Ja to nisam napisao.Martinez_ wrote:Ma i njihov rat i 30 miliona mrtvih je šarena laža, dogovor. Nacizam su već bili slomili zapadnjaci u Minhenu 1938, da.agnostic_front wrote:Ma to Staljin da se pripremi za napad na Njemačku. Taktika valjaj se po terenu da prođe vrijeme.
RUSIJA
- agnostic_front
#3951 Re: RUSIJA
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#3952 Re: RUSIJA
General War wrote:Jebi ga neide pa to ti je...sihre Obama bacio![]()
ja sam konto to ce citav dan kolone vojnika i tehnike prolazit a oni prozujaše za sat vremena koda ih je guja ošinula...što se tice videa, jopet ulaganje u tehniku maznutu sa zapada, pa zar nisu naucili do sad da njemacki motori, americki navodjeni sitemi i ruski oklop ne idu skupa
- JohnnyS
#3953 Re: RUSIJA
Klavikula wrote:na kraju ce jos biti da se Crvena armija borila rame uz rame sa Hitlerom.
e moj Konzume...
Nije na kraju, ali jeste na početku. Pitaj Poljake...
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#3954 Re: RUSIJA
nemogu poljaci smislit ruje...pod švabama su bili cirka šest godina a pod rujama četres i pet...
- Gojeni H
#3955 Re: RUSIJA
Odmah nakon napada na Poljsku, Sovjetski Savez je izvrsio i napad na nezavisnu Finsku. Ali su im Finci dobro nasarali guzicu.JohnnyS wrote:Slomio kičmu neprijatelju s kojim su u savezništvu započeli drugi svjetski rat...
http://en.wikipedia.org/wiki/Winter_war
- Klavikula
#3956 Re: RUSIJA
istina, jesu Sovjeti pomjerili svoju granicu prema zapadu nakon napada Vermahta na Poljsku 200tinjak kilometara, ali ne u savezu sa Hitlerom. naprotiv na nekim mjestima su se sukobljavali sa njima.JohnnyS wrote:Klavikula wrote:na kraju ce jos biti da se Crvena armija borila rame uz rame sa Hitlerom.
e moj Konzume...
helem, nisu Sovjeti jedini potpisivali sporazume sa Hitlerom. Cembrlen mu je vise puta na noge isao.
a ko je sve i s kakvim namjerama finansirao i tolerisao kaplara....
- JohnnyS
#3957 Re: RUSIJA
Čuj ne u savezu s Hitlerom, a potpisali sporazum o podjeli Poljske... Očito onda netko od nas ne zna definiciju pojma "savez". Ili misliš da je to beka masonska verzija povijesti koja namjerno obezvređuje pravednički Sovjetski Savez...Klavikula wrote:istina, jesu Sovjeti pomjerili svoju granicu prema zapadu nakon napada Vermahta na Poljsku 200tinjak kilometara, ali ne u savezu sa Hitlerom. naprotiv na nekim mjestima su se sukobljavali sa njima.JohnnyS wrote:Klavikula wrote:na kraju ce jos biti da se Crvena armija borila rame uz rame sa Hitlerom.
e moj Konzume...
helem, nisu Sovjeti jedini potpisivali sporazume sa Hitlerom. Cembrlen mu je vise puta na noge isao.
a ko je sve i s kakvim namjerama finansirao i tolerisao kaplara....
- JohnnyS
#3958 Re: RUSIJA
Osim njih, sovjetski agresori su 1940. okupirali Litvu, Latviju i Estoniju. To su pobrojani samo direktni vojni zločinački pothvati na neovisne države. O indirektnim okupacijama i zločinima nad desecima milijuna Europljana od 1945. do 1990.nećemo sada, reći će neki da Rusi s time nemaju nikakve veze, već Gruzijci i ukrajinski židovi.Gojeni H wrote:Odmah nakon napada na Poljsku, Sovjetski Savez je izvrsio i napad na nezavisnu Finsku. Ali su im Finci dobro nasarali guzicu.JohnnyS wrote:Slomio kičmu neprijatelju s kojim su u savezništvu započeli drugi svjetski rat...
http://en.wikipedia.org/wiki/Winter_war
- nosara
#3959 Re: RUSIJA
Nisu hrvati tema...JohnnyS wrote:Slomio kičmu neprijatelju s kojim su u savezništvu započeli drugi svjetski rat...
- Gojeni H
#3960 Re: RUSIJA
nosara wrote:Nisu hrvati tema...JohnnyS wrote:Slomio kičmu neprijatelju s kojim su u savezništvu započeli drugi svjetski rat...
Hajd' ne zajebavaj, prosuo sam i kafu i vodu.
- JohnnyS
#3961 Re: RUSIJA
Svašta, Hrvati su ranije zaratili protiv Nijemaca nego Rusi.nosara wrote:Nisu hrvati tema...JohnnyS wrote:Slomio kičmu neprijatelju s kojim su u savezništvu započeli drugi svjetski rat...
- Drvosjeca iz Dejcica
#3962 Re: RUSIJA
pici wrote: ja sam konto to ce citav dan kolone vojnika i tehnike prolazit a oni prozujaše za sat vremena koda ih je guja ošinula...što se tice videa, jopet ulaganje u tehniku maznutu sa zapada, pa zar nisu naucili do sad da njemacki motori, americki navodjeni sitemi i ruski oklop ne idu skupa
- nosara
#3963 Re: RUSIJA
I ti nekom napises da ne shvata sta znaci savez...JohnnyS wrote:Svašta, Hrvati su ranije zaratili protiv Nijemaca nego Rusi.nosara wrote:Nisu hrvati tema...JohnnyS wrote:Slomio kičmu neprijatelju s kojim su u savezništvu započeli drugi svjetski rat...
- Drvosjeca iz Dejcica
#3964 Re: RUSIJA
Da znaš da jesu.JohnnyS wrote:Svašta, Hrvati su ranije zaratili protiv Nijemaca nego Rusi.nosara wrote:Nisu hrvati tema...JohnnyS wrote:Slomio kičmu neprijatelju s kojim su u savezništvu započeli drugi svjetski rat...
- nosara
#3966 Re: RUSIJA
U ndhrvatskoj su se protivu nijemaca borili crveni satrapi, kriminalci, teroristi... Pravi hrvati su ponosno stajali ispod stijega dragoga im saveznika i pokrovitelja, sve do maja 1945...
Ili sam propustio neke demonstracije protivu pavelica i njegovih domoljuba diljem krasotice...?
Ili sam propustio neke demonstracije protivu pavelica i njegovih domoljuba diljem krasotice...?
- nosara
#3967 Re: RUSIJA
5 0 5 wrote:Пакт Молотова-Риббентропа.

- nosara
- JohnnyS
#3969 Re: RUSIJA
Jesu li to britanske trupe okupirale Čehoslovačku pa da ta tvoja usporedba ima ikakvog smisla?
-
5 0 5
#3970 Re: RUSIJA
Nije to to. Ako misliš komentarisati, prokomentariši ono o čemu ja pišem.nosara wrote:[img]http://www.theblaze.com/wp-content/uplo ... erlain.jpg[/img5 0 5 wrote:Пакт Молотова-Риббентропа.
- Putnik ali stvarno
#3971 Re: RUSIJA
Mislis nego SSSR sigurno.JohnnyS wrote:Svašta, Hrvati su ranije zaratili protiv Nijemaca nego Rusi.nosara wrote:Nisu hrvati tema...JohnnyS wrote:Slomio kičmu neprijatelju s kojim su u savezništvu započeli drugi svjetski rat...
SSSR napadnut u Junu1941 od strane Nemacke
USA napadnute u Decembru 1941 od strane Japana
inace nisu zurili ni jedni ni drugi preterano da udju u rat.
U ww1 USA su usle 06.04.1917. primera radi.
- nosara
#3972 Re: RUSIJA
Nemam sta... s hitlerom je pravio sporazume svako... Ili ga je finansirao... Ili mu lizao supak do kraja rata...5 0 5 wrote:Nije to to. Ako misliš komentarisati, prokomentariši ono o čemu ja pišem.nosara wrote:[img]http://www.theblaze.com/wp-content/uplo ... erlain.jpg[/img5 0 5 wrote:Пакт Молотова-Риббентропа.
- nosara
#3973 Re: RUSIJA
Britanske trupe...? To su oni pedercici koje je Tito pobacao u more kod Trsta...?JohnnyS wrote:Jesu li to britanske trupe okupirale Čehoslovačku pa da ta tvoja usporedba ima ikakvog smisla?
-
5 0 5
#3974 Re: RUSIJA
Što opravdava sovjete kako? Poslije sovjetskonacističkog pakta i Nijemci i Sovjeti su napali Poljsku u par sedmica. S tim da su Rusi napali još par zemalja okolo. Znaš ti sve. Ne moram ti davati lekcije iz istorije. Ali eto, ti si zalijepio sliku britanskog premijera, koja poslije tog njihovog dogovora nije napala nikoga. Tako sa ne razumijem baš zašto si baš to izabrao za svoj odgovor, osim iz očaja. Tj. relativiziranja. Ipak, još uvijek stoji da su u ta doba (krajem '39.) pored nacista jedino Sovjeti napadali i aneksirali zemlje iz susjedstva. Ili griješim?nosara wrote: Nemam sta... s hitlerom je pravio sporazume svako... Ili ga je finansirao... Ili mu lizao supak do kraja rata...
- nosara
#3975 Re: RUSIJA
Na slici je premijer imperijalne sile koja je terorisala pola globusa vijekovima, otimala, zauzimala, ubijala, ponizavala... To je tad bilo moderno... Doduse, angloamerikanci i njihovi saveznici i danas rade svinjarije, negdje silom, drugdje silom... Cuo si za demokratizaciju...?5 0 5 wrote:Što opravdava sovjete kako? Poslije sovjetskonacističkog pakta i Nijemci i Sovjeti su napali Poljsku u par sedmica. S tim da su Rusi napali još par zemalja okolo. Znaš ti sve. Ne moram ti davati lekcije iz istorije. Ali eto, ti si zalijepio sliku britanskog premijera, koja poslije tog njihovog dogovora nije napala nikoga. Tako sa ne razumijem baš zašto si baš to izabrao za svoj odgovor, osim iz očaja. Tj. relativiziranja. Ipak, još uvijek stoji da su u ta doba (krajem '39.) pored nacista jedino Sovjeti napadali i aneksirali zemlje iz susjedstva. Ili griješim?nosara wrote: Nemam sta... s hitlerom je pravio sporazume svako... Ili ga je finansirao... Ili mu lizao supak do kraja rata...