SDA-All about

ultima_palabra

#39476 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

drug_profi wrote:Uglavnom sindrom šeste flote i dalje prisutan
Eno uplovila u Otrant.
channel10

#39477 Re: SDA-All about

Post by channel10 »

bunk wrote:
drug_profi wrote:
bunk wrote:
Pa da, zato je sasvim logicno i opravdano glasati za one koji s tobom hoce i u diznilend i u pakao.

Odnosno SDP je kriv sto Dom naroda nije osudio ovo.
Nije ali isto tako nije ni sda.
Tješi se ti. Eto kakav je kapacitet Bošnjačke strane u parlamentu, nakon što je SDA dala u ruke kočnice partnerima.
Ni jednu stvar koja je u nacionalnom interesu Bošnjaka i Bosanaca neće moći izglasati.
Globalno bitne stvari su u rukama stranih ambasada.
Tu prvenstveno mislim na NATO put.
Cim drug Nelson dobije nalog iz Pentagona da je vrijeme ruke ce se dizati.
Cjelovita BiH kao punopravni clan NATO saveza.
Ako to nije pobjeda proBosanskoHercegovacke strane onda ja ne znam sta jest.
I da se mene licno pita nema formiranja VM dok se ne posalje izvjestaj vezan za aktivaciju MAP.
A sto se tice blokada. Samo naprijed,unaprijed se radujem blokiranju procesa i ovog nakaradnog budzetlijama naklonjenog nacina zivota.
Otkud sad da "sto se.tebe tice", a donedavno je bilo da će izdržati ovi iz sda, a danas supak sebi maže ( Izetbegovic) nakon sjednice Doma naroda.

Jel de, vi ne.lazete, vi samo malo lazete
Last edited by channel10 on 13/03/2019 20:31, edited 1 time in total.
tandmand

#39478 Re: SDA-All about

Post by tandmand »

Nije Bakir očekivao ovaj potez Zlatka Miletića u Domu naroda.
Dobar šuk.
drug_profi

#39479 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

ultima_palabra wrote:
drug_profi wrote:Uglavnom sindrom šeste flote i dalje prisutan
Eno uplovila u Otrant.
Jel to blizu Vraca?
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#39480 Re: SDA-All about

Post by izvrsni direktor »

Čović o raspodjeli ministarstava: Želimo ministra vanjskih poslova, finansija i pravde
Sta mislite, hoce li mu bakir ispuniti zelju ili ce mu ispuniti zelju? Koji od ova dva scenarija je vjerovatniji?
duh_sa_sjekirom

#39481 Re: SDA-All about

Post by duh_sa_sjekirom »

izvrsni direktor wrote:
Čović o raspodjeli ministarstava: Želimo ministra vanjskih poslova, finansija i pravde
Sta mislite, hoce li mu bakir ispuniti zelju ili ce mu ispuniti zelju? Koji od ova dva scenarija je vjerovatniji?
:?
drug_profi

#39482 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

Pa sta nije jasno? Uvijek je kod Bakira bila dilema da li da mu ispuni želju sad ili da mu ispuni želju odmah.
Styling

#39483 Re: SDA-All about

Post by Styling »

izvrsni direktor wrote:
Malo macku govedja glava. On bi i MIP i finansije. A sa tenderima za puteve neka se bave i rastaljuju drugi. Covicu je to ispod njega. On hoce da uzme pod kontorlu diplomatiju. Elegantno. Razvaljuj drzavu simultano iznutra i iz vana dok gladne Bosnje gledaju samo kako ce dzepove napuniti.
MarshalDodik

#39484 Re: SDA-All about

Post by MarshalDodik »

Styling wrote:
izvrsni direktor wrote:
Malo macku govedja glava. On bi i MIP i finansije. A sa tenderima za puteve neka se bave i rastaljuju drugi. Covicu je to ispod njega. On hoce da uzme pod kontorlu diplomatiju. Elegantno. Razvaljuj drzavu simultano iznutra i iz vana dok gladne Bosnje gledaju samo kako ce dzepove napuniti.
Kome to pricati vise?
Od 250 tisuca zelenih glasaca barem polovina njih je svega ovog svjesna, al ne haju.
Ima li vecih rasturaca drzave od takvih ?
Nema, uvijek prstom upirati prvo u takve pa tek onda u otvorene vjekovne neprijatelje drzavnosti BiH
bunk

#39485 Re: SDA-All about

Post by bunk »

U medijski prostor Bosne i Hercegovine pokušava se ubaciti spin i zasjeniti prava istina o NATO integracijama Bosne i Hercegovine u ovoj fazi, ocjenjuje u intervjuu “Jedan” BHT-a predsjedavajući Savjeta ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić.

Savjet ministara usvojilo je draft prvog Godišnjeg nacionalnog plana (ANP), i može biti javno prezentovan i ocjenjivan, ali će dokument biti jedan od ključnih elemenata u pregovorima budućih kolacija na nivou države – podsjeća Zvizdić u intervjuu koji će biti emitiran večeras.

Takođe navodi kako neko pokušava da stvori sliku da postoje neki zakulisni dogovori u kojima se odustaje od NATO integracija Bosne i Hercegovine i da je usvajanje prvog Nacionalnog plana potpuno nevažan dokument koji neće biti dio pregovora na nivou koalicija Bosne i Hercegovine.

“Dakle, moja poruka, uostalom to je i stav stranke kojoj pripadam, jeste da je jedan od baznih i ključnih elementala budućih koalicionih pregovora dokumentana usvajanje prvog Godišnjeg nacionalnog plana za dalje integracije Bosne i Hercegovine. Oni koji o njemu puno pričaju ja bih zamolio da ga pročitaju, da se javno taj plan prezentira, da se nađe bilo koja rečenica bilo koja mjera koja može štetiti interesima i aktivnostima u Bosni i Hercegovini”, poručuje predsjedavajući Savjeta ministara BiH.

Govoreći o postrojavanju četničkog Ravnogorskog pokreta proteklog vikenda u u Višegradu, Zvizdić upozorava kako se radi o besprizornom i anticivilizacijskom skupu.

“Mi se nismo, Evropa i cijeli svijet, 1970. godine okupljali ispred Varšavskog geta kako bismo prisustvovali okupljanju pripadnika fašizma, koji su u tom getu maltretirali, mučili i ubijali Jevreje. Prisustvovali smo gestu Vilija Branta, koji je ostao zapamćen u analima čovječanstva, gestu katarze, oprosta, izvinjenja. Umjesto da mi svjedočimo takvom gestu u Višegradu, tamo gdje je ubijeno više od tri hiljade Bošnjaka civila, tamo gdje su ljudi živi spaljivani, tamo gdje su urađeni ratni zločini, monstruozna ubistva i silovanja, mi svjedočimo pjesmama da će opet Drina, kao najveća grobnica Bošnjaka, kao najveća grobnica u Evropi, ponovo teći krvava, i onda su predstavnici političkih partija koji pretenduju da nas vode ka Evropskoj uniji, protiv osude takvih poruka i takve ikonografije. To je razočaravajuća poruka”, naglašava Zvizdić.
drug_profi

#39486 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

Lijepo je Denis to rekao. I sve je tačno.
Samo što sve uvijek ostaje na riječima i kad se na stolu pojavi kolač, odmah se sve zaboravlja.
A_A_AKCIJA

#39487 Re: SDA-All about

Post by A_A_AKCIJA »

Imam par pitanja za SDA apologete i one koji i dalje vjeruju u državotvornost ove stranke:

Šta su do danas uradili na međunarodnoj osudi četničkog pokreta? Ima li igdje ikakav plan da se ovaj pokret pokuša u prijateljskim zemljama staviti na listu terorističkih organizacija?

Evo, danas je jedan sljedbenik ove zločinačke i terorističke ideologije ubio skoro 50 ljudi. Jesu li svjesni koliki i kakav im se penal servira, pogotovo jer se sve dešava par dana od Višegradskog četovanja? Hoće li naši vajni ambasadori išta uraditi u državama u kojima su rezidenti? Tražiti da govore pred parlamentima i upozore države na planetarnu opasnost od četnika i velikosrpske ideologije, a ne samo opasnost koju predstavljaju na Balkanu. Brevik, pa sada ovaj, jasan je trend terorizma i ideje koja ih inspiriše.

Hoće li ti isti ambasadori pokušati pokrenuti diplomatsku ofanzivu, makar kod prijateljskih islamskih zemalja, jer su i njihovi bivši građani bili meta iste ideologije? Može li i jedan ambasador postići da se makar u nekoj islamskoj zemlji četnički pokret proglasi terorističkom organizacijom? Nekada je Alija Izetbegović bio veliki autoritet u Organizaciji Islamske konferencije, gdje smo danas? Smiju li se uopšte pojaviti pred tim ljudima, poslije miliona pronevjerenog novca koji su nam te zemlje donirale, a koji je otišao u vjetar?

Hoće li se potrošiti koja para na članke o ovoj pošasti u tim istim državama, ili je taj novac iskljčivo namijenjen kupovini zastupnika u KS i tajkunima u SDA? Ima li ikakvog plana za medijsku ofanzivu na ovu temu, ili čekamo da neko od zapadnjaka sam ovo osudi i za nas uradi posao?

Je li naša diplomatija uspjela pridobiti ikoga u EU parlamentu, pa da se progovori na ovu temu. Da se jasno pojasni EU parlamentarcima da Hrvatska u BiH sarađuje sa tim istim četnicima, da HDZ ne želi da ih formalno osudi, makar saopštenjem, da zbog HDZ-a se ne mogu staviti na listu zabranjenih i terorističkih organizacija?

Ima li i jedna prijava Kantonalnom Tužilaštvu u Sarajevu, protiv ljudi sa snimaka u Višegradu, bar da se raspišu potjernice za njima? Zašto to nije urađeno do sada, obzirom da se četnici u Višegradu okupljaju svake godine od rata do danas? Ima li i jedna Interpolova potjernica za nekim od ovih spodoba, ili i to čekamo da Haški sud uradi za nas?

Ima li iko da razmišlja i radi išta na ovu temu, ili je čitava energija SDA usmjerena na to kako sa Miletom napraviti vlast i rasturiti većinu u KS?

Jasno je da je na sva pitanja negativan odgovor i da u SDA ne postoji jedna glava koja razmišlja geopolitički i strateški. Ja vjerujem da ni u Turskoj četnički pokret nije zabranjen i na listi terorističkih organizacija, ne zato jer nas ne vole, nego zato što naši nikada nisu ni pokrenuli tu temu. Kratko i jasno, SDA se ne bavi tim stvarima, sve će to ambasade i međunarodna zajednica srediti...
kmirsad

#39488 Re: SDA-All about

Post by kmirsad »

A_A_AKCIJA wrote:Imam par pitanja za SDA apologete i one koji i dalje vjeruju u državotvornost ove stranke:

Šta su do danas uradili na međunarodnoj osudi četničkog pokreta? Ima li igdje ikakav plan da se ovaj pokret pokuša u prijateljskim zemljama staviti na listu terorističkih organizacija?

Evo, danas je jedan sljedbenik ove zločinačke i terorističke ideologije ubio skoro 50 ljudi. Jesu li svjesni koliki i kakav im se penal servira, pogotovo jer se sve dešava par dana od Višegradskog četovanja? Hoće li naši vajni ambasadori išta uraditi u državama u kojima su rezidenti? Tražiti da govore pred parlamentima i upozore države na planetarnu opasnost od četnika i velikosrpske ideologije, a ne samo opasnost koju predstavljaju na Balkanu. Brevik, pa sada ovaj, jasan je trend terorizma i ideje koja ih inspiriše.

Hoće li ti isti ambasadori pokušati pokrenuti diplomatsku ofanzivu, makar kod prijateljskih islamskih zemalja, jer su i njihovi bivši građani bili meta iste ideologije? Može li i jedan ambasador postići da se makar u nekoj islamskoj zemlji četnički pokret proglasi terorističkom organizacijom? Nekada je Alija Izetbegović bio veliki autoritet u Organizaciji Islamske konferencije, gdje smo danas? Smiju li se uopšte pojaviti pred tim ljudima, poslije miliona pronevjerenog novca koji su nam te zemlje donirale, a koji je otišao u vjetar?

Hoće li se potrošiti koja para na članke o ovoj pošasti u tim istim državama, ili je taj novac iskljčivo namijenjen kupovini zastupnika u KS i tajkunima u SDA? Ima li ikakvog plana za medijsku ofanzivu na ovu temu, ili čekamo da neko od zapadnjaka sam ovo osudi i za nas uradi posao?

Je li naša diplomatija uspjela pridobiti ikoga u EU parlamentu, pa da se progovori na ovu temu. Da se jasno pojasni EU parlamentarcima da Hrvatska u BiH sarađuje sa tim istim četnicima, da HDZ ne želi da ih formalno osudi, makar saopštenjem, da zbog HDZ-a se ne mogu staviti na listu zabranjenih i terorističkih organizacija?

Ima li i jedna prijava Kantonalnom Tužilaštvu u Sarajevu, protiv ljudi sa snimaka u Višegradu, bar da se raspišu potjernice za njima? Zašto to nije urađeno do sada, obzirom da se četnici u Višegradu okupljaju svake godine od rata do danas? Ima li i jedna Interpolova potjernica za nekim od ovih spodoba, ili i to čekamo da Haški sud uradi za nas?

Ima li iko da razmišlja i radi išta na ovu temu, ili je čitava energija SDA usmjerena na to kako sa Miletom napraviti vlast i rasturiti većinu u KS?

Jasno je da je na sva pitanja negativan odgovor i da u SDA ne postoji jedna glava koja razmišlja geopolitički i strateški. Ja vjerujem da ni u Turskoj četnički pokret nije zabranjen i na listi terorističkih organizacija, ne zato jer nas ne vole, nego zato što naši nikada nisu ni pokrenuli tu temu. Kratko i jasno, SDA se ne bavi tim stvarima, sve će to ambasade i međunarodna zajednica srediti...
Sve ovo što si nabrojao, SDA apsolutno ne zanima. Niti ih je ikada zanimalo. Zanimaju ih samo pare i moč da zastrašuju narod i tako opstanu na vlasti,
zippoo87

#39489 Re: SDA-All about

Post by zippoo87 »

u SDA vise nema inteligencije a posebno nema volje da se bilo sta radi...jednostavno tu su ostali ljudi,citaj krimosi sitnog zuba,kojima je jedini cilj uzeti sto vise para...to su one seljacine kao onaj "ministar" iz Tuzle,sto je udarao ljude u onom kaficu,tu je Salko Zildzic,Zahiragic i ostala mladez SDA stranke,koji cekaju da ih se ugura na budzet...tu je onaj Baketov dupelizac Sarajlic i ostali dupelisci
kada se postroje iza Baketa na konferencijama za novinare,nema sanse pronaci barem jednu pametnu glavu u cijeloj toj sviti
najgore je sto mi pristajemo na sve to i gledamo ih kako nas unistavaju a mnogi opet iz izbora u izbore daju glas ovim...iskreno ne znam cemu se nadaju ovi sto glasaju za SDA

evo kao sto neko rece,sada se stvorio zicer da se jednom za sva vremena uniste cetnicka udruzenja (cetnike ce biti malo teze iskorjeniti) ali niko ni da prstom mrdne...SDA je najzatucanija stranka u BiH,mislim ovdje na "prvake" stranke i clanstvo
na ove mislim
Image
putokaz1

#39490 Re: SDA-All about

Post by putokaz1 »

Može se SDA pobjediti samo ako BHBLOK+ onde gdje ima vlast radi BOLJE
a dali DASO radi bolje
Maharadza

#39491 Re: SDA-All about

Post by Maharadza »

putokaz1 wrote:Može se SDA pobjediti samo ako BHBLOK+ onde gdje ima vlast radi BOLJE
a dali DASO radi bolje
E pa tu leži problem, što su i te "alternative" isti mafijaši i uhljebi kojima je samo do keša i fotelje.
horkesh

#39492 Re: SDA-All about

Post by horkesh »

A_A_AKCIJA wrote:Imam par pitanja za SDA apologete i one koji i dalje vjeruju u državotvornost ove stranke:

Kada želiš da znaš šta SDA misli, pročitaš nešto s njihovih medija.

Konkretno, Stav je objavio analizu ovog slučaja:

http://stav.ba/sta-uciniti-da-drina-vis ... de-krvava/

Red hvaljenja SDA "koja se prva oglasila saopćenjem", pa red prozivanja neprijateljskih stranaka.

To je ono što je njima važno, da ocrne političke protivnike. Sve drugo u tekstu - jalovo, bijedno, uzaludno. Neke konstatacije kako će, haman, četnički pokret sam od sebe odumrijeti jer "tradicionalna četnička estetika i ikonografija, duge brade, kame za pojasevima i crne uniforme, dobrom dijelu Srba danas počinju izazivati neprijatnost jer, prema vanjskom svijetu, četnički pokret predstavlja skoro identičnim jednom drugom terorističkom pokretu...".

Praktički, Bošnjaci, a naročito SDA, ništa i ne moraju raditi. Četnici će se samoraspustiti od stida :roll:

Jedini konkretan prijedlog je na samom kraju, kada spomenu organiziranje putem patriotskih oružanih snaga te predlažu i dobrovoljačke milicije.

Čudi me jedino da nisu predložili ljudima da prodaju krave, a kupe kalaše. Od provjerenih SDA osoba, jakako.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#39493 Re: SDA-All about

Post by izvrsni direktor »

horkesh wrote:Image
:
Bio sam poprilicno siguran da ce covicev jedini uslov ovaj put biti da bakir bude bude uz njega kada se bude novi izborni zakon po mjeri covica donosio.

Sad je i valjda ostalim jasno.

Bravo bakire konju
madridista15

#39494 Re: SDA-All about

Post by madridista15 »

Mislim da previše "učitavate" razna tumačenja u tih 10 ili koliko već principa. Sve to se u praktično istom tekstu usvojilo i 2015. godine, pa na kraju se ništa specijalno nije desilo. Neće ni sad.

Dobro se sjećam da je i tad HDZ insistirao na ravnopravnosti konstitutivnih naroda, što je i tada usvojeno i podržano, a kasnije je na prijedlog DF-a ubačen dio o kategoriji Ostalih i građanima. To isto je praktično ponovljeno i u ovoj izjavi. Uglavnom, sve nekakvi principi i želje, u realnosti to ide drugačije.
nemampojma0

#39495 Re: SDA-All about

Post by nemampojma0 »

izvrsni direktor wrote:
:
Bio sam poprilicno siguran da ce covicev jedini uslov ovaj put biti da bakir bude bude uz njega kada se bude novi izborni zakon po mjeri covica donosio.

Bravo bakire konju
Sta je sporno. Implementiras presudu S-F i Pilav i svi mogu da odskakucu. Presuda po apelaciji B.Ljubica je sasvim jednostavna za provesti, samo dodas ono sto pise u Ustavu tj "ako je izabran". I ona se svakako ne odnosi na izbor clanova Predsjednistva niti na izborne jedinice.
Jel to neznanje il smisljenja dreka kod tebe?
horkesh

#39496 Re: SDA-All about

Post by horkesh »

nemampojma0 wrote:
izvrsni direktor wrote:
:

Bravo bakire konju
Sta je sporno. Implementiras presudu S-F i Pilav i svi mogu da odskakucu. Presuda po apelaciji B.Ljubica je sasvim jednostavna za provesti, samo dodas ono sto pise u Ustavu tj "ako je izabran". I ona se svakako ne odnosi na izbor clanova Predsjednistva niti na izborne jedinice.
Jel to neznanje il smisljenja dreka kod tebe?
Sporna je fraza "legitimno predstavljanje" koju je u politički vokabular u BiH uveo HDZ, a preuzeo SDA. Zna se šta to znači.

No, hajde de, vidjet ćemo.
studiorum_tuzlaensis

#39497 Re: SDA-All about

Post by studiorum_tuzlaensis »

kakva fajda od potpisivanja ovoga?

pa naravno...
da se konačno sjedne u fotelje.

jebeš NATO i ostalo, ugasite svjetlo.
Point.

#39498 Re: SDA-All about

Post by Point. »

Ugasiti ovu kvislingsku stranku i zabraniti joj daljni rad zbog antidržavnog djelovanja.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#39499 Re: SDA-All about

Post by malakh »

bakir stvarno mora imati damu da izglasa izborni zakon kojeg trazi covic. da nije tako komplicirano davno bi to njemu bake dao.

jedino ako stranci to narede, ali strancima to nije basbu interesu, jer kako ce onda kontrolirati covica.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#39500 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

[quote]Izetbegović, Čović i Dodik dogovorili ono što se podrazumijeva, poštivanje Ustava i zakona[/quote]

ooo alaše, kaki su ovo prodavaći magle :roll:
Post Reply