Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
cvrčak_na_hedonizmu

#39476 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

BadBoy wrote: 27/02/2021 22:56
cvrčak_na_hedonizmu wrote: 27/02/2021 21:54
BadBoy wrote: 27/02/2021 21:21
Zato treba sve zaključati da se ljudi malo restartuju.
Bolje otici na skijanje, a ostala goveda zakljucati, to bi bilo postenije :ljulja:
Tako je, goveda ne znaju šta je dobro za njih
Hoce to tako kad kontas da plata sama dolazi, ha radio, ha ne radio i da se hrana i racuni placaju sami od sebe.

Bas moras biti govedo odrodjeno od realnosti pa ne biti u stanju razumjeti takvu banalnost, zar ne ?

Doduse, goveda odrodjena od stvarnosti ne bi bila to sto jesu da razumiju sta se desava oko njih. Logicno.
BadBoy

#39477 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by BadBoy »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: 28/02/2021 02:37
BadBoy wrote: 27/02/2021 22:56
cvrčak_na_hedonizmu wrote: 27/02/2021 21:54

Bolje otici na skijanje, a ostala goveda zakljucati, to bi bilo postenije :ljulja:
Tako je, goveda ne znaju šta je dobro za njih
Hoce to tako kad kontas da plata sama dolazi, ha radio, ha ne radio i da se hrana i racuni placaju sami od sebe.

Bas moras biti govedo odrodjeno od realnosti pa ne biti u stanju razumjeti takvu banalnost, zar ne ?

Doduse, goveda odrodjena od stvarnosti ne bi bila to sto jesu da razumiju sta se desava oko njih. Logicno.
Samo treba ključat. Naredi Čerkezu ruke ti se pozlatile
McGradySA

#39479 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by McGradySA »

Zapadne zemlje pooštravaju lockdown,nije valjda da će idioti kopirati taj model.Uništiće i ovo malo privrede što je ostalo.Ah da zaboravio sam da ovdje jaše Čerkez koji se piša po Federaciji jer mu se može :izet:
Tesla Edison

#39480 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tesla Edison »

Pa vidiš da budžetski paraziti ni mrtvima ne daju mira zarad ličnih interesa i samopromocije, a da misle o ekonomiji?

To samo šamarati treba.
McGradySA

#39481 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by McGradySA »

TESLA_EDISON wrote: 28/02/2021 10:15 Pa vidiš da budžetski paraziti ni mrtvima ne daju mira zarad ličnih interesa i samopromocije, a da misle o ekonomiji?

To samo šamarati treba.
Meni majka radi kao m.sestra,otac penzioner.Ja crnčim za 500 KM,tristo marona manja plata nakon drugog vala Korone.Ako se ovako nastavi njoj će biti manja plata,otac će ostati bez penzije a ja na 400 i nešto maraka koliko je minimalac u federaciji.Ni onaj na šalteru se ne treba zavaravati da će moći imati iste beneficije godinama u ovakvoj situaciji.
Tesla Edison

#39482 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tesla Edison »

McGradySA wrote: 28/02/2021 10:27
TESLA_EDISON wrote: 28/02/2021 10:15 Pa vidiš da budžetski paraziti ni mrtvima ne daju mira zarad ličnih interesa i samopromocije, a da misle o ekonomiji?

To samo šamarati treba.
Meni majka radi kao m.sestra,otac penzioner.Ja crnčim za 500 KM,tristo marona manja plata nakon drugog vala Korone.Ako se ovako nastavi njoj će biti manja plata,otac će ostati bez penzije a ja na 400 i nešto maraka koliko je minimalac u federaciji.Ni onaj na šalteru se ne treba zavaravati da će moći imati iste beneficije godinama u ovakvoj situaciji.
Taj na šalteru ili neki portir (kojih je puna tema) u EP će reći da lažeš kako bi prikazao loše stanje i za to okrivio stranku koja se jedina bori "za bošnjake". Čak je u stanju reći da radiš za interese RS-a.

Džaba pišeš, budžetski paraziti, odnosno, fekalije društva, žive u svom svijetu, lišeni svakog osjećaja za realnost. Nek je njima dobro pa sve nek propadne, briga njih.
last mohicans

#39483 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by last mohicans »

Koga jebu sa ovim brojkama? KS 346, a ostatak zemlje 102? :-) Sultanija vise testira i pumpa brojke
adsubzero

#39484 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by adsubzero »

last mohicans wrote: 28/02/2021 12:32 Koga jebu sa ovim brojkama? KS 346, a ostatak zemlje 102? :-) Sultanija vise testira i pumpa brojke
Hoces da kazes da je problem sto se u KS testira, a ne sto se u ostalim dijelovima nikako ne testira?
BadBoy

#39485 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by BadBoy »

Treba prestati testirati na sve bolesti i sve će biti izlječeno. Problem riješen.
last mohicans

#39486 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by last mohicans »

adsubzero wrote: 28/02/2021 13:11
last mohicans wrote: 28/02/2021 12:32 Koga jebu sa ovim brojkama? KS 346, a ostatak zemlje 102? :-) Sultanija vise testira i pumpa brojke
Hoces da kazes da je problem sto se u KS testira, a ne sto se u ostalim dijelovima nikako ne testira?
Hocu da kažem da ovo nije samo virus KS,nego cijele zemlje. Očito je da se pojačano testira samo u KS. Kada bi se isto radilo u svim dijelovima zemlje,skroz druga slika bi se dobila. Jos jednom se potvrđuje da brojke, barem na ovaj način, kako se predstavljaju ništa ne znače.
aldinjo

#39487 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by aldinjo »

BadBoy wrote: 28/02/2021 13:15 Treba prestati testirati na sve bolesti i sve će biti izlječeno. Problem riješen.
Smiri se "uhljebu" ublehaški!
aldinjo

#39488 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by aldinjo »

U Sarajevu 342, u naslovu, a ispod piše 324 :-) , a u FBiH 383 pozitivna testa? Je li se uglavnom samo u Sarajevu vrši testiranje?
BadBoy

#39489 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by BadBoy »

aldinjo wrote: 28/02/2021 15:25
BadBoy wrote: 28/02/2021 13:15 Treba prestati testirati na sve bolesti i sve će biti izlječeno. Problem riješen.
Smiri se "uhljebu" ublehaški!
Velika greška je napravljena što se nije ranije zatvorilo sad će prvomartovski klasteri podivljat. Treba odmah od utorka zaključat sve
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#39490 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by arman1 »

U par dana bar 15 ljudi oko mene potvrđeno pozitovno, 2 po drugi put. Bio sam duže vremena blizu osobe koja je pozitivna(+ član porodice) i definitivno ove cifre mislim da su foluška. Na ovaj broj mrtvih bar su 3x veće.
daddy-kool

#39491 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by daddy-kool »

JA soj je registrovan u Sloveniji i Hrvatskoj, a imunitet stečen prijašnjim sojem (Wuhanskim i D614G)ne vrijedi mnogo kod ovog. Razumno je pretpostaviti da ako već i nije došao u BiH onda će se ubrzo pojaviti.

Danas sam čuo za ponovno obolijevanje osobe nakon što je ista prebolovala koronu početkom decembra. Znači opet pozitivan PCR, temperatura do 40, opet upala pluća, kompletna kovid slika.
hladan.preminger

#39492 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by hladan.preminger »

daddy-kool wrote: 28/02/2021 21:25 JA soj je registrovan u Sloveniji i Hrvatskoj, a imunitet stečen prijašnjim sojem (Wuhanskim i D614G)ne vrijedi mnogo kod ovog. Razumno je pretpostaviti da ako već i nije došao u BiH onda će se ubrzo pojaviti.

Danas sam čuo za ponovno obolijevanje osobe nakon što je ista prebolovala koronu početkom decembra. Znači opet pozitivan PCR, temperatura do 40, opet upala pluća, kompletna kovid slika.
Gdje piše da imunitet stečen prirodnim putem ne važi kod istog virusa nebitne mutacije?
daddy-kool

#39493 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by daddy-kool »

hladan.preminger wrote: 28/02/2021 21:29
daddy-kool wrote: 28/02/2021 21:25 JA soj je registrovan u Sloveniji i Hrvatskoj, a imunitet stečen prijašnjim sojem (Wuhanskim i D614G)ne vrijedi mnogo kod ovog. Razumno je pretpostaviti da ako već i nije došao u BiH onda će se ubrzo pojaviti.

Gdje piše da imunitet stečen prirodnim putem ne važi kod istog virusa nebitne mutacije?
daddy-kool wrote: 10/02/2021 22:22 Imunitet krda?

https://www.washingtonpost.com/health/2 ... th-africa/

Mutated virus may reinfect people already stricken once with covid-19, sparking debate and concerns

In the placebo group of the trial for Novavax’s vaccine, people with prior coronavirus infections appeared just as likely to get sick as people without them, meaning they weren’t fully protected against the B.1.351 variant that has swiftly become dominant in South Africa.

About 30 percent of the people in the South African trial had antibodies in their blood at the start of the trial showing they had recovered from an earlier infection.

But that previous exposure didn’t necessarily appear to afford protection. Among those who got saltwater shots, the people with a prior infection got sick at the same rate as study participants who had not been previously infected — a surprise because they would have been expected to have some immunity. Nearly 4 percent of people who had a previous infection were reinfected, an almost identical rate to those with no history of infection.
cvrčak_na_hedonizmu

#39494 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Jel pao na ulici, bager spreman ?

Godinu dana ne posustajes. PIO/MIO redovni, lova ok ?
neko_sa_strane

#39495 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by neko_sa_strane »

Jesi li siguran da imunitet stečen prethodnim sojem ne važi?
McGradySA

#39496 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by McGradySA »

To što virus mutira je u neku ruku i dobra stvar na duži period jer bi se mogao procesom prirodne selekcije "ukinuti" kao i virus Ebole.
hladan.preminger

#39497 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by hladan.preminger »

daddy-kool wrote: 28/02/2021 21:32
hladan.preminger wrote: 28/02/2021 21:29

daddy-kool wrote: 10/02/2021 22:22 Imunitet krda?

https://www.washingtonpost.com/health/2 ... th-africa/

Mutated virus may reinfect people already stricken once with covid-19, sparking debate and concerns

In the placebo group of the trial for Novavax’s vaccine, people with prior coronavirus infections appeared just as likely to get sick as people without them, meaning they weren’t fully protected against the B.1.351 variant that has swiftly become dominant in South Africa.

About 30 percent of the people in the South African trial had antibodies in their blood at the start of the trial showing they had recovered from an earlier infection.

But that previous exposure didn’t necessarily appear to afford protection. Among those who got saltwater shots, the people with a prior infection got sick at the same rate as study participants who had not been previously infected — a surprise because they would have been expected to have some immunity. Nearly 4 percent of people who had a previous infection were reinfected, an almost identical rate to those with no history of infection.
May infect, što znači more bit bidne, a more bit ne bidne.

Zadnji pasus.

https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx ... id=2257774
zubi

#39498 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by zubi »

I ovaj ti imunolog to isto kaze :D

To ćemo tek vidjeti. Ljudi se sad cijepe, istraživanja su u tijeku, teško je predvidjeti. Po meni najvjerojatnije ne. Ako dođe do takvih velikih promjena, ne možemo biti sigurni hoće li se virus tako promijeniti da postane rezistentan na protutijela, vjerujem da neće. Možda se u međuvremenu pronađu i lijekovi za ovaj virus. Ovo je klasični sezonalni virus vjerojatno će se tijekom ljeta epidemija stišati, no ne ugasiti. Dok ne cijepimo dovoljno populacije, ne možemo zaustaviti širenje virusa. Može se dogoditi da se nove varijante pretvore u treći val.”

More bit, a i ne mora...
spinel_

#39499 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by spinel_ »

Sve su to ublehasi koji prodaju naivnima muda pod bubrege :thumbup:
red evil

#39500 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by red evil »

zubi wrote: 01/03/2021 10:07 I ovaj ti imunolog to isto kaze :D

To ćemo tek vidjeti. Ljudi se sad cijepe, istraživanja su u tijeku, teško je predvidjeti. Po meni najvjerojatnije ne. Ako dođe do takvih velikih promjena, ne možemo biti sigurni hoće li se virus tako promijeniti da postane rezistentan na protutijela, vjerujem da neće. Možda se u međuvremenu pronađu i lijekovi za ovaj virus. Ovo je klasični sezonalni virus vjerojatno će se tijekom ljeta epidemija stišati, no ne ugasiti. Dok ne cijepimo dovoljno populacije, ne možemo zaustaviti širenje virusa. Može se dogoditi da se nove varijante pretvore u treći val.”

More bit, a i ne mora...
:lol: :lol: :lol: čovjek objasnio.
Locked