za nabavne ne mozes znati jer cak ni prodavac "ne zna", zna se samo priblizna i sa 1.000 - 2.000 prodajnom se sigurno nisi obogatili. Svi dokumenti u vezi sa trgovinom su javni vec nekih 7-8. Sa datumima, slikama, kolicinama, rutama, itd, itd, itd.Tromblon wrote:Znam iz prve ruke cijenu kalaša plus BK. Vrijeme: oktobar 1991. Zanima li te nabavna ili prodajna?
Deblokada Sarajeva???
- CPT
#3951 Re: Deblokada Sarajeva???
-
Tromblon
#3952 Re: Deblokada Sarajeva???
HAHAHAHAHAHAHAHA i tako još milion puta. Ti baš kontaš da sve znaš. Na primjer kako možeš znati da ja ne znam nabavnu cijenu. Jesi to i ti bio u opštini kad se dijelilo unaprijed plaćeno oružje.CPT wrote:za nabavne ne mozes znati jer cak ni prodavac "ne zna", zna se samo priblizna i sa 1.000 - 2.000 prodajnom se sigurno nisi obogatili.Tromblon wrote:Znam iz prve ruke cijenu kalaša plus BK. Vrijeme: oktobar 1991. Zanima li te nabavna ili prodajna?
Za tvoj info: kalaš, 150 metaka i šatro još 60 metaka "gratis" je koštalo 2.000 ako si običan levat patriota koji je želio da brani svoju zemlju i svoju kuću.
Nabavna je bila manja joj koliko ono puta. Jebem mu valjda se sjetim. Demencija hahahahahaha. Levatu.
- CPT
#3953 Re: Deblokada Sarajeva???
Kad je doslo do afera tj. nestala oprema parlamentarna komsija je zeljela snimiti stanje tj. vidjeti koliko je prodano tj ukradeno. Zakljucak je bio da izlazne cijene nisu iste prodajnim tj. da su postojale duple fakture (na strani prodavaca). Prave cijene zna samo jedna osoba na Balkanu i ta osoba nije iz BiH. Ne zna ni njegova maticna drzava...
Znaci nesto je kostalo 200 na papiru tj izlaznoj fakturi, prodajna je bila 1600 a usput mu uzeo jos 200.000 za "trosak". A ponekad i 2.000.000 jer ti se moze. Nisu to radili samo Cegnicu vec redovno i Hrvatima.
Znaci nesto je kostalo 200 na papiru tj izlaznoj fakturi, prodajna je bila 1600 a usput mu uzeo jos 200.000 za "trosak". A ponekad i 2.000.000 jer ti se moze. Nisu to radili samo Cegnicu vec redovno i Hrvatima.
-
tempuser
#3954 Re: Deblokada Sarajeva???
Kupovali ga doniranim parama, tj dobili ga dzaba i prodali ga naivnim clanovima stranke! Kad je zapucalo Cengici s parama na sigurno, a "kupci" na ledini sve zajedno s puskama!CPT wrote:Gdje su ono i kako Cengici dobili oruzje?tempuser wrote:Tacno, odnosno djelimicno tacno. Uspostavila se struktura i u I. Bosni gdje su Cengici i ostali SDA-ovi sokolovi ubili paru prodajuci oruzje za odbranu, pa im se ta struktura svejedno raspala bez ispaljenog metak, a pare ostale u dzepu! Ostalo potpisujem!
Last edited by tempuser on 29/08/2019 15:37, edited 1 time in total.
-
Tromblon
#3955 Re: Deblokada Sarajeva???
De ne brukaj se više.CPT wrote:Kad je doslo do afera tj. nestala oprema parlamentarna komsija je zeljela snimiti stanje tj. vidjeti koliko je prodano tj ukradeno. Zakljucak je bio da izlazne cijene nisu iste prodajnim tj. da su postojale duple fakture (na strani prodavaca). Prave cijene zna samo jedna osoba na Balkanu i ta osoba nije iz BiH. Ne zna ni njegova maticna drzava...
-
tempuser
#3956 Re: Deblokada Sarajeva???
Dje ces mu na elitu i uzore takim poganim rijecima udarit???Tromblon wrote:
Dokumentovano ti želim da ti ćengić, obojica, naprave brata, sestru, sina, kćerku... Poserem im se u usta balijska. Trebalo je onu staru mješinu izbušiti jedne prilike jebo svoju mamu oholu, bezobraznu, arogantnu i seljačku. Ja ne znam da li sam razgovarao sa večim krmetom u životu.
- CPT
#3957 Re: Deblokada Sarajeva???
prvi ugovori su iz '91, dobar dio robe je na "kredu"... ako te tema zanima vise od klasnicnog SDAblablabalba kmecanja mogu ti dati material...tempuser wrote:Kupovali ga doniranim parama, tj dobili ga dzaba i prodali ga naivnim clanovima stranke! Kad je zapucalo Cengici s parama na sigurno, a "kupci" na ledini sve zajedno s puskama!CPT wrote:Gdje su ono i kako Cengici dobili oruzje?tempuser wrote:Tacno, odnosno djelimicno tacno. Uspostavila se struktura i u I. Bosni gdje su Cengici i ostali SDA-ovi sokolovi ubili paru prodajuci oruzje za odbranu, pa im se ta struktura svejedno raspala bez ispaljenog metak, a pare ostale u dzepu! Ostalo potpisujem!
usput, kupovati sa doniranim ili xyz parama, ti si morao pusku prodavacu konkretno preplatiti svaki put
-
tempuser
#3958 Re: Deblokada Sarajeva???
A cijim su parama placali te paprene cijene???? Svojim nisu sigurno, kao sto ni taj helikopter koji su navodno ostavili u zalog nije bio njihov!CPT wrote: Da pomognem, dobili su ga na crno i to po jako paprenim cijenama. Da su se ubili parama, nisi. Pogotovo ne na pocetku. U jednom momentu nije mogao vise dobiti ni metka jer nije bilo gotovine pa je morao prodavacu morao ostaviti helikopter.
Kupovali su parama i donacijama ljudi iz emigracije koji su naivno vjerovali "organizatorima otpora" kako pare idu za "zajednicku stvar"!
-
Tromblon
#3959 Re: Deblokada Sarajeva???
Jbg to nam je greška bila. Te alijine podobne je trebalo streljati u svakoj prilici. Ne znam, ali nekad pomislim da su četnici bili višak u jednačini.tempuser wrote:Dje ces mu na elitu i uzore takim poganim rijecima udarit???Tromblon wrote:
Dokumentovano ti želim da ti ćengić, obojica, naprave brata, sestru, sina, kćerku... Poserem im se u usta balijska. Trebalo je onu staru mješinu izbušiti jedne prilike jebo svoju mamu oholu, bezobraznu, arogantnu i seljačku. Ja ne znam da li sam razgovarao sa večim krmetom u životu.
-
Tromblon
#3960 Re: Deblokada Sarajeva???
Nemoj CPT više majke ti. Gdje si ti bio jesen, zima, proljeće 91/92 pa da znaš sve. Ah da, mene budale pa ti si čitao dokumenta. YEAH!
- CPT
#3961 Re: Deblokada Sarajeva???
U dokumentima je drzava BIH i ne Cegnic i donacije. U svakom slucaju je morao (eventuelno) papreno prodanu pusku papreno platiti prodavacu. U pocetku se sigurno nije kupovalo donacijama. Pogotovo ne one cifre i kolicine.tempuser wrote:A cijim su parama placali te paprene cijene???? Svojim nisu sigurno, kao sto ni taj helikopter koji su navodno ostavili u zalog nije bio njihov!CPT wrote: Da pomognem, dobili su ga na crno i to po jako paprenim cijenama. Da su se ubili parama, nisi. Pogotovo ne na pocetku. U jednom momentu nije mogao vise dobiti ni metka jer nije bilo gotovine pa je morao prodavacu morao ostaviti helikopter.
Kupovali su parama i donacijama ljudi iz emigracije koji su naivno vjerovali "organizatorima otpora" kako pare idu za "zajednicku stvar"!
- CPT
#3962 Re: Deblokada Sarajeva???
Nigdje ja nisam napisao da "sve znam" kao tvoj kolega vec da su to javni dokumenti vec 7 godina. Pa koga zanima moze procitati i ne lupati nesto ofrlje. Ja nesto vidio, Alija dogovorio. Ha ja!Tromblon wrote:Nemoj CPT više majke ti. Gdje si ti bio jesen, zima, proljeće 91/92 pa da znaš sve. Ah da, mene budale pa ti si čitao dokumenta. YEAH!
-
Tromblon
#3963 Re: Deblokada Sarajeva???
I ti vjeruješ da su ta dokumenta istinita? Da nisu frizirana kako nekome odgovara? Ako stvarno vjeruješ onda moram javno reći da budalu poput tebe još nisam sreo.CPT wrote:Nigdje ja nisam napisao da "sve znam" kao tvoj kolega vec da su to javni dokumenti vec 7 godina. Pa koga zanima moze procitati i ne lupati nesto ofrlje. Ja nesto vidio, Alija dogovorio. Ha ja!Tromblon wrote:Nemoj CPT više majke ti. Gdje si ti bio jesen, zima, proljeće 91/92 pa da znaš sve. Ah da, mene budale pa ti si čitao dokumenta. YEAH!
- Dozer
#3964 Re: Deblokada Sarajeva???
Mila majko...s kakvim idiotom se ovdje komunicira....CPT wrote:za nabavne ne mozes znati jer cak ni prodavac "ne zna", zna se samo priblizna i sa 1.000 - 2.000 prodajnom se sigurno nisi obogatili. Svi dokumenti u vezi sa trgovinom su javni vec nekih 7-8. Sa datumima, slikama, kolicinama, rutama, itd, itd, itd.Tromblon wrote:Znam iz prve ruke cijenu kalaša plus BK. Vrijeme: oktobar 1991. Zanima li te nabavna ili prodajna?
-
tempuser
#3965 Re: Deblokada Sarajeva???
Drzava plati, Cegici prodaju i sebi pare! Nista se do danas primjenilo nijeCPT wrote:
U dokumentima je drzava BIH i ne Cegnic i donacije. U svakom slucaju je morao (eventuelno) papreno prodanu pusku papreno platiti prodavacu. U pocetku se sigurno nije kupovalo donacijama. Pogotovo ne one cifre i kolicine.
-
tempuser
#3966 Re: Deblokada Sarajeva???
Tromblon wrote:
I ti vjeruješ da su ta dokumenta istinita? Da nisu frizirana kako nekome odgovara? Ako stvarno vjeruješ onda moram javno reći da budalu poput tebe još nisam sreo.
Sve je to dugi klik varijanta, i 1992 i 2019!
-
kiligonzales
#3967 Re: Deblokada Sarajeva???
U SDA su bile dvije sorte Cengica, M. Cengic para nema morebit bidne morebit ne bidne, Tesanjac, sa finim kontaktima sa Babom, Delimustaficem I jos par Tesanjaca koji su poslje sluzbovali po AIDu I imamo dva Cengica Focaka Hasana I Huseina, koji su ae gurkali oko odbrane I logistike I od kojih je jedan na hairli americkoj listi zasluznih gradjana BiH zajedno sa Dodom tj. Crnoj listi, a sada biva kamenom spoticanja rejsu kroz sabor IZ.
Babu znamo ko je, Delimustaficem se sude I danas, a M. Cengic se pritajio, kao I Focaci.
E sada nek se zapita prosjecni ljubitelj SDA sto je Hasan Cengic na americkoj crnoj listi jedan od najdugovjecnijih?
Postenjem se sigurno ne dostize tamo.
Nije on jedini tu, nekad su bili Alispahic, Saja, Radoncic I td.
Svaki of ovih pomenutih u Sa, Pa I cijeloj BiH ima veliki spisak imovine koji sigurno nisu zaradili platom, ni privatnim biznisom na koji su posteno platili porez.
Sve su ovo prezvakane teme naseg drustva, reciklirane barem medijski million puta I posto su danas mediji mahom pod kontrolom SDA I ono sto nije njihovo Avaz, se kroz politiku stavlja u sluzbu njihovu, tesko je isprovocirati u sistemu I 24 godine nakon rata razbijanje klanova I njihovih poluga u sistemu drzave, te ubiti Ako ne sve, onda mnoge seme po kojima uzimaju kes of drzave I zive na racun njega kroz fiktivna udruzenja, fondacije, prazne projekte, nastimane tendere, privatne firme, firme koje im peru novac I td.
U ratu su mogli I gore. Takvo vrijeme bilo.
Babu znamo ko je, Delimustaficem se sude I danas, a M. Cengic se pritajio, kao I Focaci.
E sada nek se zapita prosjecni ljubitelj SDA sto je Hasan Cengic na americkoj crnoj listi jedan od najdugovjecnijih?
Postenjem se sigurno ne dostize tamo.
Nije on jedini tu, nekad su bili Alispahic, Saja, Radoncic I td.
Svaki of ovih pomenutih u Sa, Pa I cijeloj BiH ima veliki spisak imovine koji sigurno nisu zaradili platom, ni privatnim biznisom na koji su posteno platili porez.
Sve su ovo prezvakane teme naseg drustva, reciklirane barem medijski million puta I posto su danas mediji mahom pod kontrolom SDA I ono sto nije njihovo Avaz, se kroz politiku stavlja u sluzbu njihovu, tesko je isprovocirati u sistemu I 24 godine nakon rata razbijanje klanova I njihovih poluga u sistemu drzave, te ubiti Ako ne sve, onda mnoge seme po kojima uzimaju kes of drzave I zive na racun njega kroz fiktivna udruzenja, fondacije, prazne projekte, nastimane tendere, privatne firme, firme koje im peru novac I td.
U ratu su mogli I gore. Takvo vrijeme bilo.
- CPT
#3968 Re: Deblokada Sarajeva???
Ne. Strana drzava je frizirala dokumenta u korist Cengica, SDA ili A. IzebegovicaTromblon wrote:I ti vjeruješ da su ta dokumenta istinita? Da nisu frizirana kako nekome odgovara? Ako stvarno vjeruješ onda moram javno reći da budalu poput tebe još nisam sreo.CPT wrote:Nigdje ja nisam napisao da "sve znam" kao tvoj kolega vec da su to javni dokumenti vec 7 godina. Pa koga zanima moze procitati i ne lupati nesto ofrlje. Ja nesto vidio, Alija dogovorio. Ha ja!Tromblon wrote:Nemoj CPT više majke ti. Gdje si ti bio jesen, zima, proljeće 91/92 pa da znaš sve. Ah da, mene budale pa ti si čitao dokumenta. YEAH!
Zbog te lojalnosti su ga ispalili za helikopter, jedan transportni avion opreme, itd, itd....
- славянин
#3969 Re: Deblokada Sarajeva???
Idi bolan ganjaj cure, ima neka nesrecnica sto bi i tebi u ruke palaCPT wrote:
Ne. Strana drzava je frizirala dokumenta u korist Cengica, SDA ili A. IzebegovicaA zrtovali vlastitog ministra. Logicno.
U biti su uveli
Zbog te lojalnosti su ga ispalili za helikopter, jedan transportni avion opreme, itd, itd....
- CPT
#3970 Re: Deblokada Sarajeva???
Detalji jedna od kupovina. Za one koje te stvarno zanimaju i ne samo SDAlablablabla
'92 je za Cengica tj. BiH stigao transportni brod Island (iz Ukrajine pod zastvom Cipra). 32 brodskih kontejnera. Cca 11.000 granata 120mm i municija (10mio za AK47). Nakon sto su mjesec dana pokusali izvuci dodatan novac od bosanske strane opremu prodavac je opremu prodao RH. Slicno je proslo i sa iducom kupovinom od 25 kontejnera.
Toliko u ubijanju para, sto se "nije" kupovalo, sve placeno, sve donacije, kako velik projekt kupovina u Srbiji
i kako to sigurno nesto znaci...
'92 je za Cengica tj. BiH stigao transportni brod Island (iz Ukrajine pod zastvom Cipra). 32 brodskih kontejnera. Cca 11.000 granata 120mm i municija (10mio za AK47). Nakon sto su mjesec dana pokusali izvuci dodatan novac od bosanske strane opremu prodavac je opremu prodao RH. Slicno je proslo i sa iducom kupovinom od 25 kontejnera.
Toliko u ubijanju para, sto se "nije" kupovalo, sve placeno, sve donacije, kako velik projekt kupovina u Srbiji
- pirpa
#3971 Re: Deblokada Sarajeva???
zar nije Cengic jedan od osnivaca SDA ...CPT wrote:Detalji jedna od kupovina. Za one koje te stvarno zanimaju i ne samo SDAlablablabla
Toliko u ubijanju para, sto se "nije" kupovalo, sve placeno, sve donacije, kako velik projekt kupovina u Srbijii kako to sigurno nesto znaci...

-
tempuser
#3972 Re: Deblokada Sarajeva???
Kako lobotomija brzinski izjednaci prodavanje kragujevackih kalasha na komad na stranackim sjelima po Foci i Visegradu u zimu 1992. sa brodom oruzja!CPT wrote:Detalji jedna od kupovina. Za one koje te stvarno zanimaju i ne samo SDAlablablabla
Toliko u ubijanju para, sto se "nije" kupovalo, sve placeno, sve donacije, kako velik projekt kupovina u Srbijii kako to sigurno nesto znaci...
I onda se bunimo kad druge dvije strane relativiziraju cinjenice, a domaci mozgovi svjecki sampioni u izvrtanju cinjenica, pomalo prekrajanju istne i spinu!
Babin ridjobradi trezordzija je mila majka kakvi su mu sljedbenici!
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#3973 Re: Deblokada Sarajeva???
https://www.klix.ba/vijesti/bih/nova-am ... /170622036
Na njoj su još uvijek Senad Šahinpašić, Momčilo Krajišnik, Biljana Plavšić, Savo Krunić, Senad Šahinpašić, Hasan Čengić, Bakir Alispahić i Srpska demokratska stranka (SDS).
Ove godine je na "crnu listu" uvršten i predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik. Pored Dodika, tu su i Sonja i Aleksandar Karadžić, Tomislav Kovač, Radomir Kojić, Milovan Bjelica, Dragan Spasojević i Dragomir Vasić.
Na američkoj "crnoj listi" nalaze se i brojne organizacije u BiH koje su povezane sa zemljama Bliskog istoka, poput Organizacije "Preporod islamske tradicije" iz Kuvajta i Organizacije Revival Of Islamic Heritage Foundation koja se najčešće spominje.
Što se tiče ostalih pojedinaca, na "crnoj listi" nalaze se Milan Lukić, Sredoje Lukić, Sreten Lukić, Milorad Krnojelac, Radislav Krstić, Tomislav Kovač, Radomir Kojić, Nusret Imamović, Bajro Iković, Ljuban Ećim, Safet Durguti, Vidoje Blagojević, Tihomir Blaškić, ali i Naser, Liridon i Besnik Kelmendi.
ciji su ovo kadrovi i s kojom strankom i likom su usko povezani jos od pocetka rata... de.BA sdO junosHe k nozi...
Prvi pomen Alispahića kao kriminalca u opkoljenom Sarajevu izrekao je Kerim Lučarević čije su vojne jedinice lišile slobode Bakira Alispahića prilikom transporta ogromne količine alkohola zbog čega je Lučarević uhapsio i zavezao Alispahića. Ovaj mu to, opet, nikada nije oprostio pa je prilikom hapšenja Lučarevića ratne 1993. poslao jedincu CSB-a Sarajevo "Laste" koje su ga, kako tvrdi Lučarević, pokušale likvidirati!
Alispahić se, uskoro nakon ove epizode, ponovo našao u fokusu crnih hronika jer je osumnjičen i javno prozivan da je komandno odgovoran za atentat na porodicu prvog komandanta Armije RBiH generala Sefera Halilovića prilikom kojeg su smrtno stradali Halilovićeva žena i šura. Alispahić je, također, dovođen u vezu sa pokušajem ubistva i teškim ranjavanjem Ismeta Bajramovića "Ćele" u opkoljenom Sarajevu. Ali da problem sa Alispahićem bude još većih razmjera potrudit će se čitav niz svjedoka.
Naime tokom opsade Sarajeva policajac Armin Skalonja optužit će Alispahića da je iz kase MUP-a RBiH ukrao dva kilograma droge. Puno teže optužbe na račun Alispahića izreći ći bivši šef tajne službe u Sarajevu Munir Alibabić "Munja" koji će Alispahića povezivati sa najtežim oblicima krivičnih djela. I porodica Kubat optužuje Alispahića da ima prste u likvidaciji ef.Kubata tokom 1994. na obroncima Igmana.
Međutim dok su Alispahića gotovo desetine ljudi optuživali za ubistva, pljačke, trgovinu drogom, za svo to vrijeme Alispahić će imati vrlo sigurnu podršku tadašnjeg predsjednika SDA Alije Izetbegovića koji će Alispahića smijeniti tek nakon afere "Pogorelica" i to na zahtijev vlade Sjedinjenih američkih država. Otada Izetbegović prebacuje Alispahića u drugi plan te mu SDA omogućava enormno bogaćenje prodajom auta Vladi Federacije BiH ali i mnogim državnim institucijama preko čega je Alispahić zgrnuo ogroman novac.
Poput svih postratnih oligarha Alispahić će sagraditi veleljepnu vilu u Aleji ka Vrelu Bosne (gdje je gradnja zabranjena radi vodozaštitne zone - ali su svi oligarsi ipak gradili a vile ostale gdje su i napravljene!), gdje su pored Alispahića vile gradili i Fahrudin Radončić ali i Naser Keljmendi, svi odreda nekada itekako bliski SDA-u što im je bila odlična preporuka za uspijeh i enormne novčane probitke.
kad budete htjeli ima i o šHaji i ćengiću kolko ošte...
-
tempuser
#3974 Re: Deblokada Sarajeva???
Fino je Alija za svog sticenika rekao: Jest da voli malo ukrast', al dobar je Bakir!