Šta trenutno čitate?
Moderator: Chloe
- Nadinka
#3952 Re: Šta trenutno čitate?
Procitala Agonija i ekstaza, malo duze se citalo (i poobimna i ipak malo detaljna), malo me je bila posla umarati na kraju sa detaljnim opisima vezanim za vajarstvo i skulpture, ali ipak je knjiga super, tako te uvuce u to vrijeme, u zivot umjetnika, pape, smjene moci..jedva cekam da uzemem Zudnja za zivotom, cekam da je neko vrati u biblioteku 
- Salome_
#3953 Re: Šta trenutno čitate?

Knjiga je ispunjena finom erotikom, lako čitljiva i više mi se sviđa od "Pohvale pomajci". Iako ni "Pohvala pomajci" nije loša, ali s obzirom na to koliko su je hvalili, nije me posebno oduševila.
- Nadinka
#3954 Re: Šta trenutno čitate?
Ja sad nastavljam sa Llosom - Don Rigobertove biljeznice, nesto sam bila pocela prije par mjeseci i stala, pa vidjecemo kako ce mi sad krneuti..
- Salome_
#3955 Re: Šta trenutno čitate?
Imam pitanjce za tebe: Jesi li kupila negdje tu knjigu ili si je uzela iz biblioteke? Jer, u Sarajevu je nema u bibliotekama, ustvari, ne prikazuje je uopće u BiH u bibliotekama prema COBISS pretraživaču, a to mu je najbolja knjiga, kako sam čula.Nadinka wrote:Ja sad nastavljam sa Llosom - Don Rigobertove biljeznice, nesto sam bila pocela prije par mjeseci i stala, pa vidjecemo kako ce mi sad krneuti..
- Nadinka
#3956 Re: Šta trenutno čitate?
Kupila na sajmu na proljece, od Biblionera, ali djeluje cak kao polovna. Ako zelis kad procitam posudim ti..Salome_ wrote:Imam pitanjce za tebe: Jesi li kupila negdje tu knjigu ili si je uzela iz biblioteke? Jer, u Sarajevu je nema u bibliotekama, ustvari, ne prikazuje je uopće u BiH u bibliotekama prema COBISS pretraživaču, a to mu je najbolja knjiga, kako sam čula.Nadinka wrote:Ja sad nastavljam sa Llosom - Don Rigobertove biljeznice, nesto sam bila pocela prije par mjeseci i stala, pa vidjecemo kako ce mi sad krneuti..
- jazmin
#3957 Re: Šta trenutno čitate?
- "Jedan hitac" Lee Child
- "Doručak u krevetu" Susan Elizabeth Phillips
- "Vodoriga" Andrew Davidson
- "Dnevnici Carrie Bradshaw" Candace Bushnell
- "Bijela kraljica" Philippa Gregory
Je li ko citao ove knjige iz Konzuma, koju uzeti ima li neko preporuku
- "Doručak u krevetu" Susan Elizabeth Phillips
- "Vodoriga" Andrew Davidson
- "Dnevnici Carrie Bradshaw" Candace Bushnell
- "Bijela kraljica" Philippa Gregory
Je li ko citao ove knjige iz Konzuma, koju uzeti ima li neko preporuku
- Nadinka
#3958 Re: Šta trenutno čitate?
Hm..jel to imaju sad kod nas u konzumu?? Ja sam cula mnogo preporuka za Vodorigu, a licno bih uzela Bijeli kraljicu jer namjeravam procitati njene serije (history fiction je u pitanju)..koje su cijene??
-
mesha78
#3959 Re: Šta trenutno čitate?
Cijene su 5 KM.Nadinka wrote:Hm..jel to imaju sad kod nas u konzumu?? Ja sam cula mnogo preporuka za Vodorigu, a licno bih uzela Bijeli kraljicu jer namjeravam procitati njene serije (history fiction je u pitanju)..koje su cijene??
- Baron_Samedi
#3960 Re: Šta trenutno čitate?
Iluzija o Bogu, R Dawkins
- JWD02
#3961 Re: Šta trenutno čitate?

Stefan Zweig, Schachnovelle
- Salome_
#3962 Re: Šta trenutno čitate?
Vidjela sam da se neke prodaju. Ja čekam "Sofijin svijet". Izašla je ovaj mjesec u Hrvatskoj, međutim, kod nas sve stiže sa zakašnjenjem. Čitala sam je, ali vrijedi je kupiti za ove novce.Nadinka wrote:Hm..jel to imaju sad kod nas u konzumu?? Ja sam cula mnogo preporuka za Vodorigu, a licno bih uzela Bijeli kraljicu jer namjeravam procitati njene serije (history fiction je u pitanju)..
-
švicarska
#3963 Re: Šta trenutno čitate?
je li možda znaš koje će još knjige izaći sljedeći mjesec.Salome_ wrote:Vidjela sam da se neke prodaju. Ja čekam "Sofijin svijet". Izašla je ovaj mjesec u Hrvatskoj, međutim, kod nas sve stiže sa zakašnjenjem. Čitala sam je, ali vrijedi je kupiti za ove novce.Nadinka wrote:Hm..jel to imaju sad kod nas u konzumu?? Ja sam cula mnogo preporuka za Vodorigu, a licno bih uzela Bijeli kraljicu jer namjeravam procitati njene serije (history fiction je u pitanju)..
Kako vidim na ovom forumu svi imaju jako puno knjiga , pa smo mogli organizirati razmjenu knjiga , da ne kupujemo nego mijenjamo .Valjda se nisam ponovila sa ovim prijedlogom.
Pa sukladno gore navednom , tražim Judith Krantz i Leona Urisa , imam puno knjiga za ponudit , dogovorit ćemo se.
-
dragg
#3964 Re: Šta trenutno čitate?
"Otac" od Miljenka Jergovića. Piše o nećete nikada pogoditi o čemu. Sarajevu, naravno. Sarajevu u NDH, Sarajevu u ratu, poslije rata, Sarajevu zauvijek. Piše o svojoj "strateški odabranoj zagrebačkoj samoći" ili razlogu zbog kojeg je otišao iz Sarajeva. Piše o svojoj babi Štefaniji, velikom podborniku ustaškog režima, o KOLEKTIVNOJ ODGOVORNOSTI. I o svome ocu koji je cijeli život, nesvjesno, okajavao majčine grijehe. Dobra knjiga, da ne kažem odlična, ja sam se lično našla u njoj jer imam slične obiteljske elemente i historije s kojima se cijeli život nastojim pomoriti i suočiti. Svakako je preporučujem!
- Salome_
#3965 Re: Šta trenutno čitate?
Ovo su knjige koje su sada izašle u Hrvatskoj:švicarska wrote:
je li možda znaš koje će još knjige izaći sljedeći mjesec.
Kako vidim na ovom forumu svi imaju jako puno knjiga , pa smo mogli organizirati razmjenu knjiga , da ne kupujemo nego mijenjamo .Valjda se nisam ponovila sa ovim prijedlogom.
Pa sukladno gore navednom , tražim Judith Krantz i Leona Urisa , imam puno knjiga za ponudit , dogovorit ćemo se.
1. Jostein Gaarder - Sofijin svijet
2. Cally Taylor - Nebo može čekati
3. Gayle Forman - Ako ostanem
4.Daniel Glattauer - Protiv sjevernog vjetra
5.Daniel Silva - Moskovska pravila
Ja nemam ništa od pisaca koje tražiš, ali možemo se čuti, ako ti treba nešto drugo.
- alibaba_i_30_godina
#3966 Re: Šta trenutno čitate?
Zavidim vam sto imate vremena za citanje knjiga. Ja odavno nisam nista procitao ...

-
švicarska
#3967 Re: Šta trenutno čitate?
Da li je nko čitao " Staklena knjiga gutača snova " , vrijedi li čemu ?
- gonič zmajeva
#3968 Re: Šta trenutno čitate?
Dvina Meler:Za sve je kriv Tom Sawyer

putopis za zaljubljene i koji nemaju puno novaca
kroz oči jedne vrlo energetične djevojke.
putopis za zaljubljene i koji nemaju puno novaca
kroz oči jedne vrlo energetične djevojke.
- anais_nin
#3969 Re: Šta trenutno čitate?
ne citam nego gutam ovu knjigu trenutno

Knjiga o knjigama...cekala sam da nabavim i drugi dio (The Angel's game) pa da ih mogu procitati u cugu i sad mi je drago sto sam cekala...Carlos Ruiz Zafon je kreirao likove koji na momente izgledaju tako stvarni, trodimenzionalni, kao da je knjiga bazirana na stvarnim dogadjajima, a ne iznikla iz svijeta maste
Barselona 50tih djeluje mracna i opasna, a istovremeno neodoljivo privlacna...toplo preporucujem 

Knjiga o knjigama...cekala sam da nabavim i drugi dio (The Angel's game) pa da ih mogu procitati u cugu i sad mi je drago sto sam cekala...Carlos Ruiz Zafon je kreirao likove koji na momente izgledaju tako stvarni, trodimenzionalni, kao da je knjiga bazirana na stvarnim dogadjajima, a ne iznikla iz svijeta maste
- alcho
#3970 Re: Šta trenutno čitate?

mlooogo doblo, mlooooogo...
Nad svakom recenicom da se zamislis...
- maybelline
#3971 Re: Šta trenutno čitate?
doticna wrote:
Kako ti ide ova knjiga? Ja sam je poklonila dragome, koji inace voli matematiku i brojke, ali nije nesto odusevljen, kaze da se poceo gubiti malo u knjizi...
- wewa
#3973 Re: Šta trenutno čitate?
isabel allende, ostrvo ispod mora. divna, topla, zenska!
- kolega
#3974 Re: Šta trenutno čitate?
mene je pravo stid, ja nisam šta od beletristike pročito ima polijepo vakta, nekako nemam volje a ni vakta za toga plaho