SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
drug_profi

#3951 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

Ljudi kod nas institucije, zatim drzavne agencije, zatim rukovodeci politicare stalno i konstantno krse zakone i to javno, eklatantno, bez ikakve pomisli na diskreciju.
Sta ja trebam ocekivati?
Ovdje kad vide sa nesto imas odmah vec imaju plan kako da ti "po zakonu" otmu.
Sta da ocekujes od kokosara koji se osjetio mocnim radi utoke?

Da, i ono gore: drzavne - pod navodnicima

Poslano sa Tipfeler mašine
Last edited by drug_profi on 05/08/2016 16:33, edited 1 time in total.
AmirBaa

#3952 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by AmirBaa »

Tercius wrote:Sve je ovo super u odnosu na druge drzave,samo nam je obicni narod koji za sebe kaze da je obespravljen gola rinaka.Narod kojeg je sramota trazit racun,narod kojeg sisaju ko ovcu vec godinama,studente koje boli racku sto posla nema sve dok su starcima na grbaci sve u globalu sa ovakvim narodom sve je ovo beton betona jer svaka sutnja je samo odobravanje i sve bolje od ovog stanja bi bila samo nagrada za taj bolikurac odnos svih nas.
Je li medju tu skupinu ubrajas i policajce koji vise po kladionicama, pekarama, buregdzinicama, koji na poziv da ti je kuca opljackana i da je lopov mozda jos unuttra dodju nakon 50 minuta i onda ti kazu: druze nizak ti ovaj prozor, nisi ovo trebao ovako graditi ? , koji ne smiju zaustaviti vecinu kriminalnog miljea u gradu i pretresti im auto (kako drugacije objasniti divljanja po gradu svaku noc, nosenje oruzja sa sobom a i u autu, nakucavanja kazni od par hiljada maraka, voznje bez vozacke po par godina itd.) ?
medjutim

#3953 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by medjutim »

insomnia78 wrote:
medjutim wrote:
insomnia78 wrote:De odvadi malo
On je prvi verbalno napao njih
I da, ako si fizicki inferiorniji ne ulazis u frku iz koje ces potencijalno izaci bjen. I da to je tako i u Londonu, Parizu i New Yorku

Envoyé de mon iPhone en utilisant Tapatalk
Od cega da odvadim? Napisao sam da nije bitan Damir, pisem o stvarima koje su dozivljavali moji prijatelji i poznanici, s tim sto sam dodao "komentare" forumasa. Ti u FR se imas kome obratiti ukoliko si izlozen prijetnjama ili fizickom maltretiranju, kome se obratiti u BiH, a da reakcija bude adekvatna? Nisi po svojoj prici davno otisao iz Bosne, znas i sam u cemu je stvar.
Je l ti stvarno mislis da se ovo ne desava u Francuskoj?
Da niko ne fasuje dzaba a i ako fasuje da ih murija svaki put pohapsi?
Ja ne kazem da je situacija kod nas sjajna ali svugdje na svijetu u ovakvoj situaciji mozes fasovati
On je svjesno ovako reagovo jer je znao da je policija tu

Ja znam da se svugdje moze fasovati, to sve stoji, ali BiH je mala, Sarajevo je mali grad, ne zelim da u svom gradu moram po coskovima hodat, da bih nekako bez problema stigao od tacke A do tacke B. Svaki veliki grad ima svoj geto i covjek normalan se drzi podalje od takvih krajeva, posebno nocu, u Sarajevu nema geta, citav grad je geto od klosarije do lutalica, do kradljivaca auta. Licno imam fajtova u rukama bezbroj, najvise kroz sport i ne bojim se ni stoca ni batina, ali ima ljudi koji jednostavno niti znaju, niti zele, niti mogu da se odbrane od predatora, koji su ujedno u 90% slucajeva naoruzani i tako napadaju ili u grupi, malo je mangupa koji ce te napasti sakama golim 1 na 1. Davno proslo vrijeme. Ali da ne offtopicarimo vise.
insomnia78

#3954 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by insomnia78 »

medjutim wrote:
insomnia78 wrote:
medjutim wrote: Od cega da odvadim? Napisao sam da nije bitan Damir, pisem o stvarima koje su dozivljavali moji prijatelji i poznanici, s tim sto sam dodao "komentare" forumasa. Ti u FR se imas kome obratiti ukoliko si izlozen prijetnjama ili fizickom maltretiranju, kome se obratiti u BiH, a da reakcija bude adekvatna? Nisi po svojoj prici davno otisao iz Bosne, znas i sam u cemu je stvar.
Je l ti stvarno mislis da se ovo ne desava u Francuskoj?
Da niko ne fasuje dzaba a i ako fasuje da ih murija svaki put pohapsi?
Ja ne kazem da je situacija kod nas sjajna ali svugdje na svijetu u ovakvoj situaciji mozes fasovati
On je svjesno ovako reagovo jer je znao da je policija tu

Ja znam da se svugdje moze fasovati, to sve stoji, ali BiH je mala, Sarajevo je mali grad, ne zelim da u svom gradu moram po coskovima hodat, da bih nekako bez problema stigao od tacke A do tacke B. Svaki veliki grad ima svoj geto i covjek normalan se drzi podalje od takvih krajeva, posebno nocu, u Sarajevu nema geta, citav grad je geto od klosarije do lutalica, do kradljivaca auta. Licno imam fajtova u rukama bezbroj, najvise kroz sport i ne bojim se ni stoca ni batina, ali ima ljudi koji jednostavno niti znaju, niti zele, niti mogu da se odbrane od predatora, koji su ujedno u 90% slucajeva naoruzani i tako napadaju ili u grupi, malo je mangupa koji ce te napasti sakama golim 1 na 1. Davno proslo vrijeme. Ali da ne offtopicarimo vise.
Sve to stoji ali u ton slucaju neces petorici takvih psovati mater i zaljetati se na njih

BadBoy

#3955 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by BadBoy »

Nisam znao koliko se ljudi pate u Francuskoj. Možda da se skupimo i neki paket pošaljemo, da pomognemo koliko možemo?
drug_profi

#3956 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

Mislim da sazrijeva vrijeme za dozvolu nosenja oruzja ako nemas u dosjeu krivicnih djela. Takodjer i dozvolu upotrebe u svrhu zastite imovine i lica (iskljucujuci smrtonosne povrede). Ne znam kako srociti i kako napisati, ali svakako je potrebno.

Poslano sa Tipfeler mašine
insomnia78

#3957 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by insomnia78 »

BadBoy wrote:Nisam znao koliko se ljudi pate u Francuskoj. Možda da se skupimo i neki paket pošaljemo, da pomognemo koliko možemo?
Jesam ja negdje spomenuo da se neko pati?

Kataklinger

#3958 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Kataklinger »

Protiv Tupaca Shakura pokrenut krivicni pos2pac.
mario001

#3959 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mario001 »

Tomahawk11 wrote:Gdje ces porediti Fr i BiH.
Koliko Fr ima stanovnika?

Ja sam se iznenadio kada sam vidio u Madridu koliko auta ima neku vrstu mehanicke blokada volana, posebno kad se malo maknes iz centra.
To mi je bas bilo cudno, na autima koja kod nas lopovi ne gledaju uopste
insomnia78

#3960 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by insomnia78 »

mario001 wrote:

Ja sam se iznenadio kada sam vidio u Madridu koliko auta ima neku vrstu mehanicke blokada volana, posebno kad se malo maknes iz centra.
To mi je bas bilo cudno, na autima koja kod nas lopovi ne gledaju uopste
Vise se, barem u Fr kradu ova "smijesna" auta
Npr. Smart je vec godinama izmedju prvog i drugog mjesta po broju kradja. Onda se dosta krade Clio, Peugeot isl.

Tomahawk11
Globalni moderator

#3961 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tomahawk11 »

Eh, Bosnji je Golf zakletva :mrgreen:
mario001

#3962 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mario001 »

Vise se, barem u Fr kradu ova "smijesna" auta
Npr. Smart je vec godinama izmedju prvog i drugog mjesta po broju kradja. Onda se dosta krade Clio, Peugeot isl.
Samo sto oni ne zovu vlasnike trazeci novac, vjerovatno ta auta koriste ili voze u trece zemlje
Bodkin

#3963 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Bodkin »

Da sam danas umro ne bih saznao da su pariz i madrid gori od sarajeva po kriminalu i sigurnosti
ned424

#3964 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by ned424 »

Bodkin wrote:Da sam danas umro ne bih saznao da su pariz i madrid gori od sarajeva po kriminalu i sigurnosti
Poslat cemo im Nefica da sredi situaciju :-)
insomnia78

#3965 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by insomnia78 »

Nije to nista, nisi ti Marsej vidio

Tercius

#3966 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tercius »

medjutim wrote: Ja znam da se svugdje moze fasovati, to sve stoji, ali BiH je mala, Sarajevo je mali grad, ne zelim da u svom gradu moram po coskovima hodat, da bih nekako bez problema stigao od tacke A do tacke B. Svaki veliki grad ima svoj geto i covjek normalan se drzi podalje od takvih krajeva, posebno nocu, u Sarajevu nema geta, citav grad je geto od klosarije do lutalica, do kradljivaca auta. Licno imam fajtova u rukama bezbroj, najvise kroz sport i ne bojim se ni stoca ni batina, ali ima ljudi koji jednostavno niti znaju, niti zele, niti mogu da se odbrane od predatora, koji su ujedno u 90% slucajeva naoruzani i tako napadaju ili u grupi, malo je mangupa koji ce te napasti sakama golim 1 na 1. Davno proslo vrijeme. Ali da ne offtopicarimo vise.
Low kick onom dlakavom cjevanicom ti je beton betona jes da je offtopic al da pofalim malo inace je ovdje pljuvicarenje popularno :)
jao_situacije

#3967 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by jao_situacije »

Tercius wrote:
jao_situacije wrote: glokovi vam se pozlatili.
da hoćete do kraja godine još par debila ohladiti, bilo bi ekstra
Bice prije da je radio M4 Colt sa 5.56 zrnom...
tek sam kasnije slike vidio...

bmw havarisan vojna vježba na parkingu
mario001

#3968 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mario001 »

insomnia78 wrote:Nije to nista, nisi ti Marsej vidio

Zivio dole dva mjeseca, jebo te Tito sta je to. Nisam siguran ali moj neki utisak je da dole ima vise Marokanaca i Tunizana od domacih
P.S.
Zaboravio sam naziv male 'republike" koju su dole neki likovi napravili, ima super restoran u njoj
jao_situacije

#3969 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by jao_situacije »

insomnia78 wrote:
ranger wrote:slatki ste s uporedjivanjem njemacke i francuske sa bih :-)
jel se i u fr i de zataskavaju ubistva momaka?
jel se i u fr i de otimaju auta na semaforima?
jel se i u fr i de policija kurci autima a ministri bjeze s mjesta nesrece?
jel se i u fr i de opljacka 2 miliona necega i nestane i nikad se ne nadje?
jel se i u fr i de auta sijeku u roku od sat vremena i prodaju na otpadu?
blago receno smijesni ste.
Da, skoro je npr. policija batinama ubila momka i nije jedini pa su zasrali sa obdukcijom posto je nezavisna obdukcija pokazala sasvim druge rezultate

Da, naravno da otimaju. Mislim da je to cak po brojnosti drugi nacin kradje auta

Vjerovatno, nedavno su u Parizu npr uhapsili skoro citavu jedinicu policije zbog kradje i prodaje kamaru kila kokaina iz dokaza

Naravno da opljacka, progooglaj malo o pljackama draguljarnica i hotelskih sefova po Parizu i mondenskim mjestima. Onda presretanje seika sa pratnjom na autoputu i otimanje kamare para.

Naravno, auto mafija je svugdje u svijetu medju najorganizovanijim vidovima kriminala

Ne, nego ste vi blago receno smjesni sa takvim razmisljanjem
Eto, vani je sve med, mlijeko i pravna drzava

ma nije problem koliko je gora situacija u eu kad navale one bugarske rumunske i ostale istočno evropske mafije po autima, to je pošast
problem je što u ks grupa od 20 ljudi ukrade 1000 auta i svi u policiji znaju ko je, i u tužilaštvu i u strankama ali ih boli kurac hladno
i sad se situacija promjenila, očito da više nema skupih auta običnih ljudi i sad su na red došli audiji i bmw-ovi oligarhije pa ide odstrel četalja

nedavno sipa vratila čini mi se 5 auta s pala, sve luksuzni modeli, u roku od 12 sati vraćeni auti u sarajevo a izgleda da čete nisu shvatile išaret da traže nove žrtve mimo oligarhije i sad su specijalci vježbali gađanje na parkingu
The BEN10

#3970 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by The BEN10 »

insomnia78 wrote:
Oko 70 miliona
Ali znas kolko je 300 auta dnevno. Procentualno opet dodje vise, puno vise
Kao što sam već predočio dokaze, u Njemačkoj je godišnje 18 000 ukradenih auta. Ispade da ih se u Francuskoj ukrade 100 000. Molim Te, možeš li nam proslijediti zvanične informacije.
hvala

edit: fakt ih je toliko! :shock:
http://www.telegraph.co.uk/news/worldne ... acked.html
On Thursday, French car magazine 40 Millions d’automobilistes (40 Million Motorists) published a hit parade of the country’s most stolen cars from among the 110,000 taken last year.
A ovdje su sortirana auta po tome koliko se često kradu:
https://www.french-property.com/news/fr ... me_france/
insomnia78

#3971 SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by insomnia78 »

The BEN10 wrote:
insomnia78 wrote:
Oko 70 miliona
Ali znas kolko je 300 auta dnevno. Procentualno opet dodje vise, puno vise
Kao što sam već predočio dokaze, u Njemačkoj je godišnje 18 000 ukradenih auta. Ispade da ih se u Francuskoj ukrade 100 000. Molim Te, možeš li nam proslijediti zvanične informacije.
hvala

edit: fakt ih je toliko! :shock:
http://www.telegraph.co.uk/news/worldne ... acked.html
On Thursday, French car magazine 40 Millions d’automobilistes (40 Million Motorists) published a hit parade of the country’s most stolen cars from among the 110,000 taken last year.
Ja rijetko :D izmisljam podatke :D no pricam o onom sto dozivim, vidim ili procitam
O ovome sam cito vise puta

insomnia78

#3972 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by insomnia78 »

A tek da vidis koliko ih se godisnje zapali :D

O'zone
Globalni moderator

#3973 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by O'zone »

Trava je uvijek zelenija s one strane ograde....
Melisa84

#3974 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Melisa84 »

Ne bi me cudilo da je jedan od ranjenih Peđa Spajić, glavni i odgovorni za većinu krađa automobila u KS, inače sin pokojnog Rate.
Sodom1

#3975 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Sodom1 »

Nesto tu ne stima, nema nikakvh inicijala a kamoli imena. Jadno sve
Post Reply