drug_profi wrote: ↑10/01/2020 10:02
Stara poslovica kaze "Samo budala nikad ne mijenja misljenje".
Osnovni princip razmisljanja je preispitavanje svojih teza i stavova i korigovanje istih prema novim saznanjima i iskustvima.
Kako rekoh, tj napisah

, nije problem promijeniti mišljenje. Problem je, i na forumu na oči stoji godinama, ismijavati onog ko drukcčije misli od tebe (ne mislim tebe lično) koji si promijenio mišljenje, jer je forumska većina promijenila mišljenje. Kad sam za Lagumdžiju pisala prije 10 godina ono što se uspostavilo da jeste prije 5, bila sam meta forumske histerije i ismijavanja "Vidi joj glOve". Onda je nastala dvogodišnja šutnja i opet sad isti ljudi koji su se kleli u Komšića, pljuvali Kiflu ga bezrezervno podržavaju pa sa njim u paketu i krimogenog efendiju iz Sandžaka (jer sve ide u paketu, jelte), ismijavaju nekog ili bilo kog ko jednostavno kaže (a ja sam jedna od njih) preferiram državu nego Kanton. I to ću uvijek reći o kome god da se radi. Dakle, ako se već mijenja mišljenje kao čarape, neka se zadrži malo digniteta u načinu komunikacije, a ne infantilno, glupo saskakujući u gomili, masi, i stalnoj paranoji da je netko nečiji bot. Dakle, promjena političkog stava ok, mada nije baš ni ona simpatična, ali onda ne režati na ljude koji su principijelni u svojim stavovina i ne mjenjaju mišljenje kako vjetar pušte. As simple as that. Pri tom, naravno i to nisam rekla, više cijenim one forumape koji nisu mjenjali nik, jer ih je većina primijenila, baš radi mogućnosti izvlaćenja citata. A i dalje mi je žao što se ne mogu izvući citati iz doba protesta 14 kad su isplivali uhljebi kao prljavština na površinu vode. Ovako ono famozno "
Nisam SDA, ali... " se jednostavno transformiralo u
"I dalje ne volim Kiflu ali.. "- E, hebi ga, ne možeš onda prvu rečenicu napadati, a drugu braniti. Ne ide...