Sirija vol. 2

Locked
Mlohavi

#3951 Re: Sirija vol. 2

Post by Mlohavi »

Challenger__ wrote: Ko konkretno da testira? Imaš li ideju?
NATO, preko tudih leda. Prilicno sam siguran da bi vise nego rado zrtvovali poneki turski avion iznad Sirije da bi testirali sistem.
Dvoljno bi im bilo da se pobunjenici prisjete onog SCUDa kojeg su zastekali za crne dane :lol:

Snimak pola rata star al' sto da ne, i vecih sranja cemo se mi jos nagledati ovdje.
Mlohavi

#3952 Re: Sirija vol. 2

Post by Mlohavi »

DuckZz wrote:Muhamed Baqer, pripadnik Hezbollaha, sin Šerijatskog lidera Hezbollaha, poginuo na jugu Aleppa.
U istom danu, u Libanonu je poginula njegova žena tokom prometne nesreće.
Na stranu sto njega pogoni isto il' slicno gorivo kao i borce Nusre i njoj slicnih grupa, al' ovi iz Hezbollaha mi izgledaju toliko normalno da se ponekad zabrinem.
Ono kO ga jebe sto je htio to i dobio i neka je, al' eto dok gledam slike, gotovo da sam pozelio kaHvu popit s njim.
Challenger__

#3953 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Mlohavi wrote:
Challenger__ wrote: Ko konkretno da testira? Imaš li ideju?
NATO, preko tudih leda. Prilicno sam siguran da bi vise nego rado zrtvovali poneki turski avion iznad Sirije da bi testirali sistem.
Logično, ali previše rizično za Tursku. Ne vjerujem da bi odgovor Rusa stao na obaranju aviona.
Snimak pola rata star al' sto da ne, i vecih sranja cemo se mi jos nagledati ovdje.
I meni se čini. Mislim da je vakat da se makar brašna uzme malo više.

:lol:
sunceKOtepsija

#3954 Re: Sirija vol. 2

Post by sunceKOtepsija »

preppersi dolaze na svoje :D
nixon69

#3955 Re: Sirija vol. 2

Post by nixon69 »

Navodno Rusi pogodili skladiste oruzja u Idlibu

Maystor

#3956 Re: Sirija vol. 2

Post by Maystor »

Mlohavi wrote:

Kolega forumas koji cini mi se stvarno dobro poznaje oruzja danasnjice kaze da ovo na snimku iznad nije s400, a ruska televizija ne kaze.

Nego, prema njemu valjda s400 samo u varijanti kad ga nosi dvoosovinska prikolica koju vuce troosovinski kamion, na linku uspod. Ako ko prepoznao na nekom od snimaka iz Sirije nek javi.
http://www.popsci.com/sites/popsci.com/ ... k=HxJrAfcS

Ako su ih stvarno postavili u Siriji, bez ikakve stvarne potrebe su Rusi dali onoj drugoj strani mogucnost da im testiraju perjanicu naoruzanja.
Razumije se, k'o da ti ne kažem šta. Preleti neke druge teme, pa ćeš vidjeti da se taj "u sve razumije". Izjava da je S400 samo ono sa prikolicom je notorna glupost. S400 je sistem, nije jedan ili dva dijela, sastoji se od mnogih komponenti i kompatibilan je sa S300PMU1/2 komponentama. Ne znam da li su dopremili i ako nisu, zašto nisu, onaj lanser sa prikolicom (pretpostavljam zbog transporta, avionima su dopremali te grdosije i onaj kraći lanser je jedva stao. Ne vjerujem ja da će taj S400 ispaliti i jednu raketu, radari i ostali eletkronski sistemi su puno važniji od samog lansera, a ako zatreba sasvim su dovoljni i ovi koji su stigli + raketna krstarica Moskva koja na sebi ima verziju S300.
Razmisli malo, Rusija objavi da je S400 u Siriji, USA, Nato, svi to potvrde ... i onda jedan forumski mediokritet otkrije da su rusi lagali, da je to podvala, da je u pitanju stari S300P, a ne S400 ...
zar misliš da bi amerikancima promaklo da rusi lažu, zar ih ne bi provalili do sad?
Challenger__

#3957 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

sunceKOtepsija wrote:preppersi dolaze na svoje :D
Da,da... :mrgreen:
nixon69 wrote:Navodno Rusi pogodili skladiste oruzja u Idlibu

Tome dodati najnovije:
#Syria #Idlib Reports that #RuAF Destroyed a Convoy of Trucks containing weapons/ammunition tried to enter at night from Turkish Border
#Syria #Idlib Reports that #RuAD Destroyed a Convoy of Trucks entering from #Turkey Border to town of #Dana #الدانا
Image
Challenger__

#3958 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

- Međosobni obračuni antivladinih snaga, upravo:
#Syria Pro #FSA Activist Report that #FSA Groups ARE FIGHTING EACH OTHER within city of #Dumayr #الضمير
Image
jao_situacije

#3959 Re: Sirija vol. 2

Post by jao_situacije »

posvađali se ko je više demokratičan i umjeren
sunceKOtepsija

#3960 Re: Sirija vol. 2

Post by sunceKOtepsija »

:lol:
sarajevoxxxx

#3961 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Challenger__ wrote:
sarajevoxxxx wrote:Isil nigdje nema liniju sa Iranom, zašto mu je prijetnja? Pa od njegovog nastanka protiv Isila su svi. Neprijatelj za poželjeti.

Misliš da iranske službe nisu znale za scenario pada Mosula? Pa sami irački šiiti tvrde da je Mosul predat. Bila je ona komisija iračkog parlamenta to su njeni zaključci.Maliki bi uskoro trebao odgovarati zbog toga.

Turski konzul u Mosulu, i Maliki su odradili rovovski posao. Ostalo je istorija.
Naravno da su znali (Iranci) ali nisu mogli da spriječe njegov nastanak. Da ga podrže nema niti govora jer je taj konstrukt presjekao njihov "šiitski polumjesec" i ugrozio mezimce u Bagdadu i Damasku. Ne znam zašto Malikija guraš po svaku cijenu u tu priču. On se tereti za nesposobnost, za propušteno a ne za učinjeno, za saučesništvo. Iako je na kraju lanca i Barzani je dio ekipe oko turskog konzula.

OK, složili smo se oko najbitnjih, USA i Turske a ostalo je kako kažeš - historija.
Ne radi se samo o Mosulu i Isilu.Godinama je Maliki raspirivao mržnju, mnogo prije Isila govorio kako se u Iraku vodi rat između sljedbenik Jezida i Huseina. Od ukupnog broja vojnika iračke vojske 98% su bili šiiti. Imaš snimke na netu gdje se ponižavaju suniti od strane iračke vojske mnogo prije Isila i sukoba. Ganjao "al Kaidu" po Iraku i nalazio je među poslanicima u parlamentu. Hiljade sunita je bez suđenja pogubljeno.Isil i Mosul to je bilo zadnja faza.

Znaš, ima snimak od Asadovog muftije Hasuna, nedavno sam postavio, dobro me je zamislio.Kako kaže u onom odgovoru na optužbe da je pozvao na samoubilačke akcije u Evropi, kako kaže:"Ljudi kada ih napadnete i kada du ljuti oni reaguju i ne biraju način da uzvrate". Mislim, to je tako jednostavan plan. Napadni pobunjenike, barel bombama im ubijaj njihove najmilije, i samo čekaj. I opet, ostalo je istorija.

Bilo je pitanje vremena kada će se ljudi pretvoriti u životinje. Hasun je rekao doslovno još u oktobru 2011. slat ćemo vam bombaše samoubice. Hasun zna kako taj narod diše, zna da može stvoriti teroriste jer je terorizam kao oružje za njega i njegove Sirijce bilo legitimno mnogo prije revolucije. Trebalo je samo dovoljno vremena da nasilje potraje i da se svijet počne snebivati od opozicije.Dodaj slobodno na to i kartu sektaštva na koju su odigrali likovi iz Damaska I imaš danas ovo sto imaš.

To je tako jadno igranje sa sudbinama miliona ljudi, sve te muftije i imam koji su potpirivali smutnju mislim da će svi na kraju odgovarati.
Last edited by sarajevoxxxx on 30/11/2015 01:45, edited 1 time in total.
nixon69

#3962 Re: Sirija vol. 2

Post by nixon69 »

Njima ne trebaju Rusi,oni se sami pobiju. Image

http://www.liveleak.com/view?i=21c_1448831970
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3963 Re: Sirija vol. 2

Post by Truba »

nixon69 wrote:Navodno Rusi pogodili skladiste oruzja u Idlibu

ovo je garant neki repost ili fake
jao_situacije

#3964 Re: Sirija vol. 2

Post by jao_situacije »

Maystor wrote:
Mlohavi wrote:

Kolega forumas koji cini mi se stvarno dobro poznaje oruzja danasnjice kaze da ovo na snimku iznad nije s400, a ruska televizija ne kaze.

Nego, prema njemu valjda s400 samo u varijanti kad ga nosi dvoosovinska prikolica koju vuce troosovinski kamion, na linku uspod. Ako ko prepoznao na nekom od snimaka iz Sirije nek javi.
http://www.popsci.com/sites/popsci.com/ ... k=HxJrAfcS

Ako su ih stvarno postavili u Siriji, bez ikakve stvarne potrebe su Rusi dali onoj drugoj strani mogucnost da im testiraju perjanicu naoruzanja.
Razumije se, k'o da ti ne kažem šta. Preleti neke druge teme, pa ćeš vidjeti da se taj "u sve razumije". Izjava da je S400 samo ono sa prikolicom je notorna glupost. S400 je sistem, nije jedan ili dva dijela, sastoji se od mnogih komponenti i kompatibilan je sa S300PMU1/2 komponentama. Ne znam da li su dopremili i ako nisu, zašto nisu, onaj lanser sa prikolicom (pretpostavljam zbog transporta, avionima su dopremali te grdosije i onaj kraći lanser je jedva stao. Ne vjerujem ja da će taj S400 ispaliti i jednu raketu, radari i ostali eletkronski sistemi su puno važniji od samog lansera, a ako zatreba sasvim su dovoljni i ovi koji su stigli + raketna krstarica Moskva koja na sebi ima verziju S300.
Razmisli malo, Rusija objavi da je S400 u Siriji, USA, Nato, svi to potvrde ... i onda jedan forumski mediokritet otkrije da su rusi lagali, da je to podvala, da je u pitanju stari S300P, a ne S400 ...
zar misliš da bi amerikancima promaklo da rusi lažu, zar ih ne bi provalili do sad?
pa ako ćemo mak na konac s400 je nadogradnja s300
a i totalno je nebitno jel s300 ili s400 oba će skinuti f16 i f15 s neba samo tako
Challenger__

#3965 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

sarajevoxxxx wrote:Ne radi se samo o Mosulu i Isilu.Godinama je Maliki raspirivao mržnju, mnogo prije Isila govorio kako se u Iraku vodi rat između sljedbenik Jezida i Huseina. Od ukupnog broja vojnika iračke vojske 98% su bili šiiti. Imaš snimke na netu gdje se ponižavaju suniti od strane iračke vojske mnogo prije Isila i sukoba. Ganjao "al Kaidu" po Iraku i nalazio je među poslanicima u parlamentu. Hiljade sunita je bez suđenja pogubljeno.Isil i Mosul to je bilo zadnja faza.

Znaš, ima snimak od Asadovog muftije Hasuna, nedavno sam postavio, dobro me je zamislio.Kako kaže u onom odgovoru na optužbe da je pozvao na samoubilačke akcije u Evropi, kako kaže:"Ljudi kada ih napadnete i kada du ljuti oni reaguju i ne biraju način da uzvrate". Mislim, to je tako jednostavan plan. Napadni pobunjenike, barel bombama im ubijaj njihove najmilije, i samo čekaj. I opet, ostalo je istorija.

Bilo je pitanje vremena kada će se ljudi pretvoriti u životinje. Hasun je rekao doslovno još u oktobru 2011. slat ćemo vam bombaše samoubice. Hasun zna kako taj narod diše, zna da može stvoriti teroriste jer je terorizam kao oružje za njega i njegove Sirijce bilo legitimno mnogo prije revolucije. Trebalo je samo dovoljno vremena da nasilje potraje i da se svijet počne snebivati od opozicije.Dodaj slobodno na to i kartu sektaštva na koju su odigrali likovi iz Damaska I imaš danas ovo sto imaš.

To je tako jadno igranje sa sudbinama miliona ljudi, sve te muftije i imam koji su potpirivali smutnju mislim da će svi na kraju odgovarati.
- Volim te kao čovjeka ali moram reći da olako zapadaš u jednodimenzionalne interpretacije - koje, naravno, ne volim. Antiokupacioni otpor poslije invazije na Irak je poprimio sektaške razmjere tek onda kada su prethodnici današnjeg IS-a težište svoje borbe okrenuli u masovne samoubilačke napade okrenute prema šiitskoj populaciji i ostalim građanima Iraka. Imaš međunarodne statistike tih samoubilačkih napada koji su davno prije Malikijeve vladavine (2006-2014) poprimili razmjere do tada neviđene industrije smrti u režiji Zarkavijevih pulena. Ta industrija je bila pretekst i prethodnica takvoj sektaškoj retorici a ne obrnuto.

- Istina, Maliki je previdio da se u takvoj državi ne može doslovno primjenjivati metodologija većinske demokratije. Morao je, uprkos svemu, upražnjavati praksu širokih koalicija i kohabitaciju najširih političkih struktura. Međutim, to ne može ni na koji način da opravda prethodnu i naknadnu industriju smrti koja se na kraju vraća kao bumerang onima koje navodno štiti i naravno koristi onim snagama koje u sektaškim podjelama ostvaruju svoje imperijalne interese.

Kod Zarkavija i njegovih ISI, ISIL, IS nasljednika nema ama baš ništa plemenito niti za pohvalu. Naprotiv!!
Last edited by Challenger__ on 30/11/2015 02:04, edited 2 times in total.
Maystor

#3966 Re: Sirija vol. 2

Post by Maystor »

@jao_situacije, tako je. S400 se i zvao u početku S300PMU3 i u svakom pogledu se radi o nadogradnji S300PMU serije.
S500 je potpuno novi sistem, uskoro ulazi u upotrebu, a S400 ide na tržište. Navodno je Alžir već kupio S400, Kina ga sigurno dobija (ako već nije).
Mlohavi

#3967 Re: Sirija vol. 2

Post by Mlohavi »

Maystor wrote:
Znam da nije point, click, destroy i znam da je ovo o cemu raspravljamo samo lanser projektila. Sad koji od projektila su kompaktibilni s kojim lanserom a s cim je sve taj lanser dalje kompaktibilan, zaboli me kitica, sta procitao to i napisao.

Ustvari nije ni bitno uopste, prikolica il' ne. S300 i S400 sistemi su jos uvijek njihove neotkrivene karte kojih se NATO boji. Kol'ko dobri ili losi sistemi su u pitanju nemaju potrebu i ne trebaju pokazivati, jer oni i ovako rade ogroman posao.
Mlohavi

#3968 Re: Sirija vol. 2

Post by Mlohavi »

a sad wrote:Smrt SVIMA kojI na bilo koji nacin podrzavaju Is, Nusru i SVA ostala govna
I tebi sinko :lol:
sarajevoxxxx

#3969 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Challenger__ wrote: - Volim te kao čovjeka ali moram reći da olako zapadaš u jednodimenzionalne interpretacije - koje, naravno, ne volim. Antiokupacioni otpor poslije invazije na Irak je poprimio sektaške razmjere tek onda kada su prethodnici današnjeg IS-a težište svoje borbe okrenuli u masovne samoubilačke napade okrenute prema šiitskoj populaciji i ostalim građanima Iraka. Imaš međunarodne statistike tih samoubilačkih napada koji su davno prije Malikijeve vladavine (2006-2014) poprimili razmjere do tada neviđene industrije smrti u režiji Zarkavijevih pulena. Ta industrija je bila pretekst i prethodnica takvoj sektaškoj retorici a ne obrnuto.

- Istina, Maliki je previdio da se u takvoj državi ne može doslovno primjenjivati metodologija većinske demokratije. Morao je, uprkos svemu, upražnjavati praksu širokih koalicija i kohabitaciju najširih političkih struktura. Međutim, to ne može ni na koji način da opravda prethodnu i naknadnu industriju smrti koja se na kraju vraća kao bumerang onima koje navodno štiti i naravno koristi onim snagama koje u sektaškim podjelama ostvaruju svoje imperijalne interese.

Kod Zarkavija i njegovih ISI, ISIL, IS nasljednika nema ama baš ništa plemenito niti za pohvalu. Naprotiv!!
Niti terorizam niti sektaška retorika.To se ne može opravdati. Za Malikija nije me čudilo, tipičan političar koji govori ono što njegov narod želi da čuje.Ovdje je mogao i morao reagovati Zapad pa i Iran.Znali su vrlo dobro šta se u Iraku dešavalo od 2006. do 2014. Zasto su dozvolili da se sektaštvo rasplamsava? Kako sada al Abadi pazi šta govori? Nema to samoubilački napadi terorizam. Ti si premijer svih Iračana ne samo Šiita, nema osvete, nema to da ti par likova kojih možeš u drzavi od 30 miliona uvijek imati, da ti oni budu mjerilo.
Challenger__

#3970 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

sarajevoxxxx wrote:
Challenger__ wrote: - Volim te kao čovjeka ali moram reći da olako zapadaš u jednodimenzionalne interpretacije - koje, naravno, ne volim. Antiokupacioni otpor poslije invazije na Irak je poprimio sektaške razmjere tek onda kada su prethodnici današnjeg IS-a težište svoje borbe okrenuli u masovne samoubilačke napade okrenute prema šiitskoj populaciji i ostalim građanima Iraka. Imaš međunarodne statistike tih samoubilačkih napada koji su davno prije Malikijeve vladavine (2006-2014) poprimili razmjere do tada neviđene industrije smrti u režiji Zarkavijevih pulena. Ta industrija je bila pretekst i prethodnica takvoj sektaškoj retorici a ne obrnuto.

Niti terorizam niti sektaška retorika.To se ne može opravdati. Za Malikija nije me čudilo, tipičan političar koji govori ono što njegov narod želi da čuje.Ovdje je mogao i morao reagovati Zapad pa i Iran.Znali su vrlo dobro šta se u Iraku dešavalo od 2006. do 2014. Zasto su dozvolili da se sektaštvo rasplamsava? Kako sada al Abadi pazi šta govori? Nema to samoubilački napadi terorizam. Ti si premijer svih Iračana ne samo Šiita, nema osvete, nema to da ti par likova kojih možeš u drzavi od 30 miliona uvijek imati, da ti oni budu mjerilo.
Ne pravdam ja Malikija nego kažem da Maliki ne može biti izgovor za industriju smrti koja je došla prije njega i koja postoji poslije njega. Niti da za praksu Zarkavija i njegovih ISI-ISIL-IS nasljednika ima ikakvog opravdanja.
jao_situacije

#3971 Re: Sirija vol. 2

Post by jao_situacije »

rusi raznijeli velepekaru :-)
arzuhal

#3972 Re: Sirija vol. 2

Post by arzuhal »

jao_situacije wrote:rusi raznijeli velepekaru :-)
veleizdajnička pekara, izvoznik terorizma, bandita, komita i hajduka :twisted:
Mlohavi

#3973 Re: Sirija vol. 2

Post by Mlohavi »

jao_situacije wrote:rusi raznijeli velepekaru :-)
Nadaleko poznate samoubilacke vekne hljeba.
nosara

#3974 Re: Sirija vol. 2

Post by nosara »

Kontrolisano...
jao_situacije

#3975 Re: Sirija vol. 2

Post by jao_situacije »

ko tebe aviobombom, ti njega kruhom
putin je izgleda prošle hefte bio u crkvi
Locked