim.

#3956 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by agim. »

ActionWoman

Kad bi se zaklali Albanci oduvijek sa srbima , ali samo Albanci , ja bi zaista stao na stranu i bi pitao sebe gdje smo grijesili ili gdje grijesimo , ali kada se i Hrvati kolju s;njima oduvijek , i kada boshnjaka ima nekoliko stotina mozda miliona u danasnju tursku ( i ALbaniju ima ) , i kada nekoliko (zvanicno 5 ) milijuna Albanaca takodje portjerani u Tursku , onda je sasvim druga prica .
To i sami priznaju http://sh.wikipedia.org/wiki/Iseljavanj ... _sa_Kosova , nije od danas .
agim.

#3957 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by agim. »

Bodkin wrote:
agim. wrote: Koliko se sjecam niste ni vi bolje proshli (oduvjek) , a Valla ni Hrvati nisu bolje proshli (oduvjek ) .
naravno da nismo. to je balkan jarane, svako svakog mrzi i svako sa svakim ratuje u ciklusima...
sto se mene tice nek podijele srbiju na jos 3 dijela ako ce to donijeti mir samo historija ne ide tome u prilog :)
Nije tacno Jarane , izvini za ovo .
Zna se od koje religije pocinju ratove u tome nemam namjere da se stidim vec da otvoreno kazhem jer nama kostalo zaista vjekove Patrijarhana Beograda i Atine .
Last edited by agim. on 27/06/2012 19:24, edited 1 time in total.
ActionWoman

#3958 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by ActionWoman »

laneni10 wrote:
agim. wrote:
laneni10 wrote:podjela kosova je jedino rjesenje, sjeverni dio srbima ostalo siptarima...
Takodje ima "Siptara" u presevskom dolini ako do toga bude doslo , sa druge strane ima i Bosnjaka u Sandjaku, mogli bi oni ...Ili nije tako ?
Nikada Albanci neće uspostaviti vlast na terenu tj u kosovskoj mirovini,tako da zakoni njihove države tamo neće voziti ni za pedeset godina i zato će tamo jednoga dana doći do podjele.
Laneni, pretpostavljam da znas engleski. Zasto se koriste Srbi sa sjevera Kosova za cirkus organizovan od strane Srbije. Srbija zdrao.

The enterprise known as Trepca1 is a sprawling conglomerate of some 40 mines and factories, located mostly in Kosovo but also in other locations in Serbia and Montenegro. Its activities include chemical processing and production of goods as varied as batteries and paint. But the heart of its operations, and the source of most of its raw material, is the vast mining complex to the east of Mitrovicë/a in the north of Kosovo, famous since Roman times. This report examines the current position of the mines, together with the associated smelting complex at nearby Zvecan. The future of Trepca cuts to the heart of the Kosovars' identity. Its great mineral wealth is the basis of the economy of Kosovo, but the complex is badly run-down as a result of under-investment and over-exploitation by governments in Belgrade.

vise na linku dole
http://emperors-clothes.com/articles/Johnstone/icg.htm
agim.

#3959 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by agim. »

ActionWoman wrote: podjela kosova je jedino rjesenje, sjeverni dio srbima ostalo siptarima...

Hmm , citao sam i predhodne postove u vezi sa Trepcom ali vjeruj mi da nije tako , toliko bogato Trepca sigurno nije .
Ima nesto ali ne onoliko koliko se propagandira .Nema od toga nista .
ActionWoman

#3960 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by ActionWoman »

agim. wrote:
ActionWoman wrote: podjela kosova je jedino rjesenje, sjeverni dio srbima ostalo siptarima...

Hmm , citao sam i predhodne postove u vezi sa Trepcom ali vjeruj mi da nije tako , toliko bogato Trepca sigurno nije .
Ima nesto ali ne onoliko koliko se propagandira .Nema od toga nista .
Agim,

dobices jedan iz citiranja. Dje cu ja rec "podjela kosova je jedino rjesenje, sjeverni dio srbima ostalo siptarima..."

Za Trepcu znam iz prve ruke, ali necu da iznosim informacije iz prve ruke pa sam zato lanenom postavila link. Muka mi je vise od stanja na Kosovu i velikosrpske politike gdje mozes ubit, zaklat jer ti je cejf i jer su drugi ljudi manje vrijedni. Hocu mir. Za sve ljude, nevazno koje su nacije. Dosta vise balvana. Ubiju kosovskog policajca snajperom u glavu na njihovoj balvanijadi i nikom nista. Mene bi bilo stid takvog ponasanja. Neki se opet ponose. Sve do jednom.
agim.

#3961 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by agim. »

ActionWoman
Ovako jer kada citiram imam problema sa "QUOTE" :)
Ne razumjem sta hoces rjeci "Podjela Kosova"
Mi necemo sigurno dati ili najmanje razmjena sa presevskom dolinom , kazem ovo sta se prica kod nas i nista zvanicno nije .
Ono sa Trepcom , daj ba informacije evo cu podjeliti TAL sa Helikopterom ili zahvalom :)
ActionWoman

#3962 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by ActionWoman »

agim. wrote:ActionWoman
Mi necemo sigurno dati ili najmanje razmjena sa presevskom dolinom , kazem ovo sta se prica kod nas i nista zvanicno nije .
Ono sa Trepcom , daj ba informacije evo cu podjeliti TAL sa Helikopterom ili zahvalom :)
Ama nisam ja rekla to za podjelu vec laneni

laneni10 je napisao/la:podjela kosova je jedino rjesenje, sjeverni dio srbima ostalo siptarima...
agim.

#3963 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by agim. »

ActionWoman wrote:
agim. wrote:ActionWoman
Ama nisam ja rekla to za podjelu vec laneni

laneni10 je napisao/la:podjela kosova je jedino rjesenje, sjeverni dio srbima ostalo siptarima...
Nisam bio siguran zato sam pitao , Ok hvala .
radostan dan

#3964 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by radostan dan »

što uvaliste bodkina :lol: , nije ni meni mane, aL ja ću se provući... :mrgreen:
Bodkin

#3965 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Bodkin »

radostan dan wrote:što uvaliste bodkina :lol: , nije ni meni mane, aL ja ću se provući... :mrgreen:
ma...nije ni ovaj forum sto je bio.odmah ide vi. prvo se moras pravdati a onda diskutovati :)
radostan dan

#3966 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by radostan dan »

Bodkin wrote:
radostan dan wrote:što uvaliste bodkina :lol: , nije ni meni mane, aL ja ću se provući... :mrgreen:
ma...nije ni ovaj forum sto je bio.odmah ide vi. prvo se moras pravdati a onda diskutovati :)
ma na to i mislim. moraš se prvo legitimisati, jer u slučaju da nisi na fonu, a priori si onaj anamo...
radostan dan

#3967 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by radostan dan »

Napadnut policijski punkt kod Bujanovca iz pravca Kosova, ranjen policajac

Beta, FoNet 28. 06. 2012.
Više napadača pucalo je jutros oko 4.20 sati iz pešadijskog naoružanja na punkt multietničke policije kod sela Dobrosin u opštini Bujanovac, a jedan policajac je lakše ranjen, izjavio je danas portparol Policijske uprave Vranje Dragan Stamenković.

Stamenković je za Agenciju Beta izjavio da je izvesno da je napad koji je trajao tri do pet minuta, izvršen iz pravca administrativne linije sa Kosovom od koje je policijski punkt udaljen stotinak metara.

Istovremeno, policijski sindikat je od misije Euleks zahteva da što pre otkrije napadače i učini sve da spreči ovakve i slične napade.

Tada je na policijskom punktu bio redovni sastav multietničke policije, sastavljen od srpskih i albanskih policajaca.

Napadači su na policijski punkt u Dobrosinu pucali i 17. maja ove godine. Policijski punkt - metalni kontejner je tada izrešetan sa 30 metaka, ali niko nije ranjen, najviše zahvaljujući gomili drva za ogrev naslaganih kraj pounkta.

za.eban datum...
seln

#3968 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by seln »

radostan dan wrote:Napadnut policijski punkt kod Bujanovca iz pravca Kosova, ranjen policajac

Više napadača pucalo je jutros oko 4.20 sati iz pešadijskog naoružanja na punkt multietničke policije kod sela Dobrosin u opštini Bujanovac, a jedan policajac je lakše ranjen, izjavio je danas portparol Policijske uprave Vranje Dragan Stamenković.

Stamenković je za Agenciju Beta izjavio da je izvesno da je napad koji je trajao tri do pet minuta, izvršen iz pravca administrativne linije sa Kosovom od koje je policijski punkt udaljen stotinak metara.

Istovremeno, policijski sindikat je od misije Euleks zahteva da što pre otkrije napadače i učini sve da spreči ovakve i slične napade.

Tada je na policijskom punktu bio redovni sastav multietničke policije, sastavljen od srpskih i albanskih policajaca.

Napadači su na policijski punkt u Dobrosinu pucali i 17. maja ove godine. Policijski punkt - metalni kontejner je tada izrešetan sa 30 metaka, ali niko nije ranjen, najviše zahvaljujući gomili drva za ogrev naslaganih kraj pounkta.

za.eban datum...
Njima porucujemo da uopste nismo plasljivi i da u svaku bitku ulazimo.....
ActionWoman

#3969 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by ActionWoman »

seln wrote:
radostan dan wrote:Napadnut policijski punkt kod Bujanovca iz pravca Kosova, ranjen policajac

za.eban datum...
Njima porucujemo da uopste nismo plasljivi i da u svaku bitku ulazimo.....
Kome njima?
CSKA

#3970 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by CSKA »

Jel to vec pocela bitka ?

Ja sve mislio bice odlozena iza 17h,zbog sunca.
Arteta

#3971 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Arteta »

zahvalan wrote:Ne da mi se da palamudim sa srbim oko Kosova ( Nezavisnog Kosova ).

To je gotova stvar i svako vidi da je tu 2 miliona Albanaca (samo na Kosovu) i mozda oko 100 hiljada srba koji ne priznaju Kosovo.

Samo mi nije jasno kakve veze genocidna tvorevina ima s Kosovom ? Genocidni entitet je samo entitet ma kako ga neki dozivljavali i zamisljali ga da se pripoji s Smrdijom. Kosovo je NEZAVISNA DRZAVA I tu SE stavlja TACKA NA I

eto amerikanci su Albancima dali nezavisnost u razmjeni za Rudna Bogatstva ahha pa sve vam zeljezare po Srbiji u vlasnistvu Amerike i opet vam ne valjaju Ameri. Uostalom Racunar je izmislio Ko ? i Internet pripada kome ?

opet srbima Amerikanci najvise krivi a rado svi sanjaju o zivotu u Americi. Hmm...

KOSOVO REPUBLJIK HASIM TACI PRESJEDNIK

Image
Ima jako puno i Bosnjaka na Kosovu,kao i Srba ako se izuzme Sjever.
Arteta

#3972 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Arteta »

prljavi Hare wrote:
laneni10 wrote:podjela kosova je jedino rjesenje, sjeverni dio srbima ostalo siptarima...
"Šiptarima"? :-)
Znaci Srbin :D
Arteta

#3973 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Arteta »

laneni10 wrote:
zahvalan wrote:2 miliona albanaca i jedva 100 hiljada srba na kosovu i da se dogovaraju ahha

sta ces se dogovarati onaj ko je u manjini mora se prilagodjavati vecini.

i mrzim kad neko pocne srati o tome kako su nas amerikanci zavadili ( preko 300 hiljada Bosanaca zivi u Americi) kad su nas klali srbi....

ja da sam binasr iz beograda kupio bih nekretninu u moskvi ali i tamo < More than two million Muslims now live and work in Moscow. It has become one of the biggest cities for Muslims in Europe and its few houses of worship can no longer cope

http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-17436481

jbg onda ne preostaje nista drugo nego se vratiti korijenima ( islamu) :D
nek je na kosovu bilo vise srba...ali krajem sezdesetih pocelo je prortjerivanje....

ali ipak sjevrni dio kosva ce na kraju pripasti srbima !i kosovo ce biti podjeljeno na dva dijela
Ali cete zato ostati bez Presevske doline.
Arteta

#3974 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Arteta »

agim. wrote:
Bodkin wrote:
agim. wrote:
Dovoljno .......
za sad ;-) podrzavam prisustvo amerike u ovakvoj blizini. buduci da je uvjet nezavisno kosovo, onda podrzavam i to samo daleko od toga da su albanci cisti dole. u stvari dole nema nevinih ali americki interes nece zauvijek biti takav tako da mislim da ni kosovo nece nikada dozivjeti punu nezavisnost u ovom obliku
Ja zaista nevidim nikakav interes da ima USA na Kosovu , bar zasada ..Bazu mozda mislis u Bonstilu ?
Mislim da sam postavio sliku o rudnim bogatstvima na Kosovu.
agim.

#3975 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by agim. »

Sukob srpskih navijača i kosovske policije na Merdaru, 20 ranjenih
Image

Grupa navijača fudbalskog kluba Partizan koja je iz Beograda organizovano krenula na obeležavanje Vidovdana na Gazimestanu povređena je jutros na administrativnom prelazu Merdare posle sukoba sa Kosovskom policijom.

Na Merdaru tom prilikom bilo 20 ranjenih, od čega je 10 poslato na Odeljenje hirugije bolnice u Prokuplju.

Kako "Blic" saznaje, incident se dogodio oko osam sati ujutru kada su teško povređena šestorica mladića, a dvojica lakše.

Mladić koji je najteže ranjen prebačen je zbog težina povreda u nišku bolnicu, rečeno je Agenciji Beta u bolnici u Prokuplju.

Taj povređeni je ranjen iz vatrenog oružja u lumbalni deo kičme zbog čega će na niškoj Klinici za hirurgiju biti podvrgnut komplikovanom hirurškom zahvatu, rekli su lekari u Prokuplju.

Još dvojica od petorice najteže ranjenih smeštena su na prokupačku Hirurgiju sa ranama od vatrenog oružja u predelu nogu, ruku i trbuha.

Dvojica lakše povređenih prebačeni su u Kuršumlijsku bolnicu, a šestorica teže povređenih u Urgentni centar u Prokuplju.

Iako doktori prokupačke bolnice ne mogu da potvrde da li je na mladiće pucano gumenim mecima ili bojevom municijom, jedan od povređenih navijača rekao je da je to učinjeno bojevom municijom.

- Organizovano smo krenuli na Gazimestan da obeležimo Vidovdan. Bez ikakvih problema smo prešli našu granicu kada nas je na Merdarama zaustavila Kosovska policija. Rekli su nam da tu nećemo proći i da nema šta da tražimo na Kosovu. Usledilo je komešanje, a zatim i tuča. U jednom trenutku policajci su na nas zapucali bojevom municijom - rekao je za naš list D.B. iz Beograda dok je na nosilima unošen u Prokupačku bolnicu.

Doktor Zoran Vučković kazao je agenciji Beta da svi povređeni imaju rane od vatrenog oružja, ali da ne zna da li od bojeve municije ili gumenih metaka.

- To su uglavnom teže povrede i zato su svi upućeni na Hirurgiju u Prokuplju - rekao je Vučković.
Post Reply