Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
Ali Kemal

#39451 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Ali Kemal »

hizo ramidovic wrote:
Mister Yes wrote:Čekaj dok rahatpatničari čuju za najnovije informacije. U Federaciji u januaru 2014-te rođeno 1281 a umrlo 1351. Ali nije to ništa kako će da bude. Spaljena zemlja indeed. :sad:
...a ovo je, svakako, jos jedan razlog za treci entitet...
jerbo se natalitet moze povecati samo u etnicki cistim teritorijama, a to zbog toga sto je naucno dokazano da se cuna slabije dize ako ti je komsija druge nacionalnosti.
Mislim da imas problema sa logikom. Natalitet nema veze sa etnickim cistim teritorijama, koje btw niko ni ne spominje, niti zeli, niti je to moguce, nego sa cinjenicom da je BiH peta zemlja od ozada u Evropi. Gore se zivi samo u Moldaviji, Ukrajini, Kosovu i Albaniji, sa tendencijom da ce nad uskoro Albanija da prestigne.
BiH je ekonomski na samom dnu Evropu, proizvodi se piva i kiseljak i poneko cuva ovce, 90% stvari se uvozi. Da nije onih hidro i termo elektrana koje je Tito napravio, ne bi bilo ni struje, tako da nije cudo da natalitet opada i da mladi mastaju da odu vani.
Posto je standard toliko pao da je cak i sirotinjska zabava postala luksuz, vrijeme je da se Bosna politicki ustabili da bi krenuo ekonomski oporavak, dok ne bude ni to kasno.
Hafis

#39452 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hafis »

Hizooooo...e'o ga opet u djetelinu :D
ILVIIR

#39453 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ILVIIR »

Styling wrote:
ILVIIR wrote:
Styling wrote: I tebi preporucujem, ako hoces o meni da raspravljas otvori temu pa raspravljaj, jer mi tvoje misljenje o meni savrseno nije vazno.
ti si odradjen (=nebitan vise). znamo ko si. nemam sta vise raspravljati. izdajes se iz komentara u komentar sve vise i vise..

sad detektor kroatizma ceka samo na kikseve micu picu ili mister jesa. :lol:

ko zna, mozda i izleti neka ekavica, mada sumnjam, oni nisu hinje (bez uvrede). tu znamo tacno skim imamo posla :)
Sta ti u stvari ovdje pokusavas? Da u ovu laz koju prosipas ubjedis sebe ili mene? S kojom svrhom? Je li zbog toga sto ne mozes adekvatno da raspravljas pa pribjegnes metodi prenosa diskusije na licni nivo? Pa ta strategija je vec odavno oprobana od strane mnogih kolega forumasa ali je propala. Ja se na taj nivo ne spustam. I sta tebe uopste briga jesam li ja bosnjakinja, hrvatica, srpkinja, jevrejka, romkinja ili musko ili zensko, ili mlada ili stara. Sta se to tebe tice? Sto te to toliko zulja? Zar sam ti toliko intrigantna?
kupit cu ti knjigu "1000 zasto - 1000 zato".. nemoj se uzbudjivati..

hajmo redom:
1.) da ovladam svijetom 2.) pogresno pitanje 3.) vidi pod 1 4.) da 5.) nije me briga 6.) ko kaze da me se tice 7.) ko kaze da zulja 8.) rekao sam vec da si odradjen (=nebitan). za razliku od tebe, ne volim se ponavljati!
Styling

#39454 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

ILVIIR wrote:
Styling wrote:
ILVIIR wrote:
ti si odradjen (=nebitan vise). znamo ko si. nemam sta vise raspravljati. izdajes se iz komentara u komentar sve vise i vise..

sad detektor kroatizma ceka samo na kikseve micu picu ili mister jesa. :lol:

ko zna, mozda i izleti neka ekavica, mada sumnjam, oni nisu hinje (bez uvrede). tu znamo tacno skim imamo posla :)
Sta ti u stvari ovdje pokusavas? Da u ovu laz koju prosipas ubjedis sebe ili mene? S kojom svrhom? Je li zbog toga sto ne mozes adekvatno da raspravljas pa pribjegnes metodi prenosa diskusije na licni nivo? Pa ta strategija je vec odavno oprobana od strane mnogih kolega forumasa ali je propala. Ja se na taj nivo ne spustam. I sta tebe uopste briga jesam li ja bosnjakinja, hrvatica, srpkinja, jevrejka, romkinja ili musko ili zensko, ili mlada ili stara. Sta se to tebe tice? Sto te to toliko zulja? Zar sam ti toliko intrigantna?
kupit cu ti knjigu "1000 zasto - 1000 zato".. nemoj se uzbudjivati..

hajmo redom:
1.) da ovladam svijetom 2.) pogresno pitanje 3.) vidi pod 1 4.) da 5.) nije me briga 6.) ko kaze da me se tice 7.) ko kaze da zulja 8.) rekao sam vec da si odradjen (=nebitan). za razliku od tebe, ne volim se ponavljati!
Onda izvoli blago odskakutati od mene.
hizo ramidovic

#39455 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by hizo ramidovic »

Ali Kemal wrote:
Mislim da imas problema sa logikom. Natalitet nema veze sa etnickim cistim teritorijama
sta reci, koju posluku porati....
hizo ramidovic

#39456 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by hizo ramidovic »

Ali Kemal wrote: Posto je standard toliko pao da je cak i sirotinjska zabava postala luksuz, vrijeme je da se Bosna politicki ustabili da bi krenuo ekonomski oporavak, dok ne bude ni to kasno.
...a jedini nacin za to je, bezbeli, formiranje treceg entiteta i etnicka podjela drzave, veli nas vrli 'ekonomista'
sta reci, opet, koju posluku porati...
Styling

#39457 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

hizo ramidovic wrote:
Ali Kemal wrote: Posto je standard toliko pao da je cak i sirotinjska zabava postala luksuz, vrijeme je da se Bosna politicki ustabili da bi krenuo ekonomski oporavak, dok ne bude ni to kasno.
...a jedini nacin za to je, bezbeli, formiranje treceg entiteta i etnicka podjela drzave, veli nas vrli 'ekonomista'
sta reci, opet, koju posluku porati...
Neee, rjesenje je da ostanemo zaglavljeni u ovom vakumu u kojem je svaki dan sve manje zaposlenih, sve vise penzionera i ljudi kojima treba pomoc, u kojem je sve vise ljudi u javnim kuhinjama i u kojem nemamo perspektive, a vrh drzave fura svoj film.
Bravo, kolega hizo! To je rjesenje nasih problema! Da svi umremo od gladi. Scenario kakvom se ni najveci dusmani ove zemlje nisu ni u snu mogli nadati.
ILVIIR

#39458 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ILVIIR »

Alfons Kauders wrote:
ILVIIR wrote:
pa zasto postoje moderatori, nego da forumase koji krse pravila baniraju (kolko god puta se oni registrovali) i da sve gluposti izbrisu. nije mi jasno, da zbog 2 lika ne moze da postoji jedna po meni veoma, veoma bitna tema!!!

btw.: u cemu je problem i da si hrvat, sta fali, i ja sam srpkinja :)
ha ne moze pocistit 100 moderatora sve pizdarije koje se ovdje napisu... kako se raja navukla na fb, tako su forumi ofalili... pa sa-x ostade najveci, da privlaci svakakve budale i trollove... ima ih svakakvih, komunjare i antiglobalisti, teoreticari zavjera, ekipa sa hrhb, poskoka, srpskih portala s obje strane drine...

svega ima samo normalne price nema... a sto je vise njih, manje je normalnog svijeta...

ne fali nista... bio sam i ustasa, i cetnik, i vehabija, i jevrej, i fasista i komunista, i vehabija i militantni ateista... sta cu ja kad ljudi imaju... problema... :D
ne kontam kako je moguce da na drugim forumima moderatori mogu brisati, a ovdje ne.
i ne mogu se pomiriti sa tom cinjenicom, da zbog 2 lika cijeli forum ispasta.
to je bitna tema, pogotov za bih.

ali prekratko sam ovdje da zahtjevam nesto u tom pravcu...

sto se tice ko si ili kako se izjasnjavas. meni svejedno. samo ono sta i kako pises se pika!
seln

#39459 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by seln »

Ode nam Faaahro....
Itakoto

#39460 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Itakoto »

Bye, bye Fahro :skoljka:

Jos uvijek se raspravljate oko federalnih jedinica, entiteta... ccccc :shock:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#39461 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Chmoljo »

Michio Kaku wrote:
nekad je vrijedilo da svak samo svoju babovinu dijeli. dok hrvati nisu odlucili odvojiti od jugoslavije ono sto nije njihovo. što im je tito onako na niđe veze poklonio i onda je sve otislo u qurac. đe li si tad bila da prosipaš moralne kodkse i principe u politici. vjerovatno sa ćaćom mahala ustaškom zastavom.
Isključen/a korisnik/ca iz razloga “kršenje pravila foruma”
» Michio Kaku
seln

#39462 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by seln »

Mister Yes wrote:Čekaj dok rahatpatničari čuju za najnovije informacije. U Federaciji u januaru 2014-te rođeno 1281 a umrlo 1351. Ali nije to ništa kako će da bude. Spaljena zemlja indeed. :sad:
Od tih 1315 umrlih, hiljada tj. tisuca su hrvati.
Od 1281 rodjenih, hiljada su Bosnjaci.
baxul

#39463 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by baxul »

Styling wrote: Neee, rjesenje je da ostanemo zaglavljeni u ovom vakumu u kojem je svaki dan sve manje zaposlenih, sve vise penzionera i ljudi kojima treba pomoc, u kojem je sve vise ljudi u javnim kuhinjama i u kojem nemamo perspektive, a vrh drzave fura svoj film.
Bravo, kolega hizo! To je rjesenje nasih problema! Da svi umremo od gladi. Scenario kakvom se ni najveci dusmani ove zemlje nisu ni u snu mogli nadati.
pa moRe l' neko objasnit (al fino :D ) tu formulu u kojoj više entiteta = manje gladnih.
hizo ramidovic

#39464 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by hizo ramidovic »

Styling wrote:
Neee, rjesenje je da ostanemo zaglavljeni u ovom vakumu u kojem je svaki dan sve manje zaposlenih, sve vise penzionera i ljudi kojima treba pomoc, u kojem je sve vise ljudi u javnim kuhinjama i u kojem nemamo perspektive, a vrh drzave fura svoj film.
mislim da si se ti dovoljno nalupao, da bi, zbog vlastitog zdravlja, najbolje bilo da malo ohanes.
ovo sto si gore napisao, ne samo da je besmisleno vec je toliko promaseno da ga ne vrijedi ni komentarisati.
uzmi par dana odmora, malo u planinu po ozon, pa nam opet dodji...by by
Hafis

#39465 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hafis »

seln wrote:
Jest u Sarajevu.
Ovdje na jugu to ide malo drugačije. Recimo na Klinici u Mostaru rodilo se u siječnju ove godine 167 Hrvatića :D
Last edited by Hafis on 13/03/2014 15:57, edited 1 time in total.
hizo ramidovic

#39466 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by hizo ramidovic »

baxul wrote:
Styling wrote: Neee, rjesenje je da ostanemo zaglavljeni u ovom vakumu u kojem je svaki dan sve manje zaposlenih, sve vise penzionera i ljudi kojima treba pomoc, u kojem je sve vise ljudi u javnim kuhinjama i u kojem nemamo perspektive, a vrh drzave fura svoj film.
pa moRe l' neko objasnit (al fino :D ) tu formulu u kojoj više entiteta = manje gladnih.
sta se tu treba objasnjavat', pa valjda je to logicno, to i mala djeca po sirokom znaju...
Bodkin

#39467 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Bodkin »

Hafis wrote:
seln wrote:
Jest u Sarajevu.
Ovdje na jugu to ide malo drugačije. Recimo na Klinici u Mostaru rodilo se u siječnju ove godine 167 Hrvatića :D
al od toga 120 curica. tako da kad dodje vrijeme, nema ko da nosi pusku :evil:
Hafis

#39468 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hafis »

hizo ramidovic wrote:
baxul wrote:
sta se tu treba objasnjavat', pa valjda je to logicno, to i mala djeca po sirokom znaju...
Vidite kolega Hizo, o svim ovim nedvojbenim spoznajama - kao uostalom i o svim drugim - postoje, dakako, različita - više ili manje sukladna ili oprečna tumačenja. Takva što teže razumnom razmatranju povijesnoga bitka čovjeka, ali i naroda, kao nezamjenjivih društvenih sastavnica ljudske zajednice, radi razumijevanja i poticanja sukladnijeg suživota između proturječnih zasebitnosti (ili nacionalnih posebnosti) u općosti, i sve većoj ali nikad dostižnoj univerzalnosti svijeta. I takva što pozivaju na zator svega što je suprotno ili nesukladno njihovu isključivom poimanju svoje zasebne ili opće povijesti.

Mada kolega pretpostavljam da vi imate razvidno oprečan stav u svezi toga.
ILVIIR

#39469 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ILVIIR »

Chmoljo wrote:
Michio Kaku wrote:
nekad je vrijedilo da svak samo svoju babovinu dijeli. dok hrvati nisu odlucili odvojiti od jugoslavije ono sto nije njihovo. što im je tito onako na niđe veze poklonio i onda je sve otislo u qurac. đe li si tad bila da prosipaš moralne kodkse i principe u politici. vjerovatno sa ćaćom mahala ustaškom zastavom.
» Michio Kaku
je li ovo zauvijek ili samo sa teme ili sta?

zao mi je picu micu.. nije mu ni jedan kroatizam izletio.... mozda je fakat bio bosnjak.. muhahahahahhaaaa... sad nikad necu saznati... ako ga stajlnig ili mister jes ne izdaju...
LBVIEW

#39470 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by LBVIEW »

ILVIIR wrote:
Chmoljo wrote:
Michio Kaku wrote:
» Michio Kaku

zao mi je picu micu.. nije mu ni jedan kroatizam izletio.... mozda je fakat bio bosnjak.. muhahahahahhaaaa... sad nikad necu saznati... ako ga stajlnig ili mister jes ne izdaju...
Ne znam, meni nekako vise vuce na "nebeske". :mrgreen:
Styling

#39471 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

hizo ramidovic wrote:
Styling wrote:
mislim da si se ti dovoljno nalupao, da bi, zbog vlastitog zdravlja, najbolje bilo da malo ohanes.
ovo sto si gore napisao, ne samo da je besmisleno vec je toliko promaseno da ga ne vrijedi ni komentarisati.
uzmi par dana odmora, malo u planinu po ozon, pa nam opet dodji...by by
Kad vec hoces da se pravis Englez, onda bar nauci kako se pise.
ILVIIR

#39472 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ILVIIR »

Styling wrote:
kad vec hoces da se pravis bosnjak, onda bar nauci kako se pise "duze".
Hafis

#39473 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hafis »

ILVIIR wrote:
Chmoljo wrote:
Michio Kaku wrote:
» Michio Kaku

Dajte kolega. Navodite kao da je neki zločin napisati neki kroatizam
Kroatizmi su danas in u BiH: gledatelj, prosvjed, općina, uvjet...i tisuću drugih primjera. Za desetak-petnaest godina trebat ćemo uvoziti namicatelje hrvatskog jezika, da novonastalom izgovoru nametnu standardnu formu i pretoče ga u književni jezik.
Styling

#39474 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

baxul wrote:
Da se razumijemo, ja nisam za vise entiteta, ja sam da se potpuno razidjemo. Kao tri drzave. Jos jedan entitet je samo vise administracije na vrat. Doduse, taj treci entitet bi morao sam sebe finansirati, mada ne znam kako.
Hafis

#39475 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hafis »

ILVIIR wrote:
Styling wrote:
kad vec hoces da se pravis bosnjak, onda bar nauci kako se pise "duze".
Moj fah :)
dug - dulji - najdulji
Locked