BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
zateznistub

#39476 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

nightvision wrote:Dezurni patrioticari zaduzeni za spinovanje. :mrgreen:
Vrh patetike je da cak ni sdp nije prodao telekom ali ce to uraditi sda, pod izgovorom provodjenja reformi. Pa vasa vlastita familija ce vam zaCerat, to je tacno za sjest i plakat. :lol: :lol: :lol:
I ti spominjes spinovanje!? Kako te bolan nije stid?
Za tebe je dileja/amonimini doktor nauka...
sencobih

#39477 Re: BHTelecom All About

Post by sencobih »

Mnogi se ospu kad vide predznak BH , neprocjenjivo :bih:
doff

#39478 Re: BHTelecom All About

Post by doff »

U tim novostima, je li BHT HD ide besplatno za korisnike koji imaju tehničke mogućnosti? Dok je god u paketu koji se plaća, od mene marke neće dobit :)
nightvision

#39479 Re: BHTelecom All About

Post by nightvision »

zateznistub wrote:
nightvision wrote:Dezurni patrioticari zaduzeni za spinovanje. :mrgreen:
Vrh patetike je da cak ni sdp nije prodao telekom ali ce to uraditi sda, pod izgovorom provodjenja reformi. Pa vasa vlastita familija ce vam zaCerat, to je tacno za sjest i plakat. :lol: :lol: :lol:
I ti spominjes spinovanje!? Kako te bolan nije stid?
Za tebe je dileja/amonimini doktor nauka...
:pisnuo: :pisnuo: :pisnuo:
Rugafet

#39480 Re: BHTelecom All About

Post by Rugafet »

krakatoa wrote:Samo da je BHT pametan i da pokrene tužbu protiv mtel-a za naknadu zbog neovlaštenog korištenja mreže u vlasništvu BHT-a (PTT-a) na 49% okupirane teritorije. Malo podsjećanja: BH Telecom (PTT BiH) je bio vlasnik 100% infrastrukture na području Republike Bosne i Hercegovine do 02.05. 1992. godine. Tada su đikani spalili glavnu zgradu BH Telecom-a (PTT-a) i onesposobili preko 40 000 fiksnih linija u Sarajevu, preusmjerili sve linkove i vodove na Pale, Beograd i Banja Luku i 04.05.1992. osnovali mtel (tzv. PTT srpske republike Bosne i Hercegovine). Od 04.05.1992 do danas, mtel neovlašteno pruža svoje usluge na 49% okupirane teritorije BiH preko infrastrukture BH Telecoma. Kada bi telekom podnio tužbu nekom međunarodnom sudu (pošto hejteri sa teme i đikani iz okupirane teritorije ne priznaju sudove u BiH), mtelu bi to bio kraj u R BiH. Također ovo isto sve važi i za Eronet.
Next champion please.... :lol: :lol: :lol:
zateznistub

#39481 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

nightvision wrote: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo:
ti nisi dobar nikako
nightvision

#39482 Re: BHTelecom All About

Post by nightvision »

To sto se nekome ne svidja ono sto kazem ne znaci i da nisam u pravu. :bih:
escobar__

#39483 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

nightvision wrote:To sto se nekome ne svidja ono sto kazem ne znaci i da nisam u pravu. :bih:
Znači, kao što vidiš. Ali nije sramota bit u krivu, sramota je imat mogućnost informisanja i ne napravit to pritom ubjeđujući ostale kako si u pravu.
nightvision

#39484 Re: BHTelecom All About

Post by nightvision »

Odoh se informisati. Bas me zanima kome li je bake nanijetio prodati telekom... :run:
krakatoa

#39485 Re: BHTelecom All About

Post by krakatoa »

nightvision wrote:Odoh se informisati. Bas me zanima kome li je bake nanijetio prodati telekom... :run:
Pitaj Dileju kako se instalira 2G to 3G konvertor usput. Taman je lik mentalno na tvom nivou. ;)
rovac13

#39486 Re: BHTelecom All About

Post by rovac13 »

mirza_15 wrote:Bice promjena na mojatv, ali za sada bez detalja.
Znaci opet poskupljenje :lol: :lol: :lol:
mirza_15

#39487 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

rovac13 wrote:
Pametni eronetov klix uposlenik.
krakatoa

#39488 Re: BHTelecom All About

Post by krakatoa »

..
rovac13

#39489 Re: BHTelecom All About

Post by rovac13 »

mirza_15 wrote:
rovac13 wrote:
Pametni eronetov klix uposlenik.
Ti kad bi bio u pravu.......ja bi davno dobio otkaz.......jer sam zadnji put na tvojoj temi bio sredinom novembra prosle godine :D

I nakon toliko vremena samo zavirim unutra.....kad ono isto kao i uvijek zadnjih nekoliko godina :lol: :lol: :lol:
Dozer

#39490 Re: BHTelecom All About

Post by Dozer »

nightvision... Haveru...neka te....
Jeste, svi su ovi nastali na infrastrukturi PTT-a, ali vrlo se dobro zna koji su od tih "svih" bili ovdje pobunjenici, agresori, teroristi,

A danas...eh...to je vec druga prica. Jjer, cak i da su bili razliciti onda, danas su definitivno svi isti i svi zajedno pusus u istu tikvu.

Sto se tice BHT supporta... Sve sto mogu reci da znaju biti ljubazni. I to je, u sustini, sve.
Ako se ima neki problem, zvanjem te podrsek problem najcesce postane jos veci.
Primjer: haver firmu prebacio na BHT konekcije, i onda je trebalo da podesi SMTP. Ja dosao da mu sve to sredim, ali nisam imao providerske podatke vezano za port i enkripciju.
2 dana sam zivkao i pricao s 4-5 operatera trazeci info o enkripciji koju koriste na serveru. Cijelo vrijeme me ubjedjivali da je ne koriste i da je sve otvoreno.
Treci dan mi pukne film i trazim sefa. Daju mi nekoga, a onda covjek kaze - naravno da koristimo SSL na tom i tom portu, uz regularni pass accounta. I kad ja rekoh sta mi se desava vec 3 dana, covjek se pocne ironicno smijati i samo rece - a, znate i sami kako to kod nas ide....
R9..

#39491 Re: BHTelecom All About

Post by R9.. »

mirza_15 wrote:Gdje ces to napisati. BHT je najskuplji, najgori, najcenji itd. Samo dok se probude dezurni pljuvaci. Ima da te rastrgaju na komade. :mrgreen:

Bice promjena na mojatv, ali za sada bez detalja.

P.S. Nemojte slati ni pp. Ne mogu nista reci dok ne bude zvanicno, ne znam cak ni sve detalje, a mislim da ce biti relativno brzo.
Hajde više, čekam od septembra...
Da vidim hocel mi dat telefon da uzmem...
BarbaDue

#39492 Re: BHTelecom All About

Post by BarbaDue »

mirza_15 wrote:Gdje ces to napisati. BHT je najskuplji, najgori, najcenji itd. Samo dok se probude dezurni pljuvaci. Ima da te rastrgaju na komade. :mrgreen:

Bice promjena na mojatv, ali za sada bez detalja.

P.S. Nemojte slati ni pp. Ne mogu nista reci dok ne bude zvanicno, ne znam cak ni sve detalje, a mislim da ce biti relativno brzo.
Ok, bez detalja. Ali koliko je to relativno brzo, mjesec, dva ili oko nove godine? :mrgreen:
doff

#39493 Re: BHTelecom All About

Post by doff »

Iz iskustva: ne "poboljšavajte" više postojeće ponude! Korisnici će vam bit zahvalni
Maharadza

#39494 Re: BHTelecom All About

Post by Maharadza »

erotica wrote:Malo sam sad gledao i uspoređivao osnovne trio pakete HT u Hrvatskoj (Max 3S-68,7KM), Open IPTV u Srbiji (Box 3-42.9KM) i Moja tv(Full+ 45,63) kod nas, i Moja tv je puno povoljnija nego Max tv a tu je u egalu sa OPEN IPTV s tim da imaju prednost u internetu 10MB/s. Moja tv ima prednost što su svi kanali u osnovnoj ponudi osim nekih pinkova i hbo sto je logicno dok u hr i sr dosta kanala je u dodatnim paketima sto je posebno skupo, npr. da bi imao sve arene u hr mora se doplatiti jos 12.5 KM a paket gdje je i SK je 22.7 KM, i u osnovnim paketima download je od 2 do 4 Mb/s. U srbiji je tu kao i kod nas s tim da imaju brzi net ali su im neki dokumentarni kalani sto su kod nas u osnovnoj ponudi u dodatnim paketima. I u fixnom saobracaju BHT je povoljniji sa 1500minuta + uspostava poziva prema svim mrezama za razliku od hr gdje u navedenom paketu imaju samo 60 minuta prama HT mrezi a u sr 150 min prema svima a unutar mreze besplatno. Jos ovo se sve odnosi na ugovor na 24mj sto kod telekoma dodatno se dobija popust.

Uglavnom ako BHT poveca brzinu neta na 10 i da ubace HD kanale kao sto su kod telemaha (i SK ako bude ikakve mogucnosti) definitivo imaju najbolju ponudu u regiji.

https://www.mts.rs/privatni/box/Box3/bo ... rnet-mtstv
https://www.hrvatskitelekom.hr/paketi?p ... o=max3land
http://www.mojatv.ba/5577.html
Nakon Slovenaca, najviše plaće u regionu primaju Hrvati gdje je prema podacima Državnog zavoda za statistiku Hrvatske (DZS), prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama Republike Hrvatske za maj 2015. godine iznosila 5.679 kuna, ili 749 eura.
Sa srbijom tu i tamo ali nipošto ne možeš reći da su povoljniji od hrvatske...jer MORAŠ uzeti u obzir prosječna primanja pa tek onda govoriti o "najboljoj ponudi"! ;-)

A što se tiče podrške; u onih 5 godina koliko sam bio na ADSL-u zvao 1444 možda 2-3x i sve riješeno vrlo brzo, jednom čak zvao nakon ponoći i opet ih dobio! :thumbup:
zateznistub

#39495 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

Maharadza wrote: Sa srbijom tu i tamo ali nipošto ne možeš reći da su povoljniji od hrvatske...jer MORAŠ uzeti u obzir prosječna primanja pa tek onda govoriti o "najboljoj ponudi"! ;-)

A što se tiče podrške; u onih 5 godina koliko sam bio na ADSL-u zvao 1444 možda 2-3x i sve riješeno vrlo brzo, jednom čak zvao nakon ponoći i opet ih dobio! :thumbup:
Sudeci bar po pisanju raje, najazurniji su na podrucju sarajevske direkcije...a najgori na tuzlanskoj.

E sad, koliko montera i tehnicara pokriva određeni reopn o tom potom
escobar__

#39496 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

Tuzlanska je dobra ako znaš tehničare, pa ih lično zovneš da ubrzaš rješavanje problema. Ako ne znaš koga od njih onda si yeban mada bude i tih čudnovatih događaja da reaguju u vrlo kratkom vremenskom roku. :D
zateznistub

#39497 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

escobar__ wrote:Tuzlanska je dobra ako znaš tehničare, pa ih lično zovneš da ubrzaš rješavanje problema. Ako ne znaš koga od njih onda si yeban mada bude i tih čudnovatih događaja da reaguju u vrlo kratkom vremenskom roku. :D
Sto e mene tice i iskustvasa podrskom sve je za 5 mada, uvijek štela (iako je ne koristim) Poaze i u ovom segmentu drustva kao i u svakom drugom...
erotica

#39498 Re: BHTelecom All About

Post by erotica »

Maharadza wrote:
erotica wrote:Malo sam sad gledao i uspoređivao osnovne trio pakete HT u Hrvatskoj (Max 3S-68,7KM), Open IPTV u Srbiji (Box 3-42.9KM) i Moja tv(Full+ 45,63) kod nas, i Moja tv je puno povoljnija nego Max tv a tu je u egalu sa OPEN IPTV s tim da imaju prednost u internetu 10MB/s. Moja tv ima prednost što su svi kanali u osnovnoj ponudi osim nekih pinkova i hbo sto je logicno dok u hr i sr dosta kanala je u dodatnim paketima sto je posebno skupo, npr. da bi imao sve arene u hr mora se doplatiti jos 12.5 KM a paket gdje je i SK je 22.7 KM, i u osnovnim paketima download je od 2 do 4 Mb/s. U srbiji je tu kao i kod nas s tim da imaju brzi net ali su im neki dokumentarni kalani sto su kod nas u osnovnoj ponudi u dodatnim paketima. I u fixnom saobracaju BHT je povoljniji sa 1500minuta + uspostava poziva prema svim mrezama za razliku od hr gdje u navedenom paketu imaju samo 60 minuta prama HT mrezi a u sr 150 min prema svima a unutar mreze besplatno. Jos ovo se sve odnosi na ugovor na 24mj sto kod telekoma dodatno se dobija popust.

Uglavnom ako BHT poveca brzinu neta na 10 i da ubace HD kanale kao sto su kod telemaha (i SK ako bude ikakve mogucnosti) definitivo imaju najbolju ponudu u regiji.

https://www.mts.rs/privatni/box/Box3/bo ... rnet-mtstv
https://www.hrvatskitelekom.hr/paketi?p ... o=max3land
http://www.mojatv.ba/5577.html
Nakon Slovenaca, najviše plaće u regionu primaju Hrvati gdje je prema podacima Državnog zavoda za statistiku Hrvatske (DZS), prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama Republike Hrvatske za maj 2015. godine iznosila 5.679 kuna, ili 749 eura.
Sa srbijom tu i tamo ali nipošto ne možeš reći da su povoljniji od hrvatske...jer MORAŠ uzeti u obzir prosječna primanja pa tek onda govoriti o "najboljoj ponudi"! ;-)

Ok to, ja sam se više iznenadio da im sve živo dodatno naplaćuju. Npr samo jednu arenu imaju u osnovnom paketu i jedan sk a ako hoćeš čitav sportski paket samo on ispadne kao kod nas pretplata mjesečna na telemah sa digitalnom, osnovna brzina im je od 2 do 4 Mb/s, pa ako hoćeš više doplaćuj, i još svašta nešto. Što se tih osnovnih stvari u paketima sto dolaze Telekom je najpovoljniji.
mirza_15

#39499 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

Neke stvari kostaju koliko kostaju bez obzira na standard. Cak, s obzirom na manji broj korisnika mogu biti i skuplje.
Mustafapasa

#39500 Re: BHTelecom All About

Post by Mustafapasa »

BarbaDue wrote:Interesuje me ako se proda BHT hoće li se tada finansirati sport, škole, davati donacije...itd?

Ja mislim da se možemo tada poselamiti sa tim, možda neki sitni projektić i donacija!
dobro misliš... :thumbup:
Locked