Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
Krushna mrva

#3951 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Krushna mrva »

kamen spoticanja wrote:Fahru ocrnit? Nemoguce jer zeljko kaze da je posten...
Jedino je malo Azra problem...ne zna se bas tacno odkud joj 200 miliona :D
Reko covjek istinu, nema Fahre u JP i tenderima, nema ga u blatu. Meni odmah srce zaigralo da ima nekakve razlike. Vi cak i ne damntujete da je rekao istinu :)
kamen spoticanja

#3952 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kamen spoticanja »

Krushna mrva wrote:
kamen spoticanja wrote:Fahru ocrnit? Nemoguce jer zeljko kaze da je posten...
Jedino je malo Azra problem...ne zna se bas tacno odkud joj 200 miliona :D
Reko covjek istinu, nema Fahre u JP i tenderima, nema ga u blatu. Meni odmah srce zaigralo da ima nekakve razlike. Vi cak i ne damntujete da je rekao istinu :)
Ja ti kazem da je slagao...fahrini drze gomilu javnih ustanova, upravnih odbora i ministarstava tamo gdje su vlast i tenderi im nisu mrski...jedino ga nema u telekomu koji mu je u deelu s lagumdzijom obecan a zbog toga je budimir u zatvoru
Shahab

#3953 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Shahab »

akcid wrote:
Svako je onakav, kakav jeste, odnosno kakvog ga je Bog stvorio. Budi oprezan, da te tvoja arogancija, ne pretvori u muzejski primjerak titoiste. Vjerovatno bi na istovjetan način reagovao kada bi ti prezentovao povijesne činjenice da je i Komšićev idol, čiji portret drži u kabinetu, također bio britanski agent. Baš kao i njegov donedavni duhovni mentor, potrošeni Zlatko Lagumdžija. Možda je britanski strateški interes da Bošnjaci budu meso za klanje, ali budi siguran, da muslimanima nećete drugi put prodati istu foru "vratio se Valter" o komunističkom poštenju i borbi protiv kriminala, kako ste to uradili prošle izbore...
Za Lagumdžiju ne znam i sumnjam da bi ga iko htio imati za tajnog saradnika, u "nedajbože" situacijama bio bi opet "slučajni prolaznik", ali za "uokvirenu legendu XX stoljeća" cijeli svijet zna da je sarađivao s organizacijama protivnim fašistoidnim, ne samo sa britanskim, već podobro i sa ruskim.

No, kad već dotičeš Britance i njihove tajne službe, ne zaboravi i neke aktivne i mudro markirane kroz "jugoslovenstvo" koji su nam krojili sudbinu u sudbonosnim danima, mada sam ubijeđen da su i svi takvi Džuvi odavno poznati :oops:

Usput, ovaj "Valter" je bio lažan, pravi "Valter" se još nije vratio, ali će uskoro... najavio je :D Mada ovaj pravi neće nikom .ebat mater, nije prostačina kao ovaj lažni, ali će pristojno razgrnuti i povaljati sve loše momke, a ima ih, nakotilo ih se i previše
Sad za sada, Komšić je ok. Ne zamjeram mu previše ni ovu glupost sa bespotrebnim i kontraproduktivnim komplimentima islamofobu Radončiću. Najbitniji prioritet jeste srušiti SDA i SDP iz vlasti. Neka mu je sa srećom...
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#3954 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JoseMujica »

ček malo.... đe sad FaHraon islamofob :shock: stavrano stavšta znam napisat za našeg Tornjaka ali da je islamofob je notorna laž

ako laže koza ne laže rog pa ćemo takko na rijaset ba naći:
Avaz uplatio još dvjesto hiljada KM za zgradu Rijaseta
Ovo je treća uplata Avazove donacije od million KM koliko će Grupacija Avaz uplatiti na ime izgradnje pomenutog sjedišta.
http://www.rijaset.ba/index.php?option= ... Itemid=459

ili
Saopštenje Ureda za zekat: Radončić uplatio 50 hiljada
Ured za zekat Rijaseta Islamske zajednice objavljuje da je ove godine na račun Bejtul-l-mala Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini zekat uplatilo više lica, a najveći iznos zekata koji je ove godine uplačen u Bejtu-l-mal, zekat od 50.000KM (pedeset hiljada) Fahrudina Radoćića, kojeg je izdojio iz svoje lične imovine kao zekat - četvrti šart islama.

Ured za zekat Rijaseta Isalmske zajednice moli Boga da svima, koji su uplatili svoj zekat u Bejtu-l-mal bude kabul kod Boga, dž.š.

Ured za zekat poziva da se i drugi privrednici ugledaju na primjer Fahruduna Radončića kako bi ciljevi zekata, odnosno institucije Bejtu-l-mala bili ostvoreni, a to je borba protiv siromaštva i nepismenosti, kao osnovna islamska obaveza svakog muslimana i muslimanke - kaže se u saopštenju iz Ureda za zekat Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.
http://www.rijaset.ba/index.php?option= ... Itemid=185

iz svega mi se nameće metafizičko pitanje da li je allahova naklonost samo konvertibilna ili se more i u drugim valutama i duhovnim sadržajima
biske

#3955 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by biske »

pljuc, pljuc...

đe ste pljuvači? evo stig'o novi materijal, prva tribina održana u Goraždu.
http://www.klix.ba/vijesti/bih/prva-jav ... /130524066

otkucane rečenice za moguće pljuvanje:
- vidi se da cilja samo na Bošnjake
- odakle je krenuo, neće daleko dogurati
- ništa konkretno nije rečeno na tribini
- članovi su sve nekakvi nepoznati likovi

pa, lijepo, kad izvrtite sve onda se opet možete vratiti na hanku, fahru, precjedništvo i štajaznam.

izvolite! :D
Corto Maltese

#3956 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

biske wrote:pljuc, pljuc...

pa, lijepo, kad izvrtite sve onda se opet možete vratiti na hanku, fahru, precjedništvo i štajaznam.

Ljubitelji Željka Komšića već toliko dobro uočavaju mane DF projekta, da kritike sa strane prestaju biti potrebne.
JoseMujica

#3957 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JoseMujica »

u čemu je problem biti ljubitelj Komše?

evo ja sam ljubitelj Komše, al Hanku negumo ni nacrtanu. doduše u mom slučaju se nikan ne glasa za jednu te istu stranku na svim nivoima, a čak ni tako se ne glasa za stranku već za pojedince. Mada ni to nije idealan izbor jer sam zadnji put pao baš na Hanki, zaokružio je a nisam znao za teligentnu i sposobnu dječicu :(
Corto Maltese

#3958 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

JoseMujica wrote:u čemu je problem biti ljubitelj Komše?

evo ja sam ljubitelj Komše, al Hanku negumo ni nacrtanu. doduše u mom slučaju se nikan ne glasa za jednu te istu stranku na svim nivoima, a čak ni tako se ne glasa za stranku već za pojedince. Mada ni to nije idealan izbor jer sam zadnji put pao baš na Hanki, zaokružio je a nisam znao za teligentnu i sposobnu dječicu :(
Malo si fulio poentu. Nigdje ne piše da je problem biti ljubitelj Komše. Naprotiv, odlično je da ljubitelji samo uočavaju mane stranke koju je osnovao, kao što je to @biske upravo uradio. To je veliki napredak u odnosu na, ne tako davno, vrijeme kada smo ovdje mogli pročitati da Komšin pogled, pravedan a strog, rak lječi.
biske

#3959 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by biske »

Corto Maltese wrote:

Malo si fulio poentu. Nigdje ne piše da je problem biti ljubitelj Komše. Naprotiv, odlično je da ljubitelji samo uočavaju mane stranke koju je osnovao, kao što je to @biske upravo uradio. To je veliki napredak u odnosu na, ne tako davno, vrijeme kada smo ovdje mogli pročitati da Komšin pogled, pravedan a strog, rak lječi.
čarobni štapić nema niko. problem kod najzagriženijih pobornika koji nisu imali nimalo rezerve je što brzo ispušu. sad, kad je najpotrebnije da se učlane i da se njihov glas čuje oni odustaju zbog nemogućnosti da hodaju popljuvani. a prostor unutar stranke će, umjesto njih, popuniti neko deseti. time gubi i DF i oni. zato, pljujte koliko hoćete. koliko god dobra/loša opcija bila, dok ne ugledam bolju ne mrdam...
shiljak

#3960 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shiljak »

Corto Maltese wrote:
biske wrote:pljuc, pljuc...

Ljubitelji Željka Komšića već toliko dobro uočavaju mane DF projekta, da kritike sa strane prestaju biti potrebne.
A šta bi to trebao reći? Koja je prednost? Pa imaće sigurno dosta glasova.. Još? Pa ništa, obična stranka koja hoće da nešto uradi dobro za BiH, sreća imamo mi i drigih dobrih, ali nisu i niti će nešto moći uraditi značajno za BiH jer nemaju dovoljno glasova, dok će DF imati.

Jel treba još nešto da ponudi?
Alfons Kauders

#3961 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Alfons Kauders »

JoseMujica wrote:
Avaz uplatio još dvjesto hiljada KM za zgradu Rijaseta
Saopštenje Ureda za zekat: Radončić uplatio 50 hiljada
nisu ni legle pare a efendije vec zavrnule tri cetvrtine? :D

znam da ti nije bila namjera :D ali nekako si smijesno poslozio naslove :D
Alfons Kauders

#3962 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Alfons Kauders »

shiljak wrote: Jel treba još nešto da ponudi?
uhljebljenje, nikad prezaljeno :D :D :D
Paranoid

#3963 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Paranoid »

..alfons...a da se ovde ne radio o pogršno postavljenom zarezu..ko onomad za preCednikove milione u Hypo...

Mislim da je fahraon u stanju dat samo u slučaju da uzme 3 x više...
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#3964 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by plain vanilla »

sve hocu da pitam ko je ta Hanka :?
Paranoid

#3965 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Paranoid »

Vajzović....nije Paldum..:)
JoseMujica

#3966 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JoseMujica »

Alfons Kauders wrote:
znam da ti nije bila namjera :D ali nekako si smijesno poslozio naslove :D
:lol: :lol: :lol: jeste šega ...al nisu iste pare u pitanju pa bi gori strijelac od Fazlije ispao...al u svakom slučaju je jasno da se za jedno milion i od reisa (barem starog) mogla kupit diploma poštenja :D
JoseMujica

#3967 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JoseMujica »

plain vanilla wrote:

Vajzović, profesorica n FPN đe zaposlila sina...nekadašlja poslanica SDP-a koji joj je 2002 zaposlio šćer u Centralnoj banci...kad je izašla iz SDP-a i podržala ovu SDA vladu struĆnjaka, SDA joj je unaprijedila šćer u Centralnoj banci...pošla je sina i u UO TVSA da ugradi ...uglavnom lokalni SA igrač i u kantonalnoj skupšćini žemska verzija Esseda Radeljaša...sadržajno ista, zapošljava djecu i svoje đe stigne, al u prezentaciji do bola namazana i prefirgana da bi je čoek na ranu privio i kleo se u nju ko u Tita
Mr. Brightside

#3968 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Mr. Brightside »

šteta što svoju prefiganost ne koristi u prave svrhe, šteta :-?
Nebitan32

#3969 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Nebitan32 »

biske wrote: - članovi su sve nekakvi nepoznati likovi

To mozda i nije losa stvar. Cak suprotno rekao bih. Na sceni imamo cijeli niz posrbica i nevidenog sljama. Vrijeme je da sjasu i plate za nerad, kradu i izdaju. Navest cu samo dvojicu : zlatko i suljo. Poslati ih u rupu. Sto prije to bolje
shiljak

#3970 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shiljak »

plain vanilla

#3971 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by plain vanilla »

JoseMujica wrote:
plain vanilla wrote:

Vajzović, profesorica n FPN đe zaposlila sina...nekadašlja poslanica SDP-a koji joj je 2002 zaposlio šćer u Centralnoj banci...kad je izašla iz SDP-a i podržala ovu SDA vladu struĆnjaka, SDA joj je unaprijedila šćer u Centralnoj banci...pošla je sina i u UO TVSA da ugradi ...uglavnom lokalni SA igrač i u kantonalnoj skupšćini žemska verzija Esseda Radeljaša...sadržajno ista, zapošljava djecu i svoje đe stigne, al u prezentaciji do bola namazana i prefirgana da bi je čoek na ranu privio i kleo se u nju ko u Tita
znaci, najveca je sreca sto nema vise djece :lol:

a kakve ona ima veze s Komsicem? vidim da se cesto spominje na ovoj temi
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#3972 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by -LIBERO- »

Vanila, ti bas prespavala zadnjih par mjeseci rasprave na ovom podforumu. :D

Ovdje opsti fajt i prepirka bili vezano za Vajzovicku i DF. :D

Ali jose, kao ljubitelj lika i djele doticne profesorice, sasvim sigurno ce ti detaljno to sve ispricati/prepricati. :D
JoseMujica

#3973 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JoseMujica »

potprecednica DF-a....a Komšu nedavno čak i uslikaše na zapadnoj tribini najgoreg kluba zajedno sa Kemom Kozarićem (SDA Bakije tim) inače formalnim šefom Hankine šćeri....najprostije Kemo i Željko imaju za potprecednice majku i šćeru.

Majka obori SDP vladu u KS i instalira SDA vladu, a Kemo unaprijedi njenu šćeru u Centralnoj banci u viceguvernerku.

Možda ovo zvuči ko jedna mahalaška konstrukcija, al previše ima podudarnosti da bi bilo tek plod puke slučajnosti. A nakon Esse a.s. je valjda svima jasno da na našoj političkoj sceni nema nikakvih slučajnosti.

isto smo vidjeli kod Komšinog intervjua...on ko naivno spomenu Tornjaka, pa mi ovdje malo promuhabetismo,...neki odjednom ( i za mene :shock: i :? ) ubaciše u priču i Raguža :? Dan-dva nakon toga hAvaz izbacuje hanketu najpoštenjaka na kojoj su Raguž-Tornjak-Željko :lol:
plain vanilla

#3974 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by plain vanilla »

-LIBERO- wrote:Vanila, ti bas prespavala zadnjih par mjeseci rasprave na ovom podforumu. :D

Ovdje opsti fajt i prepirka bili vezano za Vajzovicku i DF. :D

Ali jose, kao ljubitelj lika i djele doticne profesorice, sasvim sigurno ce ti detaljno to sve ispricati/prepricati. :D
pa sve vrijeme ne znam ko je ta zena, pa mi nije zanimljivo :lol:
(a i malo sam bila odsutna s foruma)

JoseMujica wrote:potprecednica DF-a....a Komšu nedavno čak i uslikaše na zapadnoj tribini najgoreg kluba zajedno sa Kemom Kozarićem (SDA Bakije tim) inače formalnim šefom Hankine šćeri....najprostije Kemo i Željko imaju za potprecednice majku i šćeru.

Majka obori SDP vladu u KS i instalira SDA vladu, a Kemo unaprijedi njenu šćeru u Centralnoj banci u viceguvernerku.

Možda ovo zvuči ko jedna mahalaška konstrukcija, al previše ima podudarnosti da bi bilo tek plod puke slučajnosti. A nakon Esse a.s. je valjda svima jasno da na našoj političkoj sceni nema nikakvih slučajnosti.

isto smo vidjeli kod Komšinog intervjua...on ko naivno spomenu Tornjaka, pa mi ovdje malo promuhabetismo,...neki odjednom ( i za mene :shock: i :? ) ubaciše u priču i Raguža :? Dan-dva nakon toga hAvaz izbacuje hanketu najpoštenjaka na kojoj su Raguž-Tornjak-Željko :lol:
potprecednica D FR :oops:

uhhh, pa vidis nije to van pameti
ona da pokupi zelene glasove, a raguz one hRhercegovacke..samo jos fali neko iz RS....kome ni ljiljan nije prepreka

mozda Komso ipak jeste politicar
JoseMujica

#3975 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JoseMujica »

pa zar nisu struĆnjaka Cenićku angažovali :?
Post Reply