Ljubav je....

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#3951 Re: Ljubav je....

Post by plain vanilla »

pa nisam sujevjerna, nego na yt trazim pjesmu, a ona poce na radiju :mrgreen:

a tebi treba zeMsko pa da budes normalan :lol: :kiss:
Great Cornholio

#3952 Re: Ljubav je....

Post by Great Cornholio »

plain vanilla wrote:pa nisam sujevjerna, nego na yt trazim pjesmu, a ona poce na radiju :mrgreen:

Možda si zaljubljena, pa vjeruješ da neko misli na tebe :razz: :lol:

Ne trebam ja žeMsku, jer dok ne postanem dobar sebi, neću vala valjat ni drugome. To je tako, i 'ajd zdravo.
plain vanilla

#3953 Re: Ljubav je....

Post by plain vanilla »

Great Cornholio wrote:
plain vanilla wrote:pa nisam sujevjerna, nego na yt trazim pjesmu, a ona poce na radiju :mrgreen:

Možda si zaljubljena, pa vjeruješ da neko misli na tebe :razz: :lol:

Ne trebam ja žeMsku, jer dok ne postanem dobar sebi, neću vala valjat ni drugome. To je tako, i 'ajd zdravo.
jel tebi iko rekao da mnogo filozofiras? :evil: :kiss:

vise rada, a manje price i sve ce doci na svoje
(ne zaboravi da se klin klinom izbija) :mrgreen:
Great Cornholio

#3954 Re: Ljubav je....

plain vanilla wrote:

Jesu, mnogi, al' šta ću, takav sam, tako mi pao grah.

Da, nekad je bolje raditi, nego pokušavati nešto nazor, jer nije istina da se "klin klinom izbija", barem kad je ljubav u pitanju, al' da ne otvaramo rasprave, maj ti još jedan :kiss: i nemoj šta zamjerit' :)
plain vanilla

#3955 Re: Ljubav je....

Post by plain vanilla »

Great Cornholio wrote:
plain vanilla wrote:

Jesu, mnogi, al' šta ću, takav sam, tako mi pao grah.

Da, nekad je bolje raditi, nego pokušavati nešto nazor, jer nije istina da se "klin klinom izbija", barem kad je ljubav u pitanju, al' da ne otvaramo rasprave, maj ti još jedan :kiss: i nemoj šta zamjerit' :)
kakvo zamjeranje, mi se uvijek lijepo shalimo :)
Great Cornholio

#3956 Re: Ljubav je....

WRRsmom wrote:GC sta si u horoskopu ako nije tajna, mozda rak?
Nisam, i ne vjerujem u horoskop, i svakome bi savjetovao da se riješi tog sujevjerja :)
ortodont

#3957 Re: Ljubav je....

Post by ortodont »

Šta imaš protiv raka? :evil:
plain vanilla

#3958 Re: Ljubav je....

Post by plain vanilla »

Great Cornholio wrote:
Nisam, i ne vjerujem u horoskop, i svakome bi savjetovao da se riješi tog sujevjerja :)
:lol: :lol: :lol:

i nek se prihvati motike ili motokultivatora :mrgreen:
plain vanilla

#3959 Re: Ljubav je....

Post by plain vanilla »

rakovi prave vanbracnu djecu i to im je jedna od najvecih mana :skoljka:
Great Cornholio

#3960 Re: Ljubav je....

plain vanilla wrote:
Great Cornholio wrote:
:lol: :lol: :lol:

i nek se prihvati motike ili motokultivatora :mrgreen:
Ne može to svako 8-) :D Kakav ba horoskop :-)
plain vanilla

#3961 Re: Ljubav je....

Post by plain vanilla »

WRRsmom wrote:
plain vanilla wrote:rakovi prave vanbracnu djecu i to im je jedna od najvecih mana :skoljka:
:evil:
:mrgreen:
Peace of mind

#3962 Re: Ljubav je....

Post by Peace of mind »

Great Cornholio wrote:Ma, ako nema osjećaja zaljubljenosti, nemoguće je, pored sve volje, želje i umijeća, svim svojim bićem, zavoljeti drugu osobu, a taj osjećaj ne može isprovocirati svaka osoba, to se desi, ili ne desi :)
Evo kontre stiže :) , Relativan je taj doživljaj zaljubljenosti, znaš ono posle treće pive svaka dobra il ako si dugo apstiniro, ... u principu zaljubljenost je dobra na početku, al nemora da znači kad dublje upoznaš karakter te osobe, da će taj osjećaj preći u ljubav ...
Great Cornholio

#3963 Re: Ljubav je....

Peace of mind wrote:
Great Cornholio wrote:Ma, ako nema osjećaja zaljubljenosti, nemoguće je, pored sve volje, želje i umijeća, svim svojim bićem, zavoljeti drugu osobu, a taj osjećaj ne može isprovocirati svaka osoba, to se desi, ili ne desi :)
Evo kontre stiže :) , Relativan je taj doživljaj zaljubljenosti, znaš ono posle treće pive svaka dobra il ako si dugo apstiniro, ... u principu zaljubljenost je dobra na početku, al nemora da znači kad dublje upoznaš karakter te osobe, da će taj osjećaj preći u ljubav ...
U pravu si. Vala na ovoj temi se sva teorija o ljubavi iznijela, k'o želi učiti može naučiti, i srećno svima u "praksi", jer tu je veoma važan faktor sreće :)
dita von teese

#3964 Re: Ljubav je....

Post by dita von teese »

Great Cornholio, reci mi pliiiiiz jesi li vaga.
dita von teese

#3965 Re: Ljubav je....

Post by dita von teese »

Peace of mind wrote:

Cao. 8-)
Peace of mind

#3966 Re: Ljubav je....

Post by Peace of mind »

Faktor sreće upravo, neki su rođeni pod sretnom zvijezdom, a neki za sve u životu moraju zasukati rukave ... al ko zna zašto je to dobro :)
Peace of mind

#3967 Re: Ljubav je....

Post by Peace of mind »

dita von teese wrote:
Peace of mind wrote:

Cao. 8-)
Ako sam ja cool ne moraš biti i ti, dobro onda moram ja biti nasmijan ... najljepši pozdrav za tebe :-D
Zovem se Zelena

#3968 Re: Ljubav je....

Post by Zovem se Zelena »

Peace of mind wrote:
Zovem se Zelena wrote:Meni je ljubav upravo to, ljubav... Ona je tu ili nije! Za nju se ne bori, zbog nje se ne pati, ne plače...
Ovo me podsjeća na rečenicu – I onda su dugo živjeli sretni i zaljubljeni. Međutim, da li nešto slično postoji u stvarnom životu?

To je romantična ljubav iz bajkovitih filmova i novela, pod čijim uticajem neki očito očekuju da su stalno zaljubljeni, da im srce neprestano lupa, da misle stalno na ljubljenu osobu i da je seksualna želja prema istoj uvijek vrh i tako vječno.

Međutim, nije svaki dan Bajram, što kaže drevna narodna poslovica :) . Kišobran za kišne dane, kao i inače u životu, uvjek treba biti spreman. Ljubav i život udvoje zahtjevaju sposobnost i umjeće, možda najvažnije koje nam treba u životu, treba u dušu upoznati partnera i voliti ga takvog kakav jeste, znati njegove potrebe i biti u stanju iz ljubavi odgovoriti na njih, ...

međutim malo ko radi na usavršavanju umjeća ljubavi, većina čeka da ljubav (zaljubljenost) jednog lijepog i sunčanog dana iznenada obasja i da ničim izazvana traje vječno i onda kad osjećaj zaljubljenosti lagano i nenajavljeno iščezne kao što se i pojavio, ili se pojavio novi jači osjećaj zaljubljenosti prema drugom subjektu, onda znači puj pike nevaži i stara ljubav završi kao stare cipele, uključujući i eventualne plodove te ljubavi, kao što su djeca naprimjer ...
Rizikovala sam sa prethodnim postom da budem pogrešno protumačena, što donekle i jesam.
Apsolutno se slažem da ne postoji u životu filmska, romantična ljubav... Ali isto tako, uz potpuno uvažavanje lika i djela, ježim se na onu sve prave su ljubavi tužne!
Moja poenta je da, ako jedan od partnera mora grebati i rukama i nogama da tu ljubav održi, ako je na izdisaju i svako malo joj treba CPR, ako jedno pati, djelimično je nesretno ali voli... Piši propalo. Stoga, većina naših ljubavi je emotivni sado-mazohizam!

Druga stvar je ljubav u kojoj se jednoj ili drugoj strani dešavaju usponi i padovi, pa i ista ta ljubav prolazi kroz te faze... Ukoliko nam se u odnosu dešavaju neke stvari koje testiraju našu privrženost, lojalnost, odanost i spremnosta da pružimo podršku, rješavamo probleme skupa itd, itd...

Da, upoznati dušu, upoznati partnera, prihvatiti mane i vrline i voljeti ih. Ali obostrano! Zasukala rukave, borila se i naučila razliku zaljubljenost vs ljubav!

SVE PRAVE SU LJUBAVI LIJEPE I OBOSTRANE :-)
dita von teese

#3969 Re: Ljubav je....

Post by dita von teese »

Peace of mind wrote:
dita von teese wrote:
Peace of mind wrote:

Cao. 8-)
Ako sam ja cool ne moraš biti i ti, dobro onda moram ja biti nasmijan ... najljepši pozdrav za tebe :-D

:stidljiva: :lol:
Izvini, ovaj moj prethodni post je samo slikovit prikaz kako vecina nas pristupa pitanjima ljubavi, svidjanja, komuniciranja. Vidim da si dosta napisao na ovu temu vjerovatno kao strucnjak. A ja se osjecam kao pacijentica. :D :lol:
Peace of mind

#3970 Re: Ljubav je....

Post by Peace of mind »

Zovem se Zelena wrote:
Peace of mind wrote:
Zovem se Zelena wrote:Meni je ljubav upravo to, ljubav... Ona je tu ili nije! Za nju se ne bori, zbog nje se ne pati, ne plače...
Ovo me podsjeća na rečenicu – I onda su dugo živjeli sretni i zaljubljeni. Međutim, da li nešto slično postoji u stvarnom životu?

To je romantična ljubav iz bajkovitih filmova i novela, pod čijim uticajem neki očito očekuju da su stalno zaljubljeni, da im srce neprestano lupa, da misle stalno na ljubljenu osobu i da je seksualna želja prema istoj uvijek vrh i tako vječno.

Međutim, nije svaki dan Bajram, što kaže drevna narodna poslovica :) . Kišobran za kišne dane, kao i inače u životu, uvjek treba biti spreman. Ljubav i život udvoje zahtjevaju sposobnost i umjeće, možda najvažnije koje nam treba u životu, treba u dušu upoznati partnera i voliti ga takvog kakav jeste, znati njegove potrebe i biti u stanju iz ljubavi odgovoriti na njih, ...

međutim malo ko radi na usavršavanju umjeća ljubavi, većina čeka da ljubav (zaljubljenost) jednog lijepog i sunčanog dana iznenada obasja i da ničim izazvana traje vječno i onda kad osjećaj zaljubljenosti lagano i nenajavljeno iščezne kao što se i pojavio, ili se pojavio novi jači osjećaj zaljubljenosti prema drugom subjektu, onda znači puj pike nevaži i stara ljubav završi kao stare cipele, uključujući i eventualne plodove te ljubavi, kao što su djeca naprimjer ...
Rizikovala sam sa prethodnim postom da budem pogrešno protumačena, što donekle i jesam.
Apsolutno se slažem da ne postoji u životu filmska, romantična ljubav... Ali isto tako, uz potpuno uvažavanje lika i djela, ježim se na onu sve prave su ljubavi tužne!
Moja poenta je da, ako jedan od partnera mora grebati i rukama i nogama da tu ljubav održi, ako je na izdisaju i svako malo joj treba CPR, ako jedno pati, djelimično je nesretno ali voli... Piši propalo. Stoga, većina naših ljubavi je emotivni sado-mazohizam!

Druga stvar je ljubav u kojoj se jednoj ili drugoj strani dešavaju usponi i padovi, pa i ista ta ljubav prolazi kroz te faze... Ukoliko nam se u odnosu dešavaju neke stvari koje testiraju našu privrženost, lojalnost, odanost i spremnosta da pružimo podršku, rješavamo probleme skupa itd, itd...

Da, upoznati dušu, upoznati partnera, prihvatiti mane i vrline i voljeti ih. Ali obostrano! Zasukala rukave, borila se i naučila razliku zaljubljenost vs ljubav!

SVE PRAVE SU LJUBAVI LIJEPE I OBOSTRANE :-)
:thumbup:
Samo obostrano, čim pređe u jednostrano, gubi se povjerenje, poštovanje itd. Oboje moraju biti spremni i znati šta hoće inače čemu sve to ... Odličan komentar, onaj prvi bio je više lakonski :)
Zovem se Zelena

#3971 Re: Ljubav je....

Post by Zovem se Zelena »

Prvi je bio nedostatak vremena i želje za dubljim razmatranjem... Inače nisam ljubitelj dugih forumskih diskusija koje se često ne interpretiraju na pravi način. Rekoh, rizikovala sam ali i bila 'isprovocirana' na reakciju ;-)
Razumjeli smo se na kraju :-D
plain vanilla

#3972 Re: Ljubav je....

Post by plain vanilla »

SVE PRAVE SU LJUBAVI LIJEPE I OBOSTRANE
ovo je budalastinja
pa ne volis nekoga jer on/ona tebe voli, nije ljubav pijaca ni trampa
tendzera

#3973 Re: Ljubav je....

Post by tendzera »

Opa ođe su filozofi. :run:
Peace of mind

#3974 Re: Ljubav je....

Post by Peace of mind »

[quote="dita von teese
Izvini, ovaj moj prethodni post je samo slikovit prikaz kako vecina nas pristupa pitanjima ljubavi, svidjanja, komuniciranja. Vidim da si dosta napisao na ovu temu vjerovatno kao strucnjak. A ja se osjecam kao pacijentica. :D :lol:[/quote]

Ma kakav stručnjak, samo se pravim pametan :D , moram malo da da ljudi ne misle da su mi godine prošle uzalud :D , al dobro ako ti tako kažeš a čini mi se da imaš ukusa, sve je rezultat par pametnih knjiga i iskustva prije svega ...
a ti interesuje me šta misliš šta svaka žena očekuje na prvom mjestu od muškaraca (To je pitanje na koje Frojd nije znao odgovorit, al možda možeš pokušat
Peace of mind

#3975 Re: Ljubav je....

Post by Peace of mind »

WRRsmom wrote::-D
:D
Post Reply