Sjeverni dio ruse temeljito da ubiju sto vise hamasovaca tako da juzni ce kao dati civilima. Nema sumnje da ce i jug srediti u drugoj kampanji nekad jer nemoguce da mreza tunela nije gusca na jugu zbog granice s Egiptom. Pa oni tamo cak krave kroz tunele prosvercuju u Gazu, gledao na tv. Pokusava se stvoriti nemogucim povratak Palestinaca na sjever kad sve bude rusevina. Ono do sada izgleda stravicno.swanfilter wrote: ↑05/11/2023 23:39 Nego, da jos jednom upitam.
Zasto IDF forsira ovu blokadu samo sjevernog djela Gaze? To Hamas ordinira samo na sjeveru ili zbog samog grada Gaze? Pa, pa kada zavrse, idu i na jug?
Izrael je opet pocinio zlocin!
- Porodice Foht
#39401 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
- House
#39402 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
mudžahidi

goni cionističku bandu!
goni cionističku bandu!
-
swanfilter
#39403 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Pa, i sam kontam da je plan samo da se uzme jos i ovaj dio teritorija, a onda dalje. Jer Hamas se mozda isto preselio na jug, odnosno mnogo toga. Nisu budale ostati samo u tom sjevernom djelu ginuti do zadnjeg.Porodice Foht wrote: ↑05/11/2023 23:47Sjeverni dio ruse temeljito da ubiju sto vise hamasovaca tako da juzni ce kao dati civilima. Nema sumnje da ce i jug srediti u drugoj kampanji nekad jer nemoguce da mreza tunela nije gusca na jugu zbog granice s Egiptom. Pa oni tamo cak krave kroz tunele prosvercuju u Gazu, gledao na tv. Pokusava se stvoriti nemogucim povratak Palestinaca na sjever kad sve bude rusevina. Ono do sada izgleda stravicno.swanfilter wrote: ↑05/11/2023 23:39 Nego, da jos jednom upitam.
Zasto IDF forsira ovu blokadu samo sjevernog djela Gaze? To Hamas ordinira samo na sjeveru ili zbog samog grada Gaze? Pa, pa kada zavrse, idu i na jug?
- -Chesterfield-
#39404 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Pa Gaza je bila pod okupacijom ali koja korist kada je narod - stanovnici tu.swanfilter wrote: ↑05/11/2023 23:39 Nego, da jos jednom upitam.
Cilj je da se etnički očisti barem pola Gaze, ako ne budu u stanju očistiti sve. Ne znaju gdje će sa prognanicima.
Ovako će im sužiti prostor, porušiti... i čekati da vrijeme odradi svoje jer nema uslova za život.
- skupljac_zeljeza
#39405 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ne kontam koje su to jevrejske države postojale nakon Abasida? U kojim to ratovima sa liste ratova? A uzmi Historiju Arapa od Filipa Hittija kao autora koji nije ni jevrej ni musliman jer ti voliš neutralne izvore i šta piše o položaju jevreja i kršćana i u abasidskom carstvu na istoku i u umajadskom na zapadu. Pogledaj na 323 stranici treći pasus gdje Filip piše o položaju Zimija u abasidskom carstvu: "Čak i u gradovima su hrišćani i Jevreji držali važne finasijske, crkvene i druge strukovne položaje."apsidejzi wrote: ↑05/11/2023 23:30Pa i uradili su. Koliko je jevreja bilo na toj teritoriji u periodu Abasida i Osmanlija? Bili su teska manjina. Isto kao danas palestinci. Mislim, bezze se sikiras za palestince gledajuci sa nekog historijskog aspekta. Ratovi Abrahamove djece traju zadnjih 4000 godina i u jednom stoljecu jedni pobjede pa onda vladaju par stoljeca, pa onda neko drugi naleti pa malo promijeni situaciju, onda drugi izniknu i oni vladaju par stoljeca. Sad su jevreji trenutno tu, al za par stotina godina opet ce se okrenuti prica. Nema tu kraja. Svakakve bagre je bilo na tom podrucju od izraela pa babilonaca, preko rimljanja, bizantije, abasida, osmanlija, britanaca i sad evo opet izraela. Jedina konstanta je rat i ubijanje jedni drugih. Ovo nije prvi masakr a nije ni zadnji.skupljac_zeljeza wrote: ↑05/11/2023 20:25Arapi su imali 2x priliku da sve ovo urade Jevrejima. U vrijeme Abasida i Osmanlija. Koliko je Ishakovih Jevreja dočekalo britanske kolonizatore među Ismailovim Arapima i što ostaviše Španiju pa se naseliše među muslimanima? Nemoj razvlačiti logiku kao motku samo da bi bio neutralan kao da je to uvijek prava strana.
Znači, nisu isti nikada bili niti su danas. Gledaš li šta se dešava u Gazi?
-
Benjo34
#39406 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Nije uopste upitno sta Izrael radi Palestincima desetljecima, ali opet, ne moze se zlocin pravdat zlocinom.
Izraelci pravili zlocine, ovi odgovorili zlocinom, sad ovi na zlocin ponovo odgovaraju zlocinom, spirala zla.
Mislim koliko god bili uz Palestinu, ne treba se lagati I sad ne vjerovati sta se desilo 7. Oktobra. Svi itekako znamo sta se desilo, bolje pitanje je, kako se desio Izraelu toliki promasaj.
Ova spirala zla se moze zaustaviti samo normalizacijom odnisa, 2 suverene drzave koje nece uskracivsti jedna drugoj ista.
Izraelci pravili zlocine, ovi odgovorili zlocinom, sad ovi na zlocin ponovo odgovaraju zlocinom, spirala zla.
Mislim koliko god bili uz Palestinu, ne treba se lagati I sad ne vjerovati sta se desilo 7. Oktobra. Svi itekako znamo sta se desilo, bolje pitanje je, kako se desio Izraelu toliki promasaj.
Ova spirala zla se moze zaustaviti samo normalizacijom odnisa, 2 suverene drzave koje nece uskracivsti jedna drugoj ista.
- canvra888
#39407 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Prežvakano pitanje na ovoj temi x puta. Ako tebi neko još od prve otimačine sa UN-ovom rezolucijom 181 (gdje je bio prijedlog dodjele 62% teritorije Izraelcima, iako je Palestinaca bilo duplo više) nudi sve veće i veće otimačine i očekuju da budeš zadovoljan tim, samo je prirodno da ne prihvataš takve otimačine i degradiranje.apsidejzi wrote: ↑05/11/2023 23:47
Naravno. Izrael cini otvorene zlocine. U to nema sumnje. Nazalost niko nece za to odgovarat jer nikome to nije u interesu. Palestince su svi ostavili i ovo je gotova prica. BIce pravo cudo ako se uspiju odbraniti. Narednih par stotina godina lutace zemljom kao kurdi. Bez zemlje. Izrael ce sada ovo zavrsiti sto je poceo. Jos jednom kazem, nazalost al jbg. Nije da su i oni cvjecke. Imali su mnogo puta kroz historiju da dobiju pola teritorije. Nisu htjeli.
Pa nije baš da ih niko ne želi, sudeći po onoj statistici što je drugi kolega forumaš objavio. Brojčano stanje Palestianca po svijetu.Svi su ih istjerali i sad ih niko ne zeli. Ima malo i do njih. No to ne opravdava Izrael.
Eh pa u tome i jest razlike između tebe i mene. Ja osuđujem nevino ubijanje civila, baš kao što i osuđujem agresiju Rusije na Ukrajinu, jer je jasno ko je krivac u tom ratu. I ne, kod mene nije samo razlog te neke interesne strane za BiH, za koju, iskreno, mislim da je malo prenapuhana. Da se odnosi na nas, svakako da odnosi, ali ne mislim da je u tolikoj mjeri koliko pojedini tvrde. Dakle, čim sam informisan dovoljno o nečemu, nije mi problem da osudim nečiju tiraniju prema nekome, a tiranija Izraela kroz decenije prema Palestincima je općepoznata.Nisam. Navijam za Ukrajinu, otvoreno i bez imalo zelje da rusi ostvare bilo kakav uspjeh. No ne volim ukrajince. Ne navijam za njih zato sto zelim da pobjede nego samo zato sto sudbina BiH ovisi od sudbine Ukrajine. Tako da, u tom ratu ja sam vise protiv RUsije nego za ukrajinu. Napadali su me zbog tog stava slavoukrajinasi al jbg, ja sam pragmatican.
Evo da budem otvoren skroz, a to sam napisao i na temi o ukrajini jos na samom pocetku tog rata. Da se rat u Ukrajini ne tice Bosne, bilo bi mi svejedno ko bi pobjedio jer bi to bio samo jos jedan od ratova homo sapiensa. Nista novo. Eh ovaj rat Izraela i Palestine je na tom nivou. Ne tice se Bosne i mene licno, i iskreno zaboli me ko ce pobjedit a ko izgubit. Platonski mi je zao izgubljenih zivota i ljudske patnje ali opet, ne tice se mene i zaboravim na njih cim okrenem kanal. Isto kao sto su oni zaboravili na mene kad je kod nas pucalo. Nemam neku ljevicarsku potrebu da podrzavam slabijeg a nemam ni vjersku vezu pa da mi je stalo do palestinaca na osnovu toga. Za mene, rat u palestini je isto kao rat u Nigeru. Neki se crnci OPET poubijali. Mislim, ove godine je poginulo vise brazilaca u ratovima bandi nego ukupno i rusa i ukrajinaca i palestinaca i jevreja i svih afrikanaca. Jbg, samo to nije naslovnica kod nas.
Kruške i jabuke sad... Namjerno i jesam spomenuo Ukrajinu i Rusiju, jer je uz masakr Izraelaca nad Palestincima najpraćeniji sukob trenutno.Bas kao sto je tebi svejedno sto je 200.000 brazilaca poginulo za godinu dana, i sto je izginulo meksikanaca ne zna im se broj... tako je i meni svjedno za palestince.
-
TheMule
#39408 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
BiBi911 wrote: ↑05/11/2023 19:16Obicni Tandem projektil. HeAT..DebelinJoe wrote: ↑05/11/2023 19:13 Nadjem ovo kod poznanika na FB profilu...
Kakve u ovo protivtenkovske granate koje Palestinci ispaljuju na Izraelce?
Je li ovo neka njihova kućna proizvodnja? Ili je neka starija verzija RPG -a?
Mnogo bolje pravi Konjic
DebelinJoe wrote: ↑05/11/2023 19:13 Nadjem ovo kod poznanika na FB profilu...
GAU8 wrote: ↑05/11/2023 19:34Sta ovo i Izrael koristi Coping Cages ko Rusi?DebelinJoe wrote: ↑05/11/2023 19:13 Nadjem ovo kod poznanika na FB profilu...
Snimak pokazuje mnogo pogodaka, ali pitanje je koliko ovih pogodjenih tenkova je ostalo onesposobljeno. Na zalost ne vide se posljedice pogodaka.
RPG 29. Ne vjerujem da Igman pravi ista drugo osim starog RPG 7.
Iz ove blizine vjerujem da su svi onesposobljeni. Na onom snimku gdje je pogodjen sprijeda, posada je prezivila, a motor ostecen. Na drugim...vjerovatno svi mrtvi.
-
Moenx
#39409 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Bože dok traje genocid u Palestini ovdje se razvijaju sporedne teme poturaju teorije te od genocidnog divljanja prave konstrukcije kao da izraelsko dekadentno drustvo zna sta radi ( a vidjeli smo i na ovom forumu niz svjedočanstava o nastranom sodomiziranju izraelskih cizmi nad civilima mislim da to i Izraelcima se gadi) veseli Hamas pušta snimke o bacanju petardi na tenkove
Znamo da svi imaju namjere ratovanja dole a fa li ce ikada safa preuzeti odgovornost pravljenja mira
Pravednog mira
Znamo da svi imaju namjere ratovanja dole a fa li ce ikada safa preuzeti odgovornost pravljenja mira
Pravednog mira
-
Jordan1961
#39410 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Covjek bezveze pise. Proizvoljno, nista cinjenicama utemeljeno.skupljac_zeljeza wrote: ↑05/11/2023 23:55Ne kontam koje su to jevrejske države postojale nakon Abasida? U kojim to ratovima sa liste ratova? A uzmi Historiju Arapa od Filipa Hittija kao autora koji nije ni jevrej ni musliman jer ti voliš neutralne izvore i šta piše o položaju jevreja i kršćana i u abasidskom carstvu na istoku i u umajadskom na zapadu. Pogledaj na 323 stranici treći pasus gdje Filip piše o položaju Zimija u abasidskom carstvu: "Čak i u gradovima su hrišćani i Jevreji držali važne finasijske, crkvene i druge strukovne položaje."apsidejzi wrote: ↑05/11/2023 23:30Pa i uradili su. Koliko je jevreja bilo na toj teritoriji u periodu Abasida i Osmanlija? Bili su teska manjina. Isto kao danas palestinci. Mislim, bezze se sikiras za palestince gledajuci sa nekog historijskog aspekta. Ratovi Abrahamove djece traju zadnjih 4000 godina i u jednom stoljecu jedni pobjede pa onda vladaju par stoljeca, pa onda neko drugi naleti pa malo promijeni situaciju, onda drugi izniknu i oni vladaju par stoljeca. Sad su jevreji trenutno tu, al za par stotina godina opet ce se okrenuti prica. Nema tu kraja. Svakakve bagre je bilo na tom podrucju od izraela pa babilonaca, preko rimljanja, bizantije, abasida, osmanlija, britanaca i sad evo opet izraela. Jedina konstanta je rat i ubijanje jedni drugih. Ovo nije prvi masakr a nije ni zadnji.skupljac_zeljeza wrote: ↑05/11/2023 20:25
Arapi su imali 2x priliku da sve ovo urade Jevrejima. U vrijeme Abasida i Osmanlija. Koliko je Ishakovih Jevreja dočekalo britanske kolonizatore među Ismailovim Arapima i što ostaviše Španiju pa se naseliše među muslimanima? Nemoj razvlačiti logiku kao motku samo da bi bio neutralan kao da je to uvijek prava strana.
Znači, nisu isti nikada bili niti su danas. Gledaš li šta se dešava u Gazi?
Tu ne moze biti nikakve rasprave.
-
corei3
#39411 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
USA dovukla i podmornicu. Ja govana
-
elSaik
#39412 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Kad vidim (između ostalih) snimak kako čovjek u rukama drži i mazi mrtvog jednogodisnjeg sina koji je ubijen od strane Izraela, ne da sam na strani Palestinaca nego sam na strani Hamasa. Pa šta se očekuje od nekog kada izgubi sve? Meni da ubiju dijete tako, poljubio bih ženu i otišao se priključiti Hamasu. Za sta da živim poslije toga, mogu samo gledati da povedem u smrt sa sobom nekog od njih.
Ko god na bilo koji način opravdava/brani/racionalizira ovo što Izrael radi je saučesnik u zločinu.
Ko god na bilo koji način opravdava/brani/racionalizira ovo što Izrael radi je saučesnik u zločinu.
- Dope_Man
#39413 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
E sad i otvoreno ljudi priznaju da su za hamasovce... bravo.
- SmokingMan
#39414 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Dutšvo se represijom može (dodatno) radikalizirati, jer im u očajnoj situaciji ništa drugo ne preostaje.
-
hareSLO
#39415 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Tvoje nebuloze će strašno pomoći palestini, isto kao i tekbiranje na podrškama po BiH.elSaik wrote: ↑06/11/2023 07:58 Kad vidim (između ostalih) snimak kako čovjek u rukama drži i mazi mrtvog jednogodisnjeg sina koji je ubijen od strane Izraela, ne da sam na strani Palestinaca nego sam na strani Hamasa. Pa šta se očekuje od nekog kada izgubi sve? Meni da ubiju dijete tako, poljubio bih ženu i otišao se priključiti Hamasu. Za sta da živim poslije toga, mogu samo gledati da povedem u smrt sa sobom nekog od njih.
Nego izađi ispred bošnjaka i pozovi palestince u bošnjačke domove i tako im pomozi, ili idi pa brani palestinu sa ramom isakom i šerifom patkovićem.
-
HelaS
#39416 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
HAMAS je politička organizacija u čijoj strukturi se nalazi i vojno krilo, koja se bori za državu Palestinu, njeno postojanje, samostalnost i miran i slobodan život stanovništva unutar granica, međunarodno odobrenih još prije nekoliko decenija.
Šta je loše ili negativno u podršci jednoj takvoj organizaciji?
-
caros
#39417 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Kako će ičije pisanje na forumu pomoći bilo kome, o čemu ti? Idi ti zaduži izraelski avion i gađaj civile.
-
caros
-
splinter
-
Bodkin
#39420 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Mislis ako se civili povuku u juzni dio, nisu hamasovci budale da ratuju sa idfomswanfilter wrote: ↑05/11/2023 23:51Pa, i sam kontam da je plan samo da se uzme jos i ovaj dio teritorija, a onda dalje. Jer Hamas se mozda isto preselio na jug, odnosno mnogo toga. Nisu budale ostati samo u tom sjevernom djelu ginuti do zadnjeg.Porodice Foht wrote: ↑05/11/2023 23:47Sjeverni dio ruse temeljito da ubiju sto vise hamasovaca tako da juzni ce kao dati civilima. Nema sumnje da ce i jug srediti u drugoj kampanji nekad jer nemoguce da mreza tunela nije gusca na jugu zbog granice s Egiptom. Pa oni tamo cak krave kroz tunele prosvercuju u Gazu, gledao na tv. Pokusava se stvoriti nemogucim povratak Palestinaca na sjever kad sve bude rusevina. Ono do sada izgleda stravicno.swanfilter wrote: ↑05/11/2023 23:39 Nego, da jos jednom upitam.
-
MUNAFIK
#39421 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Dajte ljudi kakvi hamasovci... Osnkvni cilj Izraela je da pobije i protjera palestince... To im je cilj od pocetka stvaranja Izraela i to je to.
- apsidejzi
#39422 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Mozda su kruske i jabuke za tebe ali za mene je mrtav brazilac = mrtav palestinac. Nebitno jel ga ubio kartel il izrael. Ljudsko bice je ubijeno. No ja sam dovoljno samosvjestan i samokritican da priznajem sam sebi da me boli klinac za sve njih, dokle god nije neko moj. Ne moralisem o nekim ubijenim zato sto su trenutno u zizi medijske javnosti. Jedina razlika mene i tebe je sto ti padas na medijsku propagandu. I sam kazes "najpraceniji" sukob. Da mediji prate ratove kartela onda bi pricao o tome i brinuo bi se o ubijenim meksikancima.canvra888 wrote: ↑06/11/2023 01:25
Eh pa u tome i jest razlike između tebe i mene. Ja osuđujem nevino ubijanje civila, baš kao što i osuđujem agresiju Rusije na Ukrajinu, jer je jasno ko je krivac u tom ratu. I ne, kod mene nije samo razlog te neke interesne strane za BiH, za koju, iskreno, mislim da je malo prenapuhana. Da se odnosi na nas, svakako da odnosi, ali ne mislim da je u tolikoj mjeri koliko pojedini tvrde. Dakle, čim sam informisan dovoljno o nečemu, nije mi problem da osudim nečiju tiraniju prema nekome, a tiranija Izraela kroz decenije prema Palestincima je općepoznata.
Kruške i jabuke sad... Namjerno i jesam spomenuo Ukrajinu i Rusiju, jer je uz masakr Izraelaca nad Palestincima najpraćeniji sukob trenutno.Bas kao sto je tebi svejedno sto je 200.000 brazilaca poginulo za godinu dana, i sto je izginulo meksikanaca ne zna im se broj... tako je i meni svjedno za palestince.
Ja sam iskren i prema tebi i prema sebi. Zaboli me i za ukrajince, i ruse, i palestince i izraelcane ali i za brazilce. Platonski bih zelio mir u svijetu ali ne mislim nista uraditi da zaustavim ratove. Kao ni ti. Samo ti neces sebi to da priznas. Zelis gajiti sliku sebe kao nekog altruiste i pacifiste, no kad zagrebes ispod povrsine, vidis da i tebe isto tako zaboli za mnoge zrtve mnogih ratova koje mediji ne prate. Ne prate mediji rat saudijske arabije i jemena. Svaki dan ginu i u jemenu. I dalje ljudi ginu u Siriji. Iran je upravo donio odluku da protjera 5 miliona Afganistanaca iz drzave. Sve su to ljudske patnje i za sve njih te boli klinac samo zato sto nisu "najpraceniji" dogadjaji. Ja idem samo korak dalje. Zaboli me klinac i za ove sto ih mediji prate
-
HelaS
#39423 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Kolega, ti ovdje lupetaš k'o nov Maksimapsidejzi wrote: ↑06/11/2023 09:00 Mozda su kruske i jabuke za tebe ali za mene je mrtav brazilac = mrtav palestinac. Nebitno jel ga ubio kartel il izrael. Ljudsko bice je ubijeno. No ja sam dovoljno samosvjestan i samokritican da priznajem sam sebi da me boli klinac za sve njih, dokle god nije neko moj. Ne moralisem o nekim ubijenim zato sto su trenutno u zizi medijske javnosti. Jedina razlika mene i tebe je sto ti padas na medijsku propagandu. I sam kazes "najpraceniji" sukob. Da mediji prate ratove kartela onda bi pricao o tome i brinuo bi se o ubijenim meksikancima.
Ja sam iskren i prema tebi i prema sebi. Zaboli me i za ukrajince, i ruse, i palestince i izraelcane ali i za brazilce. Platonski bih zelio mir u svijetu ali ne mislim nista uraditi da zaustavim ratove. Kao ni ti. Samo ti neces sebi to da priznas. Zelis gajiti sliku sebe kao nekog altruiste i pacifiste, no kad zagrebes ispod povrsine, vidis da i tebe isto tako zaboli za mnoge zrtve mnogih ratova koje mediji ne prate. Ne prate mediji rat saudijske arabije i jemena. Svaki dan ginu i u jemenu. I dalje ljudi ginu u Siriji. Iran je upravo donio odluku da protjera 5 miliona Afganistanaca iz drzave. Sve su to ljudske patnje i za sve njih te boli klinac samo zato sto nisu "najpraceniji" dogadjaji. Ja idem samo korak dalje. Zaboli me klinac i za ove sto ih mediji prate![]()
Inače, ti takav, za čovječanstvo, uključujući i "tvoje", najbolje je da ne brineš ni za koga. Ne trebaš, nema koristi.... Ponekad moraš napraviti razgovor i sa psihologom, možda će ti pomoći.
- Dope_Man
#39424 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ovo isklesati zlatnim slovima u kamenuapsidejzi wrote: ↑06/11/2023 09:00 Ja sam iskren i prema tebi i prema sebi. Zaboli me i za ukrajince, i ruse, i palestince i izraelcane ali i za brazilce. Platonski bih zelio mir u svijetu ali ne mislim nista uraditi da zaustavim ratove. Kao ni ti. Samo ti neces sebi to da priznas. Zelis gajiti sliku sebe kao nekog altruiste i pacifiste, no kad zagrebes ispod povrsine, vidis da i tebe isto tako zaboli za mnoge zrtve mnogih ratova koje mediji ne prate. Ne prate mediji rat saudijske arabije i jemena. Svaki dan ginu i u jemenu. I dalje ljudi ginu u Siriji. Iran je upravo donio odluku da protjera 5 miliona Afganistanaca iz drzave. Sve su to ljudske patnje i za sve njih te boli klinac samo zato sto nisu "najpraceniji" dogadjaji. Ja idem samo korak dalje. Zaboli me klinac i za ove sto ih mediji prate![]()
- Hajvan
#39425 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
A sta tebe boli qrac iz Slo za stanje bosanske nacije?hareSLO wrote: ↑06/11/2023 08:41Tvoje nebuloze će strašno pomoći palestini, isto kao i tekbiranje na podrškama po BiH.elSaik wrote: ↑06/11/2023 07:58 Kad vidim (između ostalih) snimak kako čovjek u rukama drži i mazi mrtvog jednogodisnjeg sina koji je ubijen od strane Izraela, ne da sam na strani Palestinaca nego sam na strani Hamasa. Pa šta se očekuje od nekog kada izgubi sve? Meni da ubiju dijete tako, poljubio bih ženu i otišao se priključiti Hamasu. Za sta da živim poslije toga, mogu samo gledati da povedem u smrt sa sobom nekog od njih.
Nego izađi ispred bošnjaka i pozovi palestince u bošnjačke domove i tako im pomozi, ili idi pa brani palestinu sa ramom isakom i šerifom patkovićem.