Ukrajina
- karanana
#39451 Re: Ukrajina
pa evo ovo sto je chelli postavio sa navodnog fake kanala ukrajinskog mup-a je i potvrdjeno od zelenskog da su svi branitelji nekog zmijskog ostrva poginuli braneci ostrvce.
-
sumirprimus
#39452 Re: Ukrajina
Jesu to ti neonacisti?
- Toffee karamela
#39453 Re: Ukrajina
naredio opštu mobiliziaciju 17 sati nakon invazije
naredio zabranu izlaska vojno sposobnim 16 sati nakon invazije
podijelio puške Kijevljanima 14 sati nakon invazije
premijer umiirivao stanovništvo po matrici "mirno-spavajte-to-USA-širi-paniku"
nesretnici me podsjećaju na nas u 90% stvari
hajd bar su diplomatske odnose prekinuli sa Sauronom
- dječak sa šibicama
#39454 Re: Ukrajina
Procjenjuje se da je oko 200 hiljada ukrajinaca vec napustilo zemlju.
- Sanjarko
#39455 Re: Ukrajina
Ne bas. Dali bi pola Kine za tehnologiju proizvodnje cipova, poluprovodnika, motora za avione, mlaznih, za high tech.dječak sa šibicama wrote: ↑24/02/2022 23:58 Kako mislis kineska alternativa, u Kini se proizvodi sve, ali bas sve.
- O'zone
- Globalni moderator
#39456 Re: Ukrajina
Ovo sve danas nema smisla.
Napad koji je najavljen, predviđen i time već osuđen na neuspjeh. Dopušteno je da Ukrajinske snage sklone MTS na sigurno tako da samo bombardovanje nikakvog smisla nije imalo.
Šetkanje po teritoriji Ukrajine u malim konvojima i grupicama oklopnih vozila i vojnika koji su time bili laka meta za odbrambene trupe.
Desant bez backupa na aerodrom.
Jedino opravdanje za ovo danas bi bilo ispipavanje odbrambene snage Ukrajne (mada sumanjam da obavještajne službe već nemaju info) i bitnije ispipavanje odlučnosti EU i SAD-a. Imaju li muda da se upetljaju ako Rusi odluče da vraćaju granice SSSR-a. Mada se i ti moglo odraditi bez borbenih dejstava.
Razumljivo mi je da je ovo drugačija vrsta ratovanja gdje ruska strana ne želi da uništava infrastrukturu niti dovodi do masovnog istrebljivanja stanovništva nego želi samo da preuzme vlast i teritoriju te nastavi "kao da ništa nije bilo" a ukrajinska se brani samo gdje mora i to izgleda ne oraganizovano ali opet po rezultatima nije, mislim da su bili u velikoj nadi da će NATO trupe uletjeti i zatjerati ruse tamo odakle su došli ali kad se to nije desilo i kad su bili sigurni da se neće ni desiti onda su krenuli u ozbiljniju odbranu.
Al opet mi apsolutno nije jasno šta je KGB-ovac htio postići sa ovim? Nema logike. Čak je i Ruski narod iznenađen ratnim pohodom i većina je danas izrazila čuđenje samom akcijom..mislim da će imati veliku pobunu na ulicama Rusije jer niko ne želi da bude odsječen od svijeta i živi u državi kao pto je Sjeverna Koreja. Rusi su navikli da putuju, ljetuju po najelitnijim ljetovalištima, obilaze Europske metropole...neće im ovo nimalo leći.
Napad koji je najavljen, predviđen i time već osuđen na neuspjeh. Dopušteno je da Ukrajinske snage sklone MTS na sigurno tako da samo bombardovanje nikakvog smisla nije imalo.
Šetkanje po teritoriji Ukrajine u malim konvojima i grupicama oklopnih vozila i vojnika koji su time bili laka meta za odbrambene trupe.
Jedino opravdanje za ovo danas bi bilo ispipavanje odbrambene snage Ukrajne (mada sumanjam da obavještajne službe već nemaju info) i bitnije ispipavanje odlučnosti EU i SAD-a. Imaju li muda da se upetljaju ako Rusi odluče da vraćaju granice SSSR-a. Mada se i ti moglo odraditi bez borbenih dejstava.
Razumljivo mi je da je ovo drugačija vrsta ratovanja gdje ruska strana ne želi da uništava infrastrukturu niti dovodi do masovnog istrebljivanja stanovništva nego želi samo da preuzme vlast i teritoriju te nastavi "kao da ništa nije bilo" a ukrajinska se brani samo gdje mora i to izgleda ne oraganizovano ali opet po rezultatima nije, mislim da su bili u velikoj nadi da će NATO trupe uletjeti i zatjerati ruse tamo odakle su došli ali kad se to nije desilo i kad su bili sigurni da se neće ni desiti onda su krenuli u ozbiljniju odbranu.
Al opet mi apsolutno nije jasno šta je KGB-ovac htio postići sa ovim? Nema logike. Čak je i Ruski narod iznenađen ratnim pohodom i većina je danas izrazila čuđenje samom akcijom..mislim da će imati veliku pobunu na ulicama Rusije jer niko ne želi da bude odsječen od svijeta i živi u državi kao pto je Sjeverna Koreja. Rusi su navikli da putuju, ljetuju po najelitnijim ljetovalištima, obilaze Europske metropole...neće im ovo nimalo leći.
- ejjus
#39457 Re: Ukrajina
De nemoj, doci ce jos zena na temu, pa ce krenut prica o celavosti i jebaji ga onda.TomANDJerry wrote: ↑24/02/2022 23:54 Cool guy je jedino bio beta-muzjacima koji su vjerujuci u propagandu lika od 160 smatrali alfom kojeg trebaju slijediti.
-
pinkman
#39458 Re: Ukrajina
Tako ispadne. Apetiti se sire. Ako padne Ukrajina, ciljati ce on dalje. Moldavija npr. I Biden tvrdi da se nece zaustaviti na Ukrajini.Avonmusk wrote: ↑25/02/2022 00:00Ispunio je on qrac.Njanjavi wrote: ↑24/02/2022 23:46 Ja se smijem kladit da je putko svoj plan vec ispunio.
Imao je namjeru pokazat koliko je mlitav nato pa i koliko je licemjerna evropa.
I uspio je.
Jos maximum par dana i ode putko sam nazad u rusiju.
Kurcio se malo, podvukao crtu i on je svoje zacrtano ispunio.
Ovi svi na zapadu se nafurali da ce on sad nesto okupirat, bit tu dovjeka, nidje veze.
Hedonista , egoista i neostvareni muskarac, eto sta je on ustvari.
Tudju djecicu je poslao u rat, pa p mu materina, sto nije os svoje rodbine sastavio vod pa ih poslao.
Najgore od svega je sto je to onaj kgb sovjetki sklop kojemu je svejedno hoce li nastradat milion sopstvenih vojnika samo da bi on mogo drkat da je nesto osvojio.
- Tanqueray
#39459 Re: Ukrajina
Najobicnija propaganda, da su unistili tolika vozila rat bi se vec zavrsio, a pomoc bi trazio PutinMaliodmene wrote: ↑24/02/2022 23:58Ogromni gubici za prvi dan rata ako je istinasumirprimus wrote: ↑24/02/2022 23:55 #BREAKING: 30 Russian tanks, 130 armored fighting vehicles, 5 aircraft and 6 helicopters lost on the first day of the invasion- Commander-in-Chief of the Armed Forces of Ukraine.
Ako ne lafinaju veliki gubici. Kostace putina i rusiu ovaj rat itekako a tek je pocelo![]()
![]()
-
tindbe
#39460 Re: Ukrajina
Bukvalno djecu koristi idiot kao topovsko meso.Avonmusk wrote: ↑25/02/2022 00:00Ispunio je on qrac.Njanjavi wrote: ↑24/02/2022 23:46 Ja se smijem kladit da je putko svoj plan vec ispunio.
Imao je namjeru pokazat koliko je mlitav nato pa i koliko je licemjerna evropa.
I uspio je.
Jos maximum par dana i ode putko sam nazad u rusiju.
Kurcio se malo, podvukao crtu i on je svoje zacrtano ispunio.
Ovi svi na zapadu se nafurali da ce on sad nesto okupirat, bit tu dovjeka, nidje veze.
Hedonista , egoista i neostvareni muskarac, eto sta je on ustvari.
Tudju djecicu je poslao u rat, pa p mu materina, sto nije os svoje rodbine sastavio vod pa ih poslao.
Najgore od svega je sto je to onaj kgb sovjetki sklop kojemu je svejedno hoce li nastradat milion sopstvenih vojnika samo da bi on mogo drkat da je nesto osvojio.
Čitam iz nekoliko izvora da su prisiljeni nakon onih vojnih vježbi direkt u rat da idu.
Pješadija koja je poslana u Ukrajinu je sačinjena od balavurdije od 17-19 godina.
Horor i za staru eru, a kamoli 21. vijek u Europi.
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#39461 Re: Ukrajina
Prvi dan.dječak sa šibicama wrote: ↑25/02/2022 00:03 Procjenjuje se da je oko 200 hiljada ukrajinaca vec napustilo zemlju.
Idu djeca, stariji ljudi, žene, bogati...
Ostaje sirotinja da se bori. Kao vazda.
- denimb
#39462 Re: Ukrajina
Vala tu mi sjecanja ne naviru uopste, naviru mi sjecanja kad vidim napad u noci i unistenu rusku tehniku...Hendrix wrote: ↑24/02/2022 23:52 Gledam one kolone ljudi kako bjeze i sjecanja naviru... bas sa zenom neki dan pricam jebote oni nesto protestuju protiv rata u Kijevu isto ko i mi umjesto da se ukopavaju. Vjerujem da je vecina iznenadjena kao sto smo i mi bili, kad te neko lozi stalno da rata nece biti a ono barikade osvanu. Gledao cetnike kako voze tenkove i topove na brda i konto ma vjezbaju nesta... Alija je reko da rata ovde nema. Jebem ti budale.
-
TomANDJerry
#39463 Re: Ukrajina
Pa ja ne vidim drugog razloga da neko velica ovog ratnog zlocinca ... uglavnom je to smijesna propaganda gdje prebija nekog klinca (koji naravno da proba blokirati, a kamoli uzvratiti, bio bi streljan), miluje nekavog lava, jaše konja bez majica.ejjus wrote: ↑25/02/2022 00:03De nemoj, doci ce jos zena na temu, pa ce krenut prica o celavosti i jebaji ga onda.TomANDJerry wrote: ↑24/02/2022 23:54 Cool guy je jedino bio beta-muzjacima koji su vjerujuci u propagandu lika od 160 smatrali alfom kojeg trebaju slijediti.
Pa to stvarno moras biti bez k***a da ti bude idol.
- ljubicasti limun
- doox
#39465 Re: Ukrajina
Rusi su danas udarili sa ograničenim snagama, da ispipaju situaciju, a ako prođu samo je +, narednih dana se očekuju glavni udari i masovniji napadi. Svaki dan koji ukrajinci izdrže je financijski udar za Ruse, a udar na obraz botoxiranog. Ako izdrže bar 15 dana Putin je u velikom problemu u samoj Rusiji.
Ne znam čemu hvala za Ukrajince jer loše je ovo odbrana postavljena, nema nigdje mina, srusenih mostova, lete im nisko helikopteri, niko i ne pokušava da ih skine itd.
Oni nemaju šanse da se odbrane, ali mogu podići cijenu i natjerati patuljka na neke pregovore.
Ne znam čemu hvala za Ukrajince jer loše je ovo odbrana postavljena, nema nigdje mina, srusenih mostova, lete im nisko helikopteri, niko i ne pokušava da ih skine itd.
Oni nemaju šanse da se odbrane, ali mogu podići cijenu i natjerati patuljka na neke pregovore.
- karanana
#39466 Re: Ukrajina
Russia
Tanks (1, of which destroyed: 1)
1 T-80BVM: (1, destroyed)
Armoured Fighting Vehicles (5, of which destroyed: 3, captured: 2)
3 MT-LB: (1, destroyed) (2, captured) (3, captured)
1 MT-LB with ZU-23 AA gun: (1, destroyed)
1 9P149 Shturm-S ATGM carrier: (1, destroyed)
Infantry Fighting Vehicles (1, of which captured: 1)
1 BMP-2: (1, captured)
Mine-resistant ambush protected (MRAP) Vehicles (1, of which captured: 1)
1 KamAZ-63968 Typhoon: (1, captured)
Infantry Mobility Vehicles (2, of which destroyed: 1, damaged: 1)
2 GAZ Tigr-M: (1, destroyed) (2, damaged)
Engineering Vehicles (3, of which destroyed: 1, captured: 2)
1 IMR-2 combat engineering vehicle: (1, destroyed)
1 TMM-3 bridge layer: (1, captured)
1 KamAZ-5350 with EOV-3523 excavator: (1, captured)
Surface-to-air missile systems (1, of which destroyed: 1)
1 Tor-M2: (1, destroyed)
Aircraft (2, of which destroyed: 2)
1 Su-25 strike aircraft: (1, destroyed)
1 An-26 transport aircraft: (1, destroyed)
Helicopters (2, of which destroyed: 1, damaged: 1)
2 Ka-52 'Alligator': (1, destroyed) (2, damaged)
Trucks, Vehicles and Jeeps (9, of which destroyed: 1, damaged: 2, captured: 6)
1 GAZ-66: (1, captured)
3 Ural-4320: (1, damaged) (2, captured) (3, captured)
5 KamAZ: (1, destroyed) (2, damaged) (3, captured) (4, with trailer, captured) (5, with ZU-23 AA gun, captured)
Ukraine
1 T-64BV: (1, destroyed)
Armoured Fighting Vehicles (2, of which abandoned: 1, captured: 1)
1 BRM-1K: (1, captured)
1 MT-LBu: (1, damaged and abandoned)
Infantry Fighting Vehicles (8, of which destroyed 3, abandoned: 3, captured: 2)
4 BMP-1: (1, destroyed) (2, abandoned) (3, abandoned) (4, abandoned)
4 BTR-4: (1, destroyed) (2, destroyed) (3, captured) (4, captured)
Armoured Personnel Carriers (1, of which abandoned: 1, captured: 1)
2 BTR-70: (1, captured) (2, abandoned)
Infantry Mobility Vehicles (1, of which destroyed: 1)
1 Kozak-2: (1, destroyed)
Self-Propelled Artillery (2, of which captured: 2)
2 122mm 2S1 Gvozdika: (1, captured) (2, captured)
1 5P85D (launcher for S-300PS): (1, destroyed)
Radars (5, of which destroyed: 3, damaged: 2)
1 P-14 'Tall King': (1, damaged)
1 P-35/37 'Bar Lock': (1, destroyed)
1 PRV-13 'Odd Pair': (1, destroyed)
2 1L22 'Parol': (1, destroyed) (2, damaged)
1 Su-27 fighter aircraft: (1, destroyed)
Trucks, Vehicles and Jeeps (16, of which destroyed: 5, captured: 11)
6 KrAZ-260: (1, destroyed) (2, captured) (3, captured) (4, captured) (5, captured) (6, captured)
1 ZiL-131: (1, destroyed)
1 Ural-375D: (1, captured)
1 KamAZ: (1, destroyed)
4 GAZ-66: (1, with 82mm 2B9 Vasilek mortar, destroyed) (2, captured) (3, captured) (4, captured)
1 UAZ-469: (1, captured)
2 Unknown truck: (1, destroyed) (2, destroyed)
izvor: https://www.oryxspioenkop.com/
ima hyperlink na svakom unistenom komadu opreme i potvrdjeno slikom. naravno ima ovoga vise neuslikanog i nepotvrdjenog, a i veceras se dosta nadodaje.
1 T-80BVM: (1, destroyed)
Armoured Fighting Vehicles (5, of which destroyed: 3, captured: 2)
3 MT-LB: (1, destroyed) (2, captured) (3, captured)
1 MT-LB with ZU-23 AA gun: (1, destroyed)
1 9P149 Shturm-S ATGM carrier: (1, destroyed)
Infantry Fighting Vehicles (1, of which captured: 1)
1 BMP-2: (1, captured)
Mine-resistant ambush protected (MRAP) Vehicles (1, of which captured: 1)
1 KamAZ-63968 Typhoon: (1, captured)
Infantry Mobility Vehicles (2, of which destroyed: 1, damaged: 1)
2 GAZ Tigr-M: (1, destroyed) (2, damaged)
Engineering Vehicles (3, of which destroyed: 1, captured: 2)
1 IMR-2 combat engineering vehicle: (1, destroyed)
1 TMM-3 bridge layer: (1, captured)
1 KamAZ-5350 with EOV-3523 excavator: (1, captured)
1 Tor-M2: (1, destroyed)
1 Su-25 strike aircraft: (1, destroyed)
Helicopters (2, of which destroyed: 1, damaged: 1)
2 Ka-52 'Alligator': (1, destroyed) (2, damaged)
Trucks, Vehicles and Jeeps (9, of which destroyed: 1, damaged: 2, captured: 6)
1 GAZ-66: (1, captured)
3 Ural-4320: (1, damaged) (2, captured) (3, captured)
5 KamAZ: (1, destroyed) (2, damaged) (3, captured) (4, with trailer, captured) (5, with ZU-23 AA gun, captured)
Ukraine
1 T-64BV: (1, destroyed)
Armoured Fighting Vehicles (2, of which abandoned: 1, captured: 1)
1 BRM-1K: (1, captured)
1 MT-LBu: (1, damaged and abandoned)
Infantry Fighting Vehicles (8, of which destroyed 3, abandoned: 3, captured: 2)
4 BMP-1: (1, destroyed) (2, abandoned) (3, abandoned) (4, abandoned)
4 BTR-4: (1, destroyed) (2, destroyed) (3, captured) (4, captured)
Armoured Personnel Carriers (1, of which abandoned: 1, captured: 1)
2 BTR-70: (1, captured) (2, abandoned)
Infantry Mobility Vehicles (1, of which destroyed: 1)
1 Kozak-2: (1, destroyed)
Self-Propelled Artillery (2, of which captured: 2)
2 122mm 2S1 Gvozdika: (1, captured) (2, captured)
1 5P85D (launcher for S-300PS): (1, destroyed)
Radars (5, of which destroyed: 3, damaged: 2)
1 P-14 'Tall King': (1, damaged)
1 P-35/37 'Bar Lock': (1, destroyed)
1 PRV-13 'Odd Pair': (1, destroyed)
2 1L22 'Parol': (1, destroyed) (2, damaged)
1 Su-27 fighter aircraft: (1, destroyed)
Trucks, Vehicles and Jeeps (16, of which destroyed: 5, captured: 11)
6 KrAZ-260: (1, destroyed) (2, captured) (3, captured) (4, captured) (5, captured) (6, captured)
1 ZiL-131: (1, destroyed)
1 Ural-375D: (1, captured)
1 KamAZ: (1, destroyed)
4 GAZ-66: (1, with 82mm 2B9 Vasilek mortar, destroyed) (2, captured) (3, captured) (4, captured)
1 UAZ-469: (1, captured)
2 Unknown truck: (1, destroyed) (2, destroyed)
izvor: https://www.oryxspioenkop.com/
ima hyperlink na svakom unistenom komadu opreme i potvrdjeno slikom. naravno ima ovoga vise neuslikanog i nepotvrdjenog, a i veceras se dosta nadodaje.
Last edited by karanana on 25/02/2022 00:13, edited 1 time in total.
- General War
#39467 Re: Ukrajina
Meni se sve cini da on kopira Hitlera u stopu iz nekog razloga; Lici mi da se nada da ce svijet mu dati mjesta gdje rusi u vecini zive u ukrajini kao nekada sto su hitleru davali teritorije sa njemcima samo da ne izazove veci belaj, ili nekakakav ajnslus kao sa Austrijom...ovo danas nikako mi ne izgleda ozbiljno, mislio sam da hoce da razvuce ukraince na tri granice a da ce najzestokiji biti uz more, ali nema nekih rezultata. Ukrajinci mi isto enigma, skoro da PVO ni ne koriste...cudno.O'zone wrote: ↑25/02/2022 00:03 Ovo sve danas nema smisla.
-
Avonmusk
#39468 Re: Ukrajina
Ima tu da bude spomencina kad se pseto povuce i zavuce u kremaljsku jazbinu.
Samo i zapadnjaci zbog sake dolara yebu stvar, iskljuci ih iz swifta, blokiraj sve rusko ama bas sve. Ugasi naloge njihovih majnera sa kripto mjenjacnica, blokiraj sve pristupe iz rusije, ma sasjeci sve, za 3 dana bi ga njegov narod pojeo.
- General War
#39469 Re: Ukrajina
Imaju itekako, rusi su potroslili stepen iznenadjenja sto je najbitnije u ratu, kasnije sve je mnogo teze za vojsku.doox wrote: ↑25/02/2022 00:09 Rusi su danas udarili sa ograničenim snagama, da ispipaju situaciju, a ako prođu samo je +, narednih dana se očekuju glavni udari i masovniji napadi. Svaki dan koji ukrajinci izdrže je financijski udar za Ruse, a udar na obraz botoxiranog. Ako izdrže bar 15 dana Putin je u velikom problemu u samoj Rusiji.
-
smijesni_ste
-
Maliodmene
#39471 Re: Ukrajina
Sreća za Ruse što piju kišnicu i jedu lišće
- ljubicasti limun
#39472 Re: Ukrajina
citam da je kripto valuta njihova kreacija.Avonmusk wrote: ↑25/02/2022 00:13Ima tu da bude spomencina kad se pseto povuce i zavuce u kremaljsku jazbinu.
Samo i zapadnjaci zbog sake dolara yebu stvar, iskljuci ih iz swifta, blokiraj sve rusko ama bas sve. Ugasi naloge njihovih majnera sa kripto mjenjacnica, blokiraj sve pristupe iz rusije, ma sasjeci sve, za 3 dana bi ga njegov narod pojeo.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#39473 Re: Ukrajina
-
JCecotto
#39474 Re: Ukrajina
Ma ovo je neka manipulacija opet.
Isto Covid.
Nit ovi napadaju ljudski.
Nit se ovi brane.
Isto ko da smo svi ludi...
Jadni ljudi sto ginu u racunicama.
FUJ ba
Isto Covid.
Nit ovi napadaju ljudski.
Nit se ovi brane.
Isto ko da smo svi ludi...
Jadni ljudi sto ginu u racunicama.
FUJ ba
Last edited by JCecotto on 25/02/2022 00:18, edited 2 times in total.