Biciklom kroz Sarajevo
- future millionaire
#3952 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Gledao sam i te, kod malo me zezaju velicine rama posebno kod prvog, a i kako organizovati prevoz do Sarajeva. Ovaj mi se cini nekako OK i jos neki modeli UNIS al neznam koji je to sad rang po kvaliteti i iz koje godine je ovaj model
- dadoka84
#3953 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Naravno, prvo velicina pa sve ostalo
Unis je tezak ko tuč, po kvaliteti je tu negdje sa capriolom, oni imaju npr cobru i anakondu ili malo skupljeg monitora koji za razliku od ovih ima stirer 1 1/8 i aluminijski ram dok je kod slabijih modela hi-ten čelik. Ne znam koja su godina.
-
quarterback
#3954 Re: Biciklom kroz Sarajevo
spicih danas od muzeja do prvog sumara za manje od sat, nije pretjerano impresivan rezultat za mlade bajkere medjutim s obzirom da mi je 39 godina i 120 kila za mene je to impresivna brzina...
Last edited by quarterback on 10/05/2012 01:23, edited 1 time in total.
- dadoka84
#3955 Re: Biciklom kroz Sarajevo
to se pripremas za organizovanu voznju ;D
kojim putem ides.
kojim putem ides.
-
maximilijana
#3956 Re: Biciklom kroz Sarajevo
quarterback wrote:spicih danas od muzeja do prvog sumara za manje od sat, nije pretjerano impresivan rezultat za mlade bajkere medjutim s obzirom da mi je 39 godina i 120 kila za mene je to impresivna brzina...
ja se ne usudim nigdje dalje od kozje cuprije i dobrinje..
- Elzana
#3957 Re: Biciklom kroz Sarajevo
same here... kozja cuprija-vrelo bosne. tačka. nemam povjerenja u bajk, a ni u sebemaximilijana wrote:ja se ne usudim nigdje dalje od kozje cuprije i dobrinje..
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#3958 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Haj nisam jediniElzana wrote:same here... kozja cuprija-vrelo bosne. tačka. nemam povjerenja u bajk, a ni u sebemaximilijana wrote:ja se ne usudim nigdje dalje od kozje cuprije i dobrinje..
- kokuz_sa
#3959 Re: Biciklom kroz Sarajevo
ja imam u sebe al nemam u bajk..neki dan mi neki serafcic izletio al nemam blage odakle je 
-
maximilijana
#3960 Re: Biciklom kroz Sarajevo
ma nemam ni u sebe ni u bajk ni u vozace pjesake..zvijezde na nebu..
od danas me strah onih divljaka na bajkovima sto lijece frustracije i skacu ko majmuni
a danas sam bila kod onih finih momaka kod Vannija..kaze da moram malo popravit bajk (ceka se plata
)
tako da se svakako ne bih usudila voziti igdje dalje 
a danas sam bila kod onih finih momaka kod Vannija..kaze da moram malo popravit bajk (ceka se plata
- Elzana
#3961 Re: Biciklom kroz Sarajevo
@rashtiman
baš smo kul
- cappy_tempo
#3962 Re: Biciklom kroz Sarajevo
mogu li u tu grupu oni koji imaju povjerenje i u bajk i u sebe ali im mrsko 
- cappy_tempo
#3963 Re: Biciklom kroz Sarajevo
jel ko ima iskustva sa intersportorm, nakamurom i genisom ili kako se vec zove? 
- cappy_tempo
#3964 Re: Biciklom kroz Sarajevo
znam da izgledaju fino,a juce mi genesis kako vec zapade za oko. deoere oprema,hidraulika folovi i odma gladne oci 
- dadoka84
#3965 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Pravo fin bajk, osim prednje viljuske. Ostalo je veoma dobro.
- muz66
#3966 Re: Biciklom kroz Sarajevo
drug kupio takvog Draga prije 10-ak dana. kaze da je prezadovoljan, a inace je tezak sto se bajkova tice da Bog sacuva. ako njemu valja...ne vjerujem da ce mu neko naci zamjerku
- spree
#3967 Re: Biciklom kroz Sarajevo
zna li ko kakav je ovaj genesis razor zero u intersportu? ne mogu da nadjem nista o opremi na internetu.
-
quarterback
#3968 Re: Biciklom kroz Sarajevo
118maximilijana wrote:quarterback wrote:spicih danas od muzeja do prvog sumara za manje od sat, nije pretjerano impresivan rezultat za mlade bajkere medjutim s obzirom da mi je 39 godina i 120 kila za mene je to impresivna brzina...
![]()
![]()
(za kile
)
ja se ne usudim nigdje dalje od kozje cuprije i dobrinje..
trebala bi krenuti malo uz brdo ako mozes jer od ravnice nema puno koristi osim ako se ne zada prilicno brz ritam a te voznje po sarajevu su obicno spora vozikanja radi saobracaja, pjesaka i slicno...
-
quarterback
#3969 Re: Biciklom kroz Sarajevo
bivsa djevojka je imala nakamuru (neki jeftiniji model, ne sjecam se sada tacne oznake), bila je prakticno kopija mog tadasnjeg gt outposta po opremi (nakamura, a ne djevojkacappy_tempo wrote:jel ko ima iskustva sa intersportorm, nakamurom i genisom ili kako se vec zove?
-
casanova123
#3970 Re: Biciklom kroz Sarajevo
evo gdje sam bio jucer:
popeo se uz bistrik i prikljucio se na glavnu cestu tamo prema palama(brz i predobar spust) sve do dijela gdje je moguce da se spusti onda na kozju cupriju jer se dodje tacno iznad nje.. nakon toga do carsije se spustio, i onda prema vratniku, dosao do vratnika, pa na zmajevac do kafane(tamo picu narucili iz mahira), i onda se sputili do podhrastova, bjelava, i opet u grad pa na utakmicu
uglavnom najtezi je dio prema vratniku i od vratnika.. strasan uspon i nekoliko puta sam silazio sa bicikla da odmorim do zmajevca
ali se zato isplati svaki metar brda za ove spusteve.. haos je kada furate cestom a nikog na njoj haha
popeo se uz bistrik i prikljucio se na glavnu cestu tamo prema palama(brz i predobar spust) sve do dijela gdje je moguce da se spusti onda na kozju cupriju jer se dodje tacno iznad nje.. nakon toga do carsije se spustio, i onda prema vratniku, dosao do vratnika, pa na zmajevac do kafane(tamo picu narucili iz mahira), i onda se sputili do podhrastova, bjelava, i opet u grad pa na utakmicu
uglavnom najtezi je dio prema vratniku i od vratnika.. strasan uspon i nekoliko puta sam silazio sa bicikla da odmorim do zmajevca
ali se zato isplati svaki metar brda za ove spusteve.. haos je kada furate cestom a nikog na njoj haha
-
quarterback
#3971 Re: Biciklom kroz Sarajevo
sve ok nego sto pojede tu pizzu
(mogao si sa setalista kod kozije na zmajevac, obicno tuda idu biciklisti)
(mogao si sa setalista kod kozije na zmajevac, obicno tuda idu biciklisti)
-
maximilijana
#3972 Re: Biciklom kroz Sarajevo
nemam ni bajk ni kondiciju za togaquarterback wrote:118maximilijana wrote:quarterback wrote:spicih danas od muzeja do prvog sumara za manje od sat, nije pretjerano impresivan rezultat za mlade bajkere medjutim s obzirom da mi je 39 godina i 120 kila za mene je to impresivna brzina...
![]()
![]()
(za kile
)
ja se ne usudim nigdje dalje od kozje cuprije i dobrinje..![]()
trebala bi krenuti malo uz brdo ako mozes jer od ravnice nema puno koristi osim ako se ne zada prilicno brz ritam a te voznje po sarajevu su obicno spora vozikanja radi saobracaja, pjesaka i slicno...
-
quarterback
#3973 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Ma vils je pogibija, najsmjesnije mi je kad se vratim sa nekakve planincuge i onda vidim one zajebane likove po vilsu a bicikla im se sijaju ko da su sada iz radnje...
A nista, onda polako, uzivaj u voznjici, pa na kaficu, pa malo pored rijeke i tako
A nista, onda polako, uzivaj u voznjici, pa na kaficu, pa malo pored rijeke i tako
-
maximilijana
#3974 Re: Biciklom kroz Sarajevo
ahahahah pa dobro neko samo voli da se hvali sa fancy bajkom..mene na vilsu strah djece bude nista ne gledaju samo iskoce pred bajka i onda me njihove roditeljske jedinice mrsko gledaju i psuju..quarterback wrote:Ma vils je pogibija, najsmjesnije mi je kad se vratim sa nekakve planincuge i onda vidim one zajebane likove po vilsu a bicikla im se sijaju ko da su sada iz radnje...![]()
pa za sad je takva voznja..laganini..dok ne sredim bajk..i sebe..i kupim kacigu..pa onda malo u brdo...
-
quarterback
#3975 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Ma oni tinejdzeri su mi najgori, voze kao ludaci, ne gledaju uopste kuda idu, samo gledam da me koji od njih ne potkaci ili da ja nekog ne potkacim... Najbolje bi bilo vils zaobici medjutim glavna je pretrpana autima, trotoarom tamo se ne moze jer je previse auta po trotoaru kod policije, drugom stranom vilsa ne ide jer se pjesaci bune kao sta ces ovdje kad imas cestu na vilsonovom tako da jedino ostaje cesta preko grbavice prema ohru a tuda ne volim ici ...
uglavnom bezveze...
nece brdo pobjeci
))
Lp !!!
uglavnom bezveze...
nece brdo pobjeci
Lp !!!