A, gdje to pise kako bosnjaci moraju govoriti Je li to nekim zakonom ili Ustavom propisano? Ovo je slobodna, demokratska zemlja i imam pravo da pisem kako hocu. Bosnjaka ima i van granica BiH, mozda pocnem pisati i ekavicom, a ima ih i u Hrvatskoj, pa mozda preuzmem cistu hrvastinu. To se tebe ne tice.ILVIIR wrote:kad vec hoces da se pravis bosnjak, onda bar nauci kako se pise "duze".Styling wrote:
Kad vec hoces da se pravis Englez, onda bar nauci kako se pise.
Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- Styling
#39476 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
baxul
#39477 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
uh jah hahaha ti si od tog posla. nego pitah neki dan a ne dobih odgovor. jesi li se ikada provozala od trebinja do bosanskog broda? ako nijesi toplo preporučan. čisto da znaš o kakvoj budalaštini pričaš (vis a vis ekonomskog napredka), jer bi takva podjelica kakvu priželjkuješ otežala funkcionisanje običnog građanina, ekonomije i svega X3 (pored svih ostalih budalaština koje bi to donijelo).Styling wrote:
Da se razumijemo, ja nisam za vise entiteta, ja sam da se potpuno razidjemo. Kao tri drzave. Jos jedan entitet je samo vise administracije na vrat. Doduse, taj treci entitet bi morao sam sebe finansirati, mada ne znam kako.
- ILVIIR
#39478 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
znam da je to sve in, kao i srbizni. nemam nista protiv.Hafis wrote:Dajte kolega. Navodite kao da je neki zločin napisati neki kroatizamILVIIR wrote:je li ovo zauvijek ili samo sa teme ili sta?Chmoljo wrote:
Isključen/a korisnik/ca iz razloga “kršenje pravila foruma”
» Michio Kaku
zao mi je picu micu.. nije mu ni jedan kroatizam izletio.... mozda je fakat bio bosnjak.. muhahahahahhaaaa... sad nikad necu saznati... ako ga stajlnig ili mister jes ne izdaju...
Kroatizmi su danas in u BiH: gledatelj, prosvjed, općina, uvjet...i tisuću drugih primjera. Za desetak-petnaest godina trebat ćemo uvoziti namicatelje hrvatskog jezika, da novonastalom izgovoru nametnu standardnu formu i pretoče ga u književni jezik.
kakav zlocin. zlocin (ustvari kaznjivo djelo) je prestavljati se necim sto nisi. to je laz. s tim rusis deveti Boziji zapovijed, ako se ne varam.
hajd ti probaj uci u parlament i predstavi se da jedan od onih jadnika sto inace sjede unutra....
- Styling
#39479 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nisam i nemam namjeru. Ni Trebinje i Bos. Brod nisu moja zona interesa.baxul wrote:uh jah hahaha ti si od tog posla. nego pitah neki dan a ne dobih odgovor. jesi li se ikada provozala od trebinja do bosanskog broda? ako nijesi toplo preporučan. čisto da znaš o kakvoj budalaštini pričaš (vis a vis ekonomskog napredka), jer bi takva podjelica kakvu priželjkuješ otežala funkcionisanje običnog građanina, ekonomije i svega X3 (pored svih ostalih budalaština koje bi to donijelo).Styling wrote:
Da se razumijemo, ja nisam za vise entiteta, ja sam da se potpuno razidjemo. Kao tri drzave. Jos jedan entitet je samo vise administracije na vrat. Doduse, taj treci entitet bi morao sam sebe finansirati, mada ne znam kako.
- ILVIIR
#39480 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
zar nisi rekao da si bosnjak, i pricas bosanskim?Styling wrote:A, gdje to pise kako bosnjaci moraju govoriti Je li to nekim zakonom ili Ustavom propisano? Ovo je slobodna, demokratska zemlja i imam pravo da pisem kako hocu. Bosnjaka ima i van granica BiH, mozda pocnem pisati i ekavicom, a ima ih i u Hrvatskoj, pa mozda preuzmem cistu hrvastinu. To se tebe ne tice.ILVIIR wrote:kad vec hoces da se pravis bosnjak, onda bar nauci kako se pise "duze".Styling wrote:
Kad vec hoces da se pravis Englez, onda bar nauci kako se pise.
naravno mozes pricati kojim hoces jezikom. govorim ti samo da ti je izletila hrvatska rijec, dok navodno pricas bosanski!
-
hizo ramidovic
#39481 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
moram iskazati svoje duboko razocarenje u tebe, postovani koleha hafise. prateci povremeno tvoje pisanje moglo se nazrijeti da se radi o pismenoj i obrazovanoj osobi, sirokih svetonazora, koji se barem milimetar odmakao od tudjmanovstine, no ni slutio nisam da kao takav nisi u stanju napisati smislen odgovor iz svoje glave, nego moras potezati za tudjim mislima, tekstovima i umotvorinama.Hafis wrote: Vidite kolega Hizo, o svim ovim nedvojbenim spoznajama - kao uostalom i o svim drugim - postoje, dakako, različita - više ili manje sukladna ili oprečna tumačenja. Takva što teže razumnom razmatranju povijesnoga bitka čovjeka, ali i naroda, kao nezamjenjivih društvenih sastavnica ljudske zajednice, radi razumijevanja i poticanja sukladnijeg suživota između proturječnih zasebitnosti (ili nacionalnih posebnosti) u općosti, i sve većoj ali nikad dostižnoj univerzalnosti svijeta. I takva što pozivaju na zator svega što je suprotno ili nesukladno njihovu isključivom poimanju svoje zasebne ili opće povijesti.
Mada kolega pretpostavljam da vi imate razvidno oprečan stav u svezi toga.
ovo je forum, iznesi svoje misljenje, ali nemoj tako nisko padati pa nam kopirati tudje radove te ih predstavljati kao svoje, a u namjeri da svojim intelektom fasciniras svekoliku forumsku masu. ovako, ispao si obican prevarant, plagijator, sitni lopov ili obican kokosar, kako se to kod nas kaze...
duboko, duboko si me razocarao...
Last edited by hizo ramidovic on 13/03/2014 16:23, edited 1 time in total.
-
baxul
#39482 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
hahaha negdje usput se nađe i tvoja zona interesaStyling wrote:
Nisam i nemam namjeru. Ni Trebinje i Bos. Brod nisu moja zona interesa.
-
hizo ramidovic
#39483 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
ne budi siledjija, mi smo tu da gresimo a tvoje je da nas ispravljasStyling wrote:Kad vec hoces da se pravis Englez, onda bar nauci kako se pise.hizo ramidovic wrote:mislim da si se ti dovoljno nalupao, da bi, zbog vlastitog zdravlja, najbolje bilo da malo ohanes.Styling wrote:
Neee, rjesenje je da ostanemo zaglavljeni u ovom vakumu u kojem je svaki dan sve manje zaposlenih, sve vise penzionera i ljudi kojima treba pomoc, u kojem je sve vise ljudi u javnim kuhinjama i u kojem nemamo perspektive, a vrh drzave fura svoj film.
Bravo, kolega hizo! To je rjesenje nasih problema! Da svi umremo od gladi. Scenario kakvom se ni najveci dusmani ove zemlje nisu ni u snu mogli nadati.
ovo sto si gore napisao, ne samo da je besmisleno vec je toliko promaseno da ga ne vrijedi ni komentarisati.
uzmi par dana odmora, malo u planinu po ozon, pa nam opet dodji...by by
-
Itakoto
#39484 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Uskrsnuo krivoustihizo ramidovic wrote:moram iskazati svoje duboko razocarenje u tebe, postovani koleha hafise. prateci povremeno tvoje pisanje moglo se nazrijeti da se radi o pismenoj i obrazovanoj osobi, sirokih svetonazora, koji se barem milimetar odmakao od tudjmanovstine, no ni slutio nisam da kao takav nisi u stanju napisati smislen odgovor iz svoje glave, nego moras potezati za tudjim mislima, tekstovima i umotvorinama.Hafis wrote: Vidite kolega Hizo, o svim ovim nedvojbenim spoznajama - kao uostalom i o svim drugim - postoje, dakako, različita - više ili manje sukladna ili oprečna tumačenja. Takva što teže razumnom razmatranju povijesnoga bitka čovjeka, ali i naroda, kao nezamjenjivih društvenih sastavnica ljudske zajednice, radi razumijevanja i poticanja sukladnijeg suživota između proturječnih zasebitnosti (ili nacionalnih posebnosti) u općosti, i sve većoj ali nikad dostižnoj univerzalnosti svijeta. I takva što pozivaju na zator svega što je suprotno ili nesukladno njihovu isključivom poimanju svoje zasebne ili opće povijesti.
ovo je forum, iznesi svoje misljenje, ali nemoj tako nisko padati pa nam kopirati tudje radove te ih predstavljati kao svoje, a u namjeri da svojim intelektom fasciniras svekoliku forumsku masu. ovako, ispao si obican prevarant, plagijator, sitni lopov ili obican kokosar, kako se to kod nas kaze...
Ocekujem od Hafisa komentar kako ga je zaboravio citirati.
-
Hafis
#39485 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Svejedno kolega Hizo. Ja se na takve objede uopće ne želim osvrtati i samo ću naglasiti da mislim da nam današnje povijesne spoznaje na ovoj razini mogu poslužiti kao ishodišta za razmatranje svih onih pojavnosti, što se u naše vrijeme, pred našim očima, zbivaju u suvremenoj povijesti u cjelini, iliti zasebno u pojedinim sferama društvenog života ove naše BiH višenarodne zajednice.hizo ramidovic wrote:moram iskazati svoje duboko razocarenje u tebe, postovani koleha hafise. prateci povremeno tvoje pisanje moglo se nazrijeti da se radi o pismenoj i obrazovanoj osobi, sirokih svetonazora, koji se barem milimetar odmakao od tudjmanovstine, no ni slutio nisam da kao takav nisi u stanju napisati smislen odgovor iz svoje glave, nego moras potezati za tudjim mislima, tekstovima i umotvorinama.Hafis wrote: Vidite kolega Hizo, o svim ovim nedvojbenim spoznajama - kao uostalom i o svim drugim - postoje, dakako, različita - više ili manje sukladna ili oprečna tumačenja. Takva što teže razumnom razmatranju povijesnoga bitka čovjeka, ali i naroda, kao nezamjenjivih društvenih sastavnica ljudske zajednice, radi razumijevanja i poticanja sukladnijeg suživota između proturječnih zasebitnosti (ili nacionalnih posebnosti) u općosti, i sve većoj ali nikad dostižnoj univerzalnosti svijeta. I takva što pozivaju na zator svega što je suprotno ili nesukladno njihovu isključivom poimanju svoje zasebne ili opće povijesti.
-
Hafis
#39486 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
A sad na teren.
Zna li se tko bi mogao naslijediti Radončića na funkciji.
hoće li biti borbe između SDA i SDP-a, ili je to već dogovoreno?
Zna li se tko bi mogao naslijediti Radončića na funkciji.
hoće li biti borbe između SDA i SDP-a, ili je to već dogovoreno?
-
Itakoto
#39487 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Neka nas Hafise. Mozda procitamo jos koju pametnu od tebe, pardon od krivoustog.
Hmmm, tipicna hafisova taktika: if you can't convince them confuse them.
Hmmm, tipicna hafisova taktika: if you can't convince them confuse them.
- Styling
#39488 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Eki, izletila. Nemoj zezat. I na osnovu toga si zakljucila a sam ja hrvatica. Svaka ti cast! Bas pronicljivo s tvoje strane.ILVIIR wrote:zar nisi rekao da si bosnjak, i pricas bosanskim?Styling wrote:A, gdje to pise kako bosnjaci moraju govoriti Je li to nekim zakonom ili Ustavom propisano? Ovo je slobodna, demokratska zemlja i imam pravo da pisem kako hocu. Bosnjaka ima i van granica BiH, mozda pocnem pisati i ekavicom, a ima ih i u Hrvatskoj, pa mozda preuzmem cistu hrvastinu. To se tebe ne tice.ILVIIR wrote: kad vec hoces da se pravis bosnjak, onda bar nauci kako se pise "duze".
naravno mozes pricati kojim hoces jezikom. govorim ti samo da ti je izletila hrvatska rijec, dok navodno pricas bosanski!
- Mister Yes
#39489 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
To me ne interesuje. Rađa se jako malo LJUDI. Sarajevo će doduše da raste ali sve ostalo mrka kapa. Kada u BiH bude 2 miliona stanovnika pola će živjeti u Sarajevu i Banja Luci. Sve nacionalističke priče i borbe će potpuno izgubiti na smislu. Već sada nemaju smisla.seln wrote:Od tih 1315 umrlih, hiljada tj. tisuca su hrvati.Mister Yes wrote:Čekaj dok rahatpatničari čuju za najnovije informacije. U Federaciji u januaru 2014-te rođeno 1281 a umrlo 1351. Ali nije to ništa kako će da bude. Spaljena zemlja indeed.
Od 1281 rodjenih, hiljada su Bosnjaci.
- Alfons Kauders
#39490 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
e moj dobri doktore, zar si i ti spao na brojanje krvnih zrnaca... i to bebama?Hafis wrote:Jest u Sarajevu.seln wrote:Od tih 1315 umrlih, hiljada tj. tisuca su hrvati.Mister Yes wrote:Čekaj dok rahatpatničari čuju za najnovije informacije. U Federaciji u januaru 2014-te rođeno 1281 a umrlo 1351. Ali nije to ništa kako će da bude. Spaljena zemlja indeed.
Ovdje na jugu to ide malo drugačije. Recimo na Klinici u Mostaru rodilo se u siječnju ove godine 167 Hrvatića
- Styling
#39491 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ahaa, rekao si "svetonazor"! Izletila ti srpska rijec. Sada ce ti @ILVIIR reci da nisi Bosnjak.hizo ramidovic wrote:moram iskazati svoje duboko razocarenje u tebe, postovani koleha hafise. prateci povremeno tvoje pisanje moglo se nazrijeti da se radi o pismenoj i obrazovanoj osobi, sirokih svetonazora, koji se barem milimetar odmakao od tudjmanovstine, no ni slutio nisam da kao takav nisi u stanju napisati smislen odgovor iz svoje glave, nego moras potezati za tudjim mislima, tekstovima i umotvorinama.Hafis wrote: Vidite kolega Hizo, o svim ovim nedvojbenim spoznajama - kao uostalom i o svim drugim - postoje, dakako, različita - više ili manje sukladna ili oprečna tumačenja. Takva što teže razumnom razmatranju povijesnoga bitka čovjeka, ali i naroda, kao nezamjenjivih društvenih sastavnica ljudske zajednice, radi razumijevanja i poticanja sukladnijeg suživota između proturječnih zasebitnosti (ili nacionalnih posebnosti) u općosti, i sve većoj ali nikad dostižnoj univerzalnosti svijeta. I takva što pozivaju na zator svega što je suprotno ili nesukladno njihovu isključivom poimanju svoje zasebne ili opće povijesti.
-
Itakoto
#39492 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ova tema je bolja od PF vicevi. VIse se covjek nasmije.
- Styling
#39493 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ja ispravljam samo radove iz Engleskog, a za bosanski-srpski-hrvatski, tu je @ILVIIR.hizo ramidovic wrote:ne budi siledjija, mi smo tu da gresimo a tvoje je da nas ispravljasStyling wrote:Kad vec hoces da se pravis Englez, onda bar nauci kako se pise.hizo ramidovic wrote: mislim da si se ti dovoljno nalupao, da bi, zbog vlastitog zdravlja, najbolje bilo da malo ohanes.
ovo sto si gore napisao, ne samo da je besmisleno vec je toliko promaseno da ga ne vrijedi ni komentarisati.
uzmi par dana odmora, malo u planinu po ozon, pa nam opet dodji...by by
-
Hafis
#39494 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa šta ću moj dobri Alfonce. Kakvi sugovornici - takva i priča.Alfons Kauders wrote:e moj dobri doktore, zar si i ti spao na brojanje krvnih zrnaca... i to bebama?Hafis wrote:Jest u Sarajevu.seln wrote: Od tih 1315 umrlih, hiljada tj. tisuca su hrvati.
Ovdje na jugu to ide malo drugačije. Recimo na Klinici u Mostaru rodilo se u siječnju ove godine 167 Hrvatića
Da ne bi s njim možda raspravljao o vrijednosti mijeloperoksidaze kao dijagnostičkog testa u bolesnika sa sumnjom na akutni koronarni sindrom ?
-
Itakoto
#39495 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Tako je "doktore". Cilj opravdava sredstva... 
- Alfons Kauders
#39496 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
primas se ko saucesce, ne mora se bas uvijek odgovoriti istom mjerom... pustite djecu na miru - zar nije dosta sto smo im vec unistili buducnost ovim glupostima, sad ih jos treba i brojati?Hafis wrote:Pa šta ću moj dobri Alfonce. Kakvi sugovornici - takva i priča.Alfons Kauders wrote:e moj dobri doktore, zar si i ti spao na brojanje krvnih zrnaca... i to bebama?Hafis wrote: Jest u Sarajevu.
Da ne bi s njim možda raspravljao o vrijednosti mijeloperoksidaze kao dijagnostičkog testa u bolesnika sa sumnjom na akutni koronarni sindrom ?
svi se sele vani, svi imaju manje djece, svi izumiru i propadaju dok mi 20 godina palamudimo o visokoj politici... zapitaj se doktore koliko ce te djece koju brojite kroz jos 20 godina imati sadasnju adresu?
-
Hafis
#39497 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
E jebat ga zemljak.Itakoto wrote:Tako je "doktore". Cilj opravdava sredstva...
Čovjek napiše da natalitet u federaciji stmoglavo ide na dole, drugi lik to pretvori u brojanje naroda (aludirajući da jedan narod nestaje, što je valjda poželjno) ja se malo našalim s takvim doista ''neobičnim'' razmišljanjima (barem po meni) i opet ja ispah krivih leđa. Navodno brojim ''zrnca''. I još mi savjete daju da ''ostavim djecu na miru''. Totalno uvrnuto.
Pa valjda je lik kojeg sam citirao brojač zrnaca, a ja sam ispao moralno osvješćen, to jest pozitivan lik koji se izrugao njegovom stavu?!?!
Meni se čini da ste vi ljubomorni na mene
-
hizo ramidovic
#39498 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
za onako jeftin i providan pokusaj podvale svaki pokusaj opravdanja vodi u jos vece razocarenje...Hafis wrote: Svejedno kolega Hizo. Ja se na takve objede uopće ne želim osvrtati i samo ću naglasiti da mislim da nam današnje povijesne spoznaje na ovoj razini mogu poslužiti kao ishodišta za razmatranje svih onih pojavnosti, što se u naše vrijeme, pred našim očima, zbivaju u suvremenoj povijesti u cjelini, iliti zasebno u pojedinim sferama društvenog života ove naše BiH višenarodne zajednice.
- seln
#39499 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Tacno je. Rodilo se 1000 Bosnjaka, 167 hrvatica i 114 Ostalih.Hafis wrote:Jest u Sarajevu.seln wrote:Od tih 1315 umrlih, hiljada tj. tisuca su hrvati.Mister Yes wrote:Čekaj dok rahatpatničari čuju za najnovije informacije. U Federaciji u januaru 2014-te rođeno 1281 a umrlo 1351. Ali nije to ništa kako će da bude. Spaljena zemlja indeed.
- seln
#39500 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Imale smisla - nemale smisla, Bosna ce biti bosnjacka.Mister Yes wrote:To me ne interesuje. Rađa se jako malo LJUDI. Sarajevo će doduše da raste ali sve ostalo mrka kapa. Kada u BiH bude 2 miliona stanovnika pola će živjeti u Sarajevu i Banja Luci. Sve nacionalističke priče i borbe će potpuno izgubiti na smislu. Već sada nemaju smisla.seln wrote:Od tih 1315 umrlih, hiljada tj. tisuca su hrvati.Mister Yes wrote:Čekaj dok rahatpatničari čuju za najnovije informacije. U Federaciji u januaru 2014-te rođeno 1281 a umrlo 1351. Ali nije to ništa kako će da bude. Spaljena zemlja indeed.