Samo jos da si vidio koliko su se ovi momci veceras potrosili, pricao bi nesto sasvim drugo. Ne mora sve biti lijepo za oci, dovoljno je da znas cijeniti i kad neko gine na terenu. Mislim da je ekipa pokazala karakter. Lyon je izgubio tekmu kad je mislio da ce se Real zalijetati prema njihovom golu. Pa mislili ici kontrama. Nema od toga nista. Murinho je prvenstveno strateg.ek0 wrote:Kakva je ovo sramota od utakmice bila. Gadno pravo. Komentarisati cu samo igru Reala posto me drugi ne zanimaju. Veceras je to lako prokomentarisati, igra = 0. Realno, upitno je i da li smo zasluzili remi. Jedini koga mogu pohvaliti je Benzema, zbog toga sto je iskoristio svoju jedinu priliku, a ta ga odlika prije nije krasila. Nista nije bilo povezano, a za to moram okriviti nekoga. Ronaldo i Ozil nisu bili na nivou, ali eto necu ih previse kritikovati. Tu su trojica koja su mi maksimalno pokidali zivce, Adebayor, Khedira i Pepe. Ja se nadam da Adebayor i Khedira nece vise nikada zaigrati u prvoj postavi, ono je sramota kako su ograniceni, pola minuta prije im mozes procitati slijedeci potez. Pepe leti ko muha bez glave, ne moze onako izljetati.
Uglavnom, sve je lose. The rezultat is real, you know what you want.
Real Madrid C.F.
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
fixer
#3951 Re: Real Madrid C.F.
- ratata
#3952 Re: Real Madrid C.F.
ejs...todd_smith wrote:vidim real nastavlja tradiciju
-
Dialer
#3953 Re: Real Madrid C.F.
Kako nije, pa jel onaj crnjo profulo prazan gol.ek0 wrote:Dialer wrote:
I ti pretjerujes, Real sto se tice igre nije bas najbolje stajao, ali ne mogu se zaboraviti dvije precke i stativa, za razliku od Lyona koji pored gola nije nista specijalno zaprijetio, ali je sto se tice igre bolje "izgledao".
- ultima_palabra
#3954 Re: Real Madrid C.F.
Igra ništa ni sa čim... osjetio se ogroman pritisak famoznih 6 godina
Djelovali su nešto rastrčanije nakon 0:1, mislio sam da mogu i do drugog gola... nije bilo tako, opet rezultat nije loš. Na Bernabeu bi to trebalo izgledati znatno drugačije.
Morate razumjeti da je nakon 6 godina neprolaska ove faze ljepota igre duboko u drugom planu
Sudija par puta šiljio za Lyon, ništa što bi uticalo na rezultat...
Morate razumjeti da je nakon 6 godina neprolaska ove faze ljepota igre duboko u drugom planu
Sudija par puta šiljio za Lyon, ništa što bi uticalo na rezultat...
- ultima_palabra
#3955 Re: Real Madrid C.F.
Druga strana Special One-a:
- Obuca9
#3956 Re: Real Madrid C.F.
Gospodin.
- ultima_palabra
#3957 Re: Real Madrid C.F.
Prvi put vidim Florentina da se onako raduje golu... i on je samo čovjek 

- erni3
#3958 Re: Real Madrid C.F.
Dialer wrote:Kako nije, pa jel onaj crnjo profulo prazan gol.ek0 wrote:Dialer wrote:
I ti pretjerujes, Real sto se tice igre nije bas najbolje stajao, ali ne mogu se zaboraviti dvije precke i stativa, za razliku od Lyona koji pored gola nije nista specijalno zaprijetio, ali je sto se tice igre bolje "izgledao".![]()
Za ono Gomiu treba spucati kaznu vecu nego Gattusu.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#3959 Re: Real Madrid C.F.
The resultat its REAL
Ma kakve se nafake sa ovim Lyonom, ovo je dobar rezultat. Mislim da Mourinho ima recept za uzvrat i prolaz u 1/4 finala.
Ma kakve se nafake sa ovim Lyonom, ovo je dobar rezultat. Mislim da Mourinho ima recept za uzvrat i prolaz u 1/4 finala.
-
C'è solo l'Inter
#3960 Re: Real Madrid C.F.
Klasicna Mourinhova taktika, tekma je bila losa u prvom poluvremenu, drugo se moglo gledat, Lyon igrao pregrubo trebali su dobit 4-5 zutih samo u prvom poluvremenu a nisu ni jedan. Cuj Lyon bolja ekipa ti se onda stvarno ne razumijes u fudbal, Real je u drugom krenuo po pobjedu bili su bolji i poslije gola izgledalo je kao da ce i drugi dat, Lyon je djelovao kao da se predao i onda na nafaku izjednace i jos su uspjeli poslije gola stvorit neki pritisak zadnjih 5-6 min, sve u svemu Lyon treba biti prezadovoljan jer jos imaju sansi za prolaz.Dialer wrote:erni3 wrote:Jasno je da si prvi put gledao fudbalsku utakmicu, zato zavrce ocima.Dialer wrote:
Sto zavrces ocima. Ovo je katastrofa, da im nije sudija sviro haman svaki kontakt izgubili bi par razlike, cini se kao jos jedna kraj u osmini finala.
Malo je reci da ste smijesni, svako ko ima oci vidio je: da je Lion bio bolja ekipa i da kraljevi igraju pacovsku taktiku, brani se itd.itd... Bas kao da su mali klub, cuj prokvokator, meni ni iz djepa ni u djep. Odrasti. Cinjenicu su cinjenice.Real= Uzas!
-
Dialer
#3961 Re: Real Madrid C.F.
Ma normala, nije mi sad do neke prepirke itd. Vidjecemo revans 
-
kory_galaktikos
#3962 Re: Real Madrid C.F.
hehee ovo su sigurno navijaci barse ovi sto su toliko dizu te veelike prilike lyona....nema veze msm da imamo velike sanse za prolaz(REAL MADRID)....ovkvu igru je namjestio murinjo i neka je..meni se nekako cini da su oni ovo odigrali mozda sa nekih 60-70 % svojih mogucnosti mozda je i to puno..znaci onako dovoljno...
al svi smo vidjeli u kolikom su oni grcu i bojazni igrali pa to nije moguce..sve govori i ono slavlje pereza pa on se onoliko n eraduje ni golu protiv barse...
zato aBd uz malo samo srece i da odigraju onako kako znju ne bi trebalo biti problem ana santiagu...idemo momci HALLA MADRID
al svi smo vidjeli u kolikom su oni grcu i bojazni igrali pa to nije moguce..sve govori i ono slavlje pereza pa on se onoliko n eraduje ni golu protiv barse...
zato aBd uz malo samo srece i da odigraju onako kako znju ne bi trebalo biti problem ana santiagu...idemo momci HALLA MADRID
-
C'è solo l'Inter
#3963 Re: Real Madrid C.F.
ma nema potrebe za prepirkom, ne bi ni meni bilo mrsko da im pjana opet presudiDialer wrote:Ma normala, nije mi sad do neke prepirke itd. Vidjecemo revans
-
extraordinary
#3964 Re: Real Madrid C.F.
Real je ostvario odgovarajući rezultat, ali nije ovo bila igra na zadovoljavajućem nivou i svakako da će Mourinho zahtijevati više. Nije stvar u lijepoj igri, jer je rezultat ono što se broji, a i prije prvog gola Real je dozvolio par ozbiljnih prilika Lyonu, što je neuobičajeno za Mourinhove ekipe. On se definitivno nije došao nadigravati, ali isto tako, nije sigurno zadovoljan time da je Lyon previše lahko bio pred golom Reala u prvom poluvremenu. Vezni red nije bio dovoljno pokretljiv. Mourinho hoće da napravi istu igru koju je imao s Interom, s tim da mu fali igrača za takvo nešto. Ofanzivna četvorka je tu negdje sa Interovom po doprinosu, ne po individualnom kvalitetu, ali on nema igrače kakvi su Cambiasso i Thiago Motta. Khedira je trebao biti neka kopija Thiaga Motte, ali nije on taj kalibar. Cambiassa nikako nema, Lassana je sličan igrač, ali nije na tom nivou.
- ultima_palabra
#3965 Re: Real Madrid C.F.
Slažem se uglavnom, dodao bih da su bili slabi u duelima, svaki 50-50 duel lopta je dolazila do Lyonovih igrača.extraordinary wrote:Real je ostvario odgovarajući rezultat, ali nije ovo bila igra na zadovoljavajućem nivou i svakako da će Mourinho zahtijevati više. Nije stvar u lijepoj igri, jer je rezultat ono što se broji, a i prije prvog gola Real je dozvolio par ozbiljnih prilika Lyonu, što je neuobičajeno za Mourinhove ekipe. On se definitivno nije došao nadigravati, ali isto tako, nije sigurno zadovoljan time da je Lyon previše lahko bio pred golom Reala u prvom poluvremenu. Vezni red nije bio dovoljno pokretljiv. Mourinho hoće da napravi istu igru koju je imao s Interom, s tim da mu fali igrača za takvo nešto. Ofanzivna četvorka je tu negdje sa Interovom po doprinosu, ne po individualnom kvalitetu, ali on nema igrače kakvi su Cambiasso i Thiago Motta. Khedira je trebao biti neka kopija Thiaga Motte, ali nije on taj kalibar. Cambiassa nikako nema, Lassana je sličan igrač, ali nije na tom nivou.
Ova ekipa je jedan neobičan miks, ima tu igrača koji odgovaraju pozicionoj igri kao što su Xabi i Ozil, s druge strane tu su Di Maria i Cristiano koji su direktni igrači i najbolje se snalaze u kontrama. Zato nekad i djeluju nesinhronizovano.
Sigurno je da mu fali igrač tipa Motte u veznom redu da igra uz Xabija. Khedira i Lass se dosad nisu nametnuli kao pravi izbor, zato ne znam zašto ne igra Gago koji ima potencijal za takvo nešto. Gago je bio jedini igrač koji nije putovao u Lyon tako da može biti nešto lično. Vjerovatno će veznjak tog tipa biti prvo pojačanje za iduću sezonu, uz jednog defanzivno orijentisanog lijevog beka i eventualno napadača, zavisno kakva bude situacija sa Adebayorom.
- erni3
#3966 Re: Real Madrid C.F.
Najjaci su ovi "navijaci" Parcelone koji ne shvataju da je 1:1 u gostima rezultat daleko povoljniji nego poraz od 2:1 
-
extraordinary
#3967 Re: Real Madrid C.F.
Mogao si večeras vidjeti kolika je Mourinho klasa za Leonarda. Mourinho je protiv ovog Bayerna prošle godine igrao 4-3-3. Inter je mogao biti puno opasniji da su igrali ili Pandev ili Coutinho. Stanković je limitiran i nije igrač za 90 minuta a večeras ionako nije imao dobru utakmicu. Kharja nije tip kojeg možeš uvesti da u zadnjih deset minuta napravi promjenu.ultima_palabra wrote:Slažem se uglavnom, dodao bih da su bili slabi u duelima, svaki 50-50 duel lopta je dolazila do Lyonovih igrača.extraordinary wrote:Real je ostvario odgovarajući rezultat, ali nije ovo bila igra na zadovoljavajućem nivou i svakako da će Mourinho zahtijevati više. Nije stvar u lijepoj igri, jer je rezultat ono što se broji, a i prije prvog gola Real je dozvolio par ozbiljnih prilika Lyonu, što je neuobičajeno za Mourinhove ekipe. On se definitivno nije došao nadigravati, ali isto tako, nije sigurno zadovoljan time da je Lyon previše lahko bio pred golom Reala u prvom poluvremenu. Vezni red nije bio dovoljno pokretljiv. Mourinho hoće da napravi istu igru koju je imao s Interom, s tim da mu fali igrača za takvo nešto. Ofanzivna četvorka je tu negdje sa Interovom po doprinosu, ne po individualnom kvalitetu, ali on nema igrače kakvi su Cambiasso i Thiago Motta. Khedira je trebao biti neka kopija Thiaga Motte, ali nije on taj kalibar. Cambiassa nikako nema, Lassana je sličan igrač, ali nije na tom nivou.
Ova ekipa je jedan neobičan miks, ima tu igrača koji odgovaraju pozicionoj igri kao što su Xabi i Ozil, s druge strane tu su Di Maria i Cristiano koji su direktni igrači i najbolje se snalaze u kontrama. Zato nekad i djeluju nesinhronizovano.
Sigurno je da mu fali igrač tipa Motte u veznom redu da igra uz Xabija. Khedira i Lass se dosad nisu nametnuli kao pravi izbor, zato ne znam zašto ne igra Gago koji ima potencijal za takvo nešto. Gago je bio jedini igrač koji nije putovao u Lyon tako da može biti nešto lično. Vjerovatno će veznjak tog tipa biti prvo pojačanje za iduću sezonu, uz jednog defanzivno orijentisanog lijevog beka i eventualno napadača, zavisno kakva bude situacija sa Adebayorom.
-
fixer
#3968 Re: Real Madrid C.F.
Gospodin. Ovo je emotivan trenutak. Ne slazem se uvijek sa njim, ali mi je drago kako fudbal i najugladjenije likove sa poker grimasom naelektrizira.ultima_palabra wrote:Prvi put vidim Florentina da se onako raduje golu... i on je samo čovjek
-
kory_galaktikos
#3969 Re: Real Madrid C.F.
ma gdje nece bolna njima je svima u madridu ovaj gol i bod ko kuca....nisu svi ko barselonini navijaci samo hoce 4:0 a kad popuse to nije nista znas....o tome se ne prica nikako...a cim real prospe bodove nemozez ih se rijesit odavdjefixer wrote:Gospodin. Ovo je emotivan trenutak. Ne slazem se uvijek sa njim, ali mi je drago kako fudbal i najugladjenije likove sa poker grimasom naelektrizira.ultima_palabra wrote:Prvi put vidim Florentina da se onako raduje golu... i on je samo čovjek
- ultima_palabra
#3970 Re: Real Madrid C.F.
Sve više razmišljam da bi idealan igrač za ovu poziciju bio Schweinsteiger... igrač koji ima i tehniku i taktiku i trku. Naravno, bilo bi teško ga dovesti obzirom da je tek produžio sa Bayernom, ali mislim da Florentino može to odraditiextraordinary wrote:Ofanzivna četvorka je tu negdje sa Interovom po doprinosu, ne po individualnom kvalitetu, ali on nema igrače kakvi su Cambiasso i Thiago Motta. Khedira je trebao biti neka kopija Thiaga Motte, ali nije on taj kalibar.
-
extraordinary
#3971 Re: Real Madrid C.F.
Ovisi koji mu se projekat više sviđa. Očigledno da i Bayern ima velike planove, i grade lagano ekipu. Stvorili su neku filozofiju, a Bastian je vođa Bayerna. Mislim da bi, ako nastave ovim tempom, u naredne 2-3 godine mogli osvojiti Ligu prvaka. Schweini bi bio legenda ako bude tu kad uspiju. Djeluje mi neminovno i da će je Real osvojiti, samo ne znam da li bi Bastian bio u ovom momentu spreman otići iz Bayerna, koji ipak postaje ponovo neki faktor u evropskom fudbalu.ultima_palabra wrote:Sve više razmišljam da bi idealan igrač za ovu poziciju bio Schweinsteiger... igrač koji ima i tehniku i taktiku i trku. Naravno, bilo bi teško ga dovesti obzirom da je tek produžio sa Bayernom, ali mislim da Florentino može to odraditiextraordinary wrote:Ofanzivna četvorka je tu negdje sa Interovom po doprinosu, ne po individualnom kvalitetu, ali on nema igrače kakvi su Cambiasso i Thiago Motta. Khedira je trebao biti neka kopija Thiaga Motte, ali nije on taj kalibar.
- ratata
#3972 Re: Real Madrid C.F.
sve dok Valdano gura nos dje mu nijemjesto nema nista od titule, dzaba dovodjenje igraca na dobre pozicije dzaba sveultima_palabra wrote:Sve više razmišljam da bi idealan igrač za ovu poziciju bio Schweinsteiger... igrač koji ima i tehniku i taktiku i trku. Naravno, bilo bi teško ga dovesti obzirom da je tek produžio sa Bayernom, ali mislim da Florentino može to odraditiextraordinary wrote:Ofanzivna četvorka je tu negdje sa Interovom po doprinosu, ne po individualnom kvalitetu, ali on nema igrače kakvi su Cambiasso i Thiago Motta. Khedira je trebao biti neka kopija Thiaga Motte, ali nije on taj kalibar.
- ultima_palabra
#3973 Re: Real Madrid C.F.
Eh mojne mi sad izvlakuša
Ovaj tvoj pulen je doveden da osvoji titule i nema opravdanja... nema veze Valdano, Mourinho je dobio slobodu ko nijedan trener u istoriji kluba i sve igrače koje je htio.
-
extraordinary
#3974 Re: Real Madrid C.F.
Ako Mourinha otjeraju poslije jedne sezone, dokazat će koliko su nezreli. A što se prvenstva tiče, Real ga neće osvojiti sa ovom politikom u narednih 10 godina. Da se pobijedi ona Barcelona potreban je sistem, a nijedan trener Reala ne dobije dovoljno vremena da ga izgradi.
- ultima_palabra
#3975 Re: Real Madrid C.F.
Slažem se, ali određeni napredak od prethodnih trenera se mora pokazati već u ovoj sezoni.extraordinary wrote:Ako Mourinha otjeraju poslije jedne sezone, dokazat će koliko su nezreli. A što se prvenstva tiče, Real ga neće osvojiti sa ovom politikom u narednih 10 godina. Da se pobijedi ona Barcelona potreban je sistem, a nijedan trener Reala ne dobije dovoljno vremena da ga izgradi.