Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#39451 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Truba »

Image

Novi update
Tromblon

#39452 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Tromblon »

Hajvan wrote: 06/11/2023 14:57
Tromblon wrote: 06/11/2023 13:18 Vidi hareta iz slovenije što je došao da trola cijeli forum. Dajte mu smjenu u rudniku.
ko' da je Zojo iščapljine :lol:
Ma ma ih ko jaje jajetu sliče, a isto kenjaju.
Dozer

#39453 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Dozer »

geoxx wrote: 06/11/2023 13:37 Na pocetku je narativ bio da ne treba Palestince izjednacavati sa Hamasom.

Vise to ne treba ponavljati jer na ovoj temi ulazimo o fazu u kojoj ce biti opceprihvaceni stav da su Hamasovci djeca cvijeca, pa otud i ko zna koja usporedba sa partizanima iz ww2.

Boze ti sacuvaj.
Nisu djeca cvijeca, ali nisu ni teroristi. Osim ako borbu za svoju slobodu ne smatras terorizmom..... Po ovoj mantri, i mi smo ovdje bili teroristi za Srbe koji su nas napali. Jesmo li...?
breuer

#39454 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by breuer »

pa kako onda nazvati one tipove koji su upali na festival i u kibuce i poubijali i oteli sve redom?
Dozer

#39455 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Dozer »

Bosanski_kralj wrote: 06/11/2023 14:04
alijagoro wrote: 06/11/2023 14:03 Cini mi se da Izraelu ne ide bas najbolje,cim su se upalili ovoliko forumasi da brane isti.
Dok se IDF fali kad unište jedan tunel, znaš koliko je sati.

Kako Izraelu i ne ide baš najbolje, očekujem direktno uključivanje Amerike u ovo sve.
Davno rekoh - lako je ravnati raketama s distance, i Izrael ce najebat cim krene pjeske. I tako im se i desilo. Ode ko zna koliko oklopa i stotina vojnika dok si rek'o keks.
Dozer

#39456 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Dozer »

breuer wrote: 06/11/2023 15:17 pa kako onda nazvati one tipove koji su upali na festival i u kibuce i poubijali i oteli sve redom?
To se moze okarakterisati kao teroristicki cin. A, kako nazvati uzrok toga, tj. divljanje Izraelaca u Al-Aksi? I to ne jednom, nego na desetine puta....
elSaik

#39457 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by elSaik »

apsidejzi wrote: 06/11/2023 13:47 Nije. Ideja je pokazati obe strane i zlocine koje cine i gledati na iste objektivno koliko se moze. Ja nisam opterecen religijom i jedna strana mi nije draza od druge. Licno smatram da su obe strane ukrivu i da su glupe sto ratuju u ime nepostojeceg boga. Ovako ja vidim stvari: Jednog jutra Hamas je krenuo u akciju ubijanja jevreja. Nije nista najavio, niko nista nije znao. Samo su uletili i ubili na stotine ljudi. Razumijem da imaju historiju sukoba, ali ova zadnja akcija je mucka, hinjska i cilj je bio ubiti sto je moguce vise jevreja. Nakon toga, Izrael je javno objavio da ce uci u jedan dio Gaze i preporucio svim stanovnicima da se isele iz njega. Cekali su dvije sedmice i krenuli u akciju. Nazalost, svi palestinci se nisu iselili i imamo dosta zrtava izmedju ostalog i djece. Tu se mogu postaviti dva pitanja: 1) Zasto se neko nije preselio u drugi dio Gaze? 2) Zasto Izrael nije poceo nasumicno bacati granate po Gazi kao sto je Hamas ubijao nasumicno jevreje?

Problem u ovoj propagandi je "samo" u tome što nije tačno da Izrael ne gađa i ostale dijelove Gaze, mnogo je onih među žrtvama koji jesu otišli na "sigurne dijelove". Problem je također u tome što ubijaju, protjeruju, teroriziraju, recimo, trenutno i Palestince na Zapadnoj obali, pa čak i Palestince koji su unutar samog Izraela. A najveći problem je u tome što činjenica "upozorenja" ne može nikada opravdati genocid.

A iskreno sam frapiran da ovdje mogu pročitati konstrukcije koje aludiraju da je opravdano sravniti sa zemljom naselje za koje znaš da tu žive civili, nedužni, stari, žena, djeca, zato što među njima (prema saznanjima onoga ko sravnjava) ima Hamasovaca. Jednako tako bi neko mogao kriviti ubijene Srebreničane što su ostali u Srebrenici i okolini, a pravdati Mladića i četnike za počinjeni genocid. I oni su "mogli otići"...

Ali evo da sm sebi repliciram u skladu sa ranijim replikama koje sam dobio:
"bravo Hamasovac"
breuer

#39458 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by breuer »

Dozer wrote: 06/11/2023 15:20
breuer wrote: 06/11/2023 15:17 pa kako onda nazvati one tipove koji su upali na festival i u kibuce i poubijali i oteli sve redom?
To se moze okarakterisati kao teroristicki cin. A, kako nazvati uzrok toga, tj. divljanje Izraelaca u Al-Aksi? I to ne jednom, nego na desetine puta....
pa nema opravdanja za teroristički čin, pogotovo ne prema djeci i starcima koji su i najviše najebali...1000 puta smo naglašavali naš primjer u tom smislu, šta bi onda mnogi u BiH trebali tek raditi?
apsidejzi

#39459 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by apsidejzi »

1Dante1 wrote: 06/11/2023 14:17 Ne gledas realno vec spinujes situaciju da bi je prilagodio svom narativu. Koliko god pokusavao, ne mozes obrisat sta se desavalo prije 7.10. jer time brises citav kontekst. Imali su sukoba ali Hamas 7.10... to moze odgovarat samo nekom ko naginje na izraelsku stranu, koliko god tvrdio da je non-biased. Ne mozes visedecenijsko tlacenje i nepravdu nad palestinskim narodom svest pod recenicu ”pa eto imali su sukoba i prije.” To je hinjaluk.
Ako pogledas moje ostale postove na temi vidjeces da nije hinjaluk i moje misljenje na temu situacije od prije 7/10.
apsidejzi

#39460 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by apsidejzi »

elSaik wrote: 06/11/2023 15:21
apsidejzi wrote: 06/11/2023 13:47 Nije. Ideja je pokazati obe strane i zlocine koje cine i gledati na iste objektivno koliko se moze. Ja nisam opterecen religijom i jedna strana mi nije draza od druge. Licno smatram da su obe strane ukrivu i da su glupe sto ratuju u ime nepostojeceg boga. Ovako ja vidim stvari: Jednog jutra Hamas je krenuo u akciju ubijanja jevreja. Nije nista najavio, niko nista nije znao. Samo su uletili i ubili na stotine ljudi. Razumijem da imaju historiju sukoba, ali ova zadnja akcija je mucka, hinjska i cilj je bio ubiti sto je moguce vise jevreja. Nakon toga, Izrael je javno objavio da ce uci u jedan dio Gaze i preporucio svim stanovnicima da se isele iz njega. Cekali su dvije sedmice i krenuli u akciju. Nazalost, svi palestinci se nisu iselili i imamo dosta zrtava izmedju ostalog i djece. Tu se mogu postaviti dva pitanja: 1) Zasto se neko nije preselio u drugi dio Gaze? 2) Zasto Izrael nije poceo nasumicno bacati granate po Gazi kao sto je Hamas ubijao nasumicno jevreje?

Problem u ovoj propagandi je "samo" u tome što nije tačno da Izrael ne gađa i ostale dijelove Gaze, mnogo je onih među žrtvama koji jesu otišli na "sigurne dijelove". Problem je također u tome što ubijaju, protjeruju, teroriziraju, recimo, trenutno i Palestince na Zapadnoj obali, pa čak i Palestince koji su unutar samog Izraela. A najveći problem je u tome što činjenica "upozorenja" ne može nikada opravdati genocid.

A iskreno sam frapiran da ovdje mogu pročitati konstrukcije koje aludiraju da je opravdano sravniti sa zemljom naselje za koje znaš da tu žive civili, nedužni, stari, žena, djeca, zato što među njima (prema saznanjima onoga ko sravnjava) ima Hamasovaca. Jednako tako bi neko mogao kriviti ubijene Srebreničane što su ostali u Srebrenici i okolini, a pravdati Mladića i četnike za počinjeni genocid. I oni su "mogli otići"...

Ali evo da sm sebi repliciram u skladu sa ranijim replikama koje sam dobio:
"bravo Hamasovac"
Ne znam gdje si u mom tekstu procitao rijec "opravdano".
hilmija frlj
Location: Iz boja u boj, do konačne pobjede, do slobodne Bosne i Hercegovine

#39461 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by hilmija frlj »

@Chmoljo
@anex
@Bloo
@Bobi
Bloo
Globalna šefica

#39462 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Bloo »

hilmija frlj wrote: 06/11/2023 15:37 @Chmoljo
@anex
@Bloo
@Bobi
Ja, i? Jel mora odmah jer je tebi prigustilo?

Banovan i obrisani komentari.
Molim takode i forumske pravednike da NE CITIRAJU jer onda trosim zivce i na vase quotove i dubokoumne replike.
konami666

#39463 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by konami666 »

Šta se desilo :D ko je koga? :D
hilmija frlj
Location: Iz boja u boj, do konačne pobjede, do slobodne Bosne i Hercegovine

#39464 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by hilmija frlj »

Bloo wrote: 06/11/2023 15:39
hilmija frlj wrote: 06/11/2023 15:37 @Chmoljo
@anex
@Bloo
@Bobi
Ja, i? Jel mora odmah jer je tebi prigustilo?

Banovan i obrisani komentari.
Molim takode i forumske pravednike da NE CITIRAJU jer onda trosim zivce i na vase quotove i dubokoumne replike.
Hvala.
skrbavi-admin

#39465 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by skrbavi-admin »

skupljac_zeljeza wrote: 05/11/2023 15:57 I ovo su džahili, trebalo bi tu porodicu skinuti jer kraljevi i šerijat su u kontradikciji.
Saudijska Arabija je zabranila da se u džamijama uče dove za genocidom pogođen palestinski narod. Pored toga, zabranjeno je i isticanje palestinske zastave bilo gdje na javnom mjestu.

https://senzor.ba/saudijska-arabija-zab ... i3XGNLGxbk
je l ti znas jarane sta je "dzahil" na arapskom - upravo suprotno od ovog sto ti tvrdis..... ovo su ološi najobicniji
ovo potvrdjuje da su saudijsko-izraelski pregovori sigurno bili obogaceni idejama ovoga sto danas vidimo..... smetlje koje otkiseli nevinog coeka u sred ambasade i - nikom nista.....
GandalfSivi

#39466 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by GandalfSivi »

Sto Financial Times (od sviju) se kvalitetno popisa po Bibiju, lagano sugerisuci Bidenu da pere ruke od budale…

https://www.ft.com/content/fbf48dcf-09f ... IItqLLvcY0
Satori

#39467 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Satori »

GandalfSivi wrote: 06/11/2023 16:28 Sto Financial Times (od sviju) se kvalitetno popisa po Bibiju, lagano sugerisuci Bidenu da pere ruke od budale…

Vidljiv je samo naslov, ostatak uz pretplatu. Sta je pisalo u clanku?
Ludzak

#39468 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Ludzak »

Bibi piša po svima, a ne po njemu
rimano

#39469 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by rimano »

Ovdje ima pomenuti tekst iz Financial Times
https://www.reddit.com/r/foreignpolicy/s/1FKUX1gcBo
GandalfSivi

#39470 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by GandalfSivi »

rimano wrote: 06/11/2023 17:35 Ovdje ima pomenuti tekst iz Financial Times
https://www.reddit.com/r/foreignpolicy/s/1FKUX1gcBo
@Satori
elcaliente

#39471 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by elcaliente »

GandalfSivi wrote: 06/11/2023 16:28 Sto Financial Times (od sviju) se kvalitetno popisa po Bibiju, lagano sugerisuci Bidenu da pere ruke od budale…

Mogao bi im urednik uskoro otkaz dobiti.
apsidejzi

#39472 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by apsidejzi »

Evo malo historije arapsko palestinskih odnosa koji odgovaraju na moje pitanje: zasto arapi ne pomazu Palestini i zasto ih niko ne zeli kao izbjeglice. Izgleda da palestinci nisu bili bas najprijatnije izbjeglice i da su dosta tjerali po svome. Cak su u Kuvajtu javno podrzavali Sadama Huseina kada je napao Kuvajt i zato su protjerani. Koliko ja mogu razumjeti, oni su jednostavno istrosili sve dzokere kod susjeda. Jedino ih bosnjo gotivi od muslimana iako su javno bili na srpskoj strani za vrijeme rata...

palermo

#39473 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by palermo »

apsidejzi wrote: 06/11/2023 18:08 Evo malo historije arapsko palestinskih odnosa koji odgovaraju na moje pitanje: zasto arapi ne pomazu Palestini i zasto ih niko ne zeli kao izbjeglice. Izgleda da palestinci nisu bili bas najprijatnije izbjeglice i da su dosta tjerali po svome. Cak su u Kuvajtu javno podrzavali Sadama Huseina kada je napao Kuvajt i zato su protjerani. Koliko ja mogu razumjeti, oni su jednostavno istrosili sve dzokere kod susjeda. Jedino ih bosnjo gotivi od muslimana iako su javno bili na srpskoj strani za vrijeme rata...

Sto si se ti zadao na ovoj temi. Valjda ti pravda u srcu pa ne mozes odoljeti.
Bossona

#39474 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Bossona »

Cionistički Izrael odgaja ubice i generaciju koja se suprotstavlja Tori, čini sve vrste grijeha zabranjenih Torom, krade Palestincima domove, zemlju i dobra, i neprijateljski je raspoložen prema G-d i Tori.

Generacija koju je odgojio cionizam je ateistička, lopovska, lažljiva i genocidna generacija.

Izraelski pukovnik kaže: Imamo problem uskladištiti tijela izraelskih vojnika, jer odaju vrlo "neugodan miris", a nije prošao ni dan otkako su ubijeni!

Nakon višedecenijske šatrošupljatorske politike o kvazi dvije države maske su pale i ogoljeljene sve zablude onih koji su vjerovali u pravedno i dugoročno rješenje o dvije države, jednoj za Palestince a drugoj za Jevreje.

Umjesto pravednog i dugoročnog rješenja svjedoci smo završnog čina istrebljenje i progona Palestinaca uz aminovanje i saučešće Zionističkih marioneta i sluga.

Umjesto da zaustavi Zionistički režim u genocidu i istrebljenju Palestinaca Blinken najavljuje napad na jedinu preostalu državu koja je ostala prijetnje Zionističkim ideolozima koji se nemaju namjeru zaustaviti u svojim planovima istrebljenja Palestinaca i stvaranja velikog Izraela.

Palestinci su dvostruke žrtve, Zionista koji ih istebljuju i arapsko diktatorsko keokratskih koji su ih izdali i prodali kao i ovih iransko mulaških mračnjaka koji koriste njihovo stradanje i patnje, glumeći lažne zaštitnike njihove tragične sudbine i prijete praznom puškom i srednjevjekovnom ideologijom mraka poput Dugina, Putlera i sličnih bolesnika u sukob civilizacija sa kataklizmičkim posljedicama za cijeli region i svijet u cjelini.

Last edited by Bossona on 06/11/2023 18:31, edited 1 time in total.
apsidejzi

#39475 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by apsidejzi »

palermo wrote: 06/11/2023 18:22
apsidejzi wrote: 06/11/2023 18:08 Evo malo historije arapsko palestinskih odnosa koji odgovaraju na moje pitanje: zasto arapi ne pomazu Palestini i zasto ih niko ne zeli kao izbjeglice. Izgleda da palestinci nisu bili bas najprijatnije izbjeglice i da su dosta tjerali po svome. Cak su u Kuvajtu javno podrzavali Sadama Huseina kada je napao Kuvajt i zato su protjerani. Koliko ja mogu razumjeti, oni su jednostavno istrosili sve dzokere kod susjeda. Jedino ih bosnjo gotivi od muslimana iako su javno bili na srpskoj strani za vrijeme rata...
Spoiler
Show
Sto si se ti zadao na ovoj temi. Valjda ti pravda u srcu pa ne mozes odoljeti.
DUsa mi zajebavat srpsko ruske spinove.
Locked