NBA - National Basketball Association

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#39401 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Velkoski »

Uzet će player option za iduću sezonu, a GSW će generalno biti u kurcu :D
Tony Soprano

#39402 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Tony Soprano »

Velkoski wrote:Uzet će player option za iduću sezonu, a GSW će generalno biti u kurcu :D
To vjerujem da sigurno nece. Jer u slucaju da se vrati krajem sezone i bude kita, onda nista od para. Unovcit ce se on ovo ljeto, a budale koje ce platit su vjerovatno Knicksi. :D
Moenx

#39403 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Moenx »

Uzese popci tekmu jucer
pirmin

#39404 Re: NBA - National Basketball Association

Post by pirmin »

1. Kevin je strasna igracina, fiksni hall of famer, Toronto ne bi uzeo 2 da je on odigrao sve ali je i uzasna pizda od karaktera. Ne zalim ga.
2. Koliko god ga volio moram priznati da Kawhi nije blizu Majkla. Nevidjena klasa ali ipak nije njegov level.
3. Mozes ne navijati za GS ali ako ih hejtas onda je najbolje da prestanes pratiti NBA i sport uopste. Ljudi su u fazama znali i znaju jos uvijek dovesti kosarku do savrsenstva i to se mora postovati.
parappa
Grijem se na: struju
Vozim: Lotus Esprit TurboSE

#39405 Re: NBA - National Basketball Association

Post by parappa »

pirmin wrote:1. Kevin je strasna igracina, fiksni hall of famer, Toronto ne bi uzeo 2 da je on odigrao sve ali je i uzasna pizda od karaktera. Ne zalim ga.
2. Koliko god ga volio moram priznati da Kawhi nije blizu Majkla. Nevidjena klasa ali ipak nije njegov level.
3. Mozes ne navijati za GS ali ako ih hejtas onda je najbolje da prestanes pratiti NBA i sport uopste. Ljudi su u fazama znali i znaju jos uvijek dovesti kosarku do savrsenstva i to se mora postovati.
potpis na sve tri :thumbup:
RtrnOfSalisbury

#39406 Re: NBA - National Basketball Association

Post by RtrnOfSalisbury »

men se gs djasvi ako nista zbog kurijela jer pun (mi) je k sirotinje iz geta koja izleti na teren ko u gladijatorsku arenu i svaki dati kos odma preracuna u dolare i jos ako moze kila ljeba i mlijeka pride. glede kurijela, ko mu pokaza ono dodavanje preko glooove jebogaon :roll: na kraju bi moglo zafalit koseva al izgleda da hin to ne uzbudjuje puno pa rasipaju lopte koda je sutra potop
karanana

#39407 Re: NBA - National Basketball Association

Post by karanana »

pirmin wrote:1. Kevin je strasna igracina, fiksni hall of famer, Toronto ne bi uzeo 2 da je on odigrao sve ali je i uzasna pizda od karaktera. Ne zalim ga.
potpis uz par ogradjivanja:
po cemu znamo da je KD pizda od karaktera? ja eto ko pratim nba, ali nikad nista posebno o njemu nisam upratio kad je karakter u pitanju.
i, otkud uopste i prica o poredjenju kawhija i majkla? kad se to pojavilo? haj cuo sam kobe-majkl, lebron-majkl. haj sad i kawhi.
pirmin

#39408 Re: NBA - National Basketball Association

Post by pirmin »

https://youtu.be/Kne3x707jMw
Zadnji primjer Kevinovog karaktera, 03:51 , ovo kreveljenje mi ne ide uz velicinu njegove klase a nikako ga se ne moze rijesiti. Totalno nepotrebno, k'o zena iz komsiluka. Za Trash talk moras imati slifa a on ga nema i to je ocito. A kacio bi se.

Kawhi se u nekim analizama dovodio u liniju sa Majklom, jbg da ga nema TOR bi se i dalje zakucavao u prvom, drugom krugu PO-a. Ako i to.
Korovjev

#39409 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Korovjev »

Ipak znaju ponešto i ovi bivši košarkaši što sad komentarišu NBA, kao što je Jim Jackson, kad kažu da je GSW bez Duranta title contender, a sa njim šampion bez diskusije. Lik na jednoj nozi u 10 minuta pokaza da je ipak najbolji ofanzivni igrač trenutno, a sve to u lice Kawhiju. Zato su mi malo ove priče oko njegovog karaktera neutemeljene. Dobro, možda ja karakter gledam na temelju onoga što vidim na terenu i što čujem od njega, a ne na temelju nekih priča, konstrukcija, ali to nije ni bitno sad.
Premda me čudi da je odigrao ovu, ipak je karijera i velika lova u pitanju, i sigurno se i njega pitalo. A mislim da je neko ovdje ili opet neki komentator kod prve povrede prije mjesec dana rekao da po onome za šta se uhvatio smrdi na povredu Ahilove. Zato me čudi da je ikako zaigrao.
Opet kako neko napisa ovdje, ovu je malo ukakio Nurse sa onim timeoutom na plus 6, posjedom lopte, Kawhijem u naletu i GSW-om u nokdaunu. Drugi timovi se vratili sa timeouta.
Premda mislim da je generalno u ovoj seriji Toronto bolji i da GSW može dobiti samo tekme kad je puno bolji u šutu kao ovu i drugu, jer u svim ostalim bitnim elememtima u kojima nema nekih velikih promjena od tekme do tekme kao što su skokovi, greške, koševi u reketu i iz kontre Toronto ima prednost u svakoj tekmi. Malo im je problem što su se raspucali Klay i Curry, ali ni to ne traje cijelu tekmu jer se Klay umori od odbrane, a Curry sam od sebe i od trčanja silnog u napadu. Sumnjam da će Toronto šutirati ovako loše još dvije tekme, premda se to ne može prognozirati. Mislio sam da će Toronto imati lošiji šut u GSW a oni nisu mahali u te dvije, a ovu kući na 3:1 skroz loše i to svi.
kakavdanakneiskustvu

#39410 Re: NBA - National Basketball Association

Post by kakavdanakneiskustvu »

zar neko misli da je leonard nivo jordana?
pirmin

#39411 Re: NBA - National Basketball Association

Post by pirmin »

Ima tih diskusija na YT, ukucaj Kawhi + Jordan, izaci ce neke.
spree

#39412 Re: NBA - National Basketball Association

Post by spree »

Smiješne diskusije iako je kawhi top igrac
Korovjev

#39413 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Korovjev »

pirmin wrote:https://youtu.be/Kne3x707jMw
Zadnji primjer Kevinovog karaktera, 03:51 , ovo kreveljenje mi ne ide uz velicinu njegove klase a nikako ga se ne moze rijesiti. Totalno nepotrebno, k'o zena iz komsiluka. Za Trash talk moras imati slifa a on ga nema i to je ocito. A kacio bi se.

Kawhi se u nekim analizama dovodio u liniju sa Majklom, jbg da ga nema TOR bi se i dalje zakucavao u prvom, drugom krugu PO-a. Ako i to.
Ne volim komentarisati oko karaktera ovog onog igrača, jer se odmah okrene priča na hejter, uvlakač jel bolji Lebron ili MJ ali nikako ne mogu istrpiti pogrešne zaključke i to na temelju hajlajta.
Jer evo ovdje https://www.nbafullhd.com/93710-2/ od 16:40 na ponovljenom snimku akcije se vidi da ga je Vanvleet laktnuo i to nakon sudijskog zvižduka i dosuđenog faula. Krenuli na KD-a agresivnom odbranom, što je sasvim legitimno, on odgovorio tricama i agresivnom odbranom na drugoj strani i onda se odjednom ta agresija ovom prcopjevcu ne sviđa. Da je prešao preko toga bez reakcije rekli bi premehak je KD.
karanana

#39414 Re: NBA - National Basketball Association

Post by karanana »

pa da je pakash, uopste ne bi ni igro. sto je sa ove distance sada njegova glupa odluka.
tuzlak1212

#39415 Re: NBA - National Basketball Association

Post by tuzlak1212 »

Pretjerujete u rezonovanju recenica... Par castera je reklo da Kawhi podsjeca na MJ-a sa killing instictom i smirenoscu vise od Kobea i to je to... Onda se ovo napuha do neba bespotrebno... Niko Kawhia nije stavio u taj nivo nego su rekli da od MJ i mladog Kobea nismo nesto ovakvo imali i to je to...
House

#39416 Re: NBA - National Basketball Association

Post by House »

Image
kakavdanakneiskustvu

#39417 Re: NBA - National Basketball Association

pirmin wrote:Ima tih diskusija na YT, ukucaj Kawhi + Jordan, izaci ce neke.

svaka cast na igrama u ovom play offu,ali to je tek dvadesetak tekmi koje su mozda na nivou jordanovih najboljih igara,kojih je ovakvih bilo na stotine u karijeri
pirmin

#39419 Re: NBA - National Basketball Association

Post by pirmin »

kakavdanakneiskustvu wrote:

svaka cast na igrama u ovom play offu,ali to je tek dvadesetak tekmi koje su mozda na nivou jordanovih najboljih igara,kojih je ovakvih bilo na stotine u karijeri
Istina.
Ali eto, mi njegovi da ne kazem sta-rajderi :D ga rado poredimo sa najvecim svih vremena.
Totalno subjektivno, k'o sto neki simpatiziraju Kobea, LeBrona, Dzavala MekGija, ovog, onog... ;-)
kakavdanakneiskustvu

#39420 Re: NBA - National Basketball Association

pirmin wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:

Istina.
Ali eto, mi njegovi da ne kazem sta-rajderi :D ga rado poredimo sa najvecim svih vremena.
Totalno subjektivno, k'o sto neki simpatiziraju Kobea, LeBrona, Dzavala MekGija, ovog, onog... ;-)

ma sve ok,i meni je bas drag igrac,nema galame velike,miran,igra i to je to,fantastican napredak je napravio
Mustang1

#39422 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Mustang1 »

Najbrze se oporavio Kobe 240 dana, a najsporije Cousins 357. Znaci otprilike 8-9 mjeseci minimum Durant out. Sto vjerovatno znaci da ce ostati tu gdje je.
Concord

#39423 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Concord »

Nije pitanje koliko ce trajati oporavak, 200-300-400 dana, pitanje je samo kakav ce biti igrac poslije tog oporavka.
Raigor Stonehoof

#39424 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Raigor Stonehoof »

Concord wrote:Nije pitanje koliko ce trajati oporavak, 200-300-400 dana, pitanje je samo kakav ce biti igrac poslije tog oporavka.
Upravo. Danas sam neki clanak citao o tome, kao jedini koji se oporavio haman bez posljedica je Dominique Wilkins :-)

Svi ostali su iza povrede bili znacajno losiji :cry:

Procitah i da ce mu Lakersi i pored povrede ponuditi max
90minut

#39425 Re: NBA - National Basketball Association

Post by 90minut »

Da li je ovo ista povreda kao Polu Đorđu što je bila?

Frajer je tek 3 godinu poceo da igra opet kako je igrao do te povrede.

Evo pauza skoro godinu znaci 2 godine do oporavka potpunog i to je pitanje koliko ce biti posvecen oporavku, a tad ce još imati 33 godine..
Post Reply