Narod i Pravda (Konakovic)

Post Reply
HomeSweetHome

#3951 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by HomeSweetHome »

miop wrote: 10/01/2020 15:54
izvrsni direktor wrote: 10/01/2020 15:42
HomeSweetHome wrote: 10/01/2020 15:41
Provela sam 12 godina u organima uprave i nikad u zivotu nisam vidjela automatski pecat u bilo kojem organu uprave. U organima uprave koriste se starinski drveni pecati koji nemaju svoje jastuce.
I dalje je tako.
Automatski pecat je samo onaj sa datumom i nijedan drugi
Vidi budzetlija, što se javljaju - eksperti za pečate na budžetu :D
Jeste, jeste, vidi nas kako nam dobro ide :D

p.s. Citaj s razumijevanjem. Ako ti nije dovoljno jednom, ti probaj procitati ponovo.
ultima_palabra

#3952 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by ultima_palabra »

Mozda je sudski vjestak ili tumac pa ima vlastiti pecat.
RunnerX

#3953 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by RunnerX »

Ma odmah tužiti Fahrin toalet papir.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#3954 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by KatarinaKosaca »

drug_profi wrote: 10/01/2020 10:02 Stara poslovica kaze "Samo budala nikad ne mijenja misljenje".

Osnovni princip razmisljanja je preispitavanje svojih teza i stavova i korigovanje istih prema novim saznanjima i iskustvima.
Kako rekoh, tj napisah :D , nije problem promijeniti mišljenje. Problem je, i na forumu na oči stoji godinama, ismijavati onog ko drukcčije misli od tebe (ne mislim tebe lično) koji si promijenio mišljenje, jer je forumska većina promijenila mišljenje. Kad sam za Lagumdžiju pisala prije 10 godina ono što se uspostavilo da jeste prije 5, bila sam meta forumske histerije i ismijavanja "Vidi joj glOve". Onda je nastala dvogodišnja šutnja i opet sad isti ljudi koji su se kleli u Komšića, pljuvali Kiflu ga bezrezervno podržavaju pa sa njim u paketu i krimogenog efendiju iz Sandžaka (jer sve ide u paketu, jelte), ismijavaju nekog ili bilo kog ko jednostavno kaže (a ja sam jedna od njih) preferiram državu nego Kanton. I to ću uvijek reći o kome god da se radi. Dakle, ako se već mijenja mišljenje kao čarape, neka se zadrži malo digniteta u načinu komunikacije, a ne infantilno, glupo saskakujući u gomili, masi, i stalnoj paranoji da je netko nečiji bot. Dakle, promjena političkog stava ok, mada nije baš ni ona simpatična, ali onda ne režati na ljude koji su principijelni u svojim stavovina i ne mjenjaju mišljenje kako vjetar pušte. As simple as that. Pri tom, naravno i to nisam rekla, više cijenim one forumape koji nisu mjenjali nik, jer ih je većina primijenila, baš radi mogućnosti izvlaćenja citata. A i dalje mi je žao što se ne mogu izvući citati iz doba protesta 14 kad su isplivali uhljebi kao prljavština na površinu vode. Ovako ono famozno "Nisam SDA, ali... " se jednostavno transformiralo u "I dalje ne volim Kiflu ali.. "- E, hebi ga, ne možeš onda prvu rečenicu napadati, a drugu braniti. Ne ide...
Styling

#3955 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

miop wrote: 10/01/2020 15:02 Image
Image
Prvo, meni ovo ne lici na Danijelu, ovaj watermark su postavili tako da ne mozes identifikovati osobu. Drugo, od kada datiraju ove slike i trece, ovo ne lici na pecat skupstine, gabaritno je premali.
KatarinaKosaca

#3956 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by KatarinaKosaca »

Kako god, omiljeno
ali
forumske FGR, od režanja na neistomišljenike u rečenici Nisam SDA ali, se multipliciralo, pa sad imamo:
  • Ismijavam TRavničke diplome ALI..... Danijela moRe
  • Ismijavam ko završi u tridesetim kao član stranke za manje od dvije godine ALI... Kifla moRe
  • Protiv sam mješanja vjere u politiku ALI... Zukorlić moRe
  • Protiv sam poligamije ALI... Zukorlić ima samo 3 :D
  • Protiv sam da se moj novac daje po volji i nahođenju jednog lica ALI... Kifla moRe
  • Protiv sam preletača, ALI....... Konaković je baš simpa
  • Prezirem desnicu, ALI .. ovi su dobri
Ko mi ovo napomene je SDA, bot, uhljeb, plaćenik, smrdi i ružan je :D
bunk

#3957 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by bunk »

I glup i nema sve zube i radi za sendvich( majoneza samo petkom)..... :mrgreen:
KatarinaKosaca

#3958 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by KatarinaKosaca »

I ljubomoran na Kiflu jer zna igrat košarke :D A i na ZUKORLIĆA jer može opsluživat 3 žene
The 51st State

#3959 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by The 51st State »

Pa kritike su vam sda botovske sve je na nivou vidi mu glove.
_Reds_

#3960 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by _Reds_ »

The 51st State wrote: 10/01/2020 17:05 Pa kritike su vam sda botovske sve je na nivou vidi mu glove.
Ponavljas se druze, daj nesto novo.
ultima_palabra

#3961 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by ultima_palabra »

KatarinaKosaca wrote: 10/01/2020 16:38 Kako god, omiljeno
ali
forumske FGR, od režanja na neistomišljenike u rečenici Nisam SDA ali, se multipliciralo, pa sad imamo:
  • Ismijavam ko završi u tridesetim kao član stranke za manje od dvije godine ALI... Kifla moRe
  • Protiv sam da se moj novac daje po volji i nahođenju jednog lica ALI... Kifla moRe
Kakva god da je diploma, nije se sa njom uhljebila nego je bila član uprave u privatnoj firmi. Takvi su rijetki u politici.
Očigledno je da se radi o liku koji je inteligentan, a fakultet je prilično lagan.
Zukorlić mi nije drag, ali obzirom na potpunu simbiozu SDA-IZ, moraš imati svog konja u trci ako hoćeš da pridobiješ vjerski orijentisane birače.
Kako je preletač neko ko osnuje vlastitu stranku? Mislim da to ne potpada pod tu definiciju :D
Desnica ima svoje mjesto u svakom društvu. Ako nije korumpirana i ne potpaljuje niske strasti (što ovi dosad nisu), može odigrati svoju ulogu u ozdravljenju bolesnog društva.
The 51st State

#3962 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by The 51st State »

_Reds_ wrote: 10/01/2020 17:44
The 51st State wrote: 10/01/2020 17:05 Pa kritike su vam sda botovske sve je na nivou vidi mu glove.
Ponavljas se druze, daj nesto novo.
Nece mi dosaditi dok god se ovakve gluposti plasiraju.
madner

#3963 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by madner »

Imam isti pecat, kada pecatam nesto za svoju firmu. :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#3964 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by _BataZiv_0809 »

Ne pada snijeg da prekrije brijeg, nego da za ljevicu "zabrinuti" forumaši poistovjete Konakovića sa Vučićem.
KatarinaKosaca

#3965 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by KatarinaKosaca »

ultima_palabra wrote: 10/01/2020 17:45 Kakva god da je diploma, nije se sa njom uhljebila nego je bila član uprave u privatnoj firmi. Takvi su rijetki u politici.
Očigledno je da se radi o liku koji je inteligentan, a fakultet je prilično lagan.
Zukorlić mi nije drag, ali obzirom na potpunu simbiozu SDA-IZ, moraš imati svog konja u trci ako hoćeš da pridobiješ vjerski orijentisane birače.
Kako je preletač neko ko osnuje vlastitu stranku? Mislim da to ne potpada pod tu definiciju :D
Desnica ima svoje mjesto u svakom društvu. Ako nije korumpirana i ne potpaljuje niske strasti (što ovi dosad nisu), može odigrati svoju ulogu u ozdravljenju bolesnog društva.
:D Jedino zadnja rečenica za desnicu ima smisla, ostalo je primjer, školski primjer lošeg spina usljed imanja duplog standarda...
agnostic_front

#3966 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by agnostic_front »

Meni palermo ko inzko, vazda nesto zabrinut.
palermo

#3967 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by palermo »

_BataZiv_0809 wrote: 10/01/2020 17:59 Ne pada snijeg da prekrije brijeg, nego da za ljevicu "zabrinuti" forumaši poistovjete Konakovića sa Vučićem.
To ne daš na Vučića.....
palermo

#3968 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by palermo »

agnostic_front wrote: 10/01/2020 18:02 Meni palermo ko inzko, vazda nesto zabrinut.
:D dobar.....

ma, nisam, valjda je u subotu novo pojačanje, a iduće sedmice još dva....a i ako ne budu ta dva, opet je ok... :thumbup:
KatarinaKosaca

#3969 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by KatarinaKosaca »

palermo wrote: 10/01/2020 18:03
_BataZiv_0809 wrote: 10/01/2020 17:59 Ne pada snijeg da prekrije brijeg, nego da za ljevicu "zabrinuti" forumaši poistovjete Konakovića sa Vučićem.
To ne daš na Vučića.....
Evo moj @palermo, nađosmo se ti i ja na istom sendviču poslije toliko vremena. Ko bi reko ko bi se nado od tvojih starih partijskih drugova :D
ultima_palabra

#3970 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by ultima_palabra »

palermo wrote: 10/01/2020 14:23 Ono što je sasvim jasno je da Je Konaković zvani Kifla, dobro pratio i istovremeno učio iz iskustava režima u nama susjednim zemljama. Prevashodno Srbiji. Jer sličnost između Vučića i Konakovića je tolika da ne može biti slučajna. Obojica preobraćenici ( shvatili da su čitav svoj život krivo mislili) obojica sa istim metodama i tehnikama privlačenja masa. I obojica u zemljama u kojima vlada beznađe i opšta apatija. Naravno, Vučić je učitelj a Dinio učenik koji još uvijek pokušava da primijeni isti princip.

Metode su iste, populizam zasnovan na prividnoj borbi protiv korupcije i kriminala (nekoliko desetina žrtvenih jaraca), politički mangupluk (kako im ga šuka), urbani imidž, sa krajnjim ciljem potpunog ovladavanja društvenim procesima na teritoriji koju je omeđio svojom . Potpuno ovladavanje društevnim procesima znači istovremeno i potpuno marginalizaciju svega opoziconog (u Srbiji opozicija praktički ne postoji) a da i Dino to dobro radi pokazuje i ova priča o neaktivnosti SDP-a i NS. A zapravo se ne radi o njihovoj nekativnosti nego o stvaranju atmosfere u kojoj će bilokoja misao suprotna onoj koja dolazio od KOnakovića biti proglašena izdajom. A nesposbno rukovodtsvo SDP-a i te NS koje objektivno ( i nažalost) ima svoje unaporijed utvrđene limite (to je ona priča o Vlasima koji dolaze) su naprosto prisiljeni (a neki su i svjesno odabrali) da budu samo kotačići u Dinonoj mašineriji. Kotačići bez prava na sopstveni stav odnosno stav koji je suprotan od matrice koja se stvara u ideološkoj kuhinji KOnakovića. Naravno, uspon ne bi bio moguć bez praiskonskog neprijatelja, u ovom slučaju SDA, koji je zapravo najbolji pogonsko gorivo ove populističke mobilizacije.

Za razliku od Fahre koji je nešto slično pokušavao, Dino ima nekoliko komparativnih prednosti, dolazi iz čaršije, dakle nije sandžački autsajder, kao što već rekoh ima urbani imidž sa dovoljno mangupluka (dakle, prihvatljiva razuličitim socijalnim slojevima), a ono što ga čini opasnijim od Fahre je motiv. Dok je kod Fahre to bila prevashodno želja da se zaštiti nelegalno stečeno bogatstvo, kod Dine motiv dolazi prije svega iz prirode njegove ličnosti, njegove narcisoidnosti i potrebe da bude u prvom planu. A istorija nas je valjda već naučila kako idu političke putanje osoba sa ovakvim motivom.

Dakle, samo da sumiram,da ne živim u Bosni i Hercegovini i da me ovo nikako ne dotiče, čisto bih poželio da Dino ostvari svoje planove pa da se vidi do čega će doći. Samo , bojim se da bi tada rijetko ko imao hrabrosti da uzvikne car je gol.

Ovako se ipak nadam da će ustavna struktura BiH i specifičnosti Bosne i Hercegovine ipak onemogućiti stvaranje bosanskog Vučića i njegovo ovladavanje prostorom koji je zamislio.

I nemam namjeru da ulazim u diskusiju vezano za ovo što sam napisao, ovo sam više napisao radi sebe.....a to kako će biti, nažalost prilično sam siguran, neće mnogo zavisiti od nas
Moran priznati da ne kontam ovo sa Vlasima.

Drugo, malo je cudno da si toliko teksta posvetio osobi sa kantonalnog nivoa, koji je inace ispod tvog nivoa promisljanja, jelte.

Trece, ovo oko ustavne strukture... znaci bolje je da imamo Dodikov i Covicev tor, nego da Dino zavlada citavom BiH. Tako to ja nekako citam.

Cetvrto, Konakovic je dosta slicniji Bandicu nego Vucicu.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#3971 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by _BataZiv_0809 »

Jeste, ali Bandic je (bio) pocasni gradjanin grada Sarajeva, Vucic nije....
_Reds_

#3972 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by _Reds_ »

@palermo

100 posto si bio SDA spavač
_Reds_

#3973 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by _Reds_ »

ultima_palabra wrote: 10/01/2020 17:45
KatarinaKosaca wrote: 10/01/2020 16:38 Kako god, omiljeno
ali
Kakva god da je diploma, nije se sa njom uhljebila nego je bila član uprave u privatnoj firmi. Takvi su rijetki u politici.
Kaze uhljebila, sta cemo sa ministrima sa diplomama iz Travnika koji jesu ?
Prpa.ba

#3974 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Prpa.ba »

Vucicu je mnogo blizi Komsic (stalno kmecanje, patetika, glumatanje, patriotski naboj, nula supstance..) nego Konakovic. Da se ne libi koristiti metodama, ne libi. Ali u Bandicevskom stilu. Patriotizam i "delamo".

Slazem se, iz perspektive nekoga kome potresi unutar bosnjackog birackog tijela nisu u interesu, da rast podrske NIP-u i Konakovicu u okviru centristicko-desnog birackog tijela jeste opasan. Vodi laganom gasenju uvijek sa SDA dogovorljivih SBB-a, DF-a i sada vec rahmetli SBiH. Vecine ce od sad pa nadalje, izuzimajuci kolaps Konakovica, biti jako tesko formirati, a era liberalnih transfera po Skupstinama privodi se kraju.

Ja vjerujem da u svakom slucaju idemo naprijed kao narod. :D
KatarinaKosaca

#3975 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by KatarinaKosaca »

_Reds_ wrote: 10/01/2020 18:23 Kaze uhljebila, sta cemo sa ministrima sa diplomama iz Travnika koji jesu ?
Samo nek su naši :wink: Reći ćemo da su vrlo inteligentni :D
Post Reply