pa jel ti pusis ili ne ?shmizlica wrote:Psn wrote:Morava, Monte Carlo, Marlboro.. smrde isto odreda.
Uzmem ponekad (par puta godišnje) i zapalim neku koja je nova izašla (imam neki tip da eto, probam te nove, nemam čega da se klonim) i kod nekih više, kod nekih manje - ali definitivno jasno osećam ukus buđi.
Duvan kao duvan, ok - razlikuju se međusobno, ali ta buđ, vlaga. memla.. uh, to mi je najteže posle da sperem iz usta. Treba mi obično 2-3 meseca da me prođe taj osećaj i da skupim volju da zapalim opet. Ha, i onda deja-vu.. na pola kreće da me davi i na peglu napinje.. uh.
A od zagušljivosti baš imam problem da dugo boravim u zadimljenim prostorijama. Totalno neprijatan osećaj.
![]()
moram priznati....ovome se od tebe nisam nadala
Cigarete, odvikavanje
Moderator: anex
-
vivace
#3951 Re: Cigarete, odvikavanje
- shmizlica
#3952 Re: Cigarete, odvikavanje
ne pada mi na pamet....negdje od februara nikako....ja i datumi smo ti na Vi i inače
-
vivace
#3953 Re: Cigarete, odvikavanje
za tebe smilice znam da ne pusis .pitala sam ovog psna da li pusi. ja sam imala utisak da ne pusi uopste,nego nam samo daje podrsku...a vidis on povremeno zapali.shmizlica wrote:![]()
ne pada mi na pamet....negdje od februara nikako....ja i datumi smo ti na Vi i inače
- shmizlica
#3954 Re: Cigarete, odvikavanje
vivace wrote:za tebe smilice znam da ne pusis .pitala sam ovog psna da li pusi. ja sam imala utisak da ne pusi uopste,nego nam samo daje podrsku...a vidis on povremeno zapali.shmizlica wrote:![]()
nemoj sad i ti za njegovim/njenim primjerom se povesti.....kraj je kraj.....kad počneš žonglirati sa po jednom vrlo lako dođeš do kutije
ovo ti ja iz iskustva vlastitog.......nije ni meni lako došlo iz guze u glavu....al eto kad sam jednom uspjela prelomiti, prelomilo se
-
vivace
#3955 Re: Cigarete, odvikavanje
svaka cast. zavidim ti na jakoj volji. ja nikako da prelomim. ne pusim, ali nisam prelomila. valjda cu vremenom da se naviknem da nisam pusac. 
- Psn
#3956 Re: Cigarete, odvikavanje
Ma, ne gledajte mene. Ja ne pušim, jer su mi grozne. A i smetaju mi.
3-4 polovine cigarete godišnje mi je teško da svrstam u pušenje. A i nemam zašto ih se kloniti, jer im se ne mogu vratiti. Supruga je pušač, i meni bude muka samo od dima što promaja malo uvuče u sobu sa terase kada izađe na jednu, a kamo li da ja pušim. Toliko sam se udaljio od njih i zdravstveno unormalio, da reagujem kao i svaki ne pušač.
Tako da, ne gledajte mene. Čulo ukusa mi se toliko vratilo, da pošto 20 godina nisam bio "kalibrisan", sada mi volja da sve novo probam kakvog je ukusa/mirisa, pa tako i neku novu "zvučnu" cigaretu kad kod drugara vidim.
Meni to ništa ne znači, a napisao sam samo da "pohvalim" kako smrde i na buđ vuku
3-4 polovine cigarete godišnje mi je teško da svrstam u pušenje. A i nemam zašto ih se kloniti, jer im se ne mogu vratiti. Supruga je pušač, i meni bude muka samo od dima što promaja malo uvuče u sobu sa terase kada izađe na jednu, a kamo li da ja pušim. Toliko sam se udaljio od njih i zdravstveno unormalio, da reagujem kao i svaki ne pušač.
Tako da, ne gledajte mene. Čulo ukusa mi se toliko vratilo, da pošto 20 godina nisam bio "kalibrisan", sada mi volja da sve novo probam kakvog je ukusa/mirisa, pa tako i neku novu "zvučnu" cigaretu kad kod drugara vidim.
Meni to ništa ne znači, a napisao sam samo da "pohvalim" kako smrde i na buđ vuku
- volta dzontra
#3957 Re: Cigarete, odvikavanje
Evo da se tuspasim....i dalje ne pušim...sutra 5 tjedana....pshmizlica wrote:ima nade za tebevolta dzontra wrote:Sesti dan! Cesto pada na pamet. Prosao nekoliko teskih iskusenja:
1. Jutatnja kava
2. Posljepodnevna s dragim prijateljima pusacima
3. Muski izlazak s pusacima
4. Emocionalan trenutak
5. Sastanak
6. Poslovni put
Izdrzao sve tricky situacije...
Od jutros mi je 5, 6 puta cigareta pala na pamet. Trajanje 3-4 minute. Kad sracunam. Dvadesetak minuta dnevno se isplati izdrzati za izostanak osjecaja trovanja kad nakon kutije-dvije ides kuci...![]()
- I am Happy
- Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise
#3958 Re: Cigarete, odvikavanje
http://www.klix.ba/lifestyle/zdravlje/p ... /130627019
Bas kontam da se operisem da vidim jel' ovo istina

Bas kontam da se operisem da vidim jel' ovo istina
- Chloe
- Photo mod
#3959 Re: Cigarete, odvikavanje
Rajo, pa zaista ne kužim da cigarete mogu biti gazde narodu.
Neko veče sam bila na zabavi, gdje je došao i jedan poznanik koji se liječi od karcinoma pluća. Ogledam ga, veseo, mašAllah dobro se drži, baš me obradovao, kad je sjeo prvo što je uradio - zapalio cigaretu. Ostala sam bez teksta. Ja sam nekoliko puta izlazila zbog dima cigareta, mrzila sam dim kao pušač, a sad da ne govorim, a on je presjedio i prećikao cijelo veče, kao najzdraviji insan.
Neko veče sam bila na zabavi, gdje je došao i jedan poznanik koji se liječi od karcinoma pluća. Ogledam ga, veseo, mašAllah dobro se drži, baš me obradovao, kad je sjeo prvo što je uradio - zapalio cigaretu. Ostala sam bez teksta. Ja sam nekoliko puta izlazila zbog dima cigareta, mrzila sam dim kao pušač, a sad da ne govorim, a on je presjedio i prećikao cijelo veče, kao najzdraviji insan.
-
quarterback
#3960 Re: Cigarete, odvikavanje
jos ova steka i prestajem 
-
Zoya
#3961 Re: Cigarete, odvikavanje
quarterback wrote:jos ova steka i prestajem
- fortaleza
#3962 Re: Cigarete, odvikavanje
Ne želim te obeshrabrivati pa bolje da ništa ne pišem.quarterback wrote:jos ova steka i prestajem
-
quarterback
#3963 Re: Cigarete, odvikavanje
nemas me sta obeshrabrivati, nisam pusio 8 godina, poceo prosle godine opet, vrijeme da opet prestanem
-
quarterback
#3964 Re: Cigarete, odvikavanje
Zoya wrote:quarterback wrote:jos ova steka i prestajemjazuk baciti
nisam lud, 35 maraka
-
vivace
#3965 Re: Cigarete, odvikavanje
ja popusila citavo paklo cigareta. 
- shmizlica
#3966 Re: Cigarete, odvikavanje
vivace wrote:ja popusila citavo paklo cigareta.
vidim ja ti se ušutila
-
vivace
#3967 Re: Cigarete, odvikavanje
ma nije to zbog toga,nego mi je komp nesto zeza. sta sad da radim?shmizlica wrote:vivace wrote:ja popusila citavo paklo cigareta.![]()
vidim ja ti se ušutila
-
vivace
#3968 Re: Cigarete, odvikavanje
apsolutno nijedna ne sme da se popusi. ja sam kao hipnotisana otisla do trafike i uzela paklo juce i sad sam ga zavrsila. odnosno dala komsiji da cuva ostatak,posto u stanu ne mogu da pusim.
zeza me kompjuter...cas se ukoci, cas ide normalno.
zeza me kompjuter...cas se ukoci, cas ide normalno.
-
drugi_profil
#3969 Re: Cigarete, odvikavanje
Ja ti iskreno preporucujem da batalis forum i samopomoc i da se obratis profesionalcu za terapiju.vivace wrote:ja popusila citavo paklo cigareta.
Imas jako ugrozeno zdravlje i ako tvoja svijest nije u stanju da radi svog zivota odbije duhan zauvijek lako i bez zala, onda imas neki sindrom samodestrukcije i treba ti terapija.
Obavezno napomeni da si i jbni Zyban pila bez ikakve koristi jer oni vole to da preporuce.
Sretno.
- shmizlica
#3970 Re: Cigarete, odvikavanje
a šta ćeš, draga vivace, nego ponovo sa sobom raskrstiti hoćeš li da pušiš ili nećeš...i nemoj se patiti dok čvrsto ne odlučiš...jer ovo ti je samo patnja koja u konačnici neće dati rezultatvivace wrote:ma nije to zbog toga,nego mi je komp nesto zeza. sta sad da radim?shmizlica wrote:vivace wrote:ja popusila citavo paklo cigareta.![]()
vidim ja ti se ušutila
fino malo popričaj sa sobom, odluči šta želiš pa onda jurišaj...ili nemoj....ma samo budi sretna, pušila ili ne
-
vivace
#3971 Re: Cigarete, odvikavanje
probacu jos jednom. vrlo mi je komplikovano da idem profesionalcu. probacu sve dok ne ostavim za stalno. ovih dana je trebalo da bude 4 meseca.
popela sam vam se na vrh glave,jel tako ?
- shmizlica
#3972 Re: Cigarete, odvikavanje
vivace wrote:probacu jos jednom. vrlo mi je komplikovano da idem profesionalcu. probacu sve dok ne ostavim za stalno. ovih dana je trebalo da bude 4 meseca.
jok, ba, mi uvijek imamo mogućnost da ne čitamo tvoje postove
tebi valja živjeti sa sobom.....nije lako kad tako baciš trud niz vodu ali bori se....i zatuci onog svog demončića što ti gluposti priča
a i što ti drugi profil kaže, ako ne ide drugačije potraži pomoć
-
vivace
#3973 Re: Cigarete, odvikavanje
da,moram opet da se borim...dakle do kraja zivota ne smem nijednu da popusim , zato sto sam dimoholicar. juce sam se strasno iznervirala,osecala sam se napusteno i odbaceno. oni su pravili rostilj a mene nisu zvali. i ja se tu naljutim i odem da kupim to paklo.nije razlog, ali mi je odmah bolje bilo. sad cu opet da ostavljam.nema mi druge.uostalom ,dobila sam rostilj kasnije.
- graue_maus