Kada apsolutni nuklearni rat uništi i žohare, on će ostati da svira gitaru naštimanu na otvoreni G...black wrote:
Muzički Almanah (naš život u muzici)
Moderator: _BataZiv_0809
-
Hakiz
#3951 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
- dale cooper
#3952 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
Baš tako.Hakiz wrote:Kada apsolutni nuklearni rat uništi i žohare, on će ostati da svira gitaru naštimanu na otvoreni G...black wrote:
- medvjed23
#3953 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
kad vidim kakav svijet mu ostavljamo, tuga mi stegne srce
- hadzinicasa
#3954 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
Zaklela bih se da je ima tek par mjeseci. Svjeze jos.dale cooper wrote:
Nažalost...ima.![]()
Naravno, nisam znao, sretna koincidencija, ali mi se nekako ova pjesma činila prikladno. Meni je ova njegova
verzija pjesme i draža od verzije Nine Simone koju mnogi smatraju ultimativnom izvedbom i evergreenom.
Da, ovo je snimano negdje oko 2000-te kad je Bowie imao oko 55 godina. I gledaj ga, kao i uvijek izgleda duplo
mlađe. Ustvari, uvijek je izgledao mlad, čak i kada ga je bolest načela, bio je prisutan taj duh i iskra u očima
koja ga je činila mlađim.
Lijep tekst, jedan u nizu divnih tekstova o Predragu koji su se pojavili ovih dana u čast ovog sjajnog autora.
A njegova Wild is the wind je takodjer bliza. Iako je Nina - Nina, ova verzija mi je draza. I @cLo se slaze da valja
Sve je to on. Nekad mi se cini da ne treba nista ni opisivati, samo reci: Dawid Bowie. Tacka.
Jeste, svi pisu. I neka pisu. Iz svakog teksta jedno podsjecanje koliko smo izgubili. Kao i kad slusas ove pjesme. Trag.
- cLo
#3955 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
Paaaa
Meni je posebno draga Sound & Vision, nezz tacno zasto, ja bih recimo nju zalijepila 
- dale cooper
#3956 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
Originalna verzija pjesme je nenadjebiva, ali moram priznati da je ovaj remix pjesme od prije par godina jako dobro urađen.cLo wrote:PaaaaMeni je posebno draga Sound & Vision, nezz tacno zasto, ja bih recimo nju zalijepila
Mislim da je korištena u nekoj reklami, i generalno ne volim kad se muzika koristi na taj način, ali ovo je urađeno sa ukusom.
- cLo
#3957 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
Nece da kvota sa mobadale cooper wrote:Originalna verzija pjesme je nenadjebiva, ali moram priznati da je ovaj remix pjesme od prije par godina jako dobro urađen.cLo wrote:PaaaaMeni je posebno draga Sound & Vision, nezz tacno zasto, ja bih recimo nju zalijepila
Mislim da je korištena u nekoj reklami, i generalno ne volim kad se muzika koristi na taj način, ali ovo je urađeno sa ukusom.
- dale cooper
#3958 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
- hadzinicasa
#3959 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
tacno ne mozes da skupis usta dok sviradale cooper wrote:Originalna verzija pjesme je nenadjebiva, ali moram priznati da je ovaj remix pjesme od prije par godina jako dobro urađen.cLo wrote:PaaaaMeni je posebno draga Sound & Vision, nezz tacno zasto, ja bih recimo nju zalijepila
- dale cooper
#3960 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
Prilično je minimalistična, samo klavir i sjajan originalni Bowiev vokal koji ovako ogoljen još više dolazi do izražaja.
I back-up vokali kao neka celestijalna doo-wop pratnja.
I back-up vokali kao neka celestijalna doo-wop pratnja.
- Ommadawn
#3961 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
Ma koristena za Sony mobiteldale cooper wrote:
Originalna verzija pjesme je nenadjebiva, ali moram priznati da je ovaj remix pjesme od prije par godina jako dobro urađen.
- dale cooper
#3962 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
Vjerovatno si u pravu, ja se nisam mogao sjetiti, a nije ni bitno.Ommadawn wrote:Ma koristena za Sony mobiteldale cooper wrote:
Originalna verzija pjesme je nenadjebiva, ali moram priznati da je ovaj remix pjesme od prije par godina jako dobro urađen.
- Ommadawn
#3963 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
Evo dobrog benda, First Aid Kit, i pjesme koju su koristili u reklami, da li bi za Volvo ili nesto slicno - ne sjecam se.
U svakom slucaju, pored ovako dobre pjesme koju cesto slusam autu, bilo da je na CD-u ili na radiju, volim i ovaj video gdje koriste moj dream-car
U svakom slucaju, pored ovako dobre pjesme koju cesto slusam autu, bilo da je na CD-u ili na radiju, volim i ovaj video gdje koriste moj dream-car
- dale cooper
#3964 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
Da, dobar bend.Ommadawn wrote:Evo dobrog benda, First Aid Kit, i pjesme koju su koristili u reklami, da li bi za Volvo ili nesto slicno - ne sjecam se.
- Bloo
- Globalna šefica
#3965 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
Omi, prođe li prst? 
gdje je moj snimak!
gdje je moj snimak!
- Ommadawn
#3966 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
Nije ovo nikako dobro.
Jucer saznah da mi je umro jedan drug - 34 godine tek navrsio, nikako sebi ne mogu doci
Sad maloprije, Dolores O Riordian, pjevacica grupe Cranberries.
Pamtit cu je vjecno po pjesmi "Zombie" i "Salvation"
Pocivaj u miru
@Bloo, strpi se jos malo....bice vrijeme i za toga
Jucer saznah da mi je umro jedan drug - 34 godine tek navrsio, nikako sebi ne mogu doci
Sad maloprije, Dolores O Riordian, pjevacica grupe Cranberries.
Pamtit cu je vjecno po pjesmi "Zombie" i "Salvation"
Pocivaj u miru
@Bloo, strpi se jos malo....bice vrijeme i za toga
- Ommadawn
#3967 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
U cast Dolores O´Riordian, pocivala u miru.
The Cranberries je obiljezio moje odrastanje, moje shvatanje svijeta oko sebe, prve akorde na gitari. Jedna draga pjesma od njih na koju bih mogao implementirati sve sto se desilo i desava oko mene.
The Cranberries je obiljezio moje odrastanje, moje shvatanje svijeta oko sebe, prve akorde na gitari. Jedna draga pjesma od njih na koju bih mogao implementirati sve sto se desilo i desava oko mene.
- dale cooper
#3968 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
Momenat kada je stari mačak sve naučene lekcije iz rocka i funka, koje je pomno pratio i slušao tih godina, absorbovao
i besprijekorno inkorporirao u svoju muziku. Rezultat je groove monster od albuma, koji je meni lično vjerovatno njegov
najdraži, ako ne i ponajbolji album.
- black
#3969 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
mislio sam da si malo stariji, a ti haman pa ni vucka nisi upamtioOmmadawn wrote: The Cranberries je obiljezio moje odrastanje, moje shvatanje svijeta oko sebe
- black
#3970 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
kad smo vec kod jazza..
- Bloo
- Globalna šefica
#3971 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuublack wrote:mislio sam da si malo stariji, a ti haman pa ni vucka nisi upamtioOmmadawn wrote: The Cranberries je obiljezio moje odrastanje, moje shvatanje svijeta oko sebe
šta ti reče omi....
ukradi mu zubnu protezu
- dale cooper
#3972 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
Oh da, ovo je dobro.black wrote:kad smo vec kod jazza..
- Bloo
- Globalna šefica
#3973 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
Oko 6 minute pocinje takva divota da bi bilo orgazmicno cuti uzivo.
- dale cooper
#3974 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
To je i kod Crimsonove verzije veliki klimaks. Ovdje su ga ovi dečki na svoj način odlično reproducirali.Bloo wrote:Oko 6 minute pocinje takva divota da bi bilo orgazmicno cuti uzivo.
-
John Cleese
#3975 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
Omi onda garant ne zna ni Vuckovu himnu...Bloo wrote:uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuublack wrote:mislio sam da si malo stariji, a ti haman pa ni vucka nisi upamtioOmmadawn wrote: The Cranberries je obiljezio moje odrastanje, moje shvatanje svijeta oko sebe
šta ti reče omi....
![]()
![]()
![]()
![]()
ukradi mu zubnu protezu
https://www.youtube.com/watch?v=GEG-5kZVs34