E brate odavno nisam procitao nesto bolje.Tara the River wrote: 4. Ne, ne rade se puno gore stvari zbog prezivljavanja. Biti kriminalac je izbor. Ovi ljudi nisu na losem glasu zato sto za sebe kazu da su muslimani, nego zato sto se bave kriminalnim radnjama. Upravo zbog toga da bi se zastitili, mi bi trebali biti najglasniji kada je osuda ovih ljudi i njihovog ponasanja u pitanju, da bi dokazali da ovi ljudi ne predstavljaju sve muslimane, da postoje mnoge interpretacije ove religije. Nije svako musliman ko za sebe kaze da je musliman, ima bradu ili nosi maramu. Oni koji siluju, pljackaju, ubijaju, nisu moji braca i sestre muslimani i tacka. Islam nije nicije privatno vlasnistvo.
Ilegalni migranti u BiH
- Point.
#3951 Re: Migranti
-
Tara the River
#3952 Re: Migranti
*sestroPoint. wrote:E brate odavno nisam procitao nesto bolje.Tara the River wrote: 4. Ne, ne rade se puno gore stvari zbog prezivljavanja. Biti kriminalac je izbor. Ovi ljudi nisu na losem glasu zato sto za sebe kazu da su muslimani, nego zato sto se bave kriminalnim radnjama. Upravo zbog toga da bi se zastitili, mi bi trebali biti najglasniji kada je osuda ovih ljudi i njihovog ponasanja u pitanju, da bi dokazali da ovi ljudi ne predstavljaju sve muslimane, da postoje mnoge interpretacije ove religije. Nije svako musliman ko za sebe kaze da je musliman, ima bradu ili nosi maramu. Oni koji siluju, pljackaju, ubijaju, nisu moji braca i sestre muslimani i tacka. Islam nije nicije privatno vlasnistvo.
-
ernestalic
#3953 Re: Migranti
Najbolji Bošnjaci su oni koji na prvo mjesto stavljaju BiH i njene interese. To su oni Bošnjaci koji religiju smatraju samo jednom odrednicom Bošnjaka jer kod Bošnjaka ima i ateista, a pogotovo umjerenih vjernika. Najgori Bošnjaci su ovi koji stavljaju Islam na prvo mjesto, prije svega i iznad svega. Njima je svejedno, Bošnjak, Pakistanac, Turčin. Samo neka je musliman! Oni su najvatreniji u odbrani migrantske najezde jer za njih su to muslimani. Oni ne vide, a iskreno rečeno i ne razumiju šta znači eventualni ostanak većeg broja tih ljudi na prostoru kod Bošnjaka. Teško je objasniti tokmaku koji misli da je popio svu pamet svijeta jer ga je neko u dzamiji uvjerio da vjera rješava sve probleme. Kada jednog dana taj vjerski tokmak protjera i zadnjeg umjerenog Bošnjaka vjernika ili ateistu, kada napravi dovoljno naselja za Arape i naseli dovoljno migranata muslimana, možda će otkriti da BiH više ne postoji, nego neka vrsta evropske Gaze sa puno dzamija i puno bombi u dzamijama!
-
Super Genijalac
#3954 Re: Migranti
Nevalja na ovom forumu istinu pisaternestalic wrote:Najbolji Bošnjaci su oni koji na prvo mjesto stavljaju BiH i njene interese. To su oni Bošnjaci koji religiju smatraju samo jednom odrednicom Bošnjaka jer kod Bošnjaka ima i ateista, a pogotovo umjerenih vjernika. Najgori Bošnjaci su ovi koji stavljaju Islam na prvo mjesto, prije svega i iznad svega. Njima je svejedno, Bošnjak, Pakistanac, Turčin. Samo neka je musliman! Oni su najvatreniji u odbrani migrantske najezde jer za njih su to muslimani. Oni ne vide, a iskreno rečeno i ne razumiju šta znači eventualni ostanak većeg broja tih ljudi na prostoru kod Bošnjaka. Teško je objasniti tokmaku koji misli da je popio svu pamet svijeta jer ga je neko u dzamiji uvjerio da vjera rješava sve probleme. Kada jednog dana taj vjerski tokmak protjera i zadnjeg umjerenog Bošnjaka vjernika ili ateistu, kada napravi dovoljno naselja za Arape i naseli dovoljno migranata muslimana, možda će otkriti da BiH više ne postoji, nego neka vrsta evropske Gaze sa puno dzamija i puno bombi u dzamijama!
- Point.
#3955 Re: Migranti
Tara the River wrote:*sestroPoint. wrote:E brate odavno nisam procitao nesto bolje.Tara the River wrote: 4. Ne, ne rade se puno gore stvari zbog prezivljavanja. Biti kriminalac je izbor. Ovi ljudi nisu na losem glasu zato sto za sebe kazu da su muslimani, nego zato sto se bave kriminalnim radnjama. Upravo zbog toga da bi se zastitili, mi bi trebali biti najglasniji kada je osuda ovih ljudi i njihovog ponasanja u pitanju, da bi dokazali da ovi ljudi ne predstavljaju sve muslimane, da postoje mnoge interpretacije ove religije. Nije svako musliman ko za sebe kaze da je musliman, ima bradu ili nosi maramu. Oni koji siluju, pljackaju, ubijaju, nisu moji braca i sestre muslimani i tacka. Islam nije nicije privatno vlasnistvo.
- Point.
#3956 Re: Migranti
I na nama, umjerenim vjernicima, je da ove udave muslimancine ne dovedemo u situaciju da mogu nikoga protjerivati.ernestalic wrote:Najbolji Bošnjaci su oni koji na prvo mjesto stavljaju BiH i njene interese. To su oni Bošnjaci koji religiju smatraju samo jednom odrednicom Bošnjaka jer kod Bošnjaka ima i ateista, a pogotovo umjerenih vjernika. Najgori Bošnjaci su ovi koji stavljaju Islam na prvo mjesto, prije svega i iznad svega. Njima je svejedno, Bošnjak, Pakistanac, Turčin. Samo neka je musliman! Oni su najvatreniji u odbrani migrantske najezde jer za njih su to muslimani. Oni ne vide, a iskreno rečeno i ne razumiju šta znači eventualni ostanak većeg broja tih ljudi na prostoru kod Bošnjaka. Teško je objasniti tokmaku koji misli da je popio svu pamet svijeta jer ga je neko u dzamiji uvjerio da vjera rješava sve probleme. Kada jednog dana taj vjerski tokmak protjera i zadnjeg umjerenog Bošnjaka vjernika ili ateistu, kada napravi dovoljno naselja za Arape i naseli dovoljno migranata muslimana, možda će otkriti da BiH više ne postoji, nego neka vrsta evropske Gaze sa puno dzamija i puno bombi u dzamijama!
- CPT
#3957 Re: Migranti
1. optimisticno i egoisticnoPoint. wrote:1. Jesam bolji.CPT wrote:
1. zar ti mislis da si bolji?
2. mislis da tako o tebi misli i fasisti u Evropi?
3. zelis li biti na strani fasista?
Iz iskustva ti kazem da jos nisam sreo osobu koja pljuje po migrantima da istovremeno nije islamofob. Ljudi koji hebu majku ovoj sirotinji na isti nacin to radi i Bosancima. Pogotovo muslimanima.
Kad izdrkavanje po ovoj sirotinji prodje, a proci ce mozes 3x pogadjat ko ce iduci biti na listi? *hint* nece to biti Kinezi
2. Boli me kurac šta o meni misle kreteni.
3. Ne. Al ne treba ni glorifikovati migrante jer su eto muslimani. Radio sam sam migrantima, posebno sa ovima iz Afganistana i Sirije i ima svega, da ti ne govorim dalje.
20 i kusur godina živim vani i jednom sam imao malih problema zato što sam musliman. I to je bilo 1998 godine. Pusti ba tu šuplju islamofobi ovo ono. Većina tih migranata dolazi iz sredima koji su nama strani i čudni. Posebno u odnosu prema ženama. To je da te Bog sačuva.
2. sve dok ti zivot ne budi zavisio od drugih
3. izmedju fasista i migranta cu uvijek na strani migranata, kao sto bi svaki Slaveni, musliman, itd. trebao biti jer ce uvijek biti iduci na redu
4. to sto ti nisi imao problema ne znaci da nisu drugi (opet malo egoizma)
p.s.: otac Stevea Jobsa je migrant iz Sirije ali siguran sam da ti nije do koljena
- insomnia78
#3958 Re: Migranti
Eno. Uvatili su se Jobsa. Nisu dugo. I Tesla je Srbin pa sta
- CPT
#3959 Re: Migranti
Tara the River wrote:1. koristis fasisticku stranicu kao referencu/izvor
2. koliko se sjecam prvi osudjeni ratni zlocinac je uhapsen u DE kao "migrant", poznat izmedju ostalog i po seksualnom zlostavljanju muskaraca
3. da, bilo je nalog skokoka kriminaliteta kao sto ga uvijek bude pod takvim okolnostima (izmedju ostalog o tome su devedesetih snimali filmove na Zapadu)
Nakon svega mozemo vidjeti da siris nacisticku propagandu. Ljudi su otvoreno i vise puta sami priznali zasto kriju identitet. Od babe pa do staraca. Valjda su i to hardcore kriminalci?
Svake godine u BiH se deportuje (iz raznih drzava) ljude koji su lagali u vezi svog indeniteta. Nije to nista nov, cudno ili neobicno. Zbog prezivljavanja se rade i puno gore stvari.
1. U nedostatku validnih kontra-argumenata mojim argumentima, vrijedjas, sto znaci da sam ja u pravu. Da li je i klix fasisticka stranica: Beč: Migrantu šest godina zatvora za silovanje dječaka: https://www.klix.ba/vijesti/svijet/bec- ... /160614140
2. Ne navodis konkretne filmove, validne statisticke podatke kako se ova situacija moze porediti sa nasom, sto znaci da tvoja tvrdnja pada u vodu. Nasi ljudi su bjezali od rata. Pakistan, Alzir, Maroko, Tunis, nisu zemlje u ratu.
3. Nisu oni priznali nista, nego su slagali. Babe i starci? haha Gdje ti vidis babe i starce. Ne vidjeh niti jednog starca otkako je ova kriza pocela. Pored vlastitih ociju trebamo tebi vjerovati?
4. Ne, ne rade se puno gore stvari zbog prezivljavanja. Biti kriminalac je izbor. Ovi ljudi nisu na losem glasu zato sto za sebe kazu da su muslimani, nego zato sto se bave kriminalnim radnjama. Upravo zbog toga da bi se zastitili, mi bi trebali biti najglasniji kada je osuda ovih ljudi i njihovog ponasanja u pitanju, da bi dokazali da ovi ljudi ne predstavljaju sve muslimane, da postoje mnoge interpretacije ove religije. Nije svako musliman ko za sebe kaze da je musliman, ima bradu ili nosi maramu. Oni koji siluju, pljackaju, ubijaju, nisu moji braca i sestre muslimani i tacka. Islam nije nicije privatno vlasnistvo.[/quote]
Ja tebe ne vrijedjam. To je poznata fasisticka stranica. 99% materiala gore je u najboljem slucaju izmisljeno. Iste (doslovce) tekstovi objavljaju i drugi fasisticki portali. Izvor je poznati americki naci portal.
Recimo svima poznati i popularni "They eat dogs in China).
Hapsenje Tadica u Njemackoj nije samo statisticki podatak. On je izmedju ostalog optuzen i seksulano zlostavljanje muskaraca. A bilo je takvih jos ...

(slika iz Beogradu (jos vjerujes svojim ocima?)
Danas se za prezivljavanje prodaje, krade, prosi, vara itd. Tako se uvijek radilo.
Ovi ljudi su na losem glasu prije svega zbog toga sto su muslimani zbog pogresne boje koze. Ako bi iko trebao razumjeti te ljude onda su to muslimani.
- CPT
#3960 Re: Migranti
Znaci da je ta prica o boljim i slabijim narodima glupa (pored toga sto je za neke narode izuzetno opasna).insomnia78 wrote:Eno. Uvatili su se Jobsa. Nisu dugo. I Tesla je Srbin pa sta
- CPT
#3962 Re: Migranti
Racionalizacija islamofobije i te price... Iako ti ljudi kazu da ne zele ostati u Bosni, iako prakticno niko nije ostao u bogatijoj Sloveniji neke je strah ce ce biti ako ostane 1000000 ljudi na ovim prostorima. Ma jedve cekaju. Vjerovatno ce pecati ribu na Uni.... Kad dodju fasisti kao Orban na vlast i oni budu krojili mjeru "dobrog muslimana" bice kasno.ernestalic wrote:Najbolji Bošnjaci su oni koji na prvo mjesto stavljaju BiH i njene interese. To su oni Bošnjaci koji religiju smatraju samo jednom odrednicom Bošnjaka jer kod Bošnjaka ima i ateista, a pogotovo umjerenih vjernika. Najgori Bošnjaci su ovi koji stavljaju Islam na prvo mjesto, prije svega i iznad svega. Njima je svejedno, Bošnjak, Pakistanac, Turčin. Samo neka je musliman! Oni su najvatreniji u odbrani migrantske najezde jer za njih su to muslimani. Oni ne vide, a iskreno rečeno i ne razumiju šta znači eventualni ostanak većeg broja tih ljudi na prostoru kod Bošnjaka. Teško je objasniti tokmaku koji misli da je popio svu pamet svijeta jer ga je neko u dzamiji uvjerio da vjera rješava sve probleme. Kada jednog dana taj vjerski tokmak protjera i zadnjeg umjerenog Bošnjaka vjernika ili ateistu, kada napravi dovoljno naselja za Arape i naseli dovoljno migranata muslimana, možda će otkriti da BiH više ne postoji, nego neka vrsta evropske Gaze sa puno dzamija i puno bombi u dzamijama!
- CPT
#3963 Re: Migranti
Racionalizacija islamofobije i te price... Iako ti ljudi kazu da ne zele ostati u Bosni, iako prakticno niko nije ostao u bogatijoj Sloveniji neke je strah ce ce biti ako ostane 1000000 ljudi na ovim prostorima. Ma jedve cekaju. Vjerovatno ce pecati ribu na Uni.... Kad dodju fasisti kao Orban na vlast i oni budu krojili mjeru "dobrog muslimana" bice kasno.ernestalic wrote:Najbolji Bošnjaci su oni koji na prvo mjesto stavljaju BiH i njene interese. To su oni Bošnjaci koji religiju smatraju samo jednom odrednicom Bošnjaka jer kod Bošnjaka ima i ateista, a pogotovo umjerenih vjernika. Najgori Bošnjaci su ovi koji stavljaju Islam na prvo mjesto, prije svega i iznad svega. Njima je svejedno, Bošnjak, Pakistanac, Turčin. Samo neka je musliman! Oni su najvatreniji u odbrani migrantske najezde jer za njih su to muslimani. Oni ne vide, a iskreno rečeno i ne razumiju šta znači eventualni ostanak većeg broja tih ljudi na prostoru kod Bošnjaka. Teško je objasniti tokmaku koji misli da je popio svu pamet svijeta jer ga je neko u dzamiji uvjerio da vjera rješava sve probleme. Kada jednog dana taj vjerski tokmak protjera i zadnjeg umjerenog Bošnjaka vjernika ili ateistu, kada napravi dovoljno naselja za Arape i naseli dovoljno migranata muslimana, možda će otkriti da BiH više ne postoji, nego neka vrsta evropske Gaze sa puno dzamija i puno bombi u dzamijama!
- CPT
#3965 Re: Migranti
- CPT
#3966 Re: Migranti
Na Havaje... Sta mislis gdje ce? Pokusat ce dokopati Zapada. Neki ce uspjeti, neki nece...insomnia78 wrote:Pa dje ce?
- CPT
#3967 Re: Migranti
Naravno... kad kazes da ti je ime Mustafa svi misle da si Kinez... I za njih je Muhamed iz BiH ok, a Arap nije jer ipak to ljudi detalja.uglavnomja wrote:![]()
k'o da zapada vidio nije![]()
mi smo za njih istocna europa. kakvi muslimani
niko nema pojma da je neko iz ex-yu musliman ako taj sam ne natakne na glavu displej: ja sam musliman![]()
za razliku od arapa
Sve dok neko ne fasuje metak u glavu jer eto "lici" na muslimana kao sto se to desilo u SAD.
- CPT
#3969 Re: Migranti
insomnia78 wrote:I gdje ce ti koji ne uspiju
Vratiti se kuci... Sigurno nece ostati u Velikoj Kladusi u kojoj i Bosanci ne vide buducnosti.
-
Tara the River
#3970 Re: Migranti
Danas se za prezivljavanje prodaje, krade, prosi, vara itd. Tako se uvijek radilo.
Ovi ljudi su na losem glasu prije svega zbog toga sto su muslimani zbog pogresne boje koze. Ako bi iko trebao razumjeti te ljude onda su to muslimani.[/quote]
Wow covjek opravdava na javnom forumu ljude koji se bave kriminalom. I jos ispod kaze da su muslimani. To iskljucuje jedno drugo, ne mozes biti kriminalac i vjernik u isto vrijeme. Koje bi kazne ti "muslimani" za svoja zlodjela dobili da im se sudi u njihovim zemljama i to po vjerskom zakonu, za koji tvrde da postuju. Ponavljam ti: Oni koji se prodaju, kradu, varaju, siluju, ubijaju itd. nisu moji braca i sestre muslimani, te ja ne moram niti zelim da ih razumijem i da im pomazem, te budem saucesnik u njihovom blacenju islama. I jos postavlja jednu sliku sa mnogo djece iz 2015. da bi nesto dokazao. Ljudi su dovoljno pametni da vide ko trenutno medju njima hoda, a to su 99% muskarci 20-35 godina. Zbog pogresne boje koze? A jadni. Nije animozitet prema njima zbog boje koze, nego je to radi njihovog kriminalnog ponasanja. Znas li ti da u Juznoj Africi trenutno ljude ubijaju i otimaju im zemlju zato sto su bijelci, i niko nista o tome ne govori. A da, rasizam je samo kada je nepravda prema crnoj kozi, koga briga za bijelce. Zar to nije licemjerno? Ti pretpostavljam vodis porijeklo sa Bliskog Istoka, cim ti je toliko stalo da opravdavas kriminal ovih ljudi, pardon, tvojih sunarodnjaka. Kriminal nikada nema opravdanja.
Ovi ljudi su na losem glasu prije svega zbog toga sto su muslimani zbog pogresne boje koze. Ako bi iko trebao razumjeti te ljude onda su to muslimani.[/quote]
Wow covjek opravdava na javnom forumu ljude koji se bave kriminalom. I jos ispod kaze da su muslimani. To iskljucuje jedno drugo, ne mozes biti kriminalac i vjernik u isto vrijeme. Koje bi kazne ti "muslimani" za svoja zlodjela dobili da im se sudi u njihovim zemljama i to po vjerskom zakonu, za koji tvrde da postuju. Ponavljam ti: Oni koji se prodaju, kradu, varaju, siluju, ubijaju itd. nisu moji braca i sestre muslimani, te ja ne moram niti zelim da ih razumijem i da im pomazem, te budem saucesnik u njihovom blacenju islama. I jos postavlja jednu sliku sa mnogo djece iz 2015. da bi nesto dokazao. Ljudi su dovoljno pametni da vide ko trenutno medju njima hoda, a to su 99% muskarci 20-35 godina. Zbog pogresne boje koze? A jadni. Nije animozitet prema njima zbog boje koze, nego je to radi njihovog kriminalnog ponasanja. Znas li ti da u Juznoj Africi trenutno ljude ubijaju i otimaju im zemlju zato sto su bijelci, i niko nista o tome ne govori. A da, rasizam je samo kada je nepravda prema crnoj kozi, koga briga za bijelce. Zar to nije licemjerno? Ti pretpostavljam vodis porijeklo sa Bliskog Istoka, cim ti je toliko stalo da opravdavas kriminal ovih ljudi, pardon, tvojih sunarodnjaka. Kriminal nikada nema opravdanja.
- Gojeni H
#3971 Re: Migranti
Porazavajuce, ocajnicki pokusaj, sasvim razumljiv. Kada se drzava ne moze nositi sa problemom, kanton nema izbora.Vizionar 1985 wrote:http://www.federalna.ba/bhs/vijest/2461 ... -situaciju
Drzava ne mora ni postojati ... to je prakticno poruka koju sama drzava salje.
-
Super Genijalac
#3972 Re: Migranti
sad se tek vidi koliko su u HNK bili dalekovidi jer su ove migrante htjeli utrpat njima pa kad nije prošlo vodi ih za bihać koje sarajevo više mrzi od Mostara
- Gojeni H
#3973 Re: Migranti
Fasizam i generalizacija tesko da mogu pomoci u rjesavanju trenutne situacije.
Velika migracija stanovnistva iz Azije i Afrike prema Evropi se desava godinama, a od rata u Siriji je postala masovna.
Zasto ljudi migriraju ne bi trebala biti nasa briga.
Ono sto jeste goruci problem je kontrola migranata i priprema za eventualno pristizanje novih ... ili sprjecavanje ulaska u zemlju.
Ovo je duznost drzave, i mi bi trebali podrzati nase krajiske sugradjane koji od drzave trazi da radi svoj posao.
EU se zabavila o sebi, pojedinacno drzave imaju svoje specificne interese i ocekivati da ce se pocesati po guzici zbog nasih problema je previse naivno i opasno.
- uglavnomja
#3974 Re: Migranti
nidje veze
u mmostar ih je organizovano poslala vlada
u bihac idu sami
a sto se tice sarajeva
najlakse je pljuc pljuc po sarajevu, kao i u svemu ostalom - kriv je neko dugi, neka sila, moc, zrtveni jarac, uobicajeni objekta za svaljivanje svake krivice.
sta su vam kuce krive, obicni ljudi
niti su sarajlije krive sto nesposobna vlada sjedi u sarajevu
a u f. vladi sarajlije imaju isto "vlasti" kao i kalesijci - 2 komada
s tim da tuzlanski kanton ima jos 3-4 predstavnika, a sarrajevo nema
i hercegovaca je tako nesto, s tim da je u trendu da hercegovke sakrivaju mjesto rodjenja
i bihac ima jednog ministra
jedan klik da se nadje sastav vlade sa biografijama
u mmostar ih je organizovano poslala vlada
u bihac idu sami
a sto se tice sarajeva
sta su vam kuce krive, obicni ljudi
niti su sarajlije krive sto nesposobna vlada sjedi u sarajevu
a u f. vladi sarajlije imaju isto "vlasti" kao i kalesijci - 2 komada
s tim da tuzlanski kanton ima jos 3-4 predstavnika, a sarrajevo nema
i hercegovaca je tako nesto, s tim da je u trendu da hercegovke sakrivaju mjesto rodjenja
i bihac ima jednog ministra
jedan klik da se nadje sastav vlade sa biografijama
-
Super Genijalac
#3975 Re: Migranti
svoj ti poso neka ih u bihaću