Kontam da nije primjenila novu taktiku:

...pa je uspjela izbjeći divlju i krvoločnu neman?!

Nista, izgleda Avaz presao na stranu Dog Trust-a, ne znam sto, i prenosi sta Filipovic kaze, covjek koji mijenja misljenje ko semafor svjetla. Kaze da covjek ne smije konrolisati broj pasa jer nemamo prava na to. Ako to budemo radili napravicemo poremecaj u prirodi, tj. necemo dozvoliti da se milion pasa lutalica krece nasim ulicama i parkovima. Svakakvih akademika, Boze dragi. Muhamede, akademice, pas je domaca zivotinja i 99% pasa na ulicama, a to je kljucna cinjenica, su obicne lutalice s kojima su u SFRJ sintori zavrsavali posao i nisu dozvoljavali njihovo nekontrolisano razmnozavanje, a narod bio zadovoljan. Nije bilo nikakvih organizacija da namece svoje misljenje i ne dozvoljava sklanjenje lutalica sa ulica.
Zašto moraju djeca biti uključena u raspravu uopste?sargon wrote: antivizam koji je za svaku pohvalu, ali bojim se da ce, nakon sto necije dijete bude rastrgano problem eskalirati... .
Apsolutno sam za rjesenje tog problema, jednostavno treba pricati o djeci jer djeca su mozda najvise i pogodjena. Odrasli lakse mogu "deverati" sa lutalicama. Djeca ne mogu sigurno da se krecu posebno u vecernjim satima, ostaju im dozivotne traume od napada, ne mogu se normalno igrati u parkovima koji su okupirani od strane pasa, puni psećeg izmeta...prog321 wrote:Zašto moraju djeca biti uključena u raspravu uopste?sargon wrote: antivizam koji je za svaku pohvalu, ali bojim se da ce, nakon sto necije dijete bude rastrgano problem eskalirati... .
Jednostavno je ŕuzno vidjeti toliko pascadi na ulici.
Shvatate li? Ružno !!
U RS nema pascadi na ulici. Pobijeni. U Zap Hercegovini ih nema. Isto pobijeni.
Jedino se Bosnjaci prave budale sa tim psima.
Pobiti sve koji nemaju vlasnika. I do viđenja.
Avaz ce uvijek biti protiv vlasti, sve dok Fahro nije u njoj. Nadam se da je suvisno objasnjavati zasto, osim ako na temi nema imbecila koji citaju isti.Zastozato wrote:Nista, izgleda Avaz presao na stranu Dog Trust-a, ne znam sto, i prenosi sta Filipovic kaze, covjek koji mijenja misljenje ko semafor svjetla. Kaze da covjek ne smije konrolisati broj pasa jer nemamo prava na to. Ako to budemo radili napravicemo poremecaj u prirodi, tj. necemo dozvoliti da se milion pasa lutalica krece nasim ulicama i parkovima. Svakakvih akademika, Boze dragi. Muhamede, akademice, pas je domaca zivotinja i 99% pasa na ulicama, a to je kljucna cinjenica, su obicne lutalice s kojima su u SFRJ sintori zavrsavali posao i nisu dozvoljavali njihovo nekontrolisano razmnozavanje, a narod bio zadovoljan. Nije bilo nikakvih organizacija da namece svoje misljenje i ne dozvoljava sklanjenje lutalica sa ulica.
Čovjek zvanično posenilio....sva živa bića u svijetu, svi ljudi i životinje, jednaki u pravima na život na ovoj zemlji...
...jednakom pravu životinja na život i odgovarajuću pažnju kakvu imaju i ljudi...
..hajka koja se, nažalost, i kod nas vodi u javnim glasilima, a koja insistira jedino na ugroženosti ljudi od životinja, je oblik klasične diskriminacije prava životinja...
...psi su daleko više i snažnije dokazali da su sposobni da žive s čovjekom u slozi, ali to ljudi nisu dokazali...
...Ono što se u našoj sredini zbiva s odnosom ljudi prema psima je duboka moralna i duhovna katastrofa...
By Tunjo
Šta onda reći za prvomajske uranke, ćevape na čaršiji, čvarke, burek, pršut, sudžu, pastrmu, krilca, rebarca, koljenicu, kotlić, gradele, pa čak i salate s tunjevinom ili piletinom?L u c i f e r wrote:Čovjek zvanično posenilio....sva živa bića u svijetu, svi ljudi i životinje, jednaki u pravima na život na ovoj zemlji...
...jednakom pravu životinja na život i odgovarajuću pažnju kakvu imaju i ljudi...
..hajka koja se, nažalost, i kod nas vodi u javnim glasilima, a koja insistira jedino na ugroženosti ljudi od životinja, je oblik klasične diskriminacije prava životinja...
...psi su daleko više i snažnije dokazali da su sposobni da žive s čovjekom u slozi, ali to ljudi nisu dokazali...
...Ono što se u našoj sredini zbiva s odnosom ljudi prema psima je duboka moralna i duhovna katastrofa...
By Tunjo
E, sad je ovo jako interesnatno,Zasto bosnj. strana ima ovoliko djukaca. Ne vole oni vise te zivotinje od ostalih komsija, cak nije ni preporucljivo imati cuku vjernik musliman.prog321 wrote:Zašto moraju djeca biti uključena u raspravu uopste?sargon wrote: antivizam koji je za svaku pohvalu, ali bojim se da ce, nakon sto necije dijete bude rastrgano problem eskalirati... .
Jednostavno je ŕuzno vidjeti toliko pascadi na ulici.
Shvatate li? Ružno !!
U RS nema pascadi na ulici. Pobijeni. U Zap Hercegovini ih nema. Isto pobijeni.
Jedino se Bosnjaci prave budale sa tim psima.
Pobiti sve koji nemaju vlasnika. I do viđenja.
cuj, bosnjacka strana.razonoda wrote:E, sad je ovo jako interesnatno,Zasto bosnj. strana ima ovoliko djukaca. Ne vole oni vise te zivotinje od ostalih komsija, cak nije ni preporucljivo imati cuku vjernik musliman.
predsjednickog kandidata.uglavnomja wrote:rasa je od onog banu osnivaca
niko nije otisao tamo da intervenise oko kerova.. ja otisla jer mi je jaranica ostala bez prevoza, a auto koje ju je vozilo bez vozaca jer je isti priveden, pa da pokupimo i nju i auto.. kad smo vec bili tamo, pokusali smo dobiti "agresivne" kucice (njih 9) od emina omerspahica, vet. inspektora.. nije dao, stoji frajer iza toga da su agresivni i razjareni, kucici od cca 2-3 mjesecauglavnomja wrote:
i te iste lude zene napadaju ljude koji rade svoj posao, hejjj pokusavaju iz sluzbenog auta oteti uhvacene pse![]()
![]()
pakice, pakice ... ti si bila jedini glas razuma na ovoj temi, ali ova "intervencija"![]()
![]()
Pa i ne moze vam ih tek tako dati, prvo morate potpisati neku papirologiju da postajete njihovi vlasnici pa tek onda da vam ih preda.pakica_ wrote:niko nije otisao tamo da intervenise oko kerova.. ja otisla jer mi je jaranica ostala bez prevoza, a auto koje ju je vozilo bez vozaca jer je isti priveden, pa da pokupimo i nju i auto.. kad smo vec bili tamo, pokusali smo dobiti "agresivne" kucice (njih 9) od emina omerspahica, vet. inspektora.. nije dao, stoji frajer iza toga da su agresivni i razjareni, kucici od cca 2-3 mjesecauglavnomja wrote:
i te iste lude zene napadaju ljude koji rade svoj posao, hejjj pokusavaju iz sluzbenog auta oteti uhvacene pse![]()
![]()
pakice, pakice ... ti si bila jedini glas razuma na ovoj temi, ali ova "intervencija"![]()
![]()
![]()
al' eto, pobili su ih..
i niko od nas nije pokusao iz "sluzbenog" auta oteti te pse, nego smo stali da pitamo co'eka hoce li nam ih dati, nije nam ih dao, stenci pobijeni, ismo i ekipa nastavljaju dalje sa laganjem naroda i hvatanjem pitomih kerova.. et'... sav epilog..
naravno, ne morate vjerovat' ni meni, al' nemojte ni njemu, nije on bas toliki svetac kolikim ga smatrate.. cim je ono u stanju udarit zensko (vise puta, rukama, hvataljkama, autom) mislim da vam dovoljno govori o kakvom kalibru "insana" je rijec..
neznam.5 0 5 wrote:cuj, bosnjacka strana.razonoda wrote:E, sad je ovo jako interesnatno,Zasto bosnj. strana ima ovoliko djukaca. Ne vole oni vise te zivotinje od ostalih komsija, cak nije ni preporucljivo imati cuku vjernik musliman.![]()
![]()
![]()
pitanje: ciji je ovo pas?
znamo mi vrlo dobro kako se ti psi preuzimaju, ne moras mi ti to objasnjavatikakaljin wrote:Pa i ne moze vam ih tek tako dati, prvo morate potpisati neku papirologiju da postajete njihovi vlasnici pa tek onda da vam ih preda.pakica_ wrote:niko nije otisao tamo da intervenise oko kerova.. ja otisla jer mi je jaranica ostala bez prevoza, a auto koje ju je vozilo bez vozaca jer je isti priveden, pa da pokupimo i nju i auto.. kad smo vec bili tamo, pokusali smo dobiti "agresivne" kucice (njih 9) od emina omerspahica, vet. inspektora.. nije dao, stoji frajer iza toga da su agresivni i razjareni, kucici od cca 2-3 mjesecauglavnomja wrote:
![]()
![]()
![]()
al' eto, pobili su ih..
i niko od nas nije pokusao iz "sluzbenog" auta oteti te pse, nego smo stali da pitamo co'eka hoce li nam ih dati, nije nam ih dao, stenci pobijeni, ismo i ekipa nastavljaju dalje sa laganjem naroda i hvatanjem pitomih kerova.. et'... sav epilog..
naravno, ne morate vjerovat' ni meni, al' nemojte ni njemu, nije on bas toliki svetac kolikim ga smatrate.. cim je ono u stanju udarit zensko (vise puta, rukama, hvataljkama, autom) mislim da vam dovoljno govori o kakvom kalibru "insana" je rijec..
To je valjda neka logika, jer da bi se znalo gdje psi idu iz veterinarske stanice i ko je odgovoran za te pse koje neko udomi iz azila ili veterinarske stanice. TJ ko ce odgovarati ako se ti psi ponovo nadju na ulici.
Zar se ti psi nebi prvo trebali pregledati da li boluju od nekih bolesti i da se vakcinisu i cipuju pa tek onda da ih neko preuzme.
o tome ja trunim evo 160tu stranicu, al' dzaba..Eurosa wrote:Prvi korak u zaustavljanju sirenje populacije lutalica je cipovanje vlasnickih pasa,pa ko svok cuku izbaci na ulicu ,opaliti ga po novcaniku i to da pamti, i cuku vratiti na staranje.
A dalje udomljavanje, sterilizacija.Nazalost u gradu postoje i psi za koje sterilizacija nije rjesenje,ima agresivnih,bolesnih, koji predstavljaju visestruku opasnost za gradjane, takve nazalost treba eutanazirati(mrzim sebe sto ovo kazem)
Eurosa wrote:Prvi korak u zaustavljanju sirenje populacije lutalica je cipovanje vlasnickih pasa,pa ko svok cuku izbaci na ulicu ,opaliti ga po novcaniku i to da pamti, i cuku vratiti na staranje.
A dalje udomljavanje, sterilizacija.Nazalost u gradu postoje i psi za koje sterilizacija nije rjesenje,ima agresivnih,bolesnih, koji predstavljaju visestruku opasnost za gradjane, takve nazalost treba eutanazirati(mrzim sebe sto ovo kazem)
Mene je sramota pogledati danasnje ulice po gradovima gdje su Bosnjaci vecina ? Kako tebe nije ?pakica_ wrote: mi bi sve nesto da prepisujemo svjetske standarte o eutanaziji (7-15-30 dana) a niko ne pominje to kolike se kazne u tom istom svijetu placaju za mucenje/napustanje zivotinje.. ok, prepisat cemo eutanaziju, al' nemojte onda ignorisati kad komsija trehne stence svoje kuje negdje pored kontejnera nego ga prijavite i istrajte u tome da plati kaznu.. jok, kod nas je i kod naroda i kod murije ista prica za prijavu: jebo pasce, imamo precih problema.. a svugdje se pasce predstavlja kao najveci problem danasnjice u Sa (da ne govorim za cijelu BiH jer ne znam kakvo je stanje u dr. gradovima)