PC gamerske konfiguracije
Moderator: Benq
- REDDEVILS
#3951 Re: PC gamerske konfiguracije
Došla Grafička karta Asus strix gtx 1060 6 GB,kasnije postavim koju sliku 
-
febo_acm
#3952 Re: PC gamerske konfiguracije

Sent from my iPhone 7 plus using Tapatalk
-
DonieBrasco
#3953 Re: PC gamerske konfiguracije
Obrisi prasinu sa napojne. 
-
febo_acm
#3954 Re: PC gamerske konfiguracije
U subotu ce da se druzi sa kompresorom 
- SanskiBiser
#3955 Re: PC gamerske konfiguracije
haha prvo sto mi je zapelo za oci istoDonieBrasco wrote:Obrisi prasinu sa napojne.
- SanskiBiser
#3956 Re: PC gamerske konfiguracije
febo_acm wrote:
sestre dvije

- REDDEVILS
#3957 Re: PC gamerske konfiguracije
Evo moje Konfiguracije
Asus MAXIMUS VIII HERO ATX LGA1151 Motherboard ROG - Republic Of Gamers
Intel® Core™ i7-6700K Processor (8M Cache, up to 4.20 GHz)
Kraken X61 PC Gaming Water Cooler
VENGEANCE® LED 16GB (2 x 8GB) DDR4 DRAM 2666MHz C16 Memory Kit - Red LED
ROG STRIX-GTX1060-O6G-GAMING | ROG - Republic Of Gamers
Kingston HyperX Savage 240GB SSD
HXi Series HX750i High-Performance ATX Power Supply — 750 Watt 80 Plus® Platinum Certified PSU
NZXT Noctis 450 Black and Red - PC Gaming Case

Asus MAXIMUS VIII HERO ATX LGA1151 Motherboard ROG - Republic Of Gamers
Intel® Core™ i7-6700K Processor (8M Cache, up to 4.20 GHz)
Kraken X61 PC Gaming Water Cooler
VENGEANCE® LED 16GB (2 x 8GB) DDR4 DRAM 2666MHz C16 Memory Kit - Red LED
ROG STRIX-GTX1060-O6G-GAMING | ROG - Republic Of Gamers
Kingston HyperX Savage 240GB SSD
HXi Series HX750i High-Performance ATX Power Supply — 750 Watt 80 Plus® Platinum Certified PSU
NZXT Noctis 450 Black and Red - PC Gaming Case

- seoBIH
#3958 Re: PC gamerske konfiguracije
micro atx...e jbga.febo_acm wrote:
-
febo_acm
#3959 Re: PC gamerske konfiguracije
ma sve za pet 
-
Meda_s_kasike
#3960 Re: PC gamerske konfiguracije
Nikad težu odluku nisam donio nego sad gledajući ova kućišta.. Oznojih se
Na kraju sam se odlužio za ovo neko Sharkoon T9 Green Edition.. ZeLJeni mi je lijep
za 80KM čini se dobar drama.
Isto tako, pošto ću najvjerovatnije uzeti od ovoga GamingShopBN, zanimaju me vaša mišljenja o njemu? Kakav je sa dijelovima? Šalje li polovnjake iako kaže da je sve novo? Daje mi dvije godine garancije na sve osim napojne koja je jedna godina. Kakav je sa servisom i tim ako ne dao Bog zatreba? Neću da kažem problem i da me zavlači po dva mjeseca dok ne sredi ili zamijeni..
Na kraju sam se odlužio za ovo neko Sharkoon T9 Green Edition.. ZeLJeni mi je lijep
Isto tako, pošto ću najvjerovatnije uzeti od ovoga GamingShopBN, zanimaju me vaša mišljenja o njemu? Kakav je sa dijelovima? Šalje li polovnjake iako kaže da je sve novo? Daje mi dvije godine garancije na sve osim napojne koja je jedna godina. Kakav je sa servisom i tim ako ne dao Bog zatreba? Neću da kažem problem i da me zavlači po dva mjeseca dok ne sredi ili zamijeni..
- REDDEVILS
#3961 Re: PC gamerske konfiguracije
Ja sam uzeo tri konponente kod njega Kraken X61 PC Gaming Water Cooler, Kingston HyperX Savage 240GB SSD, HXi Series HX750i High-Performance ATX Power Supply — 750 Watt 80 Plus® Platinum Certified PSU i sve mi je doslo fabriki zapakovano novo i imam 2 godine garancijeMeda_s_kasike wrote:Nikad težu odluku nisam donio nego sad gledajući ova kućišta.. Oznojih se![]()
Na kraju sam se odlužio za ovo neko Sharkoon T9 Green Edition.. ZeLJeni mi je lijepza 80KM čini se dobar drama.
-
Dell 1
#3962 Re: PC gamerske konfiguracije
Moze pomoc.Nisam nikada nista kupovao preko pika. Hocu da narucim graficku kartu preko gamingshopBN. Danas sam zvao lika i kaze da porudjbu izvrsim preko pika. Jeli to ova opcija kupi artikal ili?
-
Mega Man X
#3963 Re: PC gamerske konfiguracije
Najvjerovatnije ćeš morat čekat da nabavi od dobavljača. A ti mu ostavi ime, prezime, grad, poštanski broj itd. u privatnoj poruci.
Uglavnom standardna procedura za slanje, jer će ti poslat brzom poštom.
Uglavnom standardna procedura za slanje, jer će ti poslat brzom poštom.
- SanskiBiser
#3965 Re: PC gamerske konfiguracije
Dell 1 wrote:Moze pomoc.Nisam nikada nista kupovao preko pika. Hocu da narucim graficku kartu preko gamingshopBN. Danas sam zvao lika i kaze da porudjbu izvrsim preko pika. Jeli to ova opcija kupi artikal ili?
Moras se registrovati na PIKu tj na OLX, kad se registrujes i ulogujes odes na GamingshopBN prodavnicu i posaljes mu poruku i pitas "ja bi narucio to i to vidim kod vas kosta toliko i toliko...", pitas koliko bi mu vremena trebalo da nabavi, koliko je dostava...i onda ako ti odgovara sve kazes mu da narucujes i ostavis podatke licne, adresu, telefon obavezno mobilni zbog dostave jer kurir mora da te nazove kad je blizu da se nadjete...prodavac ce ti poslati poruku na OLX/PIK kad posalje, tako obicno u roku od 48 sati dobijes robu nakon sto je posalje, placas EuroExpress kuriru, imas pravo provjeriti jel' to ta roba prije nego preuzmes, tu ako je prodavac Euroexpress partner nema nikakvih problema, bitno je samo da je kurir prisutan kao svjedok... Poslije nakon svega ostavite utiske jedan drugom na OLX... "Odlican kupac 10+", "Sve po dogovoru, preporucujem ovog prodavaca."
-
Dell 1
#3966 Re: PC gamerske konfiguracije
Evo sam se dogovorio preko privatne poruke. Kaze da ce biti u srijedu, a bas sam htjeo da pitam da li mogu provjeriti jeli to ta roba prije preuzimanja. I jeste salju preko Euroexpresa.SanskiBiser wrote:Dell 1 wrote:Moze pomoc.Nisam nikada nista kupovao preko pika. Hocu da narucim graficku kartu preko gamingshopBN. Danas sam zvao lika i kaze da porudjbu izvrsim preko pika. Jeli to ova opcija kupi artikal ili?
Moras se registrovati na PIKu tj na OLX, kad se registrujes i ulogujes odes na GamingshopBN prodavnicu i posaljes mu poruku i pitas "ja bi narucio to i to vidim kod vas kosta toliko i toliko...", pitas koliko bi mu vremena trebalo da nabavi, koliko je dostava...i onda ako ti odgovara sve kazes mu da narucujes i ostavis podatke licne, adresu, telefon obavezno mobilni zbog dostave jer kurir mora da te nazove kad je blizu da se nadjete...prodavac ce ti poslati poruku na OLX/PIK kad posalje, tako obicno u roku od 48 sati dobijes robu nakon sto je posalje, placas EuroExpress kuriru, imas pravo provjeriti jel' to ta roba prije nego preuzmes, tu ako je prodavac Euroexpress partner nema nikakvih problema, bitno je samo da je kurir prisutan kao svjedok... Poslije nakon svega ostavite utiske jedan drugom na OLX... "Odlican kupac 10+", "Sve po dogovoru, preporucujem ovog prodavaca."
- SanskiBiser
#3967 Re: PC gamerske konfiguracije
Dell 1 wrote:Evo sam se dogovorio preko privatne poruke. Kaze da ce biti u srijedu, a bas sam htjeo da pitam da li mogu provjeriti jeli to ta roba prije preuzimanja. I jeste salju preko Euroexpresa.SanskiBiser wrote:Dell 1 wrote:Moze pomoc.Nisam nikada nista kupovao preko pika. Hocu da narucim graficku kartu preko gamingshopBN. Danas sam zvao lika i kaze da porudjbu izvrsim preko pika. Jeli to ova opcija kupi artikal ili?
Da mozes otpakovati pred kurirom tj. u njegovom prisustvu, prije nego potpises i platis pitas kurira da otvorite da vidis je li to to ili nije, zna nekad biti zapakovano sve u Euroexpress ambalazu plasticnu (kesa) koja nije providna, bijele je boje tako da je naravno pozeljno provjeriti i otpakovati odmah da se vidi sta je...Ako sta nije u redu kurir moze odmah zvati prodavaca da mu javi i posvjedoci...
-
Meda_s_kasike
#3968 Re: PC gamerske konfiguracije
Da li je to moguće? Nešto sam skeptik oko ovoga
-
DonieBrasco
#3969 Re: PC gamerske konfiguracije
Ne vjerujem da je ovo tacno, nema logike.
- SanskiBiser
#3970 Re: PC gamerske konfiguracije
Meda_s_kasike wrote:
![]()
![]()
![]()
![]()
To je tako, druga bi prica bila da je taj I5 sa GTX 1060 - onda bi imao obrnutu situaciju.
S tim da taj pentium je Prakticno 100% opterecen u svim tim igrama...
Dakle poenta je klipa da je za gaming bolje uzeti slabiji Intel procesor a jacu graficku nego jaci Intel procesor a slabiju graficku ...
Da je testirao Cities Skylines I5 bi tu i sa 1050TI imao znatno bolji rezultat jer igra je bas cpu bound.
imas slican video ali su u oba slucaja iste graficke dakle 1050ti i I5 naravno je znatno bolji u svim naslovima koji koriste vise cores odnosno imaju koriste vise od 2 threads... :
- mirsek
#3971 Re: PC gamerske konfiguracije
Moguce je ali su nastimali da G4620 i gtx1060 maksimalno iskoriste svoj potencijal.Meda_s_kasike wrote:
![]()
![]()
![]()
![]()
Sve su igre na maximumu detalja sto znaci da je primat prebacen na snagu graficke kartice a ne na procesor plus treba provjeriti da li su ove testirane igre u grupi onih igara koje maximalno koriste procesorsku snagu.
Da su testirali sa detaljima na low i samo u igrama koje su procesorski zahtjevnije rezultat bi bio u potpunosti na strani i5 procesora.
Inace ovaj G4620 je u rangu i3-6100 ili i3-7100 i predobar je procesor za igranje igrica.
- avaks
#3972 Re: PC gamerske konfiguracije
Novije igre, zahtjevnije ili nedostatak optimizacije?!
Kako god, 8GB rama kao minimum počinje da ide te i5ce:
https://www.overclock3d.net/news/softwa ... irements/1
MINIMUM:
Processor: AMD FX-8320 (3,5GHz) / Intel i5-5675 (3,1GHz)
Memory: 8 GB RAM
Graphics: AMD Radeon R7 370 / Nvidia Geforce GTX 570
Additional Notes: Online connection for Co-op Play
MINIMUM:
-
caseytron
#3973 Re: PC gamerske konfiguracije
Ma pusti to, BF1 kaze minimun i5 6500 moj i3 6100 ga vrti na high bez problemaavaks wrote:Novije igre, zahtjevnije ili nedostatak optimizacije?!
MINIMUM:
- ferratilis
#3974 Re: PC gamerske konfiguracije
Ljudi, može pomoć?
Sinoć je kod mene u mahali bio naponski udar, imam produžni sa naponskom zaštitom ali džaba to, sad ne mogu upalit računar
Pretpostavljam da je napojna crkla, ali nisam dosad imao ovo iskustvo, ne znam da li samo da kupim novu napojnu i kako ću znati da i ostale komponente nisu crkle? Da li samo da spojim novu napojnu i da probam? Ako su mi riknuli grafička i procesor, odo se bacit pod voz xD
Sinoć je kod mene u mahali bio naponski udar, imam produžni sa naponskom zaštitom ali džaba to, sad ne mogu upalit računar
Pretpostavljam da je napojna crkla, ali nisam dosad imao ovo iskustvo, ne znam da li samo da kupim novu napojnu i kako ću znati da i ostale komponente nisu crkle? Da li samo da spojim novu napojnu i da probam? Ako su mi riknuli grafička i procesor, odo se bacit pod voz xD
-
caseytron
#3975 Re: PC gamerske konfiguracije
Posudis napojnu od nekog, upalis racunar i vidis radi li sve. To ti je najbolja metodaferratilis wrote:Ljudi, može pomoć?