Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
danas sam vidio na G7ci , jebo te auto koje se ne moze zagrijat....
Moze sto ne bi mogao. Nisi pomislio da zeli brze da postigne temperaturu.
Ja na svom imam dva tipa maske. Zimi stavim zatvoreni model, na proljece otvoreni.
Sto ne bi, kada brze postignem radnu temperaturu i manje trosim goriva.
Naslovnica wrote: ↑13/01/2022 12:01
Prije 10-15 godina radio sam u firmi gdje su na sedmičnoj bazi dolaziki kamioni iz Njemačke.
Vozači su govorili da lakše natovaren dođe iz Njemačke sa njihovim gorivom, nego prazan sa našim.
U to vrijeme je zaista bilo svega, mislim da više nije tako katastrofalno, ali da kvalitet itekako osciluje od ture do ture.
jesil u zenici da me pokupis? ne znam kako cu kuci ,niko nema ovaj ventil,a moram i kupit dihtung glave u sarajevu,potrosio sam sav kredit na mob ,internet se spojio ovde kod nekog komsije.evo me blizu onog mosta pjesackog na ulazu u kakanj gdje su one zelene kuce ciganska mahala tu mi ovaj jaran zivi.sacekao bi te ja u zaustavnoj samo da uskocim kad budes isao za sarajevo.pa da sutra ujutro me opet izbacis ovde da popravim auto.
Žao mi što ti se desilo ali ne može biti krivnja do jednog rezervara benzina, samo se podudarilo.
pitanje za klima majstore, puse hladno u noge kad se okrene salter,ostalo sve gori od vreline,ali samo u noge hladno, i kao da probija hladnoca od suvozacevog mjesta cudno
sta moze biti,to nam je na drugom autu kuci,i ima ponekad specifican zvuk iz laTice, zujanja grrrr i usuti se
trazila na netu,po zvuku izgleda kao motoric sto stoji negdje zabijen iza laTice,moze li to biti uzrok da negdje slusuje to puhanje cudno hladno?
Ili su neke klapne mehanizam otisao?
Zvuk je ovakav: https://youtu.be/151O9poK9uY
vjeshalica wrote: ↑13/01/2022 20:45
pitanje za klima majstore, puse hladno u noge kad se okrene salter,ostalo sve gori od vreline,ali samo u noge hladno, i kao da probija hladnoca od suvozacevog mjesta cudno
sta moze biti,to nam je na drugom autu kuci,i ima ponekad specifican zvuk iz laTice, zujanja grrrr i usuti se
trazila na netu,po zvuku izgleda kao motoric sto stoji negdje zabijen iza laTice,moze li to biti uzrok da negdje slusuje to puhanje cudno hladno?
golf 5?
nije ti neko dobro zatvorio filter kabine ili ti se pomjerio poklopac koji vodi do istog/ventilatora kabine
dobro je sve zatvoreno ali se grebanje cuje od tog motorića ili kako se već naziva kao u videu,zato pitam da li je moguce da od tog motorića puse hladno....znaci cjevanica mi odrvenila
Neke starije verzije tedeiji cr motora imaju taj problem i nije do saltanja. Koliko sam upratio G7 nema taj problem. Zimi na autoputu mogu postici radnu temperaturu rashladne tecnosti ali u voznji magistralom kad se vozi sporije nemoguce kad je minus vani. Osim da ga voze sa 3000 obrtaja. Max postignu 60-70C. I to se osjeti slabijem grijanju u autu. Hladi se prebrzo kad je vani minus. To su obicno simptomi loseg termostata ostane otvoren ali problem je sto kod njih valjda ni zamjena termostata nije pomogla.
Dešava mi se čudna stvar s autom, možda će neko znati šta je.
Naime, upalim auto, krenem ubacim u drugu i čuje se kao neko grebanje na lijevoj strani. Ne konstantno, nego samo jednom zagrebe i to je to. Kasnije mogu mijenjati brzine kako hoću, više se ne ponavlja. Dakle samo prvi put u drugoj i samo prvi put nakon paljenja se to desi. Mjenjač inače normalno šalta, zamjenjen je set kvacila i Plivajući. Vozio sam majstoru jednom za to i kao po pravilu baš tad se nije desilo, možda jer je auto bilo zagrijano a možda i nije čuo od drugih auta.
mk ultra wrote: ↑13/01/2022 22:44
Pa i na G7 je jako sporo
Kod mene na volvu iako je -5 ugrije se za 5-6min voznje
Golfa dobro moras da se navozas da se ugrije i na pola
Svejedno kuda
G7 1.6 tdi koji ja ponekad vozim nema tih problema. Nikad se nije desilo da nije postigao 90C ili da je ne moze drzati. Grijanje je jako dobro. Nemam razloga da ne govorim istinu jer meni G7 nije auto snova Koji motor je kod tog G7 za koji pises ?
mk ultra wrote: ↑13/01/2022 22:44
Pa i na G7 je jako sporo
Kod mene na volvu iako je -5 ugrije se za 5-6min voznje
Golfa dobro moras da se navozas da se ugrije i na pola
Svejedno kuda
G7 1.6 tdi koji ja ponekad vozim nema tih problema. Nikad se nije desilo da nije postigao 90C ili da je ne moze drzati. Grijanje je jako dobro. Nemam razloga da ne govorim istinu jer meni G7 nije auto snova Koji motor je kod tog G7 za koji pises ?
To da ne postigne temp ikako, to nisam vidio
Ali treba da se solidno navozas da se uopce pomakne
Cak i kad je malo toplije vani
Ja sam vozio Caddy 1.6tdi kojem je trebalo bas dosta vremena zimi da postigne radnu temperaturu. Nekad bi znao preci i 30ak km dok to postigne. A sve vrijeme radi na 1000 obrtaja u leru.
vjeshalica wrote: ↑13/01/2022 20:45
Da nemaš rupu u podu?
Vjerovatno do klapni, meni je bio problem sa ležajevima motora pa se čulo kad se da kontakt nešto kao gužvanje i škripanje. Kad je to majstor podmazao, zvuklovi se više nisu čuli.
artur morgan wrote: ↑13/01/2022 22:37
Neke starije verzije tedeiji cr motora imaju taj problem i nije do saltanja. Koliko sam upratio G7 nema taj problem. Zimi na autoputu mogu postici radnu temperaturu rashladne tecnosti ali u voznji magistralom kad se vozi sporije nemoguce kad je minus vani. Osim da ga voze sa 3000 obrtaja. Max postignu 60-70C. I to se osjeti slabijem grijanju u autu. Hladi se prebrzo kad je vani minus. To su obicno simptomi loseg termostata ostane otvoren ali problem je sto kod njih valjda ni zamjena termostata nije pomogla.
Ja sam vidio sličnu situaciju dok sam radio jednoj firmim na dCi motorima, Megan trojka. Godina mu treba da se pomakne sa prvog podioka temperature, posebno zimi, u ovlaštenom zamjenili termostat, situacija ista ostala