Terorizam u Parizu!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Freamon Lester

#3951 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Freamon Lester »

Herr Flick wrote:Napravise show od ovog na celu sa CNN-om.Gade mi se svi zajedno
Zasto gledas CNN. Sky news kvalitetniji duplo. CNN-u da nema Fareed Zakharie i GPS-a ne bi nikad ni prebacio na taj kanal.
insomnia78

#3952 Re: Terorizam u Parizu!

Post by insomnia78 »

trcicu trceci wrote:Kad vidis cionistu u prvim redovima, znas da je u pitanju borba za pravdu :lol:

ee moje bosnje, kako ste naivni
Predsjednik Palestine nema nista protiv al eto Bosnji smeta
AcaLukas

#3953 Re: Terorizam u Parizu!

Post by AcaLukas »

spinel_ wrote:jebe se zvanicnicima za 17 mrtvih, vazno je biti vidjen u jednoj evropskoj metropoli.

Image
Zasto Saff i vijestiummeta totalno ignorisu 2000 mrtvih muslimana? Valjda sto Boko Haram smatraju bracama...

I opet "krscanski" mediji pisali vise o muslimanskim zrtvama nego kozojebi koji znaju srati o islamofobiji (dok podrzavaju Le Pena).
animals

#3954 Re: Terorizam u Parizu!

Post by animals »

House wrote:
animals wrote:
House wrote:mogli su dušebrižnici sa CNN-a spomenuti nevine žrtve u Nigeriji :oops: yebo vas Hebdo više

totalno ignorišu masakr
To moraju muslimani sami rijesiti, eliminisati extremiste u svojim redovima..

Neće musliman čistiti američka govna.Jok
U Bosni nisu Americka govna, mozda bi trebali i tu malo pocistiti..
Stjui

#3955 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Stjui »

sloboda govora.pih,moš mislit...
Charlie Hebdo dao otkaz karikaturisti Sinetu zbog šale na račun Jevreja

Sine se svojevremeno suočio sa optužbama za izazivanje rasne mržnje zbog kolumne koju je napisao 2009. godine. Članak je izazvao žestoke reakcije u francuskoj javnosti, a u konačnici je Sine ostao bez posla.

„Afera Sine“ je nastala nakon vjeridbe sina tadašnjeg predsjednika Sarkozyja i Jessice Sebaoun-Darty, bogate jevrejske nasljednice. Komentarišuči spekulacije kako predsjednikov sin namjerava postati Jevrej, Sine se našalio na račun tog slučaja.

Sine se zbog te šale suočio sa optužbama za predrasude na račun Jevreja, a urednik magazina Charlie Hebdo Philippe Val je zatražio od Sineta da se izvini, što je ovaj odbio riječima da bi „radije odsjekao vlastite genitalije“.

Odluka urednika Vala da otpusti Sineta je dobila podršku grupe francuskih intelektualaca, poput filozofa Bernard-Henryja Lévyja.

Sine je izmijavao mlađeg Sarkozyja da želi postati Jevrej zbog novca, zbog čega je bio okarakterisan kao antisemista, a u konačnici i otpušten iz magazina.

U konačnici je Sine dobio sudsku parnicu, te mu je isplaćeno 40.000 eura naknade.

Isti taj magazin je objavio karikature Poslanika Muhameda, zbog čega su također bili iloženi pritisku, ali nije uslijedilo izvinjenje ili promjene u kadrovskoj politici pod objašnjenjem da se radi o „slobodi govora“.

Magazin Charlie Hebdo je objavljivao i karikature Isusa Krista također, zbog čega ih je Crkva tužila u 12 navrata.

Kada je Sine u pitanju, dobio je prijetnje smrću od JDL-a (Jewish Defence League).

„Dvadeset centimetara čelika u stomaku, to će naučiti skota da zastane i razmisli“, stajalo je u prijetnji
.
trcicu trceci

#3956 Re: Terorizam u Parizu!

Post by trcicu trceci »

insomnia78 wrote:
trcicu trceci wrote:Kad vidis cionistu u prvim redovima, znas da je u pitanju borba za pravdu :lol:

ee moje bosnje, kako ste naivni
Predsjednik Palestine nema nista protiv al eto Bosnji smeta
Jel' to onaj predsjednik sto se zahvaljivao na naporima SAD-a uspostavljanju mira izmedju Izraela i Palestine? :D
ne nasmijavaj me
AcaLukas

#3957 Re: Terorizam u Parizu!

Post by AcaLukas »

It_is_a_Leclerc wrote:Kme Nigerija Kme !

Evo ovako smo vas molili da osudite šta Boko Haram radi u ime Islama, na temi koja postoji na podforumu gdje je i ova ?! Ali većina to nije uradila. Jer Nigerija, jbga, nije dovoljno dobra da se može beskrajno neutemeljeno kenjati o nekim ličnim kartama, Mossadu, CIA-i, scenariju novog svjetskog poretka, i šta li ste već nadrobili ovdje. :sinbad:
Na temi o Nigeriji seru o Parizu, a ovdje dosli srati o Nigeriji. Naravno, ljudski otpad s vijestiummeta i saffa totalno ignorise 2000 mrtvih u Nigeriji, samo zato sto su pocinioci bratski fahdovci iz Boko Harama. Fahdovci su u pet deka s Mladicem i cetnicima, ako ne i gore. Saff i vijestiummeta su trenutno veca prijetna od Beograda.
House

#3958 Re: Terorizam u Parizu!

Post by House »

Abbas je američka pudlica
trcicu trceci

#3959 Re: Terorizam u Parizu!

Post by trcicu trceci »

AcaLukas wrote:

Evo ovako smo vas molili da osudite šta Boko Haram radi u ime Islama, na temi koja postoji na podforumu gdje je i ova ?! Ali većina to nije uradila. Jer Nigerija, jbga, nije dovoljno dobra da se može beskrajno neutemeljeno kenjati o nekim ličnim kartama, Mossadu, CIA-i, scenariju novog svjetskog poretka, i šta li ste već nadrobili ovdje. :sinbad:
Na temi o Nigeriji seru o Parizu, a ovdje dosli srati o Nigeriji. Naravno, ljudski otpad s vijestiummeta i saffa totalno ignorise 2000 mrtvih u Nigeriji, samo zato sto su pocinioci bratski fahdovci iz Boko Harama. Fahdovci su u pet deka s Mladicem i cetnicima, ako ne i gore. Saff i vijestiummeta su trenutno veca prijetna od Beograda.
pasa uredu je sve, ali dosadan si vise sa ponavljenjem jednog te istog
AcaLukas

#3960 Re: Terorizam u Parizu!

Post by AcaLukas »

trcicu trceci wrote:
AcaLukas wrote:

pasa uredu je sve, ali dosadan si vise sa ponavljenjem jednog te istog
Barem ja ponavljam istinu, a ne ti gluposti kako od 12 mrtvih digose hampu, sto ignorisu 2000 mrtvih i slicno.

Po hiljaditi put ovde pises neboluze da zapadni mediji ignorisu 2000 mrtvih u Nigeriji, i kada ti neko odgovori da su za razliku od onog otpada s Saffa pisali o Nigeriji ti kmecis sto ponavljamo. :D

Ponavljat cemo i dalje pasa, da svi znaju ko kolje muslimane i da svi znaju ko to ignorise.
nosara

#3961 Re: Terorizam u Parizu!

Post by nosara »

Stjui wrote:sloboda govora.pih,moš mislit...

Sine se svojevremeno suočio sa optužbama za izazivanje rasne mržnje zbog kolumne koju je napisao 2009. godine. Članak je izazvao žestoke reakcije u francuskoj javnosti, a u konačnici je Sine ostao bez posla.

„Afera Sine“ je nastala nakon vjeridbe sina tadašnjeg predsjednika Sarkozyja i Jessice Sebaoun-Darty, bogate jevrejske nasljednice. Komentarišuči spekulacije kako predsjednikov sin namjerava postati Jevrej, Sine se našalio na račun tog slučaja.

Sine se zbog te šale suočio sa optužbama za predrasude na račun Jevreja, a urednik magazina Charlie Hebdo Philippe Val je zatražio od Sineta da se izvini, što je ovaj odbio riječima da bi „radije odsjekao vlastite genitalije“.

Odluka urednika Vala da otpusti Sineta je dobila podršku grupe francuskih intelektualaca, poput filozofa Bernard-Henryja Lévyja.

Sine je izmijavao mlađeg Sarkozyja da želi postati Jevrej zbog novca, zbog čega je bio okarakterisan kao antisemista, a u konačnici i otpušten iz magazina.

U konačnici je Sine dobio sudsku parnicu, te mu je isplaćeno 40.000 eura naknade.

Isti taj magazin je objavio karikature Poslanika Muhameda, zbog čega su također bili iloženi pritisku, ali nije uslijedilo izvinjenje ili promjene u kadrovskoj politici pod objašnjenjem da se radi o „slobodi govora“.

Magazin Charlie Hebdo je objavljivao i karikature Isusa Krista također, zbog čega ih je Crkva tužila u 12 navrata.

Kada je Sine u pitanju, dobio je prijetnje smrću od JDL-a (Jewish Defence League).

„Dvadeset centimetara čelika u stomaku, to će naučiti skota da zastane i razmisli“, stajalo je u prijetnji
.
Fina prica...
nosara

#3962 Re: Terorizam u Parizu!

Post by nosara »

insomnia78 wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Vidim, došao i izraelski premijer :roll: Čovjek je dokazani rasista.
Jos poveo i ministra vanjskih poslova
Dakle, Izrael tiltovan...? Palestinci mogu da odahnu, nova zora se radja...? Fino... :D
trcicu trceci

#3963 Re: Terorizam u Parizu!

Post by trcicu trceci »

a vi poletili svi Carli, ja sam Carli :lol:

moram jos jednom :lol: :lol:
insomnia78

#3964 Re: Terorizam u Parizu!

Post by insomnia78 »

House wrote:Abbas je američka pudlica
Pa mislili su oni poslati predstavnistvo Hamasa al ovi valjda nesto sprjeceni
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#3965 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Zviz »

Bilo i proslo. Mrtvi se nece vratiti to je zasigurno. Nego jel ko sta naucio od ovoga? Kako sprijeciti slicne incidente u buduce itd. Ove manifestacije po gradu, licno mislim, da su bezveze, jer ako nista ne promijene radikalno istog momenta istao kao da su dzaba bili na hladnoci i pjesacili ko oni iz privatnih firmi u BiH, djaba pjesacili do granice. Tako i ovo vidim. Charlie Hebdo, ce i dalje pisati i crtati doce novi ljudi, sljedece izdanje ukljucuje Muhammeda i sl. sve na svemu jovo na novo. Sto rece moj komsija, kad bude sljedeci napad zaobidjite me a vec je izbriso sve kanala na kojima su vijesti ostavi samo one 100% film i muzika te sport goli kanale i playboy tv.
insomnia78

#3966 Re: Terorizam u Parizu!

Post by insomnia78 »

Image
Stari islamofob :D
Zviz

#3967 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Zviz »

Ovo sranje je islo njemu i njegovoj stranci samo u prilog. I nako na jugu Francuske hrajau, sad ce jos vise dobiju glasova. Hebo me svak ako nije nazradvio ovo, jos pogotovo kad su ovi upola pokokali emigranata. Par alziraca, zidova i sl.

Nego evo pise >>Zlatko Lagumdžija učestvovao je u velikom maršu<< da gujica vidi puta bi ja prije rekao ali eto svak ima pravo da misli sta hoce.
walk_M-A-N

#3968 Re: Terorizam u Parizu!

Post by walk_M-A-N »

Challenger__ wrote:
nigor wrote: Čuj Assada, pa dok se Assad bori sa kozojebima, Francuzi i ostali saveznici naoružavaju kozojebe i prijete Assadu bobmardovanjem, a ponekad i opale koju sa teritorije Izraela i Turske... i sada, kao Assad treba da dođe na nekakav miting, na paradu patetike i praznih riječi, stari moj, dok ovi šetaju jelisejskim poljima Assad i njegov narod vode bitku za opstanak.
Čitava Francuska se sasrala zbog 2 navodna kozojeba, a zamisli kako je Assadu i narodu Sirije. :-)
Nigore, nije moglo gore. Danas je dan sjevernokorejskog duha, dan kada se osuđuju mule iz Teherana, Assad i sve srodne i slične pojave. Molim te, prati AJ English i uđi u fol. Prilagodi se, nećemo se mi valjda tebi prilagođavati.
@HM 2011
U vezi pitanja i fact-ova, da ne citiram, nije mi jasno jesi li pročitao link sa mog prvog posta. Ono što pišeš su baš špekulacije, bez osnova, kakva bolan ruska služba.. Potraži malo slučaj Mistral.
@homega
Kakva jadan 'francuska služba, u saradnji sa njemačkom i švedskom,' pa nisu sami sebe napali.. Šta je vama cinicima, valjda što brkate pojmove. Izraelska.

Kad reče ovo Challenger__, može li kratki prikaz ili utisak izvještavanja medija, AJB i ostali, ova 4 dana, ko je to više pratio, koji im je stav, ko su im analitičari?
Znam da stalno pričaju, imaju reportere, ne to, nego ima li kontekst unazad 10 godina, ISIL, Irak, Sirija i posebno budućnost i novi razvoj 'borbe protiv terorizma', evo već čujem sastanci?
MyTao

#3969 Re: Terorizam u Parizu!

Post by MyTao »

.
jel' nije?
Zviz

#3970 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Zviz »

MyTao wrote:

.
jel' nije?
A Bernard-Henri Lévy da fizicki moze bi se svakom zidovu uvuko u prkno. Intelektualci poput njega za moj pojam nisu, imam visu titulu od njega, pa opet nebi nikada navijao za ratove kao sto on to cini kad je u pitanju granatiranje Palestine. I ako ja na neku stvar nabijam sve vjere od reda opet ne pozivam ili ne podrzavam ni jedan skuob gdje ginu civili. On za mene nije dostojan da bude nazivam intelektualcom, iako njegov IQ nije meni ni do koljena ali eto danas se svak moze nazivati pametnim, pa sta god to znacilo.
Last edited by Zviz on 11/01/2015 19:11, edited 1 time in total.
shibonja

#3971 Re: Terorizam u Parizu!

Post by shibonja »

Pojedini ovdje insistiraju na zatvaranju teme ,a ubise se trolajuci istu :bih:
luckylaka

#3972 Re: Terorizam u Parizu!

Post by luckylaka »

Kakvih insana DA Bog sacuva.Prvo jebu sve od reda sto BiH nema predstavnika u Parizu sad im smeta sto je Zlatko otisao Ima li kraja ljudskoj gluposti :-)
uglavnomja

#3973 Re: Terorizam u Parizu!

Post by uglavnomja »

Zviz wrote:
MyTao wrote: Sine se svojevremeno suočio sa optužbama za izazivanje rasne mržnje zbog kolumne koju je napisao 2009. godine. Članak je izazvao žestoke reakcije u francuskoj javnosti, a u konačnici je Sine ostao bez posla.

.
jel' nije?[/quote]

A Bernard-Henri Lévy da fizicki moze bi se svakom zidovu uvuko u prkno. Intelektualci poput njega za moj pojam nisu, imam visu titulu od njega, pa opet nebi nikada navijao za ratove kao sto on to cini kad je u pitanju granatiranje Palestine. I ako ja na neku stvar nabijam sve vjere od reda opet ne pozivam ili ne podrzavam ni jedan skuob gdje ginu civili. On za mene nije dostojan da bude nazivam intelektualcom, iako njegov IQ nije meni ni do koljena ali eto danas se svak moze nazivati pametnim, pa sta god to znacilo.[/quote]

e zvizu, sad si ga ukakio :twisted:

ne barci mi ratnog sugradjanina!
dosao je da bude sa nama, prezivio sve sto i mi, vise je ucinio na informisanju o bosni nego svi ostali ...

i zato me boli klinac sta radi negdje drugi :zzzz:
uglavnomja

#3974 Re: Terorizam u Parizu!

Post by uglavnomja »

da i ovdje stavim

DANASNJI NAPAD

Dan nakon što je djevojka (10) bio je korišten kao samoubojstvo bombi u Nigeriji, danas je novi djevojke poslane u gužvi s eksplozivom strapped na njihovim tijelima.
VG slijedi

Ona prenosi Reuters vijest.

Dobi od dvije djevojke je nejasno. Prema pisanju Reutersa se radi o dvije djevojke desetak godina, ali prema novinskoj agenciji AFP, jedna djevojka bila u tinejdžerskim godinama, a drugi u ranim 20-im.

AFP sitererer sigurnosne izvore, dok je Reuters pozivajući se na svjedoke na licu mjesta.

Teroristički napad dogodio se u Potiskum u Yobe stanju, 23 godine mil zapadu Maidaguri, gdje je jučerašnji napad dogodio. Zatim Približno 10-godišnja djevojčica koristiti kao samoubojice bombama i napao je ubio najmanje 16 ljudi.

Pet ljudi biti ubijeni u današnjem napadu, uključujući i dvije djevojčice. Osim toga, najmanje 26 ljudi je oštećena, prema svjedoku koji je uzeo prati kola hitne pomoći.

google prevod

i javljaju ti sugavi zapadni mediji :oops:
trcicu trceci

#3975 Re: Terorizam u Parizu!

Post by trcicu trceci »

Samo da pozdravim Carlije, cuo sam da ih ovdje najvise ima :lol:
Inace, kazu da su to fini ljudi samo malo naivni
Post Reply