Šta trenutno čitate?

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Post Reply

Citate?

Sa zadovoljstvom!
1198
91%
Dovoljno je sto moram citat titlove na TV-u...
123
9%

Total votes: 1321

Digla_da_kreci

#3951 Re: Šta trenutno čitate?

Post by Digla_da_kreci »

Image
Nadinka

#3952 Re: Šta trenutno čitate?

Post by Nadinka »

Procitala Agonija i ekstaza, malo duze se citalo (i poobimna i ipak malo detaljna), malo me je bila posla umarati na kraju sa detaljnim opisima vezanim za vajarstvo i skulpture, ali ipak je knjiga super, tako te uvuce u to vrijeme, u zivot umjetnika, pape, smjene moci..jedva cekam da uzemem Zudnja za zivotom, cekam da je neko vrati u biblioteku :)
Salome_

#3953 Re: Šta trenutno čitate?

Post by Salome_ »

Image

Knjiga je ispunjena finom erotikom, lako čitljiva i više mi se sviđa od "Pohvale pomajci". Iako ni "Pohvala pomajci" nije loša, ali s obzirom na to koliko su je hvalili, nije me posebno oduševila.
Nadinka

#3954 Re: Šta trenutno čitate?

Post by Nadinka »

Ja sad nastavljam sa Llosom - Don Rigobertove biljeznice, nesto sam bila pocela prije par mjeseci i stala, pa vidjecemo kako ce mi sad krneuti..
Salome_

#3955 Re: Šta trenutno čitate?

Post by Salome_ »

Nadinka wrote:Ja sad nastavljam sa Llosom - Don Rigobertove biljeznice, nesto sam bila pocela prije par mjeseci i stala, pa vidjecemo kako ce mi sad krneuti..
Imam pitanjce za tebe: Jesi li kupila negdje tu knjigu ili si je uzela iz biblioteke? Jer, u Sarajevu je nema u bibliotekama, ustvari, ne prikazuje je uopće u BiH u bibliotekama prema COBISS pretraživaču, a to mu je najbolja knjiga, kako sam čula. :)
Nadinka

#3956 Re: Šta trenutno čitate?

Post by Nadinka »

Salome_ wrote:
Nadinka wrote:Ja sad nastavljam sa Llosom - Don Rigobertove biljeznice, nesto sam bila pocela prije par mjeseci i stala, pa vidjecemo kako ce mi sad krneuti..
Imam pitanjce za tebe: Jesi li kupila negdje tu knjigu ili si je uzela iz biblioteke? Jer, u Sarajevu je nema u bibliotekama, ustvari, ne prikazuje je uopće u BiH u bibliotekama prema COBISS pretraživaču, a to mu je najbolja knjiga, kako sam čula. :)
Kupila na sajmu na proljece, od Biblionera, ali djeluje cak kao polovna. Ako zelis kad procitam posudim ti..
jazmin

#3957 Re: Šta trenutno čitate?

Post by jazmin »

- "Jedan hitac" Lee Child
- "Doručak u krevetu" Susan Elizabeth Phillips
- "Vodoriga" Andrew Davidson
- "Dnevnici Carrie Bradshaw" Candace Bushnell
- "Bijela kraljica" Philippa Gregory

Je li ko citao ove knjige iz Konzuma, koju uzeti ima li neko preporuku
Nadinka

#3958 Re: Šta trenutno čitate?

Post by Nadinka »

Hm..jel to imaju sad kod nas u konzumu?? Ja sam cula mnogo preporuka za Vodorigu, a licno bih uzela Bijeli kraljicu jer namjeravam procitati njene serije (history fiction je u pitanju)..koje su cijene??
mesha78

#3959 Re: Šta trenutno čitate?

Post by mesha78 »

Nadinka wrote:Hm..jel to imaju sad kod nas u konzumu?? Ja sam cula mnogo preporuka za Vodorigu, a licno bih uzela Bijeli kraljicu jer namjeravam procitati njene serije (history fiction je u pitanju)..koje su cijene??
Cijene su 5 KM.
Baron_Samedi

#3960 Re: Šta trenutno čitate?

Post by Baron_Samedi »

Iluzija o Bogu, R Dawkins
JWD02

#3961 Re: Šta trenutno čitate?

Post by JWD02 »

Image
Stefan Zweig, Schachnovelle
Salome_

#3962 Re: Šta trenutno čitate?

Post by Salome_ »

Nadinka wrote:Hm..jel to imaju sad kod nas u konzumu?? Ja sam cula mnogo preporuka za Vodorigu, a licno bih uzela Bijeli kraljicu jer namjeravam procitati njene serije (history fiction je u pitanju)..
Vidjela sam da se neke prodaju. Ja čekam "Sofijin svijet". Izašla je ovaj mjesec u Hrvatskoj, međutim, kod nas sve stiže sa zakašnjenjem. Čitala sam je, ali vrijedi je kupiti za ove novce.
švicarska

#3963 Re: Šta trenutno čitate?

Post by švicarska »

Salome_ wrote:
Nadinka wrote:Hm..jel to imaju sad kod nas u konzumu?? Ja sam cula mnogo preporuka za Vodorigu, a licno bih uzela Bijeli kraljicu jer namjeravam procitati njene serije (history fiction je u pitanju)..
Vidjela sam da se neke prodaju. Ja čekam "Sofijin svijet". Izašla je ovaj mjesec u Hrvatskoj, međutim, kod nas sve stiže sa zakašnjenjem. Čitala sam je, ali vrijedi je kupiti za ove novce.
je li možda znaš koje će još knjige izaći sljedeći mjesec.
Kako vidim na ovom forumu svi imaju jako puno knjiga , pa smo mogli organizirati razmjenu knjiga , da ne kupujemo nego mijenjamo .Valjda se nisam ponovila sa ovim prijedlogom.
Pa sukladno gore navednom , tražim Judith Krantz i Leona Urisa , imam puno knjiga za ponudit , dogovorit ćemo se.
dragg

#3964 Re: Šta trenutno čitate?

Post by dragg »

"Otac" od Miljenka Jergovića. Piše o nećete nikada pogoditi o čemu. Sarajevu, naravno. Sarajevu u NDH, Sarajevu u ratu, poslije rata, Sarajevu zauvijek. Piše o svojoj "strateški odabranoj zagrebačkoj samoći" ili razlogu zbog kojeg je otišao iz Sarajeva. Piše o svojoj babi Štefaniji, velikom podborniku ustaškog režima, o KOLEKTIVNOJ ODGOVORNOSTI. I o svome ocu koji je cijeli život, nesvjesno, okajavao majčine grijehe. Dobra knjiga, da ne kažem odlična, ja sam se lično našla u njoj jer imam slične obiteljske elemente i historije s kojima se cijeli život nastojim pomoriti i suočiti. Svakako je preporučujem!
Salome_

#3965 Re: Šta trenutno čitate?

Post by Salome_ »

švicarska wrote:
je li možda znaš koje će još knjige izaći sljedeći mjesec.
Kako vidim na ovom forumu svi imaju jako puno knjiga , pa smo mogli organizirati razmjenu knjiga , da ne kupujemo nego mijenjamo .Valjda se nisam ponovila sa ovim prijedlogom.
Pa sukladno gore navednom , tražim Judith Krantz i Leona Urisa , imam puno knjiga za ponudit , dogovorit ćemo se.
Ovo su knjige koje su sada izašle u Hrvatskoj:

1. Jostein Gaarder - Sofijin svijet

2. Cally Taylor - Nebo može čekati

3. Gayle Forman - Ako ostanem

4.Daniel Glattauer - Protiv sjevernog vjetra

5.Daniel Silva - Moskovska pravila

Ja nemam ništa od pisaca koje tražiš, ali možemo se čuti, ako ti treba nešto drugo. :)
alibaba_i_30_godina

#3966 Re: Šta trenutno čitate?

Post by alibaba_i_30_godina »

Zavidim vam sto imate vremena za citanje knjiga. Ja odavno nisam nista procitao ... :sad: :sad:
švicarska

#3967 Re: Šta trenutno čitate?

Post by švicarska »

Da li je nko čitao " Staklena knjiga gutača snova " , vrijedi li čemu ?
gonič zmajeva

#3968 Re: Šta trenutno čitate?

Post by gonič zmajeva »

Dvina Meler:Za sve je kriv Tom Sawyer :-D :-D :-D
putopis za zaljubljene i koji nemaju puno novaca
kroz oči jedne vrlo energetične djevojke.
anais_nin

#3969 Re: Šta trenutno čitate?

Post by anais_nin »

ne citam nego gutam ovu knjigu trenutno :)

Image

Knjiga o knjigama...cekala sam da nabavim i drugi dio (The Angel's game) pa da ih mogu procitati u cugu i sad mi je drago sto sam cekala...Carlos Ruiz Zafon je kreirao likove koji na momente izgledaju tako stvarni, trodimenzionalni, kao da je knjiga bazirana na stvarnim dogadjajima, a ne iznikla iz svijeta maste :) Barselona 50tih djeluje mracna i opasna, a istovremeno neodoljivo privlacna...toplo preporucujem :)
alcho

#3970 Re: Šta trenutno čitate?

Post by alcho »

Image

mlooogo doblo, mlooooogo...

Nad svakom recenicom da se zamislis...

:thumbup:
maybelline

#3971 Re: Šta trenutno čitate?

Post by maybelline »

doticna wrote:Image

Kako ti ide ova knjiga? Ja sam je poklonila dragome, koji inace voli matematiku i brojke, ali nije nesto odusevljen, kaze da se poceo gubiti malo u knjizi...
dube

#3972 Re: Šta trenutno čitate?

Post by dube »

Image

:thumbup: :thumbup:
wewa

#3973 Re: Šta trenutno čitate?

Post by wewa »

isabel allende, ostrvo ispod mora. divna, topla, zenska!
kolega

#3974 Re: Šta trenutno čitate?

Post by kolega »

mene je pravo stid, ja nisam šta od beletristike pročito ima polijepo vakta, nekako nemam volje a ni vakta za toga plaho :roll: :)
JWD02

#3975 Re: Šta trenutno čitate?

Post by JWD02 »

Image
Post Reply