Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
nightvision wrote:Dezurni patrioticari zaduzeni za spinovanje.
Vrh patetike je da cak ni sdp nije prodao telekom ali ce to uraditi sda, pod izgovorom provodjenja reformi. Pa vasa vlastita familija ce vam zaCerat, to je tacno za sjest i plakat.
I ti spominjes spinovanje!? Kako te bolan nije stid?
Za tebe je dileja/amonimini doktor nauka...
nightvision wrote:Dezurni patrioticari zaduzeni za spinovanje.
Vrh patetike je da cak ni sdp nije prodao telekom ali ce to uraditi sda, pod izgovorom provodjenja reformi. Pa vasa vlastita familija ce vam zaCerat, to je tacno za sjest i plakat.
I ti spominjes spinovanje!? Kako te bolan nije stid?
Za tebe je dileja/amonimini doktor nauka...
krakatoa wrote:Samo da je BHT pametan i da pokrene tužbu protiv mtel-a za naknadu zbog neovlaštenog korištenja mreže u vlasništvu BHT-a (PTT-a) na 49% okupirane teritorije. Malo podsjećanja: BH Telecom (PTT BiH) je bio vlasnik 100% infrastrukture na području Republike Bosne i Hercegovine do 02.05. 1992. godine. Tada su đikani spalili glavnu zgradu BH Telecom-a (PTT-a) i onesposobili preko 40 000 fiksnih linija u Sarajevu, preusmjerili sve linkove i vodove na Pale, Beograd i Banja Luku i 04.05.1992. osnovali mtel (tzv. PTT srpske republike Bosne i Hercegovine). Od 04.05.1992 do danas, mtel neovlašteno pruža svoje usluge na 49% okupirane teritorije BiH preko infrastrukture BH Telecoma. Kada bi telekom podnio tužbu nekom međunarodnom sudu (pošto hejteri sa teme i đikani iz okupirane teritorije ne priznaju sudove u BiH), mtelu bi to bio kraj u R BiH. Također ovo isto sve važi i za Eronet.
nightvision... Haveru...neka te....
Jeste, svi su ovi nastali na infrastrukturi PTT-a, ali vrlo se dobro zna koji su od tih "svih" bili ovdje pobunjenici, agresori, teroristi,
A danas...eh...to je vec druga prica. Jjer, cak i da su bili razliciti onda, danas su definitivno svi isti i svi zajedno pusus u istu tikvu.
Sto se tice BHT supporta... Sve sto mogu reci da znaju biti ljubazni. I to je, u sustini, sve.
Ako se ima neki problem, zvanjem te podrsek problem najcesce postane jos veci.
Primjer: haver firmu prebacio na BHT konekcije, i onda je trebalo da podesi SMTP. Ja dosao da mu sve to sredim, ali nisam imao providerske podatke vezano za port i enkripciju.
2 dana sam zivkao i pricao s 4-5 operatera trazeci info o enkripciji koju koriste na serveru. Cijelo vrijeme me ubjedjivali da je ne koriste i da je sve otvoreno.
Treci dan mi pukne film i trazim sefa. Daju mi nekoga, a onda covjek kaze - naravno da koristimo SSL na tom i tom portu, uz regularni pass accounta. I kad ja rekoh sta mi se desava vec 3 dana, covjek se pocne ironicno smijati i samo rece - a, znate i sami kako to kod nas ide....
erotica wrote:Malo sam sad gledao i uspoređivao osnovne trio pakete HT u Hrvatskoj (Max 3S-68,7KM), Open IPTV u Srbiji (Box 3-42.9KM) i Moja tv(Full+ 45,63) kod nas, i Moja tv je puno povoljnija nego Max tv a tu je u egalu sa OPEN IPTV s tim da imaju prednost u internetu 10MB/s. Moja tv ima prednost što su svi kanali u osnovnoj ponudi osim nekih pinkova i hbo sto je logicno dok u hr i sr dosta kanala je u dodatnim paketima sto je posebno skupo, npr. da bi imao sve arene u hr mora se doplatiti jos 12.5 KM a paket gdje je i SK je 22.7 KM, i u osnovnim paketima download je od 2 do 4 Mb/s. U srbiji je tu kao i kod nas s tim da imaju brzi net ali su im neki dokumentarni kalani sto su kod nas u osnovnoj ponudi u dodatnim paketima. I u fixnom saobracaju BHT je povoljniji sa 1500minuta + uspostava poziva prema svim mrezama za razliku od hr gdje u navedenom paketu imaju samo 60 minuta prama HT mrezi a u sr 150 min prema svima a unutar mreze besplatno. Jos ovo se sve odnosi na ugovor na 24mj sto kod telekoma dodatno se dobija popust.
Uglavnom ako BHT poveca brzinu neta na 10 i da ubace HD kanale kao sto su kod telemaha (i SK ako bude ikakve mogucnosti) definitivo imaju najbolju ponudu u regiji.
Nakon Slovenaca, najviše plaće u regionu primaju Hrvati gdje je prema podacima Državnog zavoda za statistiku Hrvatske (DZS), prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama Republike Hrvatske za maj 2015. godine iznosila 5.679 kuna, ili 749 eura.
Sa srbijom tu i tamo ali nipošto ne možeš reći da su povoljniji od hrvatske...jer MORAŠ uzeti u obzir prosječna primanja pa tek onda govoriti o "najboljoj ponudi"!
A što se tiče podrške; u onih 5 godina koliko sam bio na ADSL-u zvao 1444 možda 2-3x i sve riješeno vrlo brzo, jednom čak zvao nakon ponoći i opet ih dobio!
Maharadza wrote:
Sa srbijom tu i tamo ali nipošto ne možeš reći da su povoljniji od hrvatske...jer MORAŠ uzeti u obzir prosječna primanja pa tek onda govoriti o "najboljoj ponudi"!
A što se tiče podrške; u onih 5 godina koliko sam bio na ADSL-u zvao 1444 možda 2-3x i sve riješeno vrlo brzo, jednom čak zvao nakon ponoći i opet ih dobio!
Sudeci bar po pisanju raje, najazurniji su na podrucju sarajevske direkcije...a najgori na tuzlanskoj.
E sad, koliko montera i tehnicara pokriva određeni reopn o tom potom
Tuzlanska je dobra ako znaš tehničare, pa ih lično zovneš da ubrzaš rješavanje problema. Ako ne znaš koga od njih onda si yeban mada bude i tih čudnovatih događaja da reaguju u vrlo kratkom vremenskom roku.
escobar__ wrote:Tuzlanska je dobra ako znaš tehničare, pa ih lično zovneš da ubrzaš rješavanje problema. Ako ne znaš koga od njih onda si yeban mada bude i tih čudnovatih događaja da reaguju u vrlo kratkom vremenskom roku.
Sto e mene tice i iskustvasa podrskom sve je za 5 mada, uvijek štela (iako je ne koristim) Poaze i u ovom segmentu drustva kao i u svakom drugom...
erotica wrote:Malo sam sad gledao i uspoređivao osnovne trio pakete HT u Hrvatskoj (Max 3S-68,7KM), Open IPTV u Srbiji (Box 3-42.9KM) i Moja tv(Full+ 45,63) kod nas, i Moja tv je puno povoljnija nego Max tv a tu je u egalu sa OPEN IPTV s tim da imaju prednost u internetu 10MB/s. Moja tv ima prednost što su svi kanali u osnovnoj ponudi osim nekih pinkova i hbo sto je logicno dok u hr i sr dosta kanala je u dodatnim paketima sto je posebno skupo, npr. da bi imao sve arene u hr mora se doplatiti jos 12.5 KM a paket gdje je i SK je 22.7 KM, i u osnovnim paketima download je od 2 do 4 Mb/s. U srbiji je tu kao i kod nas s tim da imaju brzi net ali su im neki dokumentarni kalani sto su kod nas u osnovnoj ponudi u dodatnim paketima. I u fixnom saobracaju BHT je povoljniji sa 1500minuta + uspostava poziva prema svim mrezama za razliku od hr gdje u navedenom paketu imaju samo 60 minuta prama HT mrezi a u sr 150 min prema svima a unutar mreze besplatno. Jos ovo se sve odnosi na ugovor na 24mj sto kod telekoma dodatno se dobija popust.
Uglavnom ako BHT poveca brzinu neta na 10 i da ubace HD kanale kao sto su kod telemaha (i SK ako bude ikakve mogucnosti) definitivo imaju najbolju ponudu u regiji.
Nakon Slovenaca, najviše plaće u regionu primaju Hrvati gdje je prema podacima Državnog zavoda za statistiku Hrvatske (DZS), prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama Republike Hrvatske za maj 2015. godine iznosila 5.679 kuna, ili 749 eura.
Ok to, ja sam se više iznenadio da im sve živo dodatno naplaćuju. Npr samo jednu arenu imaju u osnovnom paketu i jedan sk a ako hoćeš čitav sportski paket samo on ispadne kao kod nas pretplata mjesečna na telemah sa digitalnom, osnovna brzina im je od 2 do 4 Mb/s, pa ako hoćeš više doplaćuj, i još svašta nešto. Što se tih osnovnih stvari u paketima sto dolaze Telekom je najpovoljniji.