Pusti ga da izbaci iz sebe sve tegobe koje mu je Hillary dalapasha078 wrote:Sa tobom sam ja raspravljao ovo proljetos kad sam podrzavao Bernija i rekao sam ti da dosta Bernijevaca nece izaci na glasanje sto bi moglo kostati HRC Bijele Kuce. Naravno, tada su se mainstream demokrate poput tebe smijale.....jeza u ledja wrote:Posto sad ponovo gledam rezultate, koji jos nisu konacni, cini se da je Jill Stein definitivno odigrala ulovu Ralpha Nadera i odnjela pobjedu Clintonovoj. U sve 3 kljucne drzave razlika izmedju Trump i Clinton je bila manja od glasova koje je dobila Stein.
U Wisconsinu, razlika izmedju Trumpa i Clinton je 23k glasova, Stein je dobila 31k.
U Michiganu, razlika izmedju Trump i Clinton je 11k glasova, Stein je dobila 51k.
U Pennsylvaniji, razlika je 44k, Stein je dobila 50k glasova.
Sa ove 3 drzave pobjednik bi bila Clinton.
Da li treba napomenuti kakve ce posljedice po sporazume o klimatskim promjenama i regulacije naftne i ugljene industrije imati cinjenica da je na celu drzave Trump, a ne Clinton?
Prije 16 godina, da nije bilo Nadera, predsjednik bi bio Gore, covjek koji je poslije svoj rad posvetio aktivizmu za zastitu planete od globalnog zagrijavanja, i ucinio vise na popularizaciji problema nego svi Nader ili njegova strankica.
Ovo samo sto se tice problema u vezi ekologije.
Da ne govorimo naravno da rata u Iraku vjerovatno ne bi bilo, a sa tim ni bar pola od problema koji su nastali kao direktna posljedica toga.
Good job Greens, good job!!![]()
![]()
You've done it again.
![]()
![]()
![]()
Elem, prestani sa kukanjem, nije hakovanje, nije FBI, nije Jill.... HRC je jednostavno suck kao kandidat.....i nadam se da cete vi demsi sada nauciti nesto iz ovog svega
Donald J Trump - Predsjednik USA All About
- raoul duke
#3951 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
-
muzicar_iz_parka
#3952 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Konkretan primjer, jedan moj prijatelj, Avganistanac drzavljan jedne zapadnoevropske drzave je bez ikakvog razloga maltretiran 2 sata na aerodromu, nema covjek nikakvog dosijea, obrazovan i solidnan posao, isao kao turista na tzv. VWP kao svaki iz EU koji ima to pravo.jeza u ledja wrote:Ih jebote od kad je ovaj post![]()
Moja poenta je bila u tome da je tesko razgraniciti izmedju opasnih i bezopasnih sa EU ili UK pasosem, ako ne postoji viza koja se rijesi unaprijed.
Da li je njegovo ime ili mjesto rodjenja izazvalo neki alarm, ko ce mu ga znati, to se sve dogodilo prije 4-5 godina u septembru koji dan prije obiljezavanja 9/11.
- Pandakonda
#3953 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Možda najbolje objašnjenje što su Demokrati izgubili:
They're blaming the loss on everything, from sexism of Bernie supporters to Russia to fake news to everyone who voted against them being stupid. The left finally got an klix populist that talked about klix real issues like trade deals, stopping monopolies and putting term limits on Congress, and what did the DNC do? They crushed him to continue the failed policies of the liberal establishment.
They have abandoned their core principles. What passes for "liberal" today in America has almost nothing to do with classic liberalism (individual rights, freedom of thought/speech...etc). The great liberal tradition that rejects regressive dogmatic ideologies and which is compassionate to the working class stiffs that build the country is now gone. The left-wing movement in this country, at least going back the last 20 years or so, hasn't really been one of left-wing economics or individualistic free thinking, or using government to improve the lives of the working and middle classes. What's passed for left-wing politics in this country is really just identity politics: promising to give various handouts to some identifiable minority group (blacks, women, illegal immigrants, lgbt...etc).
Democrats, have completely and utterly lost touch with the common man, whose concerns used to be at the very center of the political left.
Today that electrician stringing up wires of homes in Wisconsin, that welder putting together steel plates in Pennsylvania, that man fixing an elevator in Ohio, the many men across the country with dirt under their nails from working with their hands....these aren't your people anymore.
Instead you are now the party of the gender studies graduate with manicured nails, lecturing others about the evil racist sexist America, telling the struggling white working class that they hold white privilege and therefore hold an eternal debt to all non-white people based purely on the color of their skin.
The DNC is the the party of those who go absolutely nuts when a Christian baker doesn't want to be forced to bake a cake for a gay wedding, yet instantly jumps in to defend insanely backwards ideologies like Islam when yet another Muslim mass murders innocent homosexuals.
It is the party of collusion with media to mislead the public, of corruption and saying nice empty platitudes that have been filtered through 5 focus groups as to not offend anyone while doing the very opposite of these platitudes.
It is the party of Black Lives Matter, the oppression Olympics, of 20 different gender pronouns, virtue signalling and all the noxious ideas like "social justice" that claim that all difference in outcome must be due to some etheral discrimination, and that places the collectivist forced equality of outcome over the rights of an individual.
It is the party of the smug air of moral superiority, of ivory tower attitudes holding contempt and instantly discounting the views of regular people that don't hold a degree studying Critical Theory or the works of Juddith Butler.
And what has this disconnect lead to? The following:
- Republicans have won a majority in the House of Representatives, with 238 seats.
- Republicans have won the majority in the Senate.
- Republicans now hold 33 Governorships, with a gain of three seats on November 8.
- Republicans control a record 68 of 98 state legislative chambers.
- Republicans now hold more total state legislature seats, well over 4,100 of the 7,383, than they have since 1920
- A former reality TV star with no government experience whatsoever won the White House.
President Trump will have one Supreme Court vacancy to fill immediately and could potentially add at least two more justices before his first term is finished.
The GOP now controls all levels of our government, it is the most powerful it has been in over 80 years according to Real Clear Politics and Washington Post.
Come the midterms in 2018, the electorate map looks really good for the GOP and they could easily win enough seats to pass the threshold needed for them to start changing the Constitution completely unopposed.
You could have prevented this. You could have kicked out the out of touch elitists and candidates that can't connect with the average person, you could have listened to the common man instead you treated them like utter garbage, with the insufferable arrogance of guilt tripping and shaming everyone who disagrees with your identity politics nonsense.
You made this bed.
And god damn do you deserve to now sleep in it.
-
jefferson
#3954 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Mislim da mi je ona odvratnija od Trumpa. Majke mi, veceg prevaranta na politickoj sceni nema.jeza u ledja wrote:Posto sad ponovo gledam rezultate, koji jos nisu konacni, cini se da je Jill Stein definitivno odigrala ulovu Ralpha Nadera i odnjela pobjedu Clintonovoj. U sve 3 kljucne drzave razlika izmedju Trump i Clinton je bila manja od glasova koje je dobila Stein.
U Wisconsinu, razlika izmedju Trumpa i Clinton je 23k glasova, Stein je dobila 31k.
U Michiganu, razlika izmedju Trump i Clinton je 11k glasova, Stein je dobila 51k.
U Pennsylvaniji, razlika je 44k, Stein je dobila 50k glasova.
Sa ove 3 drzave pobjednik bi bila Clinton.
Da li treba napomenuti kakve ce posljedice po sporazume o klimatskim promjenama i regulacije naftne i ugljene industrije imati cinjenica da je na celu drzave Trump, a ne Clinton?
Prije 16 godina, da nije bilo Nadera, predsjednik bi bio Gore, covjek koji je poslije svoj rad posvetio aktivizmu za zastitu planete od globalnog zagrijavanja, i ucinio vise na popularizaciji problema nego svi Nader ili njegova strankica.
Ovo samo sto se tice problema u vezi ekologije.
Da ne govorimo naravno da rata u Iraku vjerovatno ne bi bilo, a sa tim ni bar pola od problema koji su nastali kao direktna posljedica toga.
Good job Greens, good job!!![]()
![]()
You've done it again.
![]()
![]()
![]()
-
jefferson
#3955 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Objasnjenje za ljude koji se probude i misle kako se svijet urotio protiv njih, a ovaj clanak im dodje kao kec na desetku.Pandakonda wrote:Možda najbolje objašnjenje što su Demokrati izgubili:
They're blaming the loss on everything, from sexism of Bernie supporters to Russia to fake news to everyone who voted against them being stupid. The left finally got an klix populist that talked about klix real issues like trade deals, stopping monopolies and putting term limits on Congress, and what did the DNC do? They crushed him to continue the failed policies of the liberal establishment.
They have abandoned their core principles. What passes for "liberal" today in America has almost nothing to do with classic liberalism (individual rights, freedom of thought/speech...etc). The great liberal tradition that rejects regressive dogmatic ideologies and which is compassionate to the working class stiffs that build the country is now gone. The left-wing movement in this country, at least going back the last 20 years or so, hasn't really been one of left-wing economics or individualistic free thinking, or using government to improve the lives of the working and middle classes. What's passed for left-wing politics in this country is really just identity politics: promising to give various handouts to some identifiable minority group (blacks, women, illegal immigrants, lgbt...etc).
Democrats, have completely and utterly lost touch with the common man, whose concerns used to be at the very center of the political left.
Today that electrician stringing up wires of homes in Wisconsin, that welder putting together steel plates in Pennsylvania, that man fixing an elevator in Ohio, the many men across the country with dirt under their nails from working with their hands....these aren't your people anymore.
Instead you are now the party of the gender studies graduate with manicured nails, lecturing others about the evil racist sexist America, telling the struggling white working class that they hold white privilege and therefore hold an eternal debt to all non-white people based purely on the color of their skin.
The DNC is the the party of those who go absolutely nuts when a Christian baker doesn't want to be forced to bake a cake for a gay wedding, yet instantly jumps in to defend insanely backwards ideologies like Islam when yet another Muslim mass murders innocent homosexuals.
It is the party of collusion with media to mislead the public, of corruption and saying nice empty platitudes that have been filtered through 5 focus groups as to not offend anyone while doing the very opposite of these platitudes.
It is the party of Black Lives Matter, the oppression Olympics, of 20 different gender pronouns, virtue signalling and all the noxious ideas like "social justice" that claim that all difference in outcome must be due to some etheral discrimination, and that places the collectivist forced equality of outcome over the rights of an individual.
It is the party of the smug air of moral superiority, of ivory tower attitudes holding contempt and instantly discounting the views of regular people that don't hold a degree studying Critical Theory or the works of Juddith Butler.
And what has this disconnect lead to? The following:
- Republicans have won a majority in the House of Representatives, with 238 seats.
- Republicans have won the majority in the Senate.
- Republicans now hold 33 Governorships, with a gain of three seats on November 8.
- Republicans control a record 68 of 98 state legislative chambers.
- Republicans now hold more total state legislature seats, well over 4,100 of the 7,383, than they have since 1920
- A former reality TV star with no government experience whatsoever won the White House.
President Trump will have one Supreme Court vacancy to fill immediately and could potentially add at least two more justices before his first term is finished.
The GOP now controls all levels of our government, it is the most powerful it has been in over 80 years according to Real Clear Politics and Washington Post.
Come the midterms in 2018, the electorate map looks really good for the GOP and they could easily win enough seats to pass the threshold needed for them to start changing the Constitution completely unopposed.
You could have prevented this. You could have kicked out the out of touch elitists and candidates that can't connect with the average person, you could have listened to the common man instead you treated them like utter garbage, with the insufferable arrogance of guilt tripping and shaming everyone who disagrees with your identity politics nonsense.
You made this bed.
And god damn do you deserve to now sleep in it.
Eto zavrivac u Pittsburghu je najbitnija stavka u SAD. Problem je sto se ekonomija promjenila, a i Pittsburgh se promjenio. Skontali ljudi da od stare slave se ne zivi pa promjenili ekonomiju. Pittsburgh ustvari dobro stoji u cijeloj ovoj prici. Drzave koje ne stoje dobro, Ohio, Indiana i slicno su drzave vodjene republikanskim guvernerima koje kontsantno rezaju obrazovni budzet, koji konstantno lazu ljudima da ce se stari poslovi vratiti, koji konstantno promovisu neka religijska pitanja da bi zaplasili penzionere jerbo ce dvojica tipova kupiti tortu u slasticarnoj.
Ti ljudi koliko god trebaju biti shvaceni, konstantno biraju guvernere koji rade direktno protiv njih. Problem nije federalna vlada, problem su ljudi kao Mike Pnece koji onda kaze: Obama je kriv.
Ti isti ljudi nikako da prihvate da srz americke ekonomije nije vise Detroit, Cleveland itd. nego NYC, LA, Seattle, San Diego, Denver, Miami, DC itd. Vremena su se promjenila a ti ljudi su odbili da se promjene sa vremenom. Uz to krivi su im svi osim njih samih. Konstantno biraju guvernere koji omogucuju jefitnije seljenje korporacija vani, biraju predstavnike u kongres koji direktno rade protiv njih. Americke kompanije ne sele vani jer ne mogu imati profit proizvodeci u SAD, nego zato sto svaki novi CEO to koristi da bi nabio profit vrlo brzo i dobio bonus. Evo jbt. u zadnjih par mjeseci se bavim kupovinom djecijih sjedista. Dobili GRACO sjediste za novorodjence, firma bazirana u Atlanti, Made in China. Sada prelazi mali u vece sjediste, kupili Recaro, firma bazirana u Njemackoj proizvodi sjediste u SAD. Ko je ba ovdje lud? Pusti se te price federalna vlada kriva ovo ono. Sve je ovo posljedica sebicnosti, a ti isti ljudi iz WI itd koji su glasali za Trumpa, spremni su zarad obecanja da ce imati manji proez za 50 dolara godisnje izabrati za predsjednika tipa koji je bankrotirao 4 puta do sada, koji nije htio prikazati poreske podatke, ali su spremni mu dati moc da odlucuje o njihovom porezu.
Ali eto, postao je predsjednik. Kako su oni sebicno glasali za Trumpa tako i mene zaboli cuna sto ce upravo oni biti prvi koji ce osjetiti posljedice njegove "politike" ako je uopste ima.
-
omar little
#3956 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
od rebublikanaca su mi gori samo nadobudni liberali.
-
jefferson
#3957 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Koji liberali? Jbt republikanska partija se pretvorila u jadikovanje oko siromasnih bijelaca, a nema gorih uhljeba u SAD od bijelca sa osnovnom ili srednjom skolom.omar little wrote:od rebublikanaca su mi gori samo nadobudni liberali.
Bio je nedavno dobar clanak u WSJ, novini koja definitvno ne mirise demokrate ili eto, liberale. U Houstonu jedna kompanija koja radi krovove morala je odbiti posao od 20 miliona dolara jer nema koga da zaposli. 1990-tih oko 530,000 meksikanaca je ulazilo u SAD godisnje. Danas je to oko 134,000 i fali radnika. Bijelci naravno nece da rade takve poslove. Taj zavarivac u Pittsburghu (sto je dobro placen posao) bi sutra dao guzice da zivi od socijale, ali mu je vlada za sve kriva.
Danas u SAD ima 2.2 miliona ljudi koji su odlucili da napuste trziste rada jer "su izgubili svaku nadu da ce naci posao." u isto vrijeme 5.8 miliona radnih mjesta je nepopunjeno.
Ali hej, torte, gay pitanja, abortusi, "rat protiv bozica," dizajn Starbucks plasticnih casa, to su kriticna pitanja.
- jeza u ledja
#3958 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ti, kao i onda, uzimas sebi za pravo da izvlacis zakljucke kako odgovara tvom narativu, a ne ono sto ti neko govori. Nijednom nisam napisao da sam protiv Sandersa kontra Hillary, vec da sam undecided, da ne glasam na prajmariz, i da cu glasati za ko god da je predstavnik demokratskog tiketa. Ne sjecam se da sam ti se "smijao kad si govorio da dosta Bernijevaca nece izaci na glasanje sto bi moglo kostati HRC Bijele Kuce". Volio bih da me na to podsjetis jer svasta nesto je napisano. Ja ti samo mogu reci i onda i sada - da je vecina ljudi koji su glasali za Bernieja izasla i glasala za HRC.pasha078 wrote:
Sa tobom sam ja raspravljao ovo proljetos kad sam podrzavao Bernija i rekao sam ti da dosta Bernijevaca nece izaci na glasanje sto bi moglo kostati HRC Bijele Kuce. Naravno, tada su se mainstream demokrate poput tebe smijale.....
Eksi?pasha078 wrote:Anyhow, argument koji iznosis nije bas promisljen i sto je jos gore, anti-demokratski. Nije HRC izgubila zbog zelenih. Veeeeliko if preko kojeg precutno prelazis je pretpostavka da u odsustvu zelenih ti bi glasovi otisli HRC. Da li ti je ikad palo na pamet da su ti glasaci 'ultra-left' i da u tom slucaju ne bi ni glasali za presidential ticket?
Naravno da je ovo samo nagadjanje SBB KBB, ali kazem jedno je sigurno - problemi koji su u fokusu Stranke Zelenih bi sigurno bili brze adresirani u Bijeloj Kuci pod vodjstvom Clinton nego Trumpa. Ljudi koji bi glasali za tu stranku zbog tih problema stoga nikako, ali apsolutno nikako ne mogu biti zadovoljni ishodom izbora, a koji je upravo njihov glas, njihovim izborom mogao promjeniti.
Sta bolan?pasha078 wrote: No sve i da jeste, ako HRC zaista ima program koji rezonira medju glasacima, ne bi joj zasmetao greens.
Ovo nije tacno. Za razliku od Jill Stein, pristalice Johnsona su itekako bile podijeljene izmedju dva glavna kandidata.pasha078 wrote: Pa zaboga tu su bili libertarians, koji bi teoretski imao slicnu funkciju kao Jill u odnosu na Trumpa!!
A ko ste to vi? Ti si dio malih partija? Pa sto si onda navijao za Bernija? Kako si ti shvatio iz navedenog da ja tvrdim to si napisao? Cuj ko sam ja da kazem da...pasha078 wrote: Male partije su odraz demokratije jer predstavljaju politicki prosvjed nas koji se ne slazemo ni sa dems ni sa reps. Ko si sad ti da kazes da mi nemamo pravo na politicku reprezentaciju?
Nista tu nije antidemokratski. Argument o vecem broju stranaka kao "demokratskijem" sistemu je vrlo diskutabilan.
Jeste i hakovanje, i FBI, i Jill i Hillary koja suck kao kandidat. To za Hillary ti je receno i prije godinu dana, ali ti ne slusas, jer, jebiga ti bi da se malo svadjas, jel tako? A ponajvise od ovog svega je uzrok glupost velikog broja biraca i onih koji nisu glasali, te rasizam i sovinizam onih ostalih.pasha078 wrote: Elem, prestani sa kukanjem, nije hakovanje, nije FBI, nije Jill.... HRC je jednostavno suck kao kandidat.....i nadam se da cete vi demsi sada nauciti nesto iz ovog svega
Cuj prestani sa kukanjem? Kukace cijeli svijet ba naredne 4 godine.
- jeza u ledja
#3959 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Usput, evo ti moj post upucen tebi kad si prvi put poceo sa nadobudnim stavom da se raspravljas, uporno mi stavljajuci rijeci tipa ovo gore iznad:
Al najmanje je u cijeloj baladi bitno sta je neko htio i da li je bio u pravu. Bitan je ishod, stvarni zivoti, a ne djecija prica sto kaze omar iznad nadobudnih liberala ili wannabe fasista.jeza u ledja wrote: Da ti razrijesim dilemu, nijedan od kandidata me ne impresionira. Za Republikance sumnjam da bih ikad glasao, ne samo sad nego inace. Za Demokrate cu glasati za bilo kog ko na kraju uzme, a trenutno sam undecided i ne moram odluciti jer ne glasam na primaries. Da je tu Biden glasao bih za njega. On je bio moj favorit i 2008e. Ako Sanders uzme primaries zabrinuto cu ga zaokruziti. Ako Clintonova uzme, nju cu zaokruziti sa gadjenjem.
- jeza u ledja
#3960 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Zena je cvaka, ko je malo slusao mogao se u to uvjeriti. Slicno Johnsonu.jefferson wrote: Mislim da mi je ona odvratnija od Trumpa. Majke mi, veceg prevaranta na politickoj sceni nema.
Sumnjam da je pola ljudi koji su nju zaokruzili ikad culo sta prica.
- Saian
#3961 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
https://www.washingtonpost.com/news/won ... 322b3e2744
https://www.brookings.edu/blog/the-aven ... t-america/
https://www.brookings.edu/blog/the-aven ... t-america/
On one hand, more attention to the economic and health
challenges of rural and small-city Rustbelt America could be welcome, especially if it focuses on the right things: realism about current economic trends, adjustment to change, improving rural education and skills training, and enhancing linkages to nearby metropolitan centers. However, Trump’s promises to “bring back” the coal economy and “bring back” millions of manufacturing jobs (that now don’t exist thanks to automation) don’t speak wisely to real-world trends in low-output America. They look backwards and speak instead to local frustrations.
- cyprus
#3962 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
http://www.haaretz.com/israel-news/1.760663
Majmun za veto na Rezoluciju UN-a o izraelskim naseljima na Zapadnoj Obali
Majmun za veto na Rezoluciju UN-a o izraelskim naseljima na Zapadnoj Obali
- raoul duke
#3963 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
jeza u ledja wrote:
Cuj prestani sa kukanjem? Kukace cijeli svijet ba naredne 4 godine.
Neki slave, neki idu na inauguraciju (Dodo) a neki kukaju, sta ces...
-
belfy
#3964 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
meni je zaista smijesno ovo tvoje obrusavanje na zelene povodom gubitka Hillary... ako je ona vec bila bolji izbor, zar nije trebala ubijediti i taj dio glasaca da im je bolje da nju izaberu umjesto Jill, a zbog Trumpa? sve to sto ti sada pricas pada u one "general poslije bitke". s tim da mislim da ti fokus nije na pravoj strani. niti su glasaci zelenih mogli znati rezultat izbora, niti ih je ko ubijedio da je glas za Hillary bolji. nisu valjda trebali sami sebe ubjedjivati da je glas za ovog-glas protiv onog... smijesno je sto ti optuzujes ljude koji su glasali na osnovu ponudjenog. da se neko pametan nasao ispricati ovako kako ti pokusavas "nakon bitke" mozda bi drugacije razmisljali i glasali. "da je pamet do kadije, kao od kadije..."jeza u ledja wrote:...
- Acid25
#3965 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Donalde sjaši sa twittera! 
- raoul duke
#3966 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Gdje mi je jez
- jeza u ledja
#3967 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Posalji mi PM jarane. Ne sjetim se teme svaki dan.raoul duke wrote:Gdje mi je jez
- jeza u ledja
#3968 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Jill Stein je imala zero sanse da pobijedi. Glas njoj je glas protesta. Glasajuci za nju - glasas za pobjednika u toj drzavi. To je fakat. Glasaci Zelene stranke su izglasali negatora klimatskih promjena. I to je - fakat. Nema tu nikakve dalje price, detaljisanja, to su fakti.pasha078 wrote:Problem sa jezom je samo odraz krupnijeg problema sa demsima generalno. Ovo sad sto je on napricao, haman kao da je cut & paste spreha glavonja u dems vrhuski. Ja sam se nadao da ce ih ovako dramatican poraz natjerati da sagledaju stvarne razloge, ali cini se corak.belfy wrote:meni je zaista smijesno ovo tvoje obrusavanje na zelene povodom gubitka Hillary... ako je ona vec bila bolji izbor, zar nije trebala ubijediti i taj dio glasaca da im je bolje da nju izaberu umjesto Jill, a zbog Trumpa? sve to sto ti sada pricas pada u one "general poslije bitke". s tim da mislim da ti fokus nije na pravoj strani. niti su glasaci zelenih mogli znati rezultat izbora, niti ih je ko ubijedio da je glas za Hillary bolji. nisu valjda trebali sami sebe ubjedjivati da je glas za ovog-glas protiv onog... smijesno je sto ti optuzujes ljude koji su glasali na osnovu ponudjenog. da se neko pametan nasao ispricati ovako kako ti pokusavas "nakon bitke" mozda bi drugacije razmisljali i glasali. "da je pamet do kadije, kao od kadije..."jeza u ledja wrote:...
Dobro i za Ohio i za druge drzave ali vi ste izgubili Penn. koja nije otisla repsima od 80 i neke!!! I zeleni ti krivi???
Nista jezu i ostali, kao sto stara poslovica kaze, patnja je edukativna..... Sve sto si naucio sada je da su ti zeleni zasrali politcku igru. OK, bice 2018 pa ce i na midtermima biti pushiona, a ako ovakvu sprehu nastavite ocekujte Trumpov drugi mandat.
U principu ili dok se ne opametite ili dok progresivnom krilu ne doqurchi i formiraju novu partiju nakon cega su dems osudjeni na sporo i lagano krepavanje na otpadu istorije.
BTW za bernija, jeste kandidovao se kao dems ali sustina njegove poruke nije takva kao sto i sam znas.
A to sto ti mislis da se "fokusiram" na to kao glavni razlog rezultata izbora je apsurdno. Naravno da je weak candidate u vidu Hillary mnogo vazniji razlog od jebene Jill Stein.
Opet ubacujes mene u neke plurale. Koji ti je kurac jbt?
Sto se tice rasprave u pollovima. Pollovi su na kraju bili u pravu. Sanders je izgubio primaries. A na nivou federacije, odstupali su manje od 1.5% od ukupnog rezultata, ali su bili lopsided u nekim drzavama.
(Poll oko kojeg smo se najvise raspravljali je ja mislim bio u Coloradu ili Nevadi, al nebitno).
Sa svim ovim recenim, opet ne mijenja cinjenicu da je razlika u glasovima izmedju Trumpa i Clinton u ove 3 drzave bila manja od glasova koje je dobila Stein. Takodje, ne mijenja fakat da je razlika bila toliko mala da su hakovani emailovi uz pomoc Rusa i poslije FBI i Comey imali gotovo siguran efekt na ishod. Ono, izgleda svakom izmice iz vida cinjenica da ne postoje hakovani emailovi nikoga drugog.
- jeza u ledja
#3969 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Nije mi fokus na Jill Stein, samo primjecujem konacan ishod rezultata.belfy wrote:meni je zaista smijesno ovo tvoje obrusavanje na zelene povodom gubitka Hillary... ako je ona vec bila bolji izbor, zar nije trebala ubijediti i taj dio glasaca da im je bolje da nju izaberu umjesto Jill, a zbog Trumpa? sve to sto ti sada pricas pada u one "general poslije bitke". s tim da mislim da ti fokus nije na pravoj strani. niti su glasaci zelenih mogli znati rezultat izbora, niti ih je ko ubijedio da je glas za Hillary bolji. nisu valjda trebali sami sebe ubjedjivati da je glas za ovog-glas protiv onog... smijesno je sto ti optuzujes ljude koji su glasali na osnovu ponudjenog. da se neko pametan nasao ispricati ovako kako ti pokusavas "nakon bitke" mozda bi drugacije razmisljali i glasali. "da je pamet do kadije, kao od kadije..."jeza u ledja wrote:...
Jill Stein nije "izbor" u pravom smislu rijeci. Ona nije ni "kandidat" u pravom smislu rijeci. Ona je protestna nota. Glasanjem za nju, ne glasas za potenijalnog predsjenika u vidu nje.
Objasnjavano je i prije bitke, over and over again. I naravno da je to problem Clinton i Dems, ali je svakako i problem glasaca Stein kao i nje same. Isto vazi i za umjerenije Trumpove glasace. Imas svoju sudbinu u svojim rukama. Ako mislis da je bitniji protest vote, nego klix vote - bujrum.. Eto sad mozes uzivati u 4 godine Trumpove vladavine, zato sto si "ti" odlucio da protestujes. Zato sto "tebe" demokratski kandidat nije uspio ubijediti. Nije jebiga bitno sta cujes i vidis. Bitno je da te nisu uspjeli ubijediti. To je ipak, ono najbitnije, jel.
Nista gore od nadobudnog liberala.
Ovo ne govorim nuzno tebi licno, ali eto uzeo za primjer.
I samo jos jednom da ovo izdvojim:
su valjda trebali sami sebe ubjedjivati da je glas za ovog-glas protiv onog...
NARAVNO da su fakin trebali!!
Razmisljas svojom glavom. Nece Clintonovoj nista faliti ako izgubi, ali TEBI hoce. Politika je umjetnost moguceg, ne tjeranje jebenog inata i izvoljevanje. Ti si taj koji treba da razmislja, jer se radi o tvojoj sudbini. Lako cemo za Clinton.
- jeza u ledja
#3970 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
i pasha, usput, posto vidim koristis te kvalifikacije "ultra-liberali".....moji prijatelji su uglavnom liberalniji od mene. svi, haman svi odreda su navijali za sandersa, a ja se ubjedjivao s njima, ko s tobom, "pa ne znam jel to bas sve tako...." svi su poslije, naravno, navijali za clinton. danas, evo mjesec dana, samo kukaju o trumpu svaki dan (mnogo gore nego ovo ja na forumu). vec su isli na neke proteste. hoce da idu u januaru na inauguraciju. mnogo vise su politicki motivisani i upleteni. ja fakat ne znam o kakvim ti to ultra-liberalima pricas, a koji su kao svjesni bolje situacije od center-left ljudi? ja kad pricam s nekim ljudima, tacno su u pravom bubble. uopste ne kontaju neke osnovne stvari sto se tice ne samo amerike, vec ljudi oko njih. pa za njih prvo bih mogao reci da nisu nista naucili iz zadnjih izbora. mnoge zene koje znam misle da je ovo dokaz da zena ne moze pobijediti, da je zato izgubila, itd. ako ko nema kontakt sa stvarnoscu, to su upravo ultra-liberali!
a inace ultraliberali glasaju za demokrate. glasaju vec decenijama. iznimka su ti glasovi za jill stein, nadera i slicno, a njih se moze nabrojat na prste jedne ruke, sto se kaze.
nije valjda da ti mislis da su glasaci sandersa, a koji nisu glasali za clinton (kakvih je malo) ultra-liberali? velika vecina ljudi u toj kategoriji su ljudi iz potpuno drukcijeg politickog spektra.
a inace ultraliberali glasaju za demokrate. glasaju vec decenijama. iznimka su ti glasovi za jill stein, nadera i slicno, a njih se moze nabrojat na prste jedne ruke, sto se kaze.
nije valjda da ti mislis da su glasaci sandersa, a koji nisu glasali za clinton (kakvih je malo) ultra-liberali? velika vecina ljudi u toj kategoriji su ljudi iz potpuno drukcijeg politickog spektra.
-
belfy
#3971 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
tebi je izgleda tesko staviti se u drugu poziciju. nije da me se tice, ali kakva je razlika od tvoje price za onu koju bi neki zeleni mogao napraviti? ajde da te probam parafrazirati u tom pogledu:jeza u ledja wrote:Nije mi fokus na Jill Stein, samo primjecujem konacan ishod rezultata.belfy wrote:meni je zaista smijesno ovo tvoje obrusavanje na zelene povodom gubitka Hillary... ako je ona vec bila bolji izbor, zar nije trebala ubijediti i taj dio glasaca da im je bolje da nju izaberu umjesto Jill, a zbog Trumpa? sve to sto ti sada pricas pada u one "general poslije bitke". s tim da mislim da ti fokus nije na pravoj strani. niti su glasaci zelenih mogli znati rezultat izbora, niti ih je ko ubijedio da je glas za Hillary bolji. nisu valjda trebali sami sebe ubjedjivati da je glas za ovog-glas protiv onog... smijesno je sto ti optuzujes ljude koji su glasali na osnovu ponudjenog. da se neko pametan nasao ispricati ovako kako ti pokusavas "nakon bitke" mozda bi drugacije razmisljali i glasali. "da je pamet do kadije, kao od kadije..."jeza u ledja wrote:...
Jill Stein nije "izbor" u pravom smislu rijeci. Ona nije ni "kandidat" u pravom smislu rijeci. Ona je protestna nota. Glasanjem za nju, ne glasas za potenijalnog predsjenika u vidu nje.
Objasnjavano je i prije bitke, over and over again. I naravno da je to problem Clinton i Dems, ali je svakako i problem glasaca Stein kao i nje same. Isto vazi i za umjerenije Trumpove glasace. Imas svoju sudbinu u svojim rukama. Ako mislis da je bitniji protest vote, nego klix vote - bujrum.. Eto sad mozes uzivati u 4 godine Trumpove vladavine, zato sto si "ti" odlucio da protestujes. Zato sto "tebe" demokratski kandidat nije uspio ubijediti. Nije jebiga bitno sta cujes i vidis. Bitno je da te nisu uspjeli ubijediti. To je ipak, ono najbitnije, jel.![]()
Ovo ne govorim nuzno tebi licno, ali eto uzeo za primjer.
I samo jos jednom da ovo izdvojim:su valjda trebali sami sebe ubjedjivati da je glas za ovog-glas protiv onog...![]()
NARAVNO da su fakin trebali!!![]()
![]()
Kakvo je ovo razmisljanje?
Razmisljas svojom glavom. Nece Clintonovoj nista faliti ako izgubi, ali TEBI hoce. Politika je umjetnost moguceg, ne tjeranje jebenog inata i izvoljevanje. Ti si taj koji treba da razmislja, jer se radi o tvojoj sudbini. Lako cemo za Clinton.
Nije mi fokus na Hillary Clinton, samo primjecujem konacan ishod rezultata.
Hillary Clinton nije izbor. Ona nije ni "kandidat" u pravom smislu rijeci. Ona je protestna nota. Glasanjem za nju, ne glasas za potenijalnog predsjenika u vidu nje.
Objasnjavano je i prije bitke, over and over again. I naravno da je to problem Jill i Dems, ali je svakako i problem glasaca Hillary kao i nje same. Isto vazi i za umjerenije Trumpove glasace. Imas svoju sudbinu u svojim rukama. Ako mislis da je bitniji protest vote, nego klix vote - bujrum.. Eto sad mozes uzivati u 4 godine Trumpove vladavine, zato sto si "ti" odlucio da protestujes. Zato sto "tebe" demokratski kandidat nije uspio ubijediti. Nije jebiga bitno sta cujes i vidis. Bitno je da te nisu uspjeli ubijediti. To je ipak, ono najbitnije, jel.
meni je jasno sta ti govoris i da ovo sto govoris je prava definicija generala poslije bitke, ali eto, da bacim i ovaj drugi ugao gledanja. i to ne samo sto mogu, nego sto ti nisi ove price pricao prije izbora, pa se bas zato nazivaju ovako kako navedoh.
P.S. mogao sam i Bernia staviti ovako. ishod je opet isti...
- jeza u ledja
#3972 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
besmislen ti je argument. clinton je sve samo ne protestni glas.
jedina dva kandidata su bili clinton i trump. mozda, da su neka druga vremena, mozda.
u stvari, na stein i johnsonu je bilo da dokazu da mogu. da su ozbiljni kandidati.
reci cu ti jednu tajnu - oni su u trci radi para. znaju da ne mogu uzeti izbore, ali ako uzmu 5%, sljedece izbore ce njihova stranka dobiti funding s federalnog nivoa (od federal election commission). za dems i reps to nije bitno, ali za njih je premija. ni johnson nije uspio stici do 5%.
mozda. moooooozda, se moze napraviti argument da je ovo s njihove strane (johnson i stein) jedan korak koji ce u buducnosti dovesti do promjene sistema od dvije stranke. no do tada, ko ziv ko mrtav. bukvalno. proci ce decenije, na taj nacin, da se to desi.
cak sta vise, vjerovatno je vise trump napravio svojim uspjehom u formiranju eventualne trece stranke nego sto su ovi vjeciti luzeri zajedno svih ovih godina.
jedina dva kandidata su bili clinton i trump. mozda, da su neka druga vremena, mozda.
u stvari, na stein i johnsonu je bilo da dokazu da mogu. da su ozbiljni kandidati.
reci cu ti jednu tajnu - oni su u trci radi para. znaju da ne mogu uzeti izbore, ali ako uzmu 5%, sljedece izbore ce njihova stranka dobiti funding s federalnog nivoa (od federal election commission). za dems i reps to nije bitno, ali za njih je premija. ni johnson nije uspio stici do 5%.
mozda. moooooozda, se moze napraviti argument da je ovo s njihove strane (johnson i stein) jedan korak koji ce u buducnosti dovesti do promjene sistema od dvije stranke. no do tada, ko ziv ko mrtav. bukvalno. proci ce decenije, na taj nacin, da se to desi.
cak sta vise, vjerovatno je vise trump napravio svojim uspjehom u formiranju eventualne trece stranke nego sto su ovi vjeciti luzeri zajedno svih ovih godina.
- Toffee karamela
#3974 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ovo mi upade u oko, šta to praktično znači "napustiti tržište rada", prihvatit neku minimalnu socijalu do kraja zivota ili...?jefferson wrote:Danas u SAD ima 2.2 miliona ljudi koji su odlucili da napuste trziste rada jer "su izgubili svaku nadu da ce naci posao." u isto vrijeme 5.8 miliona radnih mjesta je nepopunjeno.
Last edited by Toffee karamela on 24/12/2016 19:05, edited 3 times in total.
- Toffee karamela