Sirija
-
TheMule
#3951 Re: Sirija
Alfons, iza Foxa je samo jedan covjek koji ima pare, i koji govori jednom segmentu populacije sta hoce da cuju, to je to. Nema tu previse pameti.
- vivaldi
#3952 Re: Sirija
gdje vi uopste pratite fox? nema ga na kablovskoj
-
kljucna kost
#3953 Re: Sirija
O cemu ti pises,ja nikakav red ne uspostavljam,i okani se ajeta copy.paste mozes ti i bolje.tesanj wrote:Djeste pravednici, vi koji ste na pravom putu, i uspostavljate red na zemlji. KAD IM SE KAZE: "NE REMETITE RED NA ZEMLJI!"-ODGOVARAJU: MI SAMO RED USPSTAVLJAMO!" A, UISTINU;ONI NERED SIJU, ALI NE OPAZAJU: (El-Bekara,11/12)kljucna kost wrote:Djeste komunjare,ateisti,bezboznici,pametnjakovici i intelektualci praznog srca,mrzitelji Islama i sve sto je muslimansko,jeste li pri kraju svrsavanja na svog Basara,Nema vece ljage od bosanski zaostalik komunjosa bezboznika,fujjj,,,
nije tema al ih je puna tema![]()
Ovdje na ovoj temi je vrijedjana moja vjera Islam,iz revolta moj post.
Ja nastojim da budem na pravom putu,ali necu dozvoliti da me se vrijedja i izrugiva Islamu na razne nacine.Hrpa je ovdje licemjerstva,mrznje.
Namjerno nekad napisem post u rangu jedno tinejdzera koji je samo svratio na temu i bubnuo post da se nadje.
Zbog ovih pametnjakovica koji misle da znaju sve o Assadu,da znaju sve o Tomahawku i Kacusama,malo je to sve smijesno kad se cita. Imam osjecaj da su to sve generali.
-
kljucna kost
#3954 Re: Sirija
Bolje da sam fulo nego da je istina,al strah me da vas je maloAlfons Kauders wrote:e jesi jarane fulo al da valja... ja ultra-cafir i navijam za opoziciju, a nisam jedinikljucna kost wrote:Djeste komunjare,ateisti,bezboznici,pametnjakovici i intelektualci praznog srca,mrzitelji Islama i sve sto je muslimansko,jeste li pri kraju svrsavanja na svog Basara,Nema vece ljage od bosanski zaostalik komunjosa bezboznika,fujjj,,,
crno bijeli svijet, crno bijeli svijet...
necu da citiram pojedince koji zasluzuju ovakve odgovore kao sto je moj komentar jer bi zagusilo temu.
-
kljucna kost
#3955 Re: Sirija
vidim ti si jedini ovdje deklarisao da si komunjara,svaka cast.harunn wrote:A EVO TI KO ISPADE PRIJATELJ ISLAMA I SLOBODE UOPSTE:
i
ODGOVARAM ONOM STRUCNJAKU STO NAPADE GORE DA SMO KOMUNJARE....
samo molim te ne moj me navoditi na pravi put,hugeta i imrana,hugo dobar politicar voli arapsku paru,a Imran malo malo pa sam sebe demantira.
Evo ako sam uvrijedio necije ideolosko-rezimsko uvjerenje ja se izvinjavam,al vas molim i da birate rijeci kad je upitanju Islam i globalizacija stvari oko istog.Nemoze sve u isti kos.
- gnjev
#3956 Re: Sirija
Ja sta uradi se budale od onako lijepe zemlje. Svaki grad je bio priča za sebe nevjerovatno lijep svaki ponaosob. Na kraju ce samo ruševine ostat.
Sent from my ST21i using Tapatalk 4
-
caco_sarajevo
#3957 Re: Sirija
[/quote]Ovaj prvi Emir Sunshine se doima ko drag lik
Sent from my ST21i using Tapatalk 4[/quote]
LAVOVI.
-
Krushna mrva
#3958 Re: Sirija
jeste tugagnjev wrote:Ja sta uradi se budale od onako lijepe zemlje. Svaki grad je bio priča za sebe nevjerovatno lijep svaki ponaosob. Na kraju ce samo ruševine ostat.
- jon_jovi
#3959 Re: Sirija
Alfons Kauders
Dakle jednom za svagda da se razumije. Na Bliskom Istoku žive Hrišćani a ne Kršćani, to jeste 99% pripadnika Hrišćanstva tamo jesu Pravoslavni a ostalo su Armeni koji su posebni. To je stoga što se u 4. stoljeću Rimsko carstvo ukinulo samo od sebe pa se podijelilo na Istočno i Zapadno Rimsko carstvo. Politička podjela značila je i podjelu na dvije Hrišćanske opcije; Rimokatoličku i Pravoslavnu. Istočno Rimsko carstvo je bilo Pravoslavno a graniza Istočnog i Zapadnog Rimskog carstva je bila na Drini pa prema jugu preko Jadrana, Jonskog mora i Mediterana do Sidre u Libiji. Ovi zapadno su Katolici a istočno su Pravoslavci. Od poznatijih Pravoslavaca na Bliskom Istoku jesu Mišel Aflak osnivać BAAS partije i Tarik Aziz Irački visoki dužnosnik.
I sada, hunta u Egiptu ne podržava Obamu i njegova nastojanja nego čak što više podržava Asada. Eto ti ga na, šamar Obaminoj administraciji. Hajd što Egipat otkazo poslušnost ali Saudijska Arabija podržava huntu u Egiptu. Odakle sada i neposluh Saudijaca?
Doduše Saudijci su barem načelno protiv Asada i podržavaju intervenciju ali ipak odstupaju od Obaminog kursa prema situaciji u Egiptu a Egipat je najvažnija arapska zemlja. Čudno za državu pod supervizijiom USA.
Ja to ne mogu nišćim dovesti u vezu osim toga da Saudijci jesu isljučivo u nekoj vezi sa republikanskom strankom u USA a ne pod kontrolom USA u cjelini. Saudijci su očigledno samo za one najkonzervativnije snage u USA i obratno. Saradnja republikanaca i Saudijaca je cvala od 11. Septembra kada su u Saudijskoj Arabiji svakog ko šta progovori protiv vladajuće kuće Sauda proglasili za pripadnika AL Kaide pa udri. Bushu je to odgovaralo jer se tako otarasivao i vlastitih potencijalnih protivnika.
Otišo Bush a Saudijci se prave da to ne znaju i prave se da ne vide Obamu nikako.
Ne mora da znači al mož da bude da su oni za Asada. Amerikanci bi rekli: lova je uvijek u pitanju, pa što ne bi bila u pitanju i kod generala u Kairu. Pa šta ako ja tvrdim da jesu za Ruse? U Egiptu je 10% Pravoslavnih Kopta čiji je uticaj na egipatsko društvo nesrazmjerno veći od udjela u populaciji. Instalirali su i Rusi tamo svoj obavještajni kader.to sto su protiv intervencije ne znaci da podrzavaju asada... znaci da bi im bilo najdraze da izgine sto vise i jednih i drugih... jer im ne odgovaraja nijedna opcija... kao i izraelu npr... u takvoj su situaciji, uzimaju malo love od amera, malo vise od saudijaca, a ujedno ne smiju biti previse protiv MB-a i ostalih islamista - balansiraju ko somun na dvije kifle, malo im je vaznije da kairo ne gori nego sto damask gori... jednostavno ih boli kurac
ili ces tvrditi da su generali zapravo za ruse? mozda i hoces, ako si prespavao zadnjih 35 godina
Dakle jednom za svagda da se razumije. Na Bliskom Istoku žive Hrišćani a ne Kršćani, to jeste 99% pripadnika Hrišćanstva tamo jesu Pravoslavni a ostalo su Armeni koji su posebni. To je stoga što se u 4. stoljeću Rimsko carstvo ukinulo samo od sebe pa se podijelilo na Istočno i Zapadno Rimsko carstvo. Politička podjela značila je i podjelu na dvije Hrišćanske opcije; Rimokatoličku i Pravoslavnu. Istočno Rimsko carstvo je bilo Pravoslavno a graniza Istočnog i Zapadnog Rimskog carstva je bila na Drini pa prema jugu preko Jadrana, Jonskog mora i Mediterana do Sidre u Libiji. Ovi zapadno su Katolici a istočno su Pravoslavci. Od poznatijih Pravoslavaca na Bliskom Istoku jesu Mišel Aflak osnivać BAAS partije i Tarik Aziz Irački visoki dužnosnik.
I sada, hunta u Egiptu ne podržava Obamu i njegova nastojanja nego čak što više podržava Asada. Eto ti ga na, šamar Obaminoj administraciji. Hajd što Egipat otkazo poslušnost ali Saudijska Arabija podržava huntu u Egiptu. Odakle sada i neposluh Saudijaca?
Doduše Saudijci su barem načelno protiv Asada i podržavaju intervenciju ali ipak odstupaju od Obaminog kursa prema situaciji u Egiptu a Egipat je najvažnija arapska zemlja. Čudno za državu pod supervizijiom USA.
Ja to ne mogu nišćim dovesti u vezu osim toga da Saudijci jesu isljučivo u nekoj vezi sa republikanskom strankom u USA a ne pod kontrolom USA u cjelini. Saudijci su očigledno samo za one najkonzervativnije snage u USA i obratno. Saradnja republikanaca i Saudijaca je cvala od 11. Septembra kada su u Saudijskoj Arabiji svakog ko šta progovori protiv vladajuće kuće Sauda proglasili za pripadnika AL Kaide pa udri. Bushu je to odgovaralo jer se tako otarasivao i vlastitih potencijalnih protivnika.
Otišo Bush a Saudijci se prave da to ne znaju i prave se da ne vide Obamu nikako.
-
barpy
#3960 Re: Sirija
heroji i junaci !hipphop wrote:"Blago se sirijskom narodu kada Assada posalju u vjecna lovista!"![]()
Zar je moguce da ovakav OLOS, LESINARE mogu pojedinci podrzavati.
Jebem te zivote, sta sve picka moze izbaciti!
-
barpy
#3961 Re: Sirija
al-Sisi šalje rakete Bašaru kojima se ubijaju Sirijci..
http://www.youtube.com/watch?v=M1Xheg1O ... e=youtu.be
http://www.youtube.com/watch?v=M1Xheg1O ... e=youtu.be
-
udrch
#3962 Re: Sirija
svako ko se bori protiv govnara Bašara je dobar ko duša..ne kontam što nam malo ne pokaže svoje šebihe..
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#3963 Re: Sirija
@jonjovi
Tarik Azizi je katolik kaldeonski ako se ne varam... ta podjela za pravoslavlje po liniji koju si naveo ne pije vode jer su neke crkve prišle rimu ali zadržale "dio autokefalnosti"
Tarik Azizi je katolik kaldeonski ako se ne varam... ta podjela za pravoslavlje po liniji koju si naveo ne pije vode jer su neke crkve prišle rimu ali zadržale "dio autokefalnosti"
-
sarajevoxxxx
#3964 Re: Sirija
- Možda kod Bešara ima poštenijih, hrabrijih, i boljih vojnika, ali to ne mijenja činjenicu da se sirijska opozicija bori protiv vrhunskog idiota. Isto tako, sigurno je da će i sirijska opozicija imati velikih problema nakon Bešara, ali iskreno se nadam da je većina Sirijaca u FSA sposobna da napravi građansku državu, da procesuira sve zločince, da ne zaglavi u neki radikalizam. S obzirom šta se sve dešavalo u ovih 30 mjeseci rata mnoge stvari će teško iči. U svakom slučaju prvo se idiota otarasiti, poslije ostale probleme riješavati.udrch wrote:svako ko se bori protiv govnara Bašara je dobar ko duša..ne kontam što nam malo ne pokaže svoje šebihe..
- Mister Yes
#3965 Re: Sirija
Alfons Kauders wrote:e jesi jarane fulo al da valja... ja ultra-cafir i navijam za opoziciju, a nisam jedinikljucna kost wrote:Djeste komunjare,ateisti,bezboznici,pametnjakovici i intelektualci praznog srca,mrzitelji Islama i sve sto je muslimansko,jeste li pri kraju svrsavanja na svog Basara,Nema vece ljage od bosanski zaostalik komunjosa bezboznika,fujjj,,,
crno bijeli svijet, crno bijeli svijet...
-
Revoltage
#3966 Re: Sirija
Stanje u Homsu i oko grada Homsa

- Kikibombona
#3967 Re: Sirija
Tebe pravda uopste ne zanima.udrch wrote:svako ko se bori protiv govnara Bašara je dobar ko duša..ne kontam što nam malo ne pokaže svoje šebihe..
http://www.youtube.com/watch?v=s3P2TYWgOZs
Strijeljanje djecaka, rostiljanje ljudske glave, primovaranje malog djecaka da covjeku odrubi glavu, skrnavljenje ljudskih leseva, raznosenje eksplozivom medju civilima i tako dalje i tako sire.
Svi su kao dusa. Bravo!
- zagortenej
#3968 Re: Sirija
ma šta ćeš, neke će izgleda zmija ujedati 2 put iz iste (ili približno iste) rupe.Kikibombona wrote:Tebe pravda uopste ne zanima.udrch wrote:svako ko se bori protiv govnara Bašara je dobar ko duša..ne kontam što nam malo ne pokaže svoje šebihe..
Strijeljanje djecaka, rostiljanje ljudske glave, primovaranje malog djecaka da covjeku odrubi glavu, skrnavljenje ljudskih leseva, raznosenje eksplozivom medju civilima i tako dalje i tako sire.
Svi su kao dusa. Bravo!
-
sarajevoxxxx
#3969 Re: Sirija
- Čovjek je htio da kaže koliko je zlo Bešar, nikome ne pada na pamet da hvali i promoviše zločine. Uostalom slobodno nastavi sa nabrajanjem svih zločina, udrch i svi ostali forumaši će ih osuditi ubjeđen sam prije tebe. Bešara Kasapina da bi stigao u zločinu trebaš imati 3000 tenkova, minobacača, stotine aviona, stotine helikoptera, tone buradi napunjene TNT-om. Opozicija ništa od toga nema, i samim time ni blizu ili ni stoti dio nije počinila zločina koliko su ih počinili Kasapinovi majstori ubijanja.Kikibombona wrote:Tebe pravda uopste ne zanima.udrch wrote:svako ko se bori protiv govnara Bašara je dobar ko duša..ne kontam što nam malo ne pokaže svoje šebihe..
Svi su kao dusa. Bravo!
- Kikibombona
#3970 Re: Sirija
Neko se cudi ekstremnim Srbima koji nemaju osjecaj za monstruznost koju su pocinili ljudi iz njihovg tabora, a ne vide da ni oni nemaju apsolutno nikav osjecaj za stradale i napacene koji nisu njihova strana. Nema tu ni lj od ljuskosti, samo zivotinjska borba za vecu moc, teritorij........zagortenej wrote: ma šta ćeš, neke će izgleda zmija ujedati 2 put iz iste (ili približno iste) rupe.
Meni je tako zao 'zutog covjeka'. Stavim se u njegovu poziciju i makar malo osjetim njegov jad i tugu. A to je sitnica u odnosu na ono sto su prosli i prolaze neki drugi ljudi od strane ljudskog otpada koji ovdje medju pojedincima uziva podrsku.
Nijedna strana u sukobu nije dokumentovala i objavila vise divljackih cinova od tzv. 'FSA'. Oni se tim hvale, to im je ponos. Mozemo samo misliti sta su sve uradili a da nije objavljeno kada je toliko materijala preplavilo internet.
-
udrch
#3971 Re: Sirija
ne kontam šta ste vas dvojica htjeli da kažete..ne vidim svrhu vaše replike uopšte..zagortenej wrote:ma šta ćeš, neke će izgleda zmija ujedati 2 put iz iste (ili približno iste) rupe.Kikibombona wrote:Tebe pravda uopste ne zanima.udrch wrote:svako ko se bori protiv govnara Bašara je dobar ko duša..ne kontam što nam malo ne pokaže svoje šebihe..
Svi su kao dusa. Bravo!
Bašar je toliko zlo za Siriju da je svaka šansa za bilo kakav život uslovljena njegovim odlaskom..
on je izvor zla..kada njega ne bude biće puno lakše obračunati se sa manjim skupinama zlikovaca..on ima armiju ubica, naoružanu teškom artiljerijom, oklopnim vozilima, avione, hemijsko oružje i rakete zemlja-zemlja..
posebno mi nije jasno šta je ovaj dežurni branitelj šitskog ekstremizma htio reći..
kako će me zmija dva puta ujesti iz iste rupe ako još nije ni jednom..
-
udrch
#3972 Re: Sirija
koliko si objektivan pokazao si u prethodnom postu..Kikibombona wrote:Neko se cudi ekstremnim Srbima koji nemaju osjecaj za monstruznost koju su pocinili ljudi iz njihovg tabora, a ne vide da ni oni nemaju apsolutno nikav osjecaj za stradale i napacene koji nisu njihova strana. Nema tu ni lj od ljuskosti, samo zivotinjska borba za vecu moc, teritorij........zagortenej wrote: ma šta ćeš, neke će izgleda zmija ujedati 2 put iz iste (ili približno iste) rupe.
Meni je tako zao 'zutog covjeka'. Stavim se u njegovu poziciju i makar malo osjetim njegov jad i tugu. A to je sitnica u odnosu na ono sto su prosli i prolaze neki drugi ljudi od strane ljudskog otpada koji ovdje medju pojedincima uziva podrsku.
Nijedna strana u sukobu nije dokumentovala i objavila vise divljackih cinova od tzv. 'FSA'. Oni se tim hvale, to im je ponos. Mozemo samo misliti sta su sve uradili a da nije objavljeno kada je toliko materijala preplavilo internet.
replicirao si mi da bi branio zločinca ibn zločinca..
-
Revoltage
#3973 Re: Sirija
UPDATE: Kurdski YPG krenuo u vecu ofanzivu protiv pobunjenika u ovoj regiji. Pobunjenici krenuli u pomoc sa oko 400 boraca iz pravca Halepa i Idliba.
- Kikibombona
#3974 Re: Sirija
Daj bolan Saxx, nije ovdje niko glup ni naivan. Ako i bude osude, radi se o kurtoaziji. Ti se prvi nisi preznojio objavljujuci zlocine koje je pocinila FSA, a zlocine druge strane si uredno dokumentovao i oplakao. Imas materijala za mjesec dana rada, al nista...sarajevoxxxx wrote:
- Čovjek je htio da kaže koliko je zlo Bešar, nikome ne pada na pamet da hvali i promoviše zločine. Uostalom slobodno nastavi sa nabrajanjem svih zločina, udrch i svi ostali forumaši će ih osuditi ubjeđen sam prije tebe. Bešara Kasapina da bi stigao u zločinu trebaš imati 3000 tenkova, minobacača, stotine aviona, stotine helikoptera, tone buradi napunjene TNT-om. Opozicija ništa od toga nema, i samim time ni blizu ili ni stoti dio nije počinila zločina koliko su ih počinili Kasapinovi majstori ubijanja.
Znam ja dobro sta je htio reci. Recenica je napisana jasno da jasnije ne moze. Svi koji se bore protiv Asada su dusa od ljudi. Kristalno jasno napisano.
SAA jeste ubila vise nevinih ljudi. Bolje su opremljeni naoruzanjem i to je to. Od monstruoznog izivljavanja nad covjekom meni je ostalo upecatljivo zakopavanje zivog covjeka i premlacivanje na smrt kamenim blokovima. S druge strane, pobunjenici iako su vjerovatno ubili manje, pokazali su da su zvjeri bez imalo ljudskosti.
-
sarajevoxxxx
#3975 Re: Sirija
- To što pišeš samo pokazuje da na svijetu nema vojske niti je bila niti će je ikada biti koja je bezgriješna. Zločinci i ubice su svi isti, njihova vjera je jedna, i niko ih ne brani. Ali sve vojske nisu iste, i svi sistemi nisu isti, niti su sve ideologije iste, niti će biti.Kikibombona wrote:Daj bolan Saxx, nije ovdje niko glup ni naivan. Ako i bude osude, radi se o kurtoaziji. Ti se prvi nisi preznojio objavljujuci zlocine koje je pocinila FSA, a zlocine druge strane si uredno dokumentovao i oplakao. Imas materijala za mjesec dana rada, al nista...sarajevoxxxx wrote:
- Čovjek je htio da kaže koliko je zlo Bešar, nikome ne pada na pamet da hvali i promoviše zločine. Uostalom slobodno nastavi sa nabrajanjem svih zločina, udrch i svi ostali forumaši će ih osuditi ubjeđen sam prije tebe. Bešara Kasapina da bi stigao u zločinu trebaš imati 3000 tenkova, minobacača, stotine aviona, stotine helikoptera, tone buradi napunjene TNT-om. Opozicija ništa od toga nema, i samim time ni blizu ili ni stoti dio nije počinila zločina koliko su ih počinili Kasapinovi majstori ubijanja.
Znam ja dobro sta je htio reci. Recenica je napisana jasno da jasnije ne moze. Svi koji se bore protiv Asada su dusa od ljudi. Kristalno jasno napisano.
SAA jeste ubila vise nevinih ljudi. Bolje su opremljeni naoruzanjem i to je to. Od monstruoznog izivljavanja nad covjekom meni je ostalo upecatljivo zakopavanje zivog covjeka i premlacivanje na smrt kamenim blokovima. S druge strane, pobunjenici iako su vjerovatno ubili manje, pokazali su da su zvjeri bez imalo ljudskosti.
- Bešar treba da visi, dokazani ubica, svjetski razbojnik, mafijaš bez trunke mozga u glavi, o svemu ostalom se da razgovarati.