NBA - National Basketball Association

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Tony Soprano

#39476 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Tony Soprano »

Da, da ,da, male sisice. Ima da vas karamo sve redom. :izet: :izet:
Concord

#39477 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Concord »

tuzlak1212 wrote: Ja kako vidjo Lonzo, Ingram, Hart, 4th pick sadasnjeg drafta i jos 2 first round picka... To je jako puno za jednog igraca, nije za pohvale :D :skoljka:
Ne 2 nego 3 buduca first round picka i plus ovogodisnji 4 pick. Stvarno jeste puno za jednog igraca koji istinu govoreci jeste commitan Lakersima ali braco moj jedno sranje ako im se desi ode on nedje drugo... moraju ga drzati zadovoljnim citavu sezonu ako hoce da potpise za njih.
Sto se tice trejdanja ovolikih pickova, nije da crnjacim ali to se obicno vrati kao bumerang i pukne te po usima kad ti je najgore, svi timovi koji su to radili su ga popusili na kraju. Zivi bili pa vidjeli.
Rob_Atl

#39478 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Rob_Atl »

Ingram, Lonzo povrijedjeni, Hart tu i tamo, pickovi su lutrija ako se potrefi potrefi, AD je mvp kalibar , po mom misljenju Lakersi pobjednici, da su Kuzmu poslali bili bi gubitnici.
tuzlak1212

#39479 Re: NBA - National Basketball Association

Post by tuzlak1212 »

Ovo je dobro za pokusat uzet titulu odmah, hit and go nacinom... Ali ovo je uzasno za fransizu, nema od Lakersa nista dugorocno jos skoro deceniju...
van Basten

#39480 Re: NBA - National Basketball Association

Post by van Basten »

Sad imaju realne sanse da se dokopaju play offa dogodine :oops:
JThomas

#39481 Re: NBA - National Basketball Association

Post by JThomas »

što se samog trejda tiče, obje strane su dobro prošle po meni. NO može uzeti recimo coby whitea i imati na bekovima lonza i njega, a na krilima ziona i ingrama. to bi bio jedan jaki mladi oslonac gdje svako može preuzimati sve, što je danas moderno. lakersi su dobili mvp kalibar što ne može biti loše, jer takav nema ni u svakom draftu. mislim da neće biti kandidat za titulu :mrgreen: ali će biti bolji nego što jesu, što i ne govori previše.
pirmin

#39482 Re: NBA - National Basketball Association

Post by pirmin »

Ako Klay ostane u Oaklandu prvi favorit se zna.
Dok god GS ima core, moraju se tretirati kao top-favoriti.
Sto LAL sad nema, dogurace visoko sa dva ASa, bez dileme. Ne znam da iko moze zaustaviti AD ali zna on biti i kvarljiva roba.
Kawhi je svima pokazao kako se cuva za PO, sto manje zahmeta i tu si u clutch-momentu. Mozda nije korektno spram ostalih ali vodi cilju.
JThomas

#39483 Re: NBA - National Basketball Association

Post by JThomas »

kvarljiva roba jeste a pobjednik nije. lebron isto puni 35 u decembru, niko nikad nije igrao više minuta i utakmica do tih godina, i nekad mora krenuti dole. njima je opet bolje da ovo probaju, nego da ne probaju, toliko su loši bili prošle godine. ali ne mislim da će lako među prave favorite. i ako nađu treću zvijezdu, ostatak rostera će biti užasan.
Raigor Stonehoof

#39484 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Raigor Stonehoof »

Win-win, tako se to radi.

Nije 3 picka + ovogodisnji nego 3 picka ukljucujuci ovogodisnji.

Sad jos Butlera potpisat i eto titule u narednih sezonu-dvije.
90minut

#39485 Re: NBA - National Basketball Association

Post by 90minut »

Koliko se smijem da su prvi favoriti za titulu, a u po sezone Davisu odoše koljena kao što su uvijek otisla.
JThomas

#39486 Re: NBA - National Basketball Association

Post by JThomas »

i da ne odu valja popuniti i balansirati ostatak rostera. oni nisu imali šta drugo uraditi, ni bilo šta za izgubiti. ali teško će do vrha.
90minut

#39487 Re: NBA - National Basketball Association

Post by 90minut »

Imaju Lebrona i rizikuju maksimalno to šta su dali za AD jeste vrijedno trejda da bi dobili njega, al' samo i samo njega zdravog.

AD ko god prati košarku zna da nema ništa od njega lik ce da sjebe koljeno to nije pitanje uopšte.

Svake jebene godine je tako bilo i ne vidim ništa drugacije da ce biti narednu sezonu ista prica.

A dovesce 100 posto ili Kembu ili Butlera sad su primamljivi s njima dvojicom u rosteru.
Last edited by 90minut on 16/06/2019 12:28, edited 1 time in total.
Raigor Stonehoof

#39488 Re: NBA - National Basketball Association

:lol:

Vidi zelenih jest im krivo :kiss:
90minut

#39489 Re: NBA - National Basketball Association

Post by 90minut »

Al' kao što znamo pun kurac stvari se treba poklopiti ratnici su kristalni primjer toga.
JThomas

#39490 Re: NBA - National Basketball Association

Post by JThomas »

eto i dedo ti za lejkerse navijao. meni je stvarno ravno do mora.
90minut

#39491 Re: NBA - National Basketball Association

Post by 90minut »

JThomas wrote:eto i dedo ti za lejkerse navijao. meni je stvarno ravno do mora.
Zar si trebao napisati da ti je ravno do mora, svi koji opčenito navijaju svim srcem za neke timove iz inostranstva je samo za ismijavanja.

Da ne pričam o franšizama debilnim iz amerike gdje nemaju 1 navijaca kako treba na tribinama i jedina im je zanimacija Drejk :lol:

A ako stvarno navijas i misliš da je dobra ideja dati par mnogo perspektivnih igrača i najluđe od svega 3 runde prvog pika za jednog igrača onda :zid:

Da je najzdraviji na svijetu pitanje je da li se isplati da ne pricam o staklenim koljenima.
JThomas

#39492 Re: NBA - National Basketball Association

Post by JThomas »

ali ja fakat ni ono opušteno ne navijam ni za koga u nba.
pirmin

#39493 Re: NBA - National Basketball Association

Post by pirmin »

Daleko od navijanja ali mi Evropljani se lako vezemo za tako neke timove iliti fransize.
Kod Amera je to komercijala zestoka:
https://youtu.be/LEnaK2puaN8

Bilo bi interesantno vidjeti ove nba zvijezde u krcatim balkanskim halama gdje nije svejedno kako ces odigrati.

Bas kao kakav adolescent sam narucio majicu "Kawhi me a river" , nisam odolio.
8)
90minut

#39494 Re: NBA - National Basketball Association

Post by 90minut »

pirmin wrote:Daleko od navijanja ali mi Evropljani se lako vezemo za tako neke timove iliti fransize.
Kod Amera je to komercijala zestoka:
https://youtu.be/LEnaK2puaN8

Bilo bi interesantno vidjeti ove nba zvijezde u krcatim balkanskim halama gdje nije svejedno kako ces odigrati.

Bas kao kakav adolescent sam narucio majicu "Kawhi me a river" , nisam odolio.
8)
Nek' si i ja bi je nosao stalno nije to tema mada znam da znaš da nije to tema..

A ima ovakvih levata u potocima i ovdje samo što imaju urođenu tu lojalnost u kostima i kad se skandira pobicemo vas i tako to ljudima je normala to u americi da se desi bila bi histerija.

Zato drejka spominjem jer zamisli atmosfere kod njih da imaju na hiljade drejkova kao što mi ovdje imamo jedina razlika je što su grlati.

Doduše i ja serem mnogo trebamo zapamtiti dobro da ako nisi iznad srednje klase u play offu ne mozes gledati utakmice kako treba ne mogu gotivni ljudi i da hoce doci do karata.
Itsoktobealone

#39495 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Itsoktobealone »

Concord wrote:
tuzlak1212 wrote: Ja kako vidjo Lonzo, Ingram, Hart, 4th pick sadasnjeg drafta i jos 2 first round picka... To je jako puno za jednog igraca, nije za pohvale :D :skoljka:
Ne 2 nego 3 buduca first round picka i plus ovogodisnji 4 pick. Stvarno jeste puno za jednog igraca koji istinu govoreci jeste commitan Lakersima ali braco moj jedno sranje ako im se desi ode on nedje drugo... moraju ga drzati zadovoljnim citavu sezonu ako hoce da potpise za njih.
Sto se tice trejdanja ovolikih pickova, nije da crnjacim ali to se obicno vrati kao bumerang i pukne te po usima kad ti je najgore, svi timovi koji su to radili su ga popusili na kraju. Zivi bili pa vidjeli.
Ne lupaj. Tri buduca 1st round picka (ukljucujuci 4ti pick ove godine). A ne 3 picka + ovogodisnji. Osim toga i pick swapovi u 2023 i 2025. godini.

Generalno je trade win-win. Pelicans ubrzani rebuild. Lakers prvi favoriti da osvoje sljedece godine. Zao mi je sto Ingrama nisu zadrzali, al' dobro.

Da se mene pita, ja ne bih trazio treceg super stara, 32 miliona bih iskoristio na nekoliko dobrih role playera. Prvenstveno Bullocka, Danny Green Ariza, Seth Currya, JaVale ili Dedmon, Ellington, Aminu, mozda George Hill. Uglavnom ima dosta opcija koje su dobre za Lakerse.

JaVale, AD, LeBron, Kuzma, Hill pocetna. Klupa: Caruso, Bonga, Green, Jerremein Jones, Bullock, Seth Curry, Wagner, Ariza. To je championship team sve dok LeBron moze hodati.

EDIT: Otprilike ovako nesta:
- Seth Curry $5 mill
- Danny Green $7 mill
- Bullock $5 mill
- JaVale MLE = $3.5 mill
- Caruso $5 mill
- Hill $7 mill
Raigor Stonehoof

#39496 Re: NBA - National Basketball Association

Jesil to svega ti Kuzmu stavio na dvicu :D nema boga da on to moze igrat, iovako je apor u odbrani

Ako ne bude 6ti covjek, Kuzma ce vjerovatno na 4 a Davis na centra
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#39497 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Velkoski »

Najjače u ovom trejdu je promjena narativa ljudi koji prate NBA. Lakersov young core više nije karina, sad su NOP odmah PO ekipa :izet: :lol:

LeBron star, AD povrijeđen, Kuzma krampa, evo ne znam šta će Lakersi iduće sezone :sad: :mrgreen:
Itsoktobealone

#39498 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Itsoktobealone »

Raigor Stonehoof wrote:Jesil to svega ti Kuzmu stavio na dvicu :D nema boga da on to moze igrat, iovako je apor u odbrani

Ako ne bude 6ti covjek, Kuzma ce vjerovatno na 4 a Davis na centra
Nisam ga stavio na dvicu, ionako je doslo vrijeme košarke bez pozicija. Al' vjerovatno će on igrati 3 sa Jameson na 2 jer ima ono da Davis baš ne uživa igrati centra pa mislim da će mu dodati dole još jednog da mu malo olakšaju. On ionako je uvijek govorio da mu je draže igrati na 4. Druga alternativa je ta tvoja. Vidjet ćemo šta će odlučiti, al' sigurno neće biti 6ti čovjek jer Pelinka hoće spacing u petorci koju mu pruža Kuzma.

@Velkoski baš tako. Do prije 14 sati Lakersi i njihova mladež je bio najveći trash u ligi. Danas je odjednom mladež preteća Magica, Jordana i Barkleya. Daj samo srati okolo jer valja progutati Lakerse i chip koji osvajaju u sljedećim godinama :lol:
JThomas

#39499 Re: NBA - National Basketball Association

Post by JThomas »

:mrgreen: vi fakat mislite da neko sa ovog foruma to tako gleda? da neko neće spavati brinući hoće li lakersi osvojiti "chip"?
90minut

#39500 Re: NBA - National Basketball Association

Post by 90minut »

:lol:
Post Reply