Novi update

Nisu djeca cvijeca, ali nisu ni teroristi. Osim ako borbu za svoju slobodu ne smatras terorizmom..... Po ovoj mantri, i mi smo ovdje bili teroristi za Srbe koji su nas napali. Jesmo li...?geoxx wrote: ↑06/11/2023 13:37 Na pocetku je narativ bio da ne treba Palestince izjednacavati sa Hamasom.
Vise to ne treba ponavljati jer na ovoj temi ulazimo o fazu u kojoj ce biti opceprihvaceni stav da su Hamasovci djeca cvijeca, pa otud i ko zna koja usporedba sa partizanima iz ww2.
Boze ti sacuvaj.
Davno rekoh - lako je ravnati raketama s distance, i Izrael ce najebat cim krene pjeske. I tako im se i desilo. Ode ko zna koliko oklopa i stotina vojnika dok si rek'o keks.Bosanski_kralj wrote: ↑06/11/2023 14:04Dok se IDF fali kad unište jedan tunel, znaš koliko je sati.
Kako Izraelu i ne ide baš najbolje, očekujem direktno uključivanje Amerike u ovo sve.
apsidejzi wrote: ↑06/11/2023 13:47 Nije. Ideja je pokazati obe strane i zlocine koje cine i gledati na iste objektivno koliko se moze. Ja nisam opterecen religijom i jedna strana mi nije draza od druge. Licno smatram da su obe strane ukrivu i da su glupe sto ratuju u ime nepostojeceg boga. Ovako ja vidim stvari: Jednog jutra Hamas je krenuo u akciju ubijanja jevreja. Nije nista najavio, niko nista nije znao. Samo su uletili i ubili na stotine ljudi. Razumijem da imaju historiju sukoba, ali ova zadnja akcija je mucka, hinjska i cilj je bio ubiti sto je moguce vise jevreja. Nakon toga, Izrael je javno objavio da ce uci u jedan dio Gaze i preporucio svim stanovnicima da se isele iz njega. Cekali su dvije sedmice i krenuli u akciju. Nazalost, svi palestinci se nisu iselili i imamo dosta zrtava izmedju ostalog i djece. Tu se mogu postaviti dva pitanja: 1) Zasto se neko nije preselio u drugi dio Gaze? 2) Zasto Izrael nije poceo nasumicno bacati granate po Gazi kao sto je Hamas ubijao nasumicno jevreje?
pa nema opravdanja za teroristički čin, pogotovo ne prema djeci i starcima koji su i najviše najebali...1000 puta smo naglašavali naš primjer u tom smislu, šta bi onda mnogi u BiH trebali tek raditi?
Ako pogledas moje ostale postove na temi vidjeces da nije hinjaluk i moje misljenje na temu situacije od prije 7/10.1Dante1 wrote: ↑06/11/2023 14:17 Ne gledas realno vec spinujes situaciju da bi je prilagodio svom narativu. Koliko god pokusavao, ne mozes obrisat sta se desavalo prije 7.10. jer time brises citav kontekst. Imali su sukoba ali Hamas 7.10... to moze odgovarat samo nekom ko naginje na izraelsku stranu, koliko god tvrdio da je non-biased. Ne mozes visedecenijsko tlacenje i nepravdu nad palestinskim narodom svest pod recenicu ”pa eto imali su sukoba i prije.” To je hinjaluk.
Ne znam gdje si u mom tekstu procitao rijec "opravdano".elSaik wrote: ↑06/11/2023 15:21apsidejzi wrote: ↑06/11/2023 13:47 Nije. Ideja je pokazati obe strane i zlocine koje cine i gledati na iste objektivno koliko se moze. Ja nisam opterecen religijom i jedna strana mi nije draza od druge. Licno smatram da su obe strane ukrivu i da su glupe sto ratuju u ime nepostojeceg boga. Ovako ja vidim stvari: Jednog jutra Hamas je krenuo u akciju ubijanja jevreja. Nije nista najavio, niko nista nije znao. Samo su uletili i ubili na stotine ljudi. Razumijem da imaju historiju sukoba, ali ova zadnja akcija je mucka, hinjska i cilj je bio ubiti sto je moguce vise jevreja. Nakon toga, Izrael je javno objavio da ce uci u jedan dio Gaze i preporucio svim stanovnicima da se isele iz njega. Cekali su dvije sedmice i krenuli u akciju. Nazalost, svi palestinci se nisu iselili i imamo dosta zrtava izmedju ostalog i djece. Tu se mogu postaviti dva pitanja: 1) Zasto se neko nije preselio u drugi dio Gaze? 2) Zasto Izrael nije poceo nasumicno bacati granate po Gazi kao sto je Hamas ubijao nasumicno jevreje?
Problem u ovoj propagandi je "samo" u tome što nije tačno da Izrael ne gađa i ostale dijelove Gaze, mnogo je onih među žrtvama koji jesu otišli na "sigurne dijelove". Problem je također u tome što ubijaju, protjeruju, teroriziraju, recimo, trenutno i Palestince na Zapadnoj obali, pa čak i Palestince koji su unutar samog Izraela. A najveći problem je u tome što činjenica "upozorenja" ne može nikada opravdati genocid.
A iskreno sam frapiran da ovdje mogu pročitati konstrukcije koje aludiraju da je opravdano sravniti sa zemljom naselje za koje znaš da tu žive civili, nedužni, stari, žena, djeca, zato što među njima (prema saznanjima onoga ko sravnjava) ima Hamasovaca. Jednako tako bi neko mogao kriviti ubijene Srebreničane što su ostali u Srebrenici i okolini, a pravdati Mladića i četnike za počinjeni genocid. I oni su "mogli otići"...
Ali evo da sm sebi repliciram u skladu sa ranijim replikama koje sam dobio:
"bravo Hamasovac"
Ja, i? Jel mora odmah jer je tebi prigustilo?
je l ti znas jarane sta je "dzahil" na arapskom - upravo suprotno od ovog sto ti tvrdis..... ovo su ološi najobicnijiskupljac_zeljeza wrote: ↑05/11/2023 15:57 I ovo su džahili, trebalo bi tu porodicu skinuti jer kraljevi i šerijat su u kontradikciji.
Saudijska Arabija je zabranila da se u džamijama uče dove za genocidom pogođen palestinski narod. Pored toga, zabranjeno je i isticanje palestinske zastave bilo gdje na javnom mjestu.
https://senzor.ba/saudijska-arabija-zab ... i3XGNLGxbk
Vidljiv je samo naslov, ostatak uz pretplatu. Sta je pisalo u clanku?GandalfSivi wrote: ↑06/11/2023 16:28 Sto Financial Times (od sviju) se kvalitetno popisa po Bibiju, lagano sugerisuci Bidenu da pere ruke od budale…
https://www.ft.com/content/fbf48dcf-09f ... IItqLLvcY0
@Satoririmano wrote: ↑06/11/2023 17:35 Ovdje ima pomenuti tekst iz Financial Times
https://www.reddit.com/r/foreignpolicy/s/1FKUX1gcBo
Mogao bi im urednik uskoro otkaz dobiti.GandalfSivi wrote: ↑06/11/2023 16:28 Sto Financial Times (od sviju) se kvalitetno popisa po Bibiju, lagano sugerisuci Bidenu da pere ruke od budale…
https://www.ft.com/content/fbf48dcf-09f ... IItqLLvcY0
Sto si se ti zadao na ovoj temi. Valjda ti pravda u srcu pa ne mozes odoljeti.apsidejzi wrote: ↑06/11/2023 18:08 Evo malo historije arapsko palestinskih odnosa koji odgovaraju na moje pitanje: zasto arapi ne pomazu Palestini i zasto ih niko ne zeli kao izbjeglice. Izgleda da palestinci nisu bili bas najprijatnije izbjeglice i da su dosta tjerali po svome. Cak su u Kuvajtu javno podrzavali Sadama Huseina kada je napao Kuvajt i zato su protjerani. Koliko ja mogu razumjeti, oni su jednostavno istrosili sve dzokere kod susjeda. Jedino ih bosnjo gotivi od muslimana iako su javno bili na srpskoj strani za vrijeme rata...
Cionistički Izrael odgaja ubice i generaciju koja se suprotstavlja Tori, čini sve vrste grijeha zabranjenih Torom, krade Palestincima domove, zemlju i dobra, i neprijateljski je raspoložen prema G-d i Tori.
Generacija koju je odgojio cionizam je ateistička, lopovska, lažljiva i genocidna generacija.
Izraelski pukovnik kaže: Imamo problem uskladištiti tijela izraelskih vojnika, jer odaju vrlo "neugodan miris", a nije prošao ni dan otkako su ubijeni!
DUsa mi zajebavat srpsko ruske spinove.palermo wrote: ↑06/11/2023 18:22Sto si se ti zadao na ovoj temi. Valjda ti pravda u srcu pa ne mozes odoljeti.apsidejzi wrote: ↑06/11/2023 18:08 Evo malo historije arapsko palestinskih odnosa koji odgovaraju na moje pitanje: zasto arapi ne pomazu Palestini i zasto ih niko ne zeli kao izbjeglice. Izgleda da palestinci nisu bili bas najprijatnije izbjeglice i da su dosta tjerali po svome. Cak su u Kuvajtu javno podrzavali Sadama Huseina kada je napao Kuvajt i zato su protjerani. Koliko ja mogu razumjeti, oni su jednostavno istrosili sve dzokere kod susjeda. Jedino ih bosnjo gotivi od muslimana iako su javno bili na srpskoj strani za vrijeme rata...
SpoilerShow