English Premier League

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Edin H.

#3951 Re: English Premier League

Post by Edin H. »

Kradja :x

Koji kriminalac Van Persie, frajer ga nije ni dotakao, a on pade kao da ga je zoljom opalio.
Pomocnog sudiju treba u Sibir na prinudni rad poslati :x
Better Man

#3952 Re: English Premier League

Post by Better Man »

Vrlo vazna pobjeda Man. UTD.-a protiv Wes Bromwich Albiona.
vaučer

#3953 Re: English Premier League

Post by vaučer »

Better Man wrote:Vrlo vazna pobjeda Man. UTD.-a protiv Wes Bromwich Albiona.
Ako postoji 'tipična United pobjeda', onda je ovo bilo to.
Stotine sam ih vidio ovakvih.
extraordinary

#3954 Re: English Premier League

Post by extraordinary »

Meni djeluje ko da City trenutno igra najbolji fudbal u Engleskoj. Tevez i Silva su odlični u tandemu, imaju brzu igru i generalno dosta dobrih akcija i prilika u svakoj utakmici. Govorim naravno o zadnjih par utakmica, ne generalno gledajući sezonu.
ultima_palabra

#3955 Re: English Premier League

Post by ultima_palabra »

extraordinary wrote:Meni djeluje ko da City trenutno igra najbolji fudbal u Engleskoj. Tevez i Silva su odlični u tandemu, imaju brzu igru i generalno dosta dobrih akcija i prilika u svakoj utakmici. Govorim naravno o zadnjih par utakmica, ne generalno gledajući sezonu.
Mislim da je to ipak Arsenal, sad su Birminghamu mogli dati 6-7... ali eto, ima srijeda pa da vidimo ;-)
sinkaspud

#3956 Re: English Premier League

Post by sinkaspud »

STo nam se nisi javio da komentarises sudjenje protiv Wigana, inace cist faul nad Van Persijem koji je imao otvoren put prema golu, a igraci Birminghama su prava stoka ubijali su Arsenalove igrace, prvo nad Fabregasom start ala Taylor pa Bowyer nekoliko puta gazi igrace Arsenala dok leze na zemlji i Ridgvell takodjer. Bowyer realno u zadnje dvije utakmice imao je materijala da mu se sude 3 crvena izravna ali naravno nece ga kazniti ni nakon utakmice.
Edin H.

#3957 Re: English Premier League

Post by Edin H. »

Iskreno nisam gledao utamicu protiv Wigana, pa nisam u mogucnosti da komentarisem.
extraordinary

#3958 Re: English Premier League

Post by extraordinary »

I Arsenal ove godine djeluje puno ozbiljnije nego ranije, ali opet se prečesto okliznu kod nekih levatskih ekipa.
Jack Be Nimble

#3959 Re: English Premier League

Post by Jack Be Nimble »

vaučer wrote:
Jack Be Nimble wrote:Volim ove glupe navijace Liverpula. Prvo im je nekako smetao Rafa, pa kao ako on ode bice bolje. Pa onda amerikanci. Pa sada Roy. Zasto je tako tesko svatiti da je tim postao prosjecan, pogotovo sa odlaskom Alonsa i Masherana.
Navijačima nije smetao Benitez, Amerikanci su razlog zbog kojeg nema Alonsa i Mascherana (ili adekvatnih zamjena) a Royeva statistika (u koju kako vidim nisi upućen) govori sama za sebe.
Dakle lijepo se okreni i odjebi u dvokoraku.
Kako nema adekvatnih zamjena? Pa Rafa je sam doveo velike igrace poput Kina i onoga Italija Akvarijuma.
extraordinary

#3960 Re: English Premier League

Post by extraordinary »

Šeik Mansour je danas imao priliku da se uvjeri koliko mu treba Džeko. Fulili su sve što su šutnuli, iz najneizglednije prilike su dali gol. Tevez fulio 4 zicera, Silva 1, mogao je City natrpati ove do vrha.
hau jes no

#3961 Re: English Premier League

Post by hau jes no »

ode ancelotti, eto rafe :D ...
Edin H.

#3962 Re: English Premier League

Post by Edin H. »

hau jes no wrote:ode ancelotti, eto rafe :D ...
Sa tekicom :oops:
ultima_palabra

#3963 Re: English Premier League

Post by ultima_palabra »

Ja klinčeve ekipe ove Ville, Chelsea sa početka sezone bi im dao 7 komada... ljudi konstantno gube loptu 20 metara od gola :-)
Eno još i sreća pomilova :-) A možda bi Houllier mogao uvesti nekoga ko može potrčati :roll:
Last edited by ultima_palabra on 02/01/2011 16:23, edited 1 time in total.
missko

#3964 Re: English Premier League

Post by missko »

hau jes no wrote:ode ancelotti, eto rafe :D ...
:D Ja mislim da je Rafa zavrsio sa Engleskom, bar velikom petorkom, optimalno bi mu bilo kakav poslic u Emiratim :lol: a.
Better Man

#3965 Re: English Premier League

Post by Better Man »

Koja ludjacka utakmica! Chelsea uspio zabiti 2 gola i preokrenuti utakmicu u svoju korist, ali i Aston Villa zabila treci gol.
Better Man

#3966 Re: English Premier League

Post by Better Man »

Jos jedan kiks Chelsea i potvrda da ove sezone nemaju sta da traze u engleskoj P.L.
mrtva kokoš

#3967 Re: English Premier League

Post by mrtva kokoš »

poslije intera ne znam koji bi ga veci klub u europi doveo i za dzaba... :roll:
Teufik

#3968 Re: English Premier League

Post by Teufik »

Bravo Chelsea...samo tako nastavite :D
Trasimaco

#3969 Re: English Premier League

Post by Trasimaco »

I ona pobjeda protiv Boltona je bila bas ono jedva, jos se Chelsea nije iscupao.
BSn

#3970 Re: English Premier League

Post by BSn »

Nema, pored BHPL jedino sto je ostalo da valja od nogometa je EPL i evropsko prvenstvo. Liga prvaka smece, Evropa liga jos vece, Spanija je dosadna, njemacka ispuhala, Italijani imaju nacionalni sport-odbojku, pa je nogomet samo za Bosance sa Arenom interesantan, a ostale ne vrijedi ni spominjati.
Doduse, jest da ManUtd svojom politikom ruiniranja evropskog nogometa unistava i englesku ligu, ali ju izvlace, kol'ko-tol'ko, ostali timovi. Sunderland, Everton, Liverpool, Chelsea, Newcastle, Arsenal (jest' da im je trener odron, al' eto), Tottenhem i ostali cine da ova liga, ipak, lici na nesto, a ne na bezvezni cirkus koji su od spanske napravili Real i Barca i to smece od lige nije vise interesantno valjda ni predsjednicima ta dva kluba, kamo li kome drugo. Uz vrtoglavi uspon BHPL i ne mjesanje UEFA-inog lobija, za tri-cetiri godine ocekujem da imamo samo te dvije lige kao posljednja utocista nogometa, ne samo u Evropi, nego i u svijetu (koji, istini za volju, nikada i nije imao sta ponuditi u tom sportu, osim pokoje zalutale zvjezdice koja bi vodila timove poput Brazila do pokoje krune - na vrat, na nos). Naravno, Englezi moraju smanjiti broj klubova makar na 16 ili 14, jer samo kracom sezonom mogu odrzati zainteresiranost za tim sportom koji lagano umire.
Jack Be Nimble

#3971 Re: English Premier League

Post by Jack Be Nimble »

ProkletaJeAmerika wrote:Ovo je nevjerovatan pad... Mada sam im pred sezonu predviđao da neće biti ni sjena prošlogodišnje ekipe, u prvoj polovini polusezone su me demantovali, ali sada ovaj pad... :shock:

Istovremeno i ova tekma danas pokazuje zašto je PL najbolja liga na svijetu, borba do zadnje minute pa ko koga... Tako i treba, uživanje za gledati!

Uglavnom, trojka ManU, ManC i Arsenal se polako odvaja. Iako ManU naravno ima značajnu prednost neodigranih tekmi, nikad ne reci nikad...
Ma bilo je za ocekivati da bi Chelsea mogla pasti. Na pocetku sezone dobili su relativno lake timove da im mogu zabiti po 6 golova. Meni je bilo cudno da Chelsea nije dovela nikakvo pojacanje u toku ljeta. Anelka, Drogba, Terry, Lampard nije njima vise 24 godine. Mnogi si prije pocetka sezone govorili da bi Chelsea mogla ispasti iz "top four", jer su previse stari.

Man U je ce ovo sa lakocom uzeti, iako imaju jako los tim. Obicno nakon Nove Godine Man U odigra po 10 tekmi bez gubitka. Takodjer mislim da ce osvojiti ligu bez gubitka.
Ridjobrki

#3972 Re: English Premier League

Post by Ridjobrki »

Jack Be Nimble wrote:
Ma bilo je za ocekivati da bi Chelsea mogla pasti. Na pocetku sezone dobili su relativno lake timove da im mogu zabiti po 6 golova. Meni je bilo cudno da Chelsea nije dovela nikakvo pojacanje u toku ljeta. Anelka, Drogba, Terry, Lampard nije njima vise 24 godine. Mnogi si prije pocetka sezone govorili da bi Chelsea mogla ispasti iz "top four", jer su previse stari.

Man U je ce ovo sa lakocom uzeti, iako imaju jako los tim. Obicno nakon Nove Godine Man U odigra po 10 tekmi bez gubitka. Takodjer mislim da ce osvojiti ligu bez gubitka.

Nisu, stari moj. Sad se javljaju neki koji su kao to govorili (vidim da obojica pratimo engleske sportske medije :D ) ali prije početka su svi tipovali da će iz Big4 ispasti Arsenal (jer su mladi) i Liverpool (jer su Liverpool :D ).

A ManU uvijek ima vrh forme u proljeće, to Ferguson uvijek tako tempira i za očekivati je da će i ove godine. Kao navijač Arsenala ipak gledam one kombinacije ko s kim i ko gdje i Arsenal ima ubjedljivo najboji raspored. Bumo videli šta će biti od toga...

P.S. Uvijek je na Arsenalu zvono i uvijek ga se proziva i to je opšte mjesto engleske štampe, ali oni sa minimalnim pojačanjima drže ritam sa ManU, ManC i imaju prednost i nad Chelsea i nad onim bijelim kako se zovu iz Londona... Tome treba skinuti kapu.
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#3973 Re: English Premier League

Post by 1946 »

A što Chelsea ženskog roda? :D
ultima_palabra

#3974 Re: English Premier League

Post by ultima_palabra »

Jbg, nema logike da neko ima loš tim, a da osvoji najkonkurentniju ligu na svijetu bez poraza :-) Ne mislim da će se to desiti, United će imati bar 2-3 poraza. Ono što im ide u korist je da je tandem Rio-Vidić opet u formi iz 2007-09... također, konačno imaju neke koristi od Berbatova, a i Rooney ne može nikako biti gori nego dosad. Minus im je nekreativan vezni red s kojim imaju problema da kontrolišu utakmice i protiv timova iz donjeg dijela tabele.
Trasimaco

#3975 Re: English Premier League

Post by Trasimaco »

BSn wrote:Doduse, jest da ManUtd svojom politikom ruiniranja evropskog nogometa unistava i englesku ligu
Umirem od zelje da saznam kako to United radi.
Post Reply