Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Hedg wrote:Mijenjao bih odlazak u Brazil za onaj drugi krug Prvenstva u Sloveniji za naše košarkaše. Pobijedili smo večeras, ali nije to to.
Mnogi se neće složiti sa mnom, ali su mi košarkaši mnogo draži.
+1
fudbal skoro i ne pratim
i meni su se te misli vrtile u glavi nakon utakmice sa litvanijom.
no ,ja se ne brinem za buducnost kosarke ukoliko mahmutovic ostane na celu reprezentacije . jos ako petrovica ubijedi da ostane.....
Comrad wrote:I ja sam tuzan, ali ovo je fakat dobra osnova za dalje. Novo EP je ubrzo, vec 2015., a iduce godine kad jel u augustu su kvalifikacije, brzo ce to.
Ja licno ne bih volio da mijenjamo opet trenera, nek dadnu covjeku jos jedan ciklus ako zeli, pa da vidimo. Ako su Menso i Sabe vodili po 2+ ciklusa, onda i ovaj covjek to zasluzuje.
A Avdic je legenda bio i ostao.
Ali samo kad se sjetim na OBN-u s njim Hadzic i Vilic, ajd Hadzic je rega ok, ali Vilic kolko je gusio ovog Avdica pa to nije normalno, blage veze frajer nije imao o komentarisanju, ali eto on je bio neki qrac na OBNu pa daj da on kakvu pametnu kaze, uvijek bi mi svanulo kad njega nije bilo.
horion_bosona wrote:čekaj, kad smo već kod obn, zar nije krajem 90-tih tamo nba prenosio dvojac Mirza Vilić i Mustafa Radončić?
jer mi smo na basketu do iznemoglosti ponavljaju repliku kad neko da mrljav koš u naguravanju, "Mustafa, ko je ovaj Ćovjek?", a on odgovara "Za sve one koji ne znaju, ovaj čovjek se zove Elden Campbell!"
horion_bosona wrote:čekaj, kad smo već kod obn, zar nije krajem 90-tih tamo nba prenosio dvojac Mirza Vilić i Mustafa Radončić?
jer mi smo na basketu do iznemoglosti ponavljaju repliku kad neko da mrljav koš u naguravanju, "Mustafa, ko je ovaj Ćovjek?", a on odgovara "Za sve one koji ne znaju, ovaj čovjek se zove Elden Campbell!"
Nije, prvo su bili mirza vilić i rusmir nefić. To su tad neviđene provale bile. Kasnije je radončić uletio.
vjerovatno si u pravu jer se Nefića ne sjećam, međutim ovog gore detalja se sjećam zbog učestalog ponavljanja, a tad je Campbell igrao za Lakerse jer sam ih pratio zbog Eddie Jonesa (koji mi je bio "idol" dok sam trenirao košarku)... dakle mogla biti 1999. godina
a evo našao sam njegov tekst na Al Jazeeri iz 2012. koji počinje
Prije 12 godina imao sam priliku pokrivati NBA All Stars vikend i na licu mjesta se uvjeriti šta NBA liga znači u sportu ali i samoj kulturi SAD koja je uvijek imala poseban tretman za pobjednike.
bojim se da nam se onakva prilika vise nece desiti, mislim ovako da te u eventualnom drugom krugu cekaju neke ukrajine, belgije..
Ako nista nadam se da ce za 2 godine glavni igraci i dalje biti tu.
Posjeta i FIBA se međusobno zaslužuju. Sutra će situacija biti još i gora. Ovdje je neko još mogao zalutati u želji da vidi okršaj Francuske i Litvanije. Sutra, očekujem da i kamermani umru od dosade.
Ako smo mi vodili 16 razlike protiv Litvanije, a Litvanija 16 protiv Francuske, to onda znaci...
E jebi ga. Ali ja se tjesim time da bismo u cetvrtfinalu skoro sigurno naletili na Spaniju i da bi nas isto tako sigurno ljudi rasuli ko rizu, pa da bismo potom zavrsili kao osmi, gubeci od Finske u utakmici za 7. mjesto, koje kao zadnje vodi na SP, u slucaju da Spanija zavrsi medju top 6 - sto i bi.
Mozda bi to razocarenje prevagnulo i ljudi bi sve prije toga zaboravili. Bolje je ovako - sljedece generacije ce biti jos gladnije
Ko im je kriv sto daju prvenstva po tim drzavama .. Sljedece prvenstvo u Ukrajini
Nakon ovog rukometnog prvenstva kod nas mislim da je nama najbolje dati i kosarku .. Dvorane bi bile pune u 3 grada barem U cetvrti grad dati grupu smrti i imas i tu posjecenost
Mene nikad neće proći tuga zbog neprolaska života mi. Kad se sjetim onih Mirzinih trojki i +16 srce hoće da mi iskoči, skačem po kući k'o hajvan, pune mi oči suza od sreće i ne uspjesmo uzeti. Ne vjerujem još.