Ako moze objasnjenje, hvala raja
Kodi/XBMC Media centar
Moderator: Benq
-
Muskolo
#3951 Re: Kodi/XBMC Media centar
Prelistao sam zadnjih 10 stranica, i ne mogu da skontam kako se instalira quasar. Izvinjavam se ako sam dosadan
- vatrogasac
#3952 Re: Kodi/XBMC Media centar
Muskolo wrote:Prelistao sam zadnjih 10 stranica, i ne mogu da skontam kako se instalira quasar. Izvinjavam se ako sam dosadan![]()
irac300 wrote:Zip file.ColdWar wrote:Pozdrav svima. Samo jedno pitanje, da li se quasar i burst instaliraju u kodi kao obican repo, dakle add source pa adresa, ili kao poseban zip file recimo sa USB-a ?
https://quasar.surge.sh
https://burst.surge.sh
Skini ovo gore na USB stick, ubaci u TV i prati ovoga.
-
onin
#3953 Re: Kodi/XBMC Media centar
Vozdra raja
Treba mi savjet. Imam Telemach digitalnu i na Face Hd tv ledi slika i zvao, zalio se itd i zavrsilo se na tome da je to do Face-a, rijetko ga i gledam pa mi ne smeta, ali poludim kada je neka utakmica i ne mogu gledati na HD.
Ima li neko neki savjet sta skinuti, pokrenuti preko kodija ili bilo sta da bi mogao gkedati Face tv u HD
FOala
Treba mi savjet. Imam Telemach digitalnu i na Face Hd tv ledi slika i zvao, zalio se itd i zavrsilo se na tome da je to do Face-a, rijetko ga i gledam pa mi ne smeta, ali poludim kada je neka utakmica i ne mogu gledati na HD.
Ima li neko neki savjet sta skinuti, pokrenuti preko kodija ili bilo sta da bi mogao gkedati Face tv u HD
FOala
-
jarobot
#3954 Re: Kodi/XBMC Media centar
Savjet - Navali se Telemahu na grbaču da ti srede ono što plaćaš. Šta ćeš tražiti strim kad plaćaš uslugu a provajder ti ne može riješiti problem.onin wrote:Vozdra raja![]()
FOala
- holowey
#3955 Re: Kodi/XBMC Media centar
ne znam koji ruter imas, ali da pogledas po postavkama mozes li ograniciti promet po portovima? provjeri koje portove koristi taj addon za streamanje torrenta pa te portove stavi na 80%...zippoo87 wrote:nisi ti mene ocito dobro shvatiobrazzo19 wrote:Kod mene je ovaj telemach od 40 megabitga paket i u pocetku mi je staklo ponekad od filmova na kodiju preko tv.a i youtube.a cim mi zavrti spot u 4k odmah je vracao na 1080p onda sam negdje procitao da tv mjesto wifi.jem povezem mreznim kablom jer je dosta stabilnija konekcija tako nego na wifiju i evo kako sam to uradio i tv ide preko mreznog kabla filmovi idu bez problema i preko quasara i 4k spotovi na youtube, recimo pustim film preko quasara u 1080p rezoluciji ( tv je od 43") zena gleda na telefonu na youtube neke turske serije ja jos nesto cackam na mobitelu istu preko wifija i nista ne stopa iako ovaj quasar povuce konekciju jer downloaduje torrent ali eto do sad nisam imao problema valjda sto je paket od 40 megabita ...zippoo87 wrote:pobao i ja sinoc quasar...ali meni ne odgovara da gledam preko njega,ako uporedo koristim i komp,jer torrent povuce sav bandwith i onda ne mogu surfati ni ista raditi na netu
brzina neta mi je oko 11-12 Mbps...u teoriji je i vise nego dovoljno ali u praksi steka
sto se kvaliteta slike tice,na quasaru je slika vrhunska...pravi 1080p ...sinoc sam gledao onaj novi film o vatrogascima
mada,meni odgovara i 720p rezolucija,jer kada gledam iz kreveta filmove,tv je udaljen 4 metra od mene a velicina 32 inca
ovo mi steka preko kompa,a komp je povezan kablom...kad kazem steka,mislim na to da torrent uzme sebi su raspolozivu brzinu i onda ne ostane nista za surfanje
isto se ovo desava i kada gledam FHD acestreamove...dakle isto su torrenti i pojede svu raspolozivu brzinu
moguce da se ovo ne bi desavalo da imam brzi net ali posto trenutno nemam,ne mogu to ni provjeriti
-
The 51st State
#3956 Re: Kodi/XBMC Media centar
zna li ko kako se deinstaliraju addoni?
- irac300
#3957 Re: Kodi/XBMC Media centar
Desni klik, uninstall. Ili na daljinskom od boxa kliknuti na tipku sa tri crtice.The 51st State wrote:zna li ko kako se deinstaliraju addoni?
-
Muskolo
#3959 Re: Kodi/XBMC Media centar
Vayrogasac i Irac prava raja

- vatrogasac
#3960 Re: Kodi/XBMC Media centar
Ma @irac je ovdje najjači. Ja sam dosta naučio od njega i nešto po FB grupama. A opet kada zapne tu je YT pa se nekako naboca. Imam dva STB-a i ne sjećam se kako koristim KODI kad sam ovaj drugi koristio.Muskolo wrote:Vayrogasac i Irac prava raja![]()
Razlika je gledati nešto u SD-u i u FHD-u. Ili gledati kada ja to želim i šta želim. Ni na tako popularnom Netflixu nije bolja ponuda.
- irac300
#3961 Re: Kodi/XBMC Media centar
Nije ovo takmicenje.vatrogasac wrote:Ma @irac je ovdje najjači. Ja sam dosta naučio od njega i nešto po FB grupama. A opet kada zapne tu je YT pa se nekako naboca. Imam dva STB-a i ne sjećam se kako koristim KODI kad sam ovaj drugi koristio.Muskolo wrote:Vayrogasac i Irac prava raja![]()
![]()
Razlika je gledati nešto u SD-u i u FHD-u. Ili gledati kada ja to želim i šta želim. Ni na tako popularnom Netflixu nije bolja ponuda.
Bas sam citao stare postove, da se covjek ismije kakve smo sve addone, verzije Kodija, repositorye, izvore isprobavali, zaklinjali se u njih...
-
brazzo19
#3962 Re: Kodi/XBMC Media centar
Ma Irac je tito. 
Ima li kakav addon osim supermacy.a da pusta filmove u 4K rezoluciji jer na supermacy.u samo pokrece ove starije filmove dok recimo novije trazi neki premium acc ili kljuc .... Avatar recimo i neke starije filmove mogu gledati u 4K a ove novije nece da pokrene ....
Ima li kakav addon osim supermacy.a da pusta filmove u 4K rezoluciji jer na supermacy.u samo pokrece ove starije filmove dok recimo novije trazi neki premium acc ili kljuc .... Avatar recimo i neke starije filmove mogu gledati u 4K a ove novije nece da pokrene ....
-
ColdWar
#3963 Re: Kodi/XBMC Media centar
Red bi bio da vam se i ja zahvalim svima, gotovo sve sto znam o kodiju naucio sam ovdje..topic pratim od 2016. Dakle hvala, i cekamo v18 Leia izdanje, kazu bice do ljeta.

- vicious
#3964 Re: Kodi/XBMC Media centar
Dimitrije kaze Maverick TVbrazzo19 wrote:Ma Irac je tito.
Meni je za 4K dobar i Suprabox, a na ovom linku ima jos nekoliko:
https://kodihome.blogspot.ba/2017/10/wa ... -kodi.html
- irac300
#3965 Re: Kodi/XBMC Media centar
Evo @vicious ti je već spomenuo Maverick. Ima i ovaj novi što se pojavio Alchemist, postoji 4K sekcija u njemu.brazzo19 wrote:Ma Irac je tito.
http://www.wirelesshack.org/how-to-inst ... addon.html
Iskreno, nemam 4K tv, pa ne mogu znati, ali mislim da ovi streamovi nisu vidjeli 4K s obzirom kada pustim stream od 1080p i torrent, razlika je nebo i zemlja.
-
The 51st State
#3966 Re: Kodi/XBMC Media centar
nemam misa osim na daljinskom, a i nema te tipke sa tri crtice. ima li neki drugi put?irac300 wrote:Desni klik, uninstall. Ili na daljinskom od boxa kliknuti na tipku sa tri crtice.The 51st State wrote:zna li ko kako se deinstaliraju addoni?
- crnivrag
#3967 Re: Kodi/XBMC Media centar
Držiš tipku OK malo duže i pojaviće ti se dodatni meni, iz kojeg možeš odabrati potrebnu opciju.The 51st State wrote: nemam misa osim na daljinskom, a i nema te tipke sa tri crtice. ima li neki drugi put?
Inače duže držanje tipke OK se iterpretira kao desni klik miša u okviru PC uređaja.
-
The 51st State
#3968 Re: Kodi/XBMC Media centar
hvala.crnivrag wrote:Držiš tipku OK malo duže i pojaviće ti se dodatni meni, iz kojeg možeš odabrati potrebnu opciju.The 51st State wrote: nemam misa osim na daljinskom, a i nema te tipke sa tri crtice. ima li neki drugi put?
Inače duže držanje tipke OK se iterpretira kao desni klik miša u okviru PC uređaja.
- vatrogasac
#3969 Re: Kodi/XBMC Media centar
Pogledaj i ovo pa ćeš skontati svoj način. Uvijek ih ima više.The 51st State wrote:
nemam misa osim na daljinskom, a i nema te tipke sa tri crtice. ima li neki drugi put?
-
brazzo19
#3970 Re: Kodi/XBMC Media centar
Ja sam preko ovog supermacy addona pokretao avatar i izbaci mi fakat na kodiju gdje je rezolucija pise 2160p i slika je nevjerovatna eh sad da li je to pravi 4k zasita ne znam ali mi je najbliza recimo kada pustam nesto na youtube u 4k toj slici ( valjda je na youtube to prava 4kirac300 wrote:Evo @vicious ti je već spomenuo Maverick. Ima i ovaj novi što se pojavio Alchemist, postoji 4K sekcija u njemu.brazzo19 wrote:Ma Irac je tito.
http://www.wirelesshack.org/how-to-inst ... addon.html
Iskreno, nemam 4K tv, pa ne mogu znati, ali mislim da ovi streamovi nisu vidjeli 4K s obzirom kada pustim stream od 1080p i torrent, razlika je nebo i zemlja.
-
Cavendish
#3971 Re: Kodi/XBMC Media centar
Imao sam nekih problema sa Kodi-jem pa sam ga deinstalirao. Međutim sada kada instaliran bilo koju verziju Kodi-ja imam problem sa "dll" fajlovima. U smislu da mi kada pokrenem kodi izbaci grešku da mi fali neki od dll fajlova npr. api-ms-core....... i ja skinem taj fajl sa neta i ubacim u system32, ali mi onda sljedeći put traži neki drugi dll faj i tako sve u nedogled. Da li je se neko susretao sa i istim problem i zna li neko način da se ovo sredit?
-
moke_31
#3972 Re: Kodi/XBMC Media centar
Nemoj instalirati kodi iz MS stora ako koristiš desetku, već ga skini neta i instaliraj. Kad ga pokreneš, pogotovo prvi put, uradi to sa "run as administrator".Cavendish wrote:Imao sam nekih problema sa Kodi-jem pa sam ga deinstalirao. Međutim sada kada instaliran bilo koju verziju Kodi-ja imam problem sa "dll" fajlovima. U smislu da mi kada pokrenem kodi izbaci grešku da mi fali neki od dll fajlova npr. api-ms-core....... i ja skinem taj fajl sa neta i ubacim u system32, ali mi onda sljedeći put traži neki drugi dll faj i tako sve u nedogled. Da li je se neko susretao sa i istim problem i zna li neko način da se ovo sredit?
Ja sam imao sličan problem sa nekim python22.dll i riješio sam ga na opisani način.
- vatrogasac
#3973 Re: Kodi/XBMC Media centar

Da bi se materijal s nižom rezolucijom emitovao na TV prijemniku 4k, TV mora izvesti proces koji se zove upscaling. Ovaj postupak povećava broj piksela slike niže razlučivosti, što omogućuje sliku namijenjenu ekranu s manje piksela da bi se prilagodio ekranu s mnogo više. Važno je zapamtiti da se količina informacija u signalu ne mijenja, neće biti prisutno više detalja.
Prva slika je 1080p slika s 4k na Vizio M, a druga je izvorna 1080p slika na Vizio E.
Uvećanje Vizio M-a rezultiralo je s malo dodatne glatkoće, ali sveukupno dvije slike izgledaju vrlo slične. Ne postoji više detalja u prikazanoj slici nego što se može vidjeti na izvornoj 1080p, tako da izgleda li bolje ili ne, potpuno je subjektivno.
-
zippoo87
#3974 Re: Kodi/XBMC Media centar
jedno pitanje vezano za univerzalne daljinske
zanima me da li se svaki univerzalni daljinski moze reprogramirati za neki drugi uredjaj ili kada jednom bude programiran,ostane tako ?
takodjer,imaju li negdje upustva kako se to podesava i reprogramira ?
vise me onako uopsteno zanima...pa mogu traziti po netu za ovaj model koji imam,ako bude potrebe ?
zanima me da li se svaki univerzalni daljinski moze reprogramirati za neki drugi uredjaj ili kada jednom bude programiran,ostane tako ?
takodjer,imaju li negdje upustva kako se to podesava i reprogramira ?
vise me onako uopsteno zanima...pa mogu traziti po netu za ovaj model koji imam,ako bude potrebe ?
- vatrogasac
#3975 Re: Kodi/XBMC Media centar
Kad hoćeš daljinski koristiti za neki drugi uređaj mijenjaš samo kod. Taj kod broj ti dolazi na uputstvu i razlikuje se od modela do modela ili ako je za TV ili za DVD ili... Osim ako nemaš nekakav poseban.