Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
north

#3951 Re: FK Sarajevo

Post by north »

strong69 wrote:Image

Evo ko igra u nasem klubu u mladim kategorijama, ko ih trenira i sta uprava dozvoljava. Samo da ponovim ovu sliku za slucaj da je neko nije vidio. Toliko je prljavstine u Sarajevu da je ovo postalo nesnosno i neko ce se u tom blatu ugusiti. Kako je krenulo to ce biti Klub...

A ovoj djeci mogu samo da cestitam. Hvala heroji. Da sam neki klinac u klubu svima bih vam dao ispisnice i predao vas Glasincu Sokolac pa tamo izvolite ovo raditi.

Gamad!!!
neće haveru,dok je pravih navijača Sarajeva, jer im to nećemo i ne smijemo dozoliti!

pod hitno treba ovo proslijediti u sve medije da cijela nacija vidi slike ovih retardiranih debila, a onda će gamad iz uprave biti prisliljena da ih sakcioniše!!!

Sarajevo će biti, sve drugo će proći!!!

Do konačne pobjede za dobro našeg voljenog Kluba!!!
Fordas

#3952 Re: FK Sarajevo

Post by Fordas »

-LIBERO- wrote:Borba da sjever bude onakav kakav svi zelimo. 200-tinjak momaka sa idealima ali i sa velikom ljubavlju prema svom klubu i svetoj tribini,odnjeli su pobjedu za svoju tribinu. :thumbup:

"....i nas je sjever sada opet najjaci...." :thumbup:

Nova vremena,nova borba,sada borba da svoj klub postavimo na zdrave noge,kao sto je sada situacija sa nasom tribinom.

"....cuvajte se lopovi iz kluba...." :thumbup:
Prejako, brate :thumbup:

''...vrlo brzo ce doci i vas kraj...''
north

#3953 Re: FK Sarajevo

Post by north »

Pa ljudi dešava li se išta u klubu, znam da je pauza, ali uhljupi iz kluba nikakve informacije ne iznose, spavaju li spavaju....

Meni ovo sve smrdi vezano za radikalne promjene kojim se silno nadamo da će biti ona stara: "tresla se gora, rodio se miš".... znači jedno veliko NIŠTA!!!!

Samo onda se postavlja pitanje, šta dalje?
Fordas

#3954 Re: FK Sarajevo

Post by Fordas »

Pa evo, skupstina ce biti 21. juna, kaze merdanovic :D
aerosa

#3955 Re: FK Sarajevo

Post by aerosa »

Sve ovo užasno smrdi....
Da bog da na hair i na dobro da izađe.... :roll:
north

#3956 Re: FK Sarajevo

Post by north »

Fordas wrote:Pa evo, skupstina ce biti 21. juna, kaze merdanovic :D
na kojoj se ništa spektakularno neće desiti, nije da pehiram, ali živi bili pa vidjeli.......

usput oglašavaju li se BP po ovom pitanju, hoće li oni uopšte učestvovati na ovoj skupštini?
Logovan

#3957 Re: FK Sarajevo

Post by Logovan »

daj Bože da se održi skupština 21. juna, jer ako tada ne bude onda neće nikada :( :( :roll:
north

#3958 Re: FK Sarajevo

Post by north »

SKUPŠTINA ĆE SE ODRŽATI 21. JUNA
0
diggs
diggGlavna stvar je imenovanje novog Upravnog odbora, koji će izabrati predsjednika, rekao je Nijaz Merdanović

Nijaz Merdanović, predsjednik najvećeg tijela FK Sarajevo

Skupština FK Sarajevo na kojoj će biti izabran novi predsjednik Upravnog odbora kluba održaće se najvjerovatnije 21. juna u Općini Centar. Ovo je rekao predsjednik najvećeg tijela koševskog premijerligaša Nijaz Merdanović, koji je dodao da će najkasnije do srijede biti potvrđen tačan datum sjednice Skupštine bordo kluba.

„Pripreme idu svojim tokom. Puno ljudi izrazilo je želju da se uključi u rad i sigurno je da će imati mnogo obaveza u narednom periodu. Smatramo da je 21. juni najoptimalnije vrijeme jer će tog dana stručni štab obaviti prozivku igrača. Glavna stvar je imenovanje novog Upravnog odbora, koji će izabrati predsjednika, a njega će potvrditi skupština“, izjavio je Merdanović.

On nije govorio o imenima kandidata za prvog čovjeka UO pošto se obavljaju konsultacije i razgovori o tom pitanju.

„Donijeće se platforma za budući rad. Sjednici će prisustvovati 90-ak članova skupštine. Nema izmjena u odnosu na 22. april kada je ranije bila zakazana sjednica koja će se održati u Općini Centar iz čijih struktura su ljudi angažovani u radu FK Sarajevo“, naglasio je Merdanović.

Oslobođenje

TAD ILI NIKAD!!!

--------------------------------------------------------------------------------

Preporuči ovaj članak:
ibizza

#3959 Re: FK Sarajevo

Post by ibizza »

north wrote:SKUPŠTINA ĆE SE ODRŽATI 21. JUNA
0
diggs
diggGlavna stvar je imenovanje novog Upravnog odbora, koji će izabrati predsjednika, rekao je Nijaz Merdanović

Nijaz Merdanović, predsjednik najvećeg tijela FK Sarajevo

Skupština FK Sarajevo na kojoj će biti izabran novi predsjednik Upravnog odbora kluba održaće se najvjerovatnije 21. juna u Općini Centar. Ovo je rekao predsjednik najvećeg tijela koševskog premijerligaša Nijaz Merdanović, koji je dodao da će najkasnije do srijede biti potvrđen tačan datum sjednice Skupštine bordo kluba.

„Pripreme idu svojim tokom. Puno ljudi izrazilo je želju da se uključi u rad i sigurno je da će imati mnogo obaveza u narednom periodu. Smatramo da je 21. juni najoptimalnije vrijeme jer će tog dana stručni štab obaviti prozivku igrača. Glavna stvar je imenovanje novog Upravnog odbora, koji će izabrati predsjednika, a njega će potvrditi skupština“, izjavio je Merdanović.

On nije govorio o imenima kandidata za prvog čovjeka UO pošto se obavljaju konsultacije i razgovori o tom pitanju.

„Donijeće se platforma za budući rad. Sjednici će prisustvovati 90-ak članova skupštine. Nema izmjena u odnosu na 22. april kada je ranije bila zakazana sjednica koja će se održati u Općini Centar iz čijih struktura su ljudi angažovani u radu FK Sarajevo“, naglasio je Merdanović.

Oslobođenje

TAD ILI NIKAD!!!

--------------------------------------------------------------------------------

Preporuči ovaj članak:
ma ja sam nest opasno uvijeren, da ce ovi idioti dobiti nogu iz kluba
strong69

#3960 Re: FK Sarajevo

Post by strong69 »

bermiin wrote: ma ja sam nest opasno uvijeren, da ce ovi idioti dobiti nogu iz kluba
Ja sam postao pesimista po ovom pitanju. Sto se tice moje nade u bolje sutra Sarajeva ona je sve manja i iz dana u dan umire.

Kad pogledam kako se zabavlja nas omladinski pogon (pijancenje i dizanje 3 prsta), ko vodi omladinski pogon (Focic), ko obnasa najodgovornije funkcije (Baljak, Merdanovic, Alihodzic) u klubu zgadi mi se zivot.

Mi smo jedini klub u kojem "NEKO" iz kluba ne pita "NEKOG" gdje su gledaoci na utakmicama, zasto ih nema, kako ih vratiti? Posjeta stadionu je pokazatelj uspjesnosti rada kluba. Ako imamo 3.000 ljudi na tekmama a imali smo u proteklim sezonama i po 10.000 protiv Orasja, Travnika itd sta se onda desava?

Iskreno se nadam da ce doci druga uprava, sposobna uprava koja ce biti okrenuta biznisu i prosperitetu kluba. Zasluzujemo mnogo vise.
aerosa

#3961 Re: FK Sarajevo

Post by aerosa »

strong69 wrote:
bermiin wrote: ma ja sam nest opasno uvijeren, da ce ovi idioti dobiti nogu iz kluba
Ja sam postao pesimista po ovom pitanju. Sto se tice moje nade u bolje sutra Sarajeva ona je sve manja i iz dana u dan umire.

Kad pogledam kako se zabavlja nas omladinski pogon (pijancenje i dizanje 3 prsta), ko vodi omladinski pogon (Focic), ko obnasa najodgovornije funkcije (Baljak, Merdanovic, Alihodzic) u klubu zgadi mi se zivot.

Mi smo jedini klub u kojem "NEKO" iz kluba ne pita "NEKOG" gdje su gledaoci na utakmicama, zasto ih nema, kako ih vratiti? Posjeta stadionu je pokazatelj uspjesnosti rada kluba. Ako imamo 3.000 ljudi na tekmama a imali smo u proteklim sezonama i po 10.000 protiv Orasja, Travnika itd sta se onda desava?

Iskreno se nadam da ce doci druga uprava, sposobna uprava koja ce biti okrenuta biznisu i prosperitetu kluba. Zasluzujemo mnogo vise.
Nažalost slažem se sa tobom....
Bojim se da će bojkot se još dugo razvući ....
Što kaže narod, "da bog da da nas hadžija uzme a sve nam cigani oko kuće skaču"... :( :roll:
strong69

#3962 Re: FK Sarajevo

Post by strong69 »

aerosa wrote: Nažalost slažem se sa tobom....
Što kaže narod, "da bog da da nas hadžija uzme a sve nam cigani oko kuće skaču"... :( :roll:
Nadati se da ce ljudi koji to mogu pokusati popraviti. Ja nazalost nisam mocan covjek, radim obicni posao i klubu mogu pomoci jedino kupovinom karte.

Ali se iskreno nadam da ima i onih drugih koji ce ako nista drugo vidjeti sansu da u svemu tome ostvare finansijski dobitak i da vode uspjesan biznis.

Do boljih dana na Kosevu :thumbup:
aerosa

#3963 Re: FK Sarajevo

Post by aerosa »

strong69 wrote:
Nadati se da ce ljudi koji to mogu pokusati popraviti. Ja nazalost nisam mocan covjek, radim obicni posao i klubu mogu pomoci jedino kupovinom karte.

Ali se iskreno nadam da ima i onih drugih koji ce ako nista drugo vidjeti sansu da u svemu tome ostvare finansijski dobitak i da vode uspjesan biznis.

Izbjegava svaki pametan i poslovan čovjek da se sa ciganima bori, a kod nas ih jo trenutno u borbi za klub i previše...
Od grah-prodavca, do stoke koja je tu korijenje odavno pustila....
Neka nam je bog na pomoći ali ja uskoro ne vidim nikakav pozitivan rasplet.... :sad: :sad:
north

#3964 Re: FK Sarajevo

Post by north »

aerosa wrote:
strong69 wrote:

Izbjegava svaki pametan i poslovan čovjek da se sa ciganima bori, a kod nas ih jo trenutno u borbi za klub i previše...
Od grah-prodavca, do stoke koja je tu korijenje odavno pustila....
Neka nam je bog na pomoći ali ja uskoro ne vidim nikakav pozitivan rasplet.... :sad: :sad:
evo i ja da se složim sa strong-im i aerosa, ovi metuzalemi iz kluba neće lako dati svoje funkcije, i u cilju da zamažu oči možda dovedu dva-tri privrednika i poznata lika u klub s kojima će biti u talu i reći da se nešto promijenilo...

samo kompletna smjena rukovodstva kluba, uključujući i pojedine ljude na u stručnovim štabovima tipa ovih što treniraju ove majmune što dužu tri prsta, a bogami nekolicini igrača se zahvaliti i poslatu u penziju......

što se tiče Varešanovića ja bih to odmah mijenjao, ali eto s obzirom a je kratko tu, dati mu još malo šanse, mada iskreno ne vjerujem u njegove kapacitete.....
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#3965 Re: FK Sarajevo

Post by bordo gandalf »

Ćiro za Sarajevo-x.com
"Otišao sam tužan, ali se možda vratim na klupu FK Sarajevo"
Bivši selektor nogometne reprezentacije BiH Miroslav Ćiro Blažević odmara u Zagrebu. Sa svojim klubom je lider kineskog prvenstva. Trenutno je pauza zbog Svjetskog prvenstva, a pripreme će Shanghai Shenhua odraditi u Sloveniji. "Trener svih trenera" priznaje da ga još muči rastanak sa "zmajevima". Nema odgovor na pitanje zašto su se posvađali, zašto ga psuju oni koji su se kleli u njega.
Razgovarao: Edin Isanović
Miroslav Blažević
Miroslav Blažević
Napominje da je Emira Spahića i društvo vodio sa velikom strašću i da se sve raspalo nakon eliminacije od Portugala.

U intervjuu za Sarajevo-x.com govori o bh. selekciji, sudaru sa Portugalom, Safetu Sušiću, Kini i mogućem povratku u glavni grad BiH.

Šta za Vas predstavlja odlazak sa klupe reprezentacije BiH?

Odlazak sa klupe bh. reprezentacije za mene predstavlja najveću mrlju u životu. Nisam vjerovao da će se sve onako završiti. Navijači su tražili da odstupim i ja sam to ispoštovao. Da li sam to zaslužio - ne znam. Mogu samo reći da sam otišao tužan i razočaran. Sve sam dao da uspijemo!

Do Šangaja letite deset sati. Da li ponekad razmišljate o dvomeču sa Portugalom i da li je priča o baražu mogla drugačije završiti?

Svakako. Nedostajalo je malo sreće u Lisabonu. Okolnosti bi se promijenile da je Džeko pogodio. Boli, još uvijek jako boli. Pogledam reprezentacije koje su na Svjetskom prvenstvu i vidim da smo bolji od puno njih. Kada počnu utakmice bit će mi još više žao, ubijeđen sam da bismo nešto napravili. Za nogometnu reprezentaciju BiH veže me mnogo emotivnih trenutaka.

Šta vam je ostalo najupečatljivije?

Euforija pred utakmice i raja koja se radovala svakom našem uspjehu. To se pamti, to se ne zaboravlja. Nacija je živjela za reprezentaciju, na svakom ćošku se pričalo o našim dvobojima.

Naslijedio vas je Safet Sušić?

Najbolji igrač kojeg sam ikada gledao. To sam uvijek naglašavao. Safet je moj veliki prijatelj i vjerujem kako će on napraviti korak dalje i otići na Evropsko prvenstvo. Za to sigurno ima potencijal.

Da li ste pratili prijateljske okršaje sa Švedskom i Njemačkom?

Ne, ali sam o svemu dobro informisan. Mislim da će Sušić sve detaljno analizirati, te izvući pouke i poruke iz tih susreta. Treba mu dati podršku.

Kako Vam je na novom radnom mjestu?

Nije baš lako. Drugi je to svijet, drugi način života, sve je apsolutno drugačije. No, ljudi su srdačni i žele pomoći. Za njih nisam starac, kako su me zvali u BiH, za njih sam mudrac. Poštuju sve što sam napravio do sada. Kinezi znaju napraviti izvanrednu atmosferu, to me pomalo iznenadilo.

Shanghai Shenhua je lider na prvenstvenoj tabeli. Možete li na kraju dotaći vrh?

Kada sam došao rekli su mi da ću se boriti za opstanak, jer su iz kluba otišla četiri reprezentativca. Ipak, na prepad smo dobili nekoliko utakmica i došli do prvog mjesta. U ovom trenutku dvije ili tri ekipe su sigurno kvalitetnije, ali mi nećemo odustati od naslova. Na pripreme u Sloveniju putujemo 14. juna, a prvenstvo se nastavlja polovinom jula.

Do kada ste ugovorom vezani za kineski klub?

Do novembra.

Šta poslije toga, govorilo se da ćete možda sjesti na klupu FK Sarajevo?

U tome ima istine, priča nije bez osnova. Mustafa Dučić Mućo je moj veliki prijatelj i predlagao mi je da dođem. Ta opcija nije za odbaciti i nije nimalo isključena. Ja sam u mladosti igrao za bordo tim sa legendarnim Asimom Ferhatovićem Hasetom. Ne bih imao ništa protiv da dođem na najveći bh. stadion. No, vidjet ćemo kako će se stvari odvijati.

Sutra počinje Mundijal na jugu Afrike. Kojim reprezentacijama predviđate poredak u samom vrhu?

Uvijek istima - Njemačka, Holandija, Argentina, Brazil, Španija, Francuska, Italija, Engleska i Portugal.

Selekcija po Vašem ukusu?

Španija i Argentina. Neka od ove dvije reprezentacije će možda biti prvak svijeta. Prva zbog velike koncentracije kvaliteta, a druga zbog najboljeg igrača današnjice – Messija.
http://www.sarajevo-x.com/sport/nogomet ... /100610002
aerosa

#3966 Re: FK Sarajevo

Post by aerosa »

Crko da bog da i on i njegov "prijatelj" hebo ga on.....
Samo nam još ova dva dušmana trebaju uzjahati pa da fino idemo u tri lijepe materine :x :x :x :x
Logovan

#3967 Re: FK Sarajevo

Post by Logovan »

ćiro i dučić :x :twisted: :twisted: :roll: :x NO COMMENT
Robben

#3968 Re: FK Sarajevo

Post by Robben »

Dalje od svetinje, ubleho ljudska!!! :x
Baltazar_khan

#3969 Re: FK Sarajevo

Post by Baltazar_khan »

Opet se popaj vrti oko kluba :x
aerosa

#3970 Re: FK Sarajevo

Post by aerosa »

Baltazar_khan wrote:Opet se popaj vrti oko kluba :x
Nije nikad ni prestao....
ako si gledao spisak za skupštinu on je i dalje na tom spisku...

a sad opet pokušava da uleti zaposve....krepo da bog da.....
north

#3971 Re: FK Sarajevo

Post by north »

Fazon je što mi kontamo ko god da dođe, mora biti bolje, a sad sa ovim ublehaškim masnim ugostiteljima i cirkusantskim klovnovima poput ćire, možemo i više potonuti...

sjećam se Sarajeva u zadnjih 20-ak godina, ali mislim da nikad nismo ko do sad bili na ovakvoj raskrsnici, gdje bi trebali uskoro znati je li idemo u pravom smjeru za bolje FCS ili idemo u duboka govna iz kojih zadugo nećemo ispivati.....

moramo se ipak nadati, jebi ga, nije moje da predlažem, ali možda ne bi bilo loše na dan te skupštine da se skupe nas hordaša i pitara, pred tom salom i kaže kakvo Sarajevo hoćemo....

sjećam se kad se odlučivalo da se Dinamu Z. vrati ime iz Croatia, da se skupilo nekoliko hiljda BBB ispred kluba i jasno im dali do znanja šta žele......
Baltazar_khan

#3972 Re: FK Sarajevo

Post by Baltazar_khan »

north wrote: moramo se ipak nadati, jebi ga, nije moje da predlažem, ali možda ne bi bilo loše na dan te skupštine da se skupe nas hordaša i pitara, pred tom salom i kaže kakvo Sarajevo hoćemo....
I ja sam za to da se skupimo, ali to je veliki rizik. Jedva će dočekat policija da nas izmlati, jer nas odavno drže na zub, mi se samo skupimo i oni krenu pendrečit. Samo kažu kako su morali, jer smo došli da pravimo belaj. Onda ovi prekinu skupštinu, pa zakažu neki novi termin tamo negdje bog zna kad...
aerosa

#3973 Re: FK Sarajevo

Post by aerosa »

Baltazar_khan wrote:
north wrote: moramo se ipak nadati, jebi ga, nije moje da predlažem, ali možda ne bi bilo loše na dan te skupštine da se skupe nas hordaša i pitara, pred tom salom i kaže kakvo Sarajevo hoćemo....
I ja sam za to da se skupimo, ali to je veliki rizik. Jedva će dočekat policija da nas izmlati, jer nas odavno drže na zub, mi se samo skupimo i oni krenu pendrečit. Samo kažu kako su morali, jer smo došli da pravimo belaj. Onda ovi prekinu skupštinu, pa zakažu neki novi termin tamo negdje bog zna kad...
Neka mi neko objasni način kako da masa ostane mirna naokn štoo bi eventualno došla vijest da je sve po starom ,a najprije da će tako biti...
samo bi i najmanji belaj trebao da pokrene lavinu cijelu sranja koja bi nam se obila o glavu...
north

#3974 Re: FK Sarajevo

Post by north »

aerosa wrote:
Baltazar_khan wrote:
Neka mi neko objasni način kako da masa ostane mirna naokn štoo bi eventualno došla vijest da je sve po starom ,a najprije da će tako biti...
samo bi i najmanji belaj trebao da pokrene lavinu cijelu sranja koja bi nam se obila o glavu...
ma nikako jarane, ali šta onda, da se pokrijemo ušima i odustanemo.....
ja sam sebi više puta reko ma j.... više i Sarajevo, kad je ovo ionako cirkus žešći, ali džaba jače je to od mene i ne mogu biti ravnodušan.... pretpostavljam da je i vama većini tako.....
slažem se da najmanje treba neka frka, ali činjenica da prave navijačke skupine u svojim sredinama tako rade...
aerosa

#3975 Re: FK Sarajevo

Post by aerosa »

north wrote:
aerosa wrote:
Baltazar_khan wrote: I ja sam za to da se skupimo, ali to je veliki rizik. Jedva će dočekat policija da nas izmlati, jer nas odavno drže na zub, mi se samo skupimo i oni krenu pendrečit. Samo kažu kako su morali, jer smo došli da pravimo belaj. Onda ovi prekinu skupštinu, pa zakažu neki novi termin tamo negdje bog zna kad...
ma nikako jarane, ali šta onda, da se pokrijemo ušima i odustanemo.....
ja sam sebi više puta reko ma j.... više i Sarajevo, kad je ovo ionako cirkus žešći, ali džaba jače je to od mene i ne mogu biti ravnodušan.... pretpostavljam da je i vama većini tako.....
slažem se da najmanje treba neka frka, ali činjenica da prave navijačke skupine u svojim sredinama tako rade...
uvijek ima riješenje za svaku situaciju....
nekad su ona toliko radikalna da ljudima i ne padaju na pamet, ali se ovaj put i o tim krajnim solucijama razmišlja....
otom potom, samo da ovo prođe pa da se zna na čemu smo....
Locked