Cuo sam iz price, al evo je sve sto sam uspio naci na netu
https://www.f-16.net/f-16_users_article27.html
Cuo sam iz price, al evo je sve sto sam uspio naci na netu
Nema te šta čuditi, Alija (Živković) je odradio posao. Što se tiče F-5, koristi ih Iran, Turska kao trenažni avion, kao i aerobatski tim Turske zvijezde.
Nije Notre dame ali neke jesu primjenile svrhu.
Mozes li usporediti crkve sa svog spiska i ovu u Turskoj?MUNAFIK wrote: ↑13/02/2024 23:21Nije Notre dame ali neke jesu primjenile svrhu.
Evo u Dubrovniku Hard Rock Cafe se otvorio u bivšem samostanu... Da se to desilo u Turskoj ili ne daj Biže da je otviren neki restoran u kojem nema alkohola to bi bila globalna kuknjava, ovako nebitna vijest.
Mislim da je u Svedskoj cak i jedan BH dzemat negdje u EU kupio neku crkvu i od nje napravio dzamiju...
Po Evropi imas restorana koji su otvoreni u crkvama kao i nocnih klubova.
https://www.architecturaldigest.com/gal ... r-churches
Al nek se se** malo po Turskoj pa o cemu god...
Crkva u Turskoj je jedna od najbılje ocuvanih bizantijskih gradjevina, sa najbolje ocuvanim freskama tog perioda.
Samo da ga ne poklone ili ne prodaju za povoljnu cijenu Srbiji, Ipak su Srbija i Turska zemlje sa korjenitim vezama...HarTar wrote: ↑13/02/2024 21:10Nema te šta čuditi, Alija (Živković) je odradio posao. Što se tiče F-5, koristi ih Iran, Turska kao trenažni avion, kao i aerobatski tim Turske zvijezde.
A kao inace poklanjaju/prodaju naoruzanje SrbijiBosanac sa dna kace wrote: ↑14/02/2024 07:16Samo da ga ne poklone ili ne prodaju za povoljnu cijenu Srbiji, Ipak su Srbija i Turska zemlje sa korjenitim vezama...
logička pogreška prelaska u drugi redMUNAFIK wrote: ↑13/02/2024 23:21Nije Notre dame ali neke jesu primjenile svrhu.
Evo u Dubrovniku Hard Rock Cafe se otvorio u bivšem samostanu... Da se to desilo u Turskoj ili ne daj Biže da je otviren neki restoran u kojem nema alkohola to bi bila globalna kuknjava, ovako nebitna vijest.
Mislim da je u Svedskoj cak i jedan BH dzemat negdje u EU kupio neku crkvu i od nje napravio dzamiju...
Isto kao što su im prodali dronoveBosanac sa dna kace wrote: ↑14/02/2024 07:16Samo da ga ne poklone ili ne prodaju za povoljnu cijenu Srbiji, Ipak su Srbija i Turska zemlje sa korjenitim vezama...
Poenta je da se u ovom slučaju ovi diže na neki poseban nivo, a u suštini nije nista posebno ni neobicno i sto se ne dešava svuda.Truba wrote: ↑14/02/2024 12:27logička pogreška prelaska u drugi redMUNAFIK wrote: ↑13/02/2024 23:21Nije Notre dame ali neke jesu primjenile svrhu.
uspoređuje istočno i zapadno kršćanstvo
pa čak i ortodoksno pravoslavlje (nisam Ćito kome je Hora pripadala) i protestante
razumijem što hoćeš reći ali ti je primjer pogrešan i malo licemjeran
nema ljudi koji idu u crkvu...nek ostane muzej
ima 80 000 dzamija već

Eno indijci srušili dvije historijske džamije u sedmici dana pod krinkom zaštite okoliša i ostalih gluposti. Nisam primjetio da ti to smeta?
Pa što nije on objavio kao sto je za ovu crkvu u Turskoj objavio?
Pa mozda i jeste negdje.
Poštujem, svako ima svoje, ali ova crkva nije srušena i u budućnosti opet može biti muzej, čak i crkva, a isto tako kontam da se ovome baš zatrubi za srušene džamije u Indiji, možda mu je čak i drago (najvjerovatnije). Isto tako kontam da izraelski ministar može reći svojim hordama od vojske da pucaju u žene i djecu i nikome ništa. A sada zamilsli da to izjavi neki muslimanski političar? Ovaj svijet je odavno zreo za reseta....Bloo wrote: ↑14/02/2024 21:47Pa mozda i jeste negdje.![]()
Svako objavljuje nesto sto njega interesuje.
Njega interesuju crkve u Istanbulu.
Tebi se dize cuna na Sultana pa smaras sa objavama ovdje.
Nekom je godra jer se nacionalni spomenik pretvara u dzamiju jer mu je religija njegova bitna.
Nekom nisu bitne dzamije, nekom jesu.
I tako.
Ako je neko krscanin, normalno da ce ga interesovati ova vijest o pretvaranju nacionalnog spomenika -crkve u dzamiju.
Ko je musliman, interesuje ga ovo u Indiji...
Kapiras?
Sto ja ne objavljujem SVAKI jebeni dan nesto o Sultanu?
Jer me boli neka stvar.
Pa i tebi je drago sto je dzamija a nije vise muzej-crkva tako da ste na istom.HarTar wrote: ↑14/02/2024 21:53
Poštujem, svako ima svoje, ali ova crkva nije srušena i u budućnosti opet može biti muzej, čak i crkva, a isto tako kontam da se ovome baš zatrubi za srušene džamije u Indiji, možda mu je čak i drago (najvjerovatnije). Isto tako kontam da izraelski ministar može reći svojim hordama od vojske da pucaju u žene i djecu i nikome ništa. A sada zamilsli da to izjavi neki muslimanski političar? Ovaj svijet je odavno zreo za reseta....
Nije njega briga za hindusima, nego "briga" za muslimanima. Što se mene lično tiče, najbolje bi bilo da je ostala muzej. Što se tiče smrti sultana.... Možda se sve vrati na staro.... Ipak je tursko društvo polarizovano i o pobjednicima odlučuju nijanse....Bloo wrote: ↑14/02/2024 21:58Pa i tebi je drago sto je dzamija a nije vise muzej-crkva tako da ste na istom.HarTar wrote: ↑14/02/2024 21:53
Poštujem, svako ima svoje, ali ova crkva nije srušena i u budućnosti opet može biti muzej, čak i crkva, a isto tako kontam da se ovome baš zatrubi za srušene džamije u Indiji, možda mu je čak i drago (najvjerovatnije). Isto tako kontam da izraelski ministar može reći svojim hordama od vojske da pucaju u žene i djecu i nikome ništa. A sada zamilsli da to izjavi neki muslimanski političar? Ovaj svijet je odavno zreo za reseta....S tim da sumnjam da on ima neki osjecaj povezanosti sa hindusima, tako da to dovodi u pitanje njegovo, od strane tebe pretpostavljeno, radovanje rusenju dzamije.
U budućnosti?
KAd Sultan umre?Sto u buducnosti?
Zasto je pretvorena opet u dzamiju ako je bila crkva-muzej? Nema dovoljno dzamija?
I tako, neka pitanja.
Sto je u Indiji srusena dzamija? Odgovor je jasan onima koji prate situaciju i sukobe izmedu ekstremistickih hindusa/ludog premijera i muslimanske zajednice.
Tak da ti je primjer los.
Mislim da ga je briga za krscanima.
Valjda bi za tebe tako postenog najbitnije bilo da je ostala crkvaHarTar wrote: ↑14/02/2024 22:04Nije njega briga za hindusima, nego "briga" za muslimanima. Što se mene lično tiče, najbolje bi bilo da je ostala muzej. Što se tiče smrti sultana.... Možda se sve vrati na staro.... Ipak je tursko društvo polarizovano i o pobjednicima odlučuju nijanse....Bloo wrote: ↑14/02/2024 21:58Pa i tebi je drago sto je dzamija a nije vise muzej-crkva tako da ste na istom.HarTar wrote: ↑14/02/2024 21:53
Poštujem, svako ima svoje, ali ova crkva nije srušena i u budućnosti opet može biti muzej, čak i crkva, a isto tako kontam da se ovome baš zatrubi za srušene džamije u Indiji, možda mu je čak i drago (najvjerovatnije). Isto tako kontam da izraelski ministar može reći svojim hordama od vojske da pucaju u žene i djecu i nikome ništa. A sada zamilsli da to izjavi neki muslimanski političar? Ovaj svijet je odavno zreo za reseta....S tim da sumnjam da on ima neki osjecaj povezanosti sa hindusima, tako da to dovodi u pitanje njegovo, od strane tebe pretpostavljeno, radovanje rusenju dzamije.
U budućnosti?
KAd Sultan umre?Sto u buducnosti?
Zasto je pretvorena opet u dzamiju ako je bila crkva-muzej? Nema dovoljno dzamija?
I tako, neka pitanja.
Sto je u Indiji srusena dzamija? Odgovor je jasan onima koji prate situaciju i sukobe izmedu ekstremistickih hindusa/ludog premijera i muslimanske zajednice.
Tak da ti je primjer los.