Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Pustite nas da na miru navijamo protiv kastiljske mrskotinje. Imamo demokratsko pravo na to
Budimo realni, navijanje protiv Reala je moralna i ljudska obaveza svakog dostojanstvenog čovjeka koji drži do sebe i svojih principa nebitno ko im je protivnik na drugoj strani.
Sad što je to City večeras, to je dodatna okolnost. Nadajmo se da će ih momci ćelave ublehe netegnuti
jeza u ledja wrote: ↑17/05/2023 15:10
Znaci sto vise titula, to veca popularnost? Nista, onda da sacekamo jos desetak godina dominacije Citija pa ce i oni biti najpopularniji.
Pa nije bas tako, ali uspjeh znatno doprinosi vecoj popularnosti tima ili bogata historija. Naravno da ce djecu privuci ono sto se konstantno vrti po TV-u, a to su Real, Liverpool, Barca, United, Juventus itd...
Ta nece ih Girona privuci, Bochum ili Norwich, mislim nemojmo se pravit ludi. Ti timovi su lokalni, vecinom, dok su prvi nabrojani svjetski popularni.
jeza u ledja wrote: ↑17/05/2023 15:10
Znaci sto vise titula, to veca popularnost? Nista, onda da sacekamo jos desetak godina dominacije Citija pa ce i oni biti najpopularniji.
Pa nije bas tako, ali uspjeh znatno doprinosi vecoj popularnosti tima ili bogata historija. Naravno da ce djecu privuci ono sto se konstantno vrti po TV-u, a to su Real, Liverpool, Barca, United, Juventus itd...
Ta nece ih Girona privuci, Bochum ili Norwich, mislim nemojmo se pravit ludi. Ti timovi su lokalni, vecinom, dok su prvi nabrojani svjetski popularni.
Ne poredim ih s Norwichom vec sa Man Citijem. City se vrti po televiziji, osvajaju titule. Ovim tempom ce za deceniju-dvije, dostici Man United i Liverpool po broju titula. A vjerujem i titule u Evropi ce najzad stici. Kazem, ako se to desi, hoce li i onda po toj logici i Man City postati jednako popularan kao i Man United i Liverpool?
Ja recimo pretpostavljam da je prije cca 30 godina Everton bio jednako popularan kao Liverpool, ali tad fudbal nije bio globalni TV fenomen.
Ne poredim ih s Norwichom vec sa Man Citijem. City se vrti po televiziji, osvajaju titule. Ovim tempom ce za deceniju-dvije, dostici Man United i Liverpool po broju titula. A vjerujem i titule u Evropi ce najzad stici. Kazem, ako se to desi, hoce li i onda po toj logici i Man City postati jednako popularan kao i Man United i Liverpool?
Ja recimo pretpostavljam da je prije cca 30 godina Everton bio jednako popularan kao Liverpool, ali tad fudbal nije bio globalni TV fenomen.
Ma za Liverpool se manje više znalo i prije rata, jebiga ulazili su u finala Kupa prvaka, pa Heysel pa pičke materine, pa su se huligani furali na njih.
Pravo pitanje je koliko je ljudi van Manchestera prije 30 godina navijalo za Manchester United? Ne zaboravimo da su do kraja devedesetih postali najveći nogometni brand, ali prije devedesetih koliko su imali pratitelja širom svijeta, koliko je ljudi znalo za njih? Vrlo tanko. Tako da je City sad gdje je United bio devedesetih
Ma za Liverpool se manje više znalo i prije rata, jebiga ulazili su u finala Kupa prvaka, pa Heysel pa pičke materine, pa su se huligani furali na njih.
Pravo pitanje je koliko je ljudi van Manchestera prije 30 godina navijalo za Manchester United? Ne zaboravimo da su do kraja devedesetih postali najveći nogometni brand, ali prije devedesetih koliko su imali pratitelja širom svijeta, koliko je ljudi znalo za njih? Vrlo tanko. Tako da je City sad gdje je United bio devedesetih
Pa otprilike bas tako sto kazes. Kad je Man United osvojio svoju prvu titulu u 25 godina (sto je ujedno bila i prva sezona EPL), i Liverpool i Everton i Arsenal su imali vise titula od njih.
p206 wrote: ↑17/05/2023 17:38
Veceras finale prije finala
Bas, a onda dodje pravo finale i pobijedi Inter. Lopta je okrugla, sve je moguce, bla, bla i tako ta prica.
U pravom finalu navijam za Inter, oni su mi najdraži iz Italije uvijek bili. Još Edin...
Protiv Reala navijam i kad igraju u kupu protiv trećeligaša a City ne bih nikad ni pogledao da trener nije Pep, mada im je većina utakmica dosadna jer su puno bolji.
Nije neko mjerilo, ali ja gledam popularnost kluba po dresovima koji se nose. Zadnji 20 godina, uvijek su bili zastupljeni man u, real, barca i onda na periferiji imas arsenal, bayern, chelsea i liverpul. Vidjeti svijetlo plavi dres je bilo nemoguce, do prije 2 godine.
Man u je se jos zapaza, ali definitivno su zamjenjeni sa liv i man c dresovima. U subotu hodao po gradom i svugdje plavi dres sa imenom Haaland, Gundogan itd.
Nije neko mjerilo, ali City polako postaje sto je Man U uspio 95 - 2005.