Cijenjeni kolega @KlaviChallenger__ wrote:Ko je to napisao?Assad u Idlibu ima istu ili vecu podrsku nego u Latakiji i Tartusu
Sirija
- Opetja033
#39426 Re: Sirija
-
sarajevoxxxx
#39427 Re: Sirija
Jučer u razmjeni vatre boraca opozicije i Hezbollaha poginuo Abdullah Džafer, komandant Hezbollaha u regionu Zabadania, koji je vodio sve vojne operacije i kampanju svih napada na Zabadani.
http://www.skynewsarabia.com/web/articl ... 9%84%D8%A8
http://www.skynewsarabia.com/web/articl ... 9%84%D8%A8
Last edited by sarajevoxxxx on 29/03/2015 15:03, edited 1 time in total.
- Challenger__
#39428 Re: Sirija
Pa on je jednina, a ne množina. Osim ako se u međuvremenu nije umnožio.Opetja033 wrote:Cijenjeni kolega @Klavi
- Klavikula
#39429 Re: Sirija
haman svo stanovnistvo se povuklo iz Idliba zajedno sa SAA, a suniti su. to valjda nesto znaci.
- Challenger__
#39430 Re: Sirija
Klavikula wrote:haman svo stanovnistvo se povuklo iz Idliba zajedno sa SAA, a suniti su. to valjda nesto znaci.
The inhabitants are overwhelmingly Sunni Muslims, although there is a significant Christian minority.
- Klavikula
#39431 Re: Sirija
da naravno
ali htio sam reci da se vecina sunita iz Idliba povukla zajedno sa SAA.
- Opetja033
#39432 Re: Sirija
Ne lupaj gluposti i ne projiciraj svoje fantazije kao cinjenice. Dobar dio stanovnistva Idliba napustio je grad mnogo prije ofanzive. Ono Sirijaca sto licno poznajem je vecinom iz Idliba i okoline, tako da vrlo dobro znam sta sunniti Idliba misle o Assadu. Ne mogu ga ocima smisliti, istinski ga mrzi velika vecina. Za njih je Nusra oslobodilac iako vecina nisu nikakvi fanatici, naprotiv. Sunniti Idliba toliko mrze Assada da je pitanje da li bi i IS docekali kao oslobodioce, samo da tog krvnika ne moraju gledati. Iz ciste zluradosti i mrznje a ne sto simpatiziraju IS.
Idlib je jedno od uporista revolucije.
- Maystor
#39433 Re: Sirija
Na brojnim snimkama "proslave" moze se vidjeti kakvi likovi slave dolazak terorista u Idlib.Klavikula wrote:da naravno![]()
Jasno je to i forumskim vehabijama, zato se toliko trude da kreiraju lažnu sliku.
- Opetja033
#39434 Re: Sirija
Cini mi se da si bas ti jucer pisao o tome da je cinjenica da se lokalno stanovnistvo nije htjelo boriti protiv pobunjenika i da ne zele Assada te da sada mogu uzivati u "demokratiji"?Maystor wrote:Na brojnim snimkama "proslave" moze se vidjeti kakvi likovi slave dolazak terorista u Idlib.Klavikula wrote:da naravno![]()
Jasno je to i forumskim vehabijama, zato se toliko trude da kreiraju lažnu sliku.
- Challenger__
#39435 Re: Sirija
Fakat, slike sablasno pustog grada su poražavajuće, kako za Orke tako za njihove sponzore.
-
Avetinho
#39436 Re: Sirija
A sta si mislio? Da ce istog dana pohrliti nazad iz izbjeglistva, nakon sto su ih Ass-sadisticke falange rastjerale?Challenger__ wrote:Fakat, slike sablasno pustog grada su poražavajuće, kako za Orke tako za njihove sponzore.
- Maystor
#39437 Re: Sirija
Da, jesam. Poznato je da u provincijama Dera i Idlib teroristi imaju znatnu podršku lokalnog stanovništva. To je jedan od razloga zašto čitavi gradovi padaju u ruke elkaidi, skoro bez otpora.Opetja033 wrote:Cini mi se da si bas ti jucer pisao o tome da je cinjenica da se lokalno stanovnistvo nije htjelo boriti protiv pobunjenika i da ne zele Assada te da sada mogu uzivati u "demokratiji"?Maystor wrote:Na brojnim snimkama "proslave" moze se vidjeti kakvi likovi slave dolazak terorista u Idlib.Klavikula wrote:da naravno![]()
isto tako je činjenica da je profil tih ljudi, koji podržavaju nusru i satelite, takav kakav jeste. Stoka, najblaže rečeno.
Ti i tebi slični ih pokušavate predstaviti normalnim ljudima, ali to jednostavno nije moguće. Ma koliko lagali, fabrikovali, podvaljivali slike, snimke itd.
Ne može normalan čovjek podržavati koljače.
- JohnnyS
#39438 Re: Sirija
A kakav čovjek podržava diktatora koji bombardira svoj narod? Turbonormalan?Maystor wrote: Ne može normalan čovjek podržavati koljače.
-
cbrt
#39439 Re: Sirija
Dve godine najmanje rebeli se nalaze na samim prilazima gradu i ni jedna granata nije pala na grad a sada će ga Asadovi "majstori" poravnati...
-
Avetinho
#39440 Re: Sirija
Evo zasto nema slavlja na ulicama. Niko nije prezivio.
http://www.sfchronicle.com/news/world/a ... 166126.phpAP wrote: BEIRUT (AP) — Activists say members of a Syrian security agency killed more than a dozen detainees before evacuating a detention center in a northwestern city captured by opposition fighters.
The activists said the killings were conducted shortly before rebels took the so-called security compound in Idlib, the second major city to have been seized by the opposition.
The Idlib Media Center showed a video of what it said were at least 12 bloodied bodies inside a room at the Military Intelligence Directorate.
The Britain-based Syrian Observatory for Human Rights said Sunday that 15 men were found shot dead inside the compound.
Islamic fighters led by al-Qaida's branch in Syria seized full control of Idlib on Saturday in a powerful blow to President Bashar Assad, whose forces rapidly collapsed.
- Herr Flick
#39441 Re: Sirija
Sta kazu danas u 12 na dnevniku FTV-a."Ekstremisticke grupe među kojima i Nusra su zauzele Idlib"

- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#39442 Re: Sirija
free idlib 
- Klavikula
#39443 Re: Sirija
sreca da ti svoje fantazije ne projiciras kao cinjenice. sreca.Opetja033 wrote:Ne lupaj gluposti i ne projiciraj svoje fantazije kao cinjenice. Dobar dio stanovnistva Idliba napustio je grad mnogo prije ofanzive. Ono Sirijaca sto licno poznajem je vecinom iz Idliba i okoline, tako da vrlo dobro znam sta sunniti Idliba misle o Assadu. Ne mogu ga ocima smisliti, istinski ga mrzi velika vecina. Za njih je Nusra oslobodilac iako vecina nisu nikakvi fanatici, naprotiv. Sunniti Idliba toliko mrze Assada da je pitanje da li bi i IS docekali kao oslobodioce, samo da tog krvnika ne moraju gledati. Iz ciste zluradosti i mrznje a ne sto simpatiziraju IS.
igrom slucaja i moj stari poznaje jednog Sirijca iz Idliba. doso u BiH kad je rat poceo. podrzava pobunjenike. kaze da je dio porodice uz Assada, a dio uz mungose. mozes zamisliti, uopste se ne zali da su lose zivili, pa ni na Assada nesto naorcito. doduse to je bilo na pocetku rata. dosad se mozda vec vratio na pravu stranu
-
zrakomlat
#39444 Re: Sirija
Čuj pao, zar nije oslobođen.Challenger__ wrote:To je ta anti-logika. Nek je pao, pa makar niko ne bio uz nas. Ako treba uvešćemo "Sirijce" iz Bosne, Čečenije i Somalije.Najbitnije je da je grad pao, a ostalo će doći na svoje ako Bog da.
- Opetja033
#39445 Re: Sirija
O nekoj znacajnijoj podrsci sunnitskog stanovnistva rezimu mozemo govoriti samo u Damasku i Halepu. To ima svoje historijske razloge, jos od vremena Hafeza i njegovih koalicija unutar Sirije.
Kada su u pitanju ostali dijelovi Sirije neozbiljno je i presmijesno govoriti o znacajnijoj i vecoj podrsci. Recimo historijski gledano mnogo veca netrpeljivost prema porodici Assad je bila medju sunnitima Idliba nego medju sunnitima Dare iako ova zadnja slovi kao mnogo konzervativnija, iako je tamo i zapocela revolucija. I to ima svoje historijske razloge, nemam vremena da sada elaboriram. Da ne bude zabune: i kod jednih i kod drugih preovladava otpor prema rezimu, u Idlibu je samo mnogo veci procenat. Govorim naravno o sunnitima.
Kada su u pitanju ostali dijelovi Sirije neozbiljno je i presmijesno govoriti o znacajnijoj i vecoj podrsci. Recimo historijski gledano mnogo veca netrpeljivost prema porodici Assad je bila medju sunnitima Idliba nego medju sunnitima Dare iako ova zadnja slovi kao mnogo konzervativnija, iako je tamo i zapocela revolucija. I to ima svoje historijske razloge, nemam vremena da sada elaboriram. Da ne bude zabune: i kod jednih i kod drugih preovladava otpor prema rezimu, u Idlibu je samo mnogo veci procenat. Govorim naravno o sunnitima.
- Challenger__
#39446 Re: Sirija
Hoće jezik pravo.zrakomlat wrote:Čuj pao, zar nije oslobođen.Challenger__ wrote:To je ta anti-logika. Nek je pao, pa makar niko ne bio uz nas. Ako treba uvešćemo "Sirijce" iz Bosne, Čečenije i Somalije.Najbitnije je da je grad pao, a ostalo će doći na svoje ako Bog da.
- Klavikula
#39447 Re: Sirija
naravno da postoji podrska sunita Vladi u Damasku, i mimo samog Damaska i Alepa.
Zlatko Dizdarevic, kao izuzetan poznavaoc stanja na BI, izmedju ostalog i u Siriji, je o tome pisao i pricao. argument je recimo Deir ez Zor. grad dominantno sunitski, ratuju od pocetka i odrzali su se. doduse, tamo ratuju malo ozbiljnije jedinice SAA pa im se nije mogao desiti Idlib.
helem, ne tvrdim da 90 ili 100% sunita podrzava Assada, ali recimo ako je cifra pola od onih koji su odabrali stranu + manjine, Assad je trenutno najdominantniji faktor u Siriji, sto uostalom stanje na terenu jasno pokazuje.
Zlatko Dizdarevic, kao izuzetan poznavaoc stanja na BI, izmedju ostalog i u Siriji, je o tome pisao i pricao. argument je recimo Deir ez Zor. grad dominantno sunitski, ratuju od pocetka i odrzali su se. doduse, tamo ratuju malo ozbiljnije jedinice SAA pa im se nije mogao desiti Idlib.
helem, ne tvrdim da 90 ili 100% sunita podrzava Assada, ali recimo ako je cifra pola od onih koji su odabrali stranu + manjine, Assad je trenutno najdominantniji faktor u Siriji, sto uostalom stanje na terenu jasno pokazuje.
-
cbrt
#39448 Re: Sirija
Sve je rečenoKlavikula wrote:naravno da postoji podrska sunita Vladi u Damasku, i mimo samog Damaska i Alepa.
- ioannes
#39449 Re: Sirija
dajem svoje desno jaje da si ovog pola izmislio....Opetja033 wrote:Ne lupaj gluposti i ne projiciraj svoje fantazije kao cinjenice. Dobar dio stanovnistva Idliba napustio je grad mnogo prije ofanzive. Ono Sirijaca sto licno poznajem je vecinom iz Idliba i okoline, tako da vrlo dobro znam sta sunniti Idliba misle o Assadu. Ne mogu ga ocima smisliti, istinski ga mrzi velika vecina. Za njih je Nusra oslobodilac iako vecina nisu nikakvi fanatici, naprotiv. Sunniti Idliba toliko mrze Assada da je pitanje da li bi i IS docekali kao oslobodioce, samo da tog krvnika ne moraju gledati. Iz ciste zluradosti i mrznje a ne sto simpatiziraju IS.
kao ono,igrom slucaja zna par likova bas is Idliba
- Co0l
#39450 Re: Sirija
Jebo te zivot.Podsjeca na slike oslobadjanja nacistickih konc-logora.Sto je najgore,ovako se rezim decenijama obracunavao sa svojim protivnicima po kazamatima sirom Sirije i prije izbijanja ovog rata.cbrt wrote:Trenutak oslobađanja zatvora u Idlibu i pronalaženje na desetine zatvorenika koji su postreljani unutra od strane Asadovih zveri prilikom napuštanja objekta...i posle se neko pita zašto je i crni đavo bolji od Asada
https://www.youtube.com/watch?v=q8zZ0SW ... e=youtu.be