cvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑06/11/2023 12:44
Dobro, nekoliko puta si potvrdio da si bezosjecajan i da te boli qurac. Nisi jedini, ta bescutnost je zabrinjavajuca mozda i za kakve strucne pomoci. Razmisli.
Meni ne treba strucna pomoc jer sam ja iskren sam prema sebi za razliku od vas koji trebate istu jer ste u stanju omalovazavati jedne zrtve a zaliti druge. Ja na forumu ne procitah da je nekome zao jevreja koje su hamasovci masakrirali 7/10 i to je bolesno i za strucnu pomoc. Mnogo vise nego ovo moje.
Dalje, cim pises to sto pises nisi bio u BiH za vrijeme agresije ili nisi bio ni u planu. Da si bio razumio bi. Ko kaze da je bio i da ga boli qurac laze ko pas ili ga ne zanimaju tamo neki muslici sto ih ubijaju.
Bio u BiH i prezivio rat. Ne valja ti teorija.
Za kraj, pises na temi da te boli qurac a onda obje strane zoves katilima, takodjer pises kako te boli qurac i za medije koji to prate. Skaces sam sebi usta. Ako te ne zanima sto pises na temi ? Il je ideja relativizirati zlocine u rasplinuti temu.
Nije. Ideja je pokazati obe strane i zlocine koje cine i gledati na iste objektivno koliko se moze. Ja nisam opterecen religijom i jedna strana mi nije draza od druge. Licno smatram da su obe strane ukrivu i da su glupe sto ratuju u ime nepostojeceg boga. Ovako ja vidim stvari: Jednog jutra Hamas je krenuo u akciju ubijanja jevreja. Nije nista najavio, niko nista nije znao. Samo su uletili i ubili na stotine ljudi. Razumijem da imaju historiju sukoba, ali ova zadnja akcija je mucka, hinjska i cilj je bio ubiti sto je moguce vise jevreja. Nakon toga, Izrael je javno objavio da ce uci u jedan dio Gaze i preporucio svim stanovnicima da se isele iz njega. Cekali su dvije sedmice i krenuli u akciju. Nazalost, svi palestinci se nisu iselili i imamo dosta zrtava izmedju ostalog i djece. Tu se mogu postaviti dva pitanja: 1) Zasto se neko nije preselio u drugi dio Gaze? 2) Zasto Izrael nije poceo nasumicno bacati granate po Gazi kao sto je Hamas ubijao nasumicno jevreje?
Ja sam svjestan da je tebi ova tema osjetljiva jer djelis s njima vjersku liniju. No cinjenica je i dalje da je broj izraelskih zrtava velik, ali nije ni blizu veliki koliki bi bio da su uradili isto kao Hamas.
Prema tome, ja ne relativiziram. Ja gledam realno i bez vjerskih predrasuda. To nije za psihijatrije.
Ima vas nekolicina na temi, tacno se najezim kada procitam napisani post.
I treba da se jezis jer mi izazivamo tvoj svjetonazor. Nije problem u nama nego u tebi. Ti si sa predrasudama.