PlayStation 4 - all about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
REDDEVILS

#3951 Re: PlayStation 4 - all about

Post by REDDEVILS »

arnes_king wrote:Imao sam mogucnost da dam opet ovaj svoj Pro za nov slim na 5.03 verziji i plus doplate da dobijem stoju, opet bih bio u plusu.

Ipak sam odbio, nesto sam se predomislio i kontam se opet vratiti na legit igre, kako god da okrenem uz account share po pola s drugom nije to toliko skup sport. Jos uzmemo PS+ popola i taman.

A da igram kao nekada svaki dan satima pa imali bi smisla ici na hakovanu opet, ali posto je to sad rijedje i jedna igra mi traje po nekoliko mjeseci dok predjem mislim da cu ostati sa pro na official :D

Taman jos sad nabavim 4K TV i bar da je mogu iskoristit u fullu, iako je razlika izmedju obicne i pro stvarno smijesna, al et ima je malkice :D
Ti konzole mjenjas ko carape,a vidim aktivan si i na bug.hr forumu :thumbup:
I ja mislim sebi uzeti 4K HDR TV ali tek tamo pred praznike kad budu snizenja, sad zasad igram na Sony W815B HD tv-u :)
Jedan od ova tri tv-a cu uzeti dabi iskoristio puni potencijal PS4 Pro Glacier White konzole a to su:

Sony Bravia KD-55XF9005 4K
QLED TV Samsung QE55Q6FN 2018
LG TV OLED OLED55C8
arnes_king

#3952 Re: PlayStation 4 - all about

Post by arnes_king »

REDDEVILS wrote:
arnes_king wrote:Imao sam mogucnost da dam opet ovaj svoj Pro za nov slim na 5.03 verziji i plus doplate da dobijem stoju, opet bih bio u plusu.

Ipak sam odbio, nesto sam se predomislio i kontam se opet vratiti na legit igre, kako god da okrenem uz account share po pola s drugom nije to toliko skup sport. Jos uzmemo PS+ popola i taman.

A da igram kao nekada svaki dan satima pa imali bi smisla ici na hakovanu opet, ali posto je to sad rijedje i jedna igra mi traje po nekoliko mjeseci dok predjem mislim da cu ostati sa pro na official :D

Taman jos sad nabavim 4K TV i bar da je mogu iskoristit u fullu, iako je razlika izmedju obicne i pro stvarno smijesna, al et ima je malkice :D
Ti konzole mjenjas ko carape,a vidim aktivan si i na bug.hr forumu :thumbup:
I ja mislim sebi uzeti 4K HDR TV ali tek tamo pred praznike kad budu snizenja, sad zasad igram na Sony W815B HD tv-u :)
Jedan od ova tri tv-a cu uzeti dabi iskoristio puni potencijal PS4 Pro Glacier White konzole a to su:

Sony Bravia KD-55XF9005 4K
QLED TV Samsung QE55Q6FN 2018
LG TV OLED OLED55C8
A sta cu prvi debeli prodao kad je exploit izasao pa nabavim taj slim sto sam sve nastimao igrao. I onda radi dobre ponude prodam i okusam srecu sa ovim pro, isto glacier white. Sad mi se pro ne daje, iako nije neka razlika lijepo ga vidjet haha

A i vremenom ce razlika sigurno porasti, plus lakse kasnije prodat pro.

U mene je od prije 5 godina kupljen Vivax FHD 40'', TV je beze ali mi je dobro sluzio. Tako da sad razmisljam o upgrade-u nesto vece i bolje sa 4K podrskom.
ifus

#3953 Re: PlayStation 4 - all about

Post by ifus »

Sarajevo1970 wrote:
ifus wrote:Je li neko kupovao na ovoj stranici: https://www.offgamers.com Da li su regularni?
Hocu da kupim karticu od 50 funti (PES 2019), a kod ovih je to 10-ak KM jeftinije nego na Amazonu.
Ja stalno kupujem sa offgamers, 100% zadovoljan.
Hvala za info. Od nedavno se opet mogu kupovati vauceri na americkom Amazonu, tako da nema potrebe za ovim drugim stranicama osim ako se ne moze ubosti kakav popust.
Elaol

#3954 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Elaol »

Je l iko od vas imao iskustava sa sajtovima na kojima kupujes naloge sa igricama? Navodno moderatori promijene sifru, pa se nalog ne moze prodavati vise od jednom. Jedan poznanik tako kupuje, uzeo Rise of Tomb Raider za 5 dolara, Spidermana za 21. Samo je problem sto treba invite i moras platiti registraciju.

Vidio sam da na OLXu ima masa takvih, al ne bih nista sto me moze banovati. Ovo mi se cini kao sigurna opcija. Sta mislite?

Taj moj poznanik takodje hoce da mi da Spidermana besplatno. Al koji su rizici vezani za to?
Tomahawk11
Globalni moderator

#3955 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Tomahawk11 »

Elaol wrote:Je l iko od vas imao iskustava sa sajtovima na kojima kupujes naloge sa igricama? Navodno moderatori promijene sifru, pa se nalog ne moze prodavati vise od jednom. Jedan poznanik tako kupuje, uzeo Rise of Tomb Raider za 5 dolara, Spidermana za 21. Samo je problem sto treba invite i moras platiti registraciju.

Vidio sam da na OLXu ima masa takvih, al ne bih nista sto me moze banovati. Ovo mi se cini kao sigurna opcija. Sta mislite?

Taj moj poznanik takodje hoce da mi da Spidermana besplatno. Al koji su rizici vezani za to?
Čim ti prodaje nalog sa igrama, znači da je to nečiji nalog.
Može te banovati, a i ne mora.
Naravno, rizikuješ, a sad koliko rizikuješ, sve zavisi i od onog čiji je nalog.
Ako njemu ne smeta i ako se ne buni, onda nikom ništa.
Ultraviolent

#3956 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Ultraviolent »

Ako kome treba:
Diablo 3 Reaper of Souls 35KM
Call of Duty WW2 45KM
Dell 1

#3957 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Dell 1 »

Pozdrav, interesuje me isplati li se kupiti plejku sada, kada se govori da bi mogla izaci petica. Uvijek sam imao PC, ali je to sve skuplji sport. Nemam ni sada losu konfiguraciju, ali vazda me nervirala losa optimizacija za dobru vecinu naslova koje sam igrao.
House

#3958 Re: PlayStation 4 - all about

Post by House »

isplati li se naručiti ps4 bundle preko amazona ili ebay-a? pitam zato što kontam da naručim rdr 2 bundle
Ultraviolent

#3959 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Ultraviolent »

Dell 1 wrote:Pozdrav, interesuje me isplati li se kupiti plejku sada, kada se govori da bi mogla izaci petica. Uvijek sam imao PC, ali je to sve skuplji sport. Nemam ni sada losu konfiguraciju, ali vazda me nervirala losa optimizacija za dobru vecinu naslova koje sam igrao.
Naravno da se isplati. Platis par stoja i igras sta ti volja bez ikakve brige i problema.
Sad opet zavisi ako nisi naviko kupovati igrice jer su relativno skupe. Mada uvijek postoje opcije tipa dijeliti acc sa nekim, razna snizenja, starije igre su jeftinije, ps plus free igre etc.
A ne brini se za spekulacije, nece ps5 prije 2020 sigurno, ako i tad.
Tomahawk11
Globalni moderator

#3960 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Tomahawk11 »

House wrote:isplati li se naručiti ps4 bundle preko amazona ili ebay-a? pitam zato što kontam da naručim rdr 2 bundle
Koja je cijena, majstore? :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#3961 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Tomahawk11 »

REDDEVILS wrote: Moze se promjeniti , ja sam upravo promjrnio adresu i stavio drzavu Oregon grad Cannon Beach
Gdje se nalazi ta opcija za adresu, ja sinoć upao na neku promjenu, kad ono - e-mail :lol:
REDDEVILS

#3962 Re: PlayStation 4 - all about

Post by REDDEVILS »

Tomahawk11 wrote:
REDDEVILS wrote: Moze se promjeniti , ja sam upravo promjrnio adresu i stavio drzavu Oregon grad Cannon Beach
Gdje se nalazi ta opcija za adresu, ja sinoć upao na neku promjenu, kad ono - e-mail :lol:
Ako mjenjas adresu preko kompa sljedeci su koraci: Account Setings - Account Details - Location
PS4 - Account Menagment - Account Information - Address - Change Your Address
S tim da na PS4 nemoras kucati adresu samo drzavu, grad i Zip Code dok na kompijuteru moras unijeti i adresu :)
Tomahawk11
Globalni moderator

#3963 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Tomahawk11 »

REDDEVILS wrote:
Tomahawk11 wrote:
Ako mjenjas adresu preko kompa sljedeci su koraci: Account Setings - Account Details - Location
PS4 - Account Menagment - Account Information - Address - Change Your Address
S tim da na PS4 nemoras kucati adresu samo drzavu, grad i Zip Code dok na kompijuteru moras unijeti i adresu :)
:thumbup:
mali Ninja

#3964 Re: PlayStation 4 - all about

Post by mali Ninja »

imal neko da bi dao trajnciku za fifu 18 u celofanu?
r_faruk

#3965 Re: PlayStation 4 - all about

Post by r_faruk »

nadjoh neki generator fake adresa na netu....
https://www.fakeaddressgenerator.com/

probacu staviti adresu koju mi generise ovaj generator. bas me zanima hoce li mi naplatiti porez pri sljedecoj kupovini....
Mustang1

#3966 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Mustang1 »

Pa sto ce ti to, samo nadjes postanski broj u nekom gradu u americi i to je to. Ja znam svoj napamet 33801 Miami Florida :lol:
beni-bu-man

#3967 Re: PlayStation 4 - all about

Post by beni-bu-man »

r_faruk wrote:nadjoh neki generator fake adresa na netu....
https://www.fakeaddressgenerator.com/

probacu staviti adresu koju mi generise ovaj generator. bas me zanima hoce li mi naplatiti porez pri sljedecoj kupovini....
hos da mi budes komsija

Residential Address
203 Erwing St

City
Hot Springs

State
Arkansas

Zip Code
71901

Country/Region
United States
gidra

#3968 Re: PlayStation 4 - all about

Post by gidra »

Ako se kupi PS4 čipovan i odigraju ovi naslovi koji su mi interesantni džabe, može li se onda poslije i rasĆipovati i prebaciti na legalu, ono updejtovati ga regularnim firmwareom? :D
typeOnegative

#3969 Re: PlayStation 4 - all about

Post by typeOnegative »

Moći ces bez problema, jer to u biti i nije čip nego exploit koji pokrenes.
Tomahawk11
Globalni moderator

#3970 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Tomahawk11 »

Mustang1 wrote:Pa sto ce ti to, samo nadjes postanski broj u nekom gradu u americi i to je to. Ja znam svoj napamet 33801 Miami Florida :lol:
I ja sam Florida, treba li mijenjati, hoće li nas oporezovati?
House

#3971 Re: PlayStation 4 - all about

Post by House »

Tomahawk11 wrote:
House wrote:isplati li se naručiti ps4 bundle preko amazona ili ebay-a? pitam zato što kontam da naručim rdr 2 bundle
Koja je cijena, majstore? :D
400 dolara. :D ?

https://www.amazon.com/PlayStation-Pro- ... WJMGF?th=1
Tomahawk11
Globalni moderator

#3972 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Tomahawk11 »

Nisam upratio, hoće li te derati kakvom carinom i to?
Ako ne, onda isplati, definitivno.
House

#3973 Re: PlayStation 4 - all about

Post by House »

e, to moram provjeriti. carina :oops:
typeOnegative

#3974 Re: PlayStation 4 - all about

Post by typeOnegative »

Na to računaj trecinu cijene dodatno, carina takse i pm. O shippingu da i ne govorimo, ako uopće šalju u BiH.
Ne isplati se
Last edited by typeOnegative on 26/09/2018 16:37, edited 1 time in total.
House

#3975 Re: PlayStation 4 - all about

Post by House »

znao sam. jbg. hvala :thumbup:

ne gine mi olx. :D
Post Reply