Irak

Post Reply
Rampage

#3951 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Rampage »

dragma wrote:
Rampage wrote:Index.hr (poziva se na "Avaz") kaže da Bilal Bosnić, vođa jedne od dvije najveće vehabijske zajednice u BiH, poziva mladiće da se pridruže ISIL-u.

Hoćel' biti napokon nekakvog zakona za ovakve spodobe, treba još neku majku zaviti u crno svojom demagogijom...
Ne poziva bas direktno, vise onako između redova, ima video.
http://dnevnik.hr/vijesti/svijet/jedan- ... 48593.html
Ali ipak poziva, zar ne:)?
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#3952 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by pici »

dragma wrote:
Rampage wrote:Index.hr (poziva se na "Avaz") kaže da Bilal Bosnić, vođa jedne od dvije najveće vehabijske zajednice u BiH, poziva mladiće da se pridruže ISIL-u.

Hoćel' biti napokon nekakvog zakona za ovakve spodobe, treba još neku majku zaviti u crno svojom demagogijom...

a zastava šHejtanske države mu dojde ko ikebana...
dragma
Vozim: Pješe

#3953 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by dragma »

Rampage wrote:
dragma wrote:

Ali ipak poziva, zar ne:)?
Naravno da poziva, samo malo ukukuljeno, izbjegava direktnu konfrontaciju sa Nusretom Imamovićem i njegovim sljedbenicima, namazan je on.
Gvantanamo je socijalna ustanova u poređenju sa onim sta su ovakvi zasluzili.
Last edited by dragma on 19/08/2014 13:27, edited 1 time in total.
swanfilter

#3954 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by swanfilter »

Gdje ovaj Bosnic odrzava hutbe ovo? Jel to on Imam dzamije/dzemata?
Herr Flick

#3955 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Herr Flick »

swanfilter wrote:Gdje ovaj Bosnic odrzava hutbe ovo? Jel to on Imam dzamije/dzemata?
Nije on nikakav imam :-) Ne idu oni u naše dzamije,imaju svoja neka mjesta,mi smo za njih nevjernici(kafiri),mada ima nekih vehabija koji su umjereni i koji idu u naše dzamije,to sam licno vidio
dragma

#3956 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by dragma »

Herr Flick wrote:
swanfilter wrote:Gdje ovaj Bosnic odrzava hutbe ovo? Jel to on Imam dzamije/dzemata?
Nije on nikakav imam :-) Ne idu oni u naše dzamije,imaju svoja neka mjesta,mi smo za njih nevjernici(kafiri),mada ima nekih vehabija koji su umjereni i koji idu u naše dzamije,to sam licno vidio
Da, samo sto mnogima od njih poruka ovakve vrste ne odgovara.

dragma

#3957 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by dragma »

Kurdska televizija KNNC objavila je da je u borbama ubijen kosovski Albanac Lavdrim Muhadžeri, koji je svojevremeno objavio na FB-u fotografije na jednoj kako drži nesretnog sirijskog mladića i priprema se da mu nožem odseče glavu, a na drugoj kako odrubljenu glavu drži u rukama i pozira ispred kamere.
On je rekao je da je 19-godišnjak kome je odsjekao glavu "uhvaćen kao špijun!?

18+ http://images2.kurir-info.rs/slika-900x ... 543169.jpg

http://dnevnik.hr/vijesti/svijet/kosovs ... 48615.html

Lavdrimov govor i demonstrantno cijepanje pasoša matične mu države.

Last edited by dragma on 19/08/2014 14:21, edited 3 times in total.
Herr Flick

#3958 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Herr Flick »

Postavi taj govor hodže na ummet na facebooku pa ce i tebe i tog hodzu proglasit kao prvo šijom pa onda nevjernikom :D :D
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#3959 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by pici »

nemojte molim vas stavljat ove užasne slike...stavite link il nešto zamagljeno...ima djece i ljudi za koje je ovo šok...
dragma

#3960 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by dragma »

pici wrote:nemojte molim vas stavljat ove užasne slike...stavite link il nešto zamagljeno...ima djece i ljudi za koje je ovo šok...
OK, završeno :thumbup:
Novak20

#3961 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Novak20 »

Herr Flick wrote:
Ovi "umjereni" špijaju šta se vazi, klasificiraju vjernike, vrebaju koga mogu preobratit. Kad kucne čas vidjet ćeš koliko su umjereni.
lajkujMe

#3962 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by lajkujMe »

Sad jedno realno pitanje, s obzirom da je bruka BIH drzavljana i drzavljana susjednih zemalja otislo u Siriju i Irak da se bori na IS strani, kolika opasnost postoji za nas u BIH da se selefijski pokret preorijentise na ratnu formaciju i pokrenu belaje po BIH? I kolika je sposobnost nas samih posebno mislim na drzavu da se odbrani od tih budala?
Kikibombona

#3963 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Kikibombona »

lajkujMe wrote:Sad jedno realno pitanje, s obzirom da je bruka BIH drzavljana i drzavljana susjednih zemalja otislo u Siriju i Irak da se bori na IS strani, kolika opasnost postoji za nas u BIH da se selefijski pokret preorijentise na ratnu formaciju i pokrenu belaje po BIH? I kolika je sposobnost nas samih posebno mislim na drzavu da se odbrani od tih budala?
Saxxx i Jastuk su eksperti za to pitanje.

Ne mislim da su selefije vec mislim da su upuceni u problematiku. :D
Klavikula

#3964 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Klavikula »

lajkujMe wrote:Sad jedno realno pitanje, s obzirom da je bruka BIH drzavljana i drzavljana susjednih zemalja otislo u Siriju i Irak da se bori na IS strani, kolika opasnost postoji za nas u BIH da se selefijski pokret preorijentise na ratnu formaciju i pokrenu belaje po BIH? I kolika je sposobnost nas samih posebno mislim na drzavu da se odbrani od tih budala?
na prvo pitanje odgovor ti mogu dati samo tajne sluzbe za koje rade Bosnic, Imamovic, Ikanovic i ostali kozojebi.
a sto se drugog tice, pa vjerovatno imamo vece sanse nego Iracani jer mislim da majmunoliki nemaju veliku podrsku kod nas, bar ne trenutno.
realno jedna prosjecna policijska jedinica moze rastaviti Maocu Gornju na proste faktore i staviti to podrucje pod kontrolu BiH, samo da ima volje.

EDIT: u ovom kontekstu se ne moze gledati samo BiH, vec kompletan region. BiH je, takoreci, periferija balkanskog vehabijskog pokreta u poredjenju sa nekim drugim drzavama oko nas.
It_is_a_Leclerc

#3965 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by It_is_a_Leclerc »

Bilal Bosnić je iz Bužima. Na prostoru Bužima je vehabijsko leglo, i oni, kako neko reče, imaju vlastite džemate, i specifične džamije koje grade od opranih para.
Inače, za Bilala prije rata je bila "UDBA - sudba", sad se pjevaju (al' bukvalno) neke druge pjesme. Lik između nogu svojih četiriju žena poziva omladinu da ide ginuti za Islam, dok istovremeno nijedno od njegovih 16-oro djece nije spremno "da InShaAAlah, šehidi u ima Allaha s.w.t.".

Čovjek je, nakom smrti Jusufa Barčića, uz Nusreta Imamovića (čijoj se, ako Bog da, pogibiji u Siriji unaprijed radujemo) vođa vehabijskog pokreta u BiH. I unatoč činjenici da se u nekim ideološkim pitanjima razlikuju, činjenica je da kusaju iz istog sahana, i da je pitanje dana kad će napraviti pizdariju u ionako krhkoj i labilnoj sigurnosnoj situaciji u BIH. Poznavajući naše obavještajne i policjske strukture, ne bi me iznenadilo, da se to i desi.
Klavikula

#3966 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Klavikula »

It_is_a_Leclerc wrote:
Bilal Bosnić je iz Bužima. Na prostoru Bužima je vehabijsko leglo, i oni, kako neko reče, imaju vlastite džemate, i specifične džamije koje grade od opranih para.
Inače, za Bilala prije rata je bila "UDBA - sudba", sad se pjevaju (al' bukvalno) neke druge pjesme. Lik između nogu svojih četiriju žena poziva omladinu da ide ginuti za Islam, dok istovremeno nijedno od njegovih 16-oro djece nije spremno "da InShaAAlah, šehidi u ima Allaha s.w.t.".

Čovjek je, nakom smrti Jusufa Barčića, uz Nusreta Imamovića (čijoj se, ako Bog da, pogibiji u Siriji unaprijed radujemo) vođa vehabijskog pokreta u BiH. I unatoč činjenici da se u nekim ideološkim pitanjima razlikuju, činjenica je da kusaju iz istog sahana, i da je pitanje dana kad će napraviti pizdariju u ionako krhkoj i labilnoj sigurnosnoj situaciji u BIH. Poznavajući naše obavještajne i policjske strukture, ne bi me iznenadilo, da se to i desi.
mislim da obavjestajne i policijske, u krajnjoj mjeri i vojne strukture imaju dovoljno kapaciteta da se obracunaju sa ovim pokretom, ali to trebaju aminovati neke druge strukture, izvan sigurnosnog aparata.
lajkujMe

#3967 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by lajkujMe »

Ne znam stanje nase obavjestajne OSA je li tako? Nisam nista specijalno cuo o njima sto mozda i znaci da rade dobro haha :D
A sto se obavjestajaca tice ako nista Ameri su tu 100% ko da oni nas ne motre.

A sto se policije tice ne znam, dovoljno je slucaj Mevlid gdje je policiji trebalo 30 minuta da ga neutralise.

Ma da ruku na srce apsolutno vjerujem FMUP specijalne jedinice koje bi namarisale budale ko nikad ali opet s druge strane ovi su totalno ludi njima je borba prsluk na tijelo i trk do zena i djece da se raznese.

Btw uvjeren sam da sam IS bi itekako volio da se desi ovdje belaj jer zamislite koji prestiz bi dobili medju ovim budalama ako naprave belaj u SRCU Europe (dobro ne bas srcu ali eto Europa smo :D ).
Cyrax

#3968 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Cyrax »

Naravno nasa drzava se bavi samo posljedicama, ni mukajeta o jebenoj prevenciji
Josip321

#3969 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Josip321 »

Klavikula wrote: EDIT: u ovom kontekstu se ne moze gledati samo BiH, vec kompletan region. BiH je, takoreci, periferija balkanskog vehabijskog pokreta u poredjenju sa nekim drugim drzavama oko nas.

Austriska periferija. Neki će reći da su naši teroristički prvaci još u osnovnoj školi u usporedbi sa onim bečkim.
:)
Josip321

#3970 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Josip321 »

dragma wrote:
Ovaj dobro zbori.
swanfilter

#3971 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by swanfilter »

Herr Flick wrote:Nije on nikakav imam :-) Ne idu oni u naše dzamije,imaju svoja neka mjesta,mi smo za njih nevjernici(kafiri),mada ima nekih vehabija koji su umjereni i koji idu u naše dzamije,to sam licno vidio
A, tako znaci. Pogledah prvih 5 sekundi ovog filmica, primjetih minder pa sam mislio da je kakvog dzemata Imam. Onda se zapitah, koji to dzemat bi ovog levata za pastira stada imao ...
swanfilter

#3972 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by swanfilter »

It_is_a_Leclerc wrote:Bilal Bosnić je iz Bužima. Na prostoru Bužima je vehabijsko leglo, i oni, kako neko reče, imaju vlastite džemate, i specifične džamije koje grade od opranih para.

Iz Buzima? Iz Bihaca sam, ali ovo nisam znao. I ne mogu vjerovati da su nasi Buzimljani ovo dozvolili. Stvarno sam iznenađen, negativno ...
It_is_a_Leclerc

#3973 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by It_is_a_Leclerc »

swanfilter wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Bilal Bosnić je iz Bužima. Na prostoru Bužima je vehabijsko leglo, i oni, kako neko reče, imaju vlastite džemate, i specifične džamije koje grade od opranih para.

Iz Buzima? Iz Bihaca sam, ali ovo nisam znao. I ne mogu vjerovati da su nasi Buzimljani ovo dozvolili. Stvarno sam iznenađen, negativno ...
Jest. On je Bužimljanin.

P.S. Video koji je neko gore stavio nije jedino ograđivanje od Islamske države u BiH. Takvo je DOMINANTNO raspoloženje među vjernicima, muslimanima u BiH. Slušao sam hutbu u kojoj jedan hafiz kaže : "Kakvo je to islamska država koja ponižava poslanika tako što se ne drži njegove prakse i protjeruje katolike i jevreje ?"
dragma

#3974 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by dragma »

It_is_a_Leclerc wrote:
swanfilter wrote:

Jest. On je Bužimljanin.

P.S. Video koji je neko gore stavio nije jedino ograđivanje od Islamske države u BiH. Takvo je DOMINANTNO raspoloženje među vjernicima, muslimanima u BiH. Slušao sam hutbu u kojoj jedan hafiz kaže : "Kakvo je to islamska država koja ponižava poslanika tako što se ne drži njegove prakse i protjeruje katolike i jevreje ?"
Da i to je generalno službeni stav islamske zajednice BiH koju oni (vehabije) manje-više ne priznaju.
swanfilter

#3975 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by swanfilter »

Leclerc, reci mi onda, kakvo je raspolozenje u Buzimu kada je ovaj lik u pitanju? Stvarno mi nikako ne ide u glavu ...
Post Reply