Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
daddy-kool

#39376 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by daddy-kool »

Danguba wrote: Nema od ovoga nista. Estonova je morala nesto da kaze i obeca ALI bez konkretnih poteza ova zemlja ne moze ici dalje.
Dodik nas sve ceka da blokira koordinaciono tijelo insistirajuci i da se entiteti nesto pitaju.

Da bi ova zemlja mogla ici dalje EU mora odblokirati ''blokade'', uvesti sankcije politicarima koji opstruisu europski put drzave...bez toga, ostaju nam igre bez granica iliti rahat patnja.

oh, da...pa to je ona stara kurva...
Od EU ne očekuj ništa.
Samo kažem da će spasti fokus sa S-F do daljnjeg. Ovo je ionako bio politički sideshow, prava predstava nas očekuje sa preCednikom.
Styling

#39377 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

Jataganac wrote:
Styling wrote:
Jataganac wrote:U ovom trenutku najveci problem je Davor Stier i njegovo lobiranje, to jeste ucjenjivanje Bosnjaka. To se mora sasijeci u korijenu. Eno neki dan predlozio da Turska vodi svoju politiku prema BiH po uzoru na EU. :-) Drugim rijecima, da prestanu podrzavati Bosnjake. Nemam pojma o kakvoj EU politici spram BiH govori, jer clanice imaju razlicita misljenja.

Takoder su mi smijesni ovi "Bosnjaci" poput Ali Kemala i Stylinga.
Smiješan si i ti meni, ovako u prvom postu osuđuješ ljude koje ne znaš, ali kome je to bitno.

Nista ti ne brini. Kao neregistriran sam citao dosta tvojih upisa na ovoj temi. Fakat si smjesna.
Smiješan si ti meni i tebi slično kad ste nemoćni i nemate argumenata da diskutujete onda vrijeđate sugovornike i govorite im kako su smiješni, glupi, i sl. Ne znam samo šta ti daje za pravo da tako kvalifikuješ ljude. Misliš da ćeš komunikacijom s visine ostaviti dojam da si pametniji od ostalih.
Upravo mi takvi nadobudni likovi kao ti daju motiv da nastavim.
vivaldi

#39378 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by vivaldi »

Danguba wrote:Nema od ovoga nista. Estonova je morala nesto da kaze i obeca ALI bez konkretnih poteza ova zemlja ne moze ici dalje. Dodik nas sve ceka da blokira koordinaciono tijelo insistirajuci i da se entiteti nesto pitaju. Da bi ova zemlja mogla ici dalje EU mora odblokirati ''blokade'', uvesti sankcije politicarima koji opstruisu europski put drzave...bez toga, ostaju nam igre bez granica iliti rahat patnja.
ma naravno da nema nista jer ne moze niko zivjeti nase zivote. pa to ne mozes ni za svoje rodjeno dijete.

sta oni mogu konkretno da urade? ima li ista sta u bosni vec nije oprobano? ovdje nije rijec o jednom problemu, o jednoj blokadi pa da eto kao oni nesto probaju. ovdje bi morali bukvalno svaki dan nesto nametati i to od sutra pa narednih 100 godina, ali to namatanje cak i da se moze desiti bi bilo u sukobu sa samim njihovim prinicpima i vjerovanjima.

druga stvar, nama nikakvo nametanje ne garantuje nikakav ekonomski boljitak u doglednoj buducnosti od bar 10 godina sta god danas da urade. to je jednostavno predugo za narod, a savovi naravno prvo pucaju po nacionalnoj osnovi
Hafis

#39379 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hafis »

Jataganac wrote:U ovom trenutku najveci problem je Davor Stier i njegovo lobiranje, to jeste ucjenjivanje Bosnjaka. To se mora sasijeci u korijenu.
E možeš tek misliti rođak koliko su meni smiješni takvi kao ti :)
Čuj sasjeći u korijenu...čime, jataganom :lol:
Danguba

#39380 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Danguba »

vivaldi wrote:
Danguba wrote:Nema od ovoga nista. Estonova je morala nesto da kaze i obeca ALI bez konkretnih poteza ova zemlja ne moze ici dalje. Dodik nas sve ceka da blokira koordinaciono tijelo insistirajuci i da se entiteti nesto pitaju. Da bi ova zemlja mogla ici dalje EU mora odblokirati ''blokade'', uvesti sankcije politicarima koji opstruisu europski put drzave...bez toga, ostaju nam igre bez granica iliti rahat patnja.
ma naravno da nema nista jer ne moze niko zivjeti nase zivote. pa to ne mozes ni za svoje rodjeno dijete.

sta oni mogu konkretno da urade? ima li ista sta u bosni vec nije oprobano? ovdje nije rijec o jednom problemu, o jednoj blokadi pa da eto kao oni nesto probaju. ovdje bi morali bukvalno svaki dan nesto nametati i to od sutra pa narednih 100 godina, ali to namatanje cak i da se moze desiti bi bilo u sukobu sa samim njihovim prinicpima i vjerovanjima.

druga stvar, nama nikakvo nametanje ne garantuje nikakav ekonomski boljitak u doglednoj buducnosti od bar 10 godina sta god danas da urade. to je jednostavno predugo za narod, a savovi naravno prvo pucaju po nacionalnoj osnovi
vivaldi, pa i dejtonski mirovni sporazum je nametnut. drugi ga skrojili a mi uz manje ili vise opiranje MORALI prihvatiti. a zasto se ne bi moglo mnogo toga mnametnuti da ne kazem novi ustav ni po babi ni po stricevima a za dobrobit sviju nas. naravno da opet svi bi se bunili ali i za ti ima stotine metoda.

znaci, nama nema napretka bar brzog bez nekih nametanja jer u ovakvom ustavnom okviru zemlja ne moze ici dalje. svaka susa je blokira.
Hafis

#39381 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hafis »

Jataganac wrote:
Hafis wrote:
Jataganac wrote:U ovom trenutku najveci problem je Davor Stier i njegovo lobiranje, to jeste ucjenjivanje Bosnjaka. To se mora sasijeci u korijenu.
E možeš tek misliti rođak koliko su meni smiješni takvi kao ti :)
Čuj sasjeći u korijenu...čime, jataganom :lol:

Prvo, nisam ti ja rodak iz Zagreba, tamo "privremeno" nastanjen zbog "studija". Drugo, zaboli me obrezani sta ti mislis o meni i jesam li ja tebi smjesan. 8-)

Sasijeci u korijenu, stati mu na rep, nazovi to kako hoces. Kako god, mora se ga malo korigirati, to jeste, mora se ga spustiti malo na zemlju.
Oho, oštar nastup.
A inače, kako ga misliš sasjeći, stati na rep, spustiti zemlju? Ovako ževkajući po forumu?
vivaldi

#39382 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by vivaldi »

Danguba wrote:vivaldi, pa i dejtonski mirovni sporazum je nametnut. drugi ga skrojili a mi uz manje ili vise opiranje MORALI prihvatiti. a zasto se ne bi moglo mnogo toga mnametnuti da ne kazem novi ustav ni po babi ni po stricevima a za dobrobit sviju nas. naravno da opet svi bi se bunili ali i za ti ima stotine metoda. znaci, nama nema napretka bar brzog bez nekih nametanja jer u ovakvom ustavnom okviru zemlja ne moze ici dalje. svaka susa je blokira.
pa nametnut je cistom vojnom silom i jedino u tom segemntu i funkciose - garantuje mir!!

da dejton u drugim sferama funkcionise ne bi mi sada uospte raspravljali o ovome.

nama je problem funkcionalnosti, a to je iskljujcivo nasa stvar i to se ne moze nametnuti jer funkcionalnost podrzaumijeva svaki drustveni aspekt, 24 sata dnevno 365 dana u godini. a to se ne moze osigurati nikakvim spoljnim pritiskom jer kao sto sam rekao to bi podrazumijevalo beskonacan posao.

mi nismo dikatura, ljude na vlasti smo mi demokrtaski izabrali, kao i svaki put do sada...sta ti tu mozes traziti od stranaca?
Hafis

#39383 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hafis »

Sve će to federalizacija riješiti. Sve probleme.
Hafis

#39384 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hafis »

Jataganac wrote:
Hafis wrote:Sve će to federalizacija riješiti. Sve probleme.

Slazem se, i to cijele Bosne i Hercegovine. Ili to, ili da prenesemo model iz boljeg dijela BiH, Rs. :izet:
tako je zemljak
Tri federalne jedinice, i distrikt Sarajevo kao glavni grad. I to ne cijeli grad, već samo uži centar.
Hafis

#39385 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hafis »

Jataganac wrote:Pa sad, kako, ne bih o tome. Jos uvijek sam student. Vjerujem da ima mnogo strucnijih ljudi od mene za takav jedan poduhvat. Recimo, mladi, skolovani Bosnjaci, ne samo iz BiH, vec i iz zapadne Europe. Ja sam jos uvijek u fazi skolovanja. Ali sve u svoje vrijeme.
A kako si ti mislio doprinjeti treCem, mlacenjem praznom slamom po forumu?
Sveučilištarac :) Odlično. U tim mladim ljudima i leži budućnost ove zemlje.
Samo ti uči, in pouzdaj se u sebe. Pusti ti one mlade iz Eu, to ti je u drugom koljenu ledeni stranac i izgubi filing za domovinu.
Imali smo jednoga takvog iz Nizozemske, ovdje na forumu. Ne dao bog da jedan takav lobira za tebe.
XOX100

#39386 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by XOX100 »

A da sutra PC nestane, sta bi Bosnjaci dobili ??
Rasprodanu imovinu, nezaposlen, jadan narod i duplo veci dug po glavi stanovnika ?
Ovaj Dodik ce za par godina napraviti entitet kojeg niko nece htjeti. Ni Srbija , ni BiH.
Na kraju cemo moliti da se PC odvoji. Da to nije Dodikov skriveni plan od pocetka ? :lol:
Skijaš

#39387 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Skijaš »

Hafis wrote:Tri federalne jedinice, i distrikt Sarajevo kao glavni grad. I to ne cijeli grad, već samo uži centar.
Da se može postići dogovor oko toga kako bi izgledala ta podjela, to bi davno bilo urađeno. Ali ne može, svima prihvatljivu granicu među narodima nisu u stanju povući ni najkreativniji umovi.
Hafis

#39388 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hafis »

Skijaš wrote:
Hafis wrote:Tri federalne jedinice, i distrikt Sarajevo kao glavni grad. I to ne cijeli grad, već samo uži centar.
Da se može postići dogovor oko toga kako bi izgledala ta podjela, to bi davno bilo urađeno. Ali ne može, svima prihvatljivu granicu među narodima nisu u stanju povući ni najkreativniji umovi.
Brate i ti polako uTuši s tim granicama. Po tebi niti jedna zemlja ne bi postojala jer ne bi niko znao granice odrediti.
Govorim o diskontinuitetu. Svakako da bi bilo nekoliko enklavica...i čovječe: ne radi se o državnim granicama, a te enklave bi bile i jamac na kraju krajeva.
Hafis

#39389 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hafis »

Jataganac wrote: Vidi ti njega, rodila ga majka lukavolatinska. Tri federalne jedinice, a Bosnjacima bi i uvalio "Distrikt Sarajevo". :lol: :lol: :lol:

Ko vas ne zna... Moze Distrikt Sarajevo, ali ujedinjen s istocnim Sarajevom, pa zatim Distrikt Mostar i Distrikt Banja Luka. Posteno? Evo ruka.
Jadan ne bio što će ti Mostar. Pa vidiš li ti onog belaja u Aluminiju,pratiš li ti forum. Ja ti kažem. Drž se ti industrije i fine have, a oni bi svakako zaplakali za Bosnom za par godina, i još bi se htjeli i vratiti, ali vraga. bit će im kasno.

A i još nešto. Ima i zdravstvenih indikacija: kamenjar, žega, lukavi ljudi. Ništa jaro bez šljive i dobra hlada na zelenoj travi, ja ti kažem.
Mogu te zamisliti:

Image
Danguba

#39390 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Danguba »

Hafize, sutra da Dodik i Covic izadju sa prijedlogom federalizacije BiH u kojoj ce drzava da ima ono sto se od nje trazi(kao sada ministarstvo poljoprivrede, koordinaciono tijelo...) i sve drugo sto je neophodno jednoj zemlji clanici EU, mislim da bi i Bosnjaci dobro razmislili o tom prijedlogu ALI ovo sto oni traze je cijepanje drzave i oduzimanje njene nadleznosti i prenosenje na konfederalne jedinice. O tome se radi a to NIKADA nece postici jer im treba saglasnost Bosnjaka.
vivaldi

#39391 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by vivaldi »

Danguba wrote:O tome se radi a to NIKADA nece postici jer im treba saglasnost Bosnjaka.
pa naravno da nece nikad. zasto bi? pa nisu ludi. nisu dzaba ginuli.

sve su to stvari koje se treba imati na umu kada se radi politicka analiza, ali toga na forumu jednostavno nema.

sve je otislo ili u vrijedjanje ili u podjebavanje, nema se s kim vise ni diskutovati.

najvise sto mozes procitati na forumu jeste neka opsta analiza koja se uradi dosta detaljno, ali je problem sto je to skoro uvijek detaljno obradjeno samo iz jednog (svog) ugla. Na druga dva aspekta se gleda totalno povrsno i neutemeljeno pa se lakonski izbacuju neke povrsne teze.
to onda naravno dovodi do poptuno pogresnih zakljucaka i rjesenja.
Hafis

#39392 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hafis »

Danguba wrote:
Hafize, sutra da Dodik i Covic izadju sa prijedlogom federalizacije BiH u kojoj ce drzava da ima ono sto se od nje trazi(kao sada ministarstvo poljoprivrede, koordinaciono tijelo...) i sve drugo sto je neophodno jednoj zemlji clanici EU, mislim da bi i Bosnjaci dobro razmislili o tom prijedlogu ALI ovo sto oni traze je cijepanje drzave i oduzimanje njene nadleznosti i prenosenje na konfederalne jedinice. O tome se radi a to NIKADA nece postici jer im treba saglasnost Bosnjaka.
Ja samo znam da će Hrvati postati defacto konstitutivan narod U BiH (S Čovićem ili bez njega) i to je proces koji neće moći nitko zaustaviti, pa ''dobili ili ne dobili nečiju suglasnost''.
I najneupućeniji čovjek primjećuje da se stvari lagano pokreću i sve će doći na svoje.
Koliko je na primjer samo indikativna izjava (poslovično opreznog) Bandića (i mene je čak iznenadio).
Zamisli da je to izjavio prije 3,4,5 godina. Što se to desilo u međuvremenu?
I ne hvataj se sad na Bandića niti na značaj njegovih riječi. Ja to samo navodim kao primjer promjene u ponašanju ljudi. a na kraju krajeva, on je ipak malo upućeniji u višu politiku od običnih smrtnika
Skijaš

#39393 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Skijaš »

Hafis wrote:
Skijaš wrote:
Brate i ti polako uTuši s tim granicama.
Pa to je osnov. Ako ne možeš dogovoriti granice Trećeg, ne možeš dogovoriti Treći.
Hafis

#39394 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hafis »

Skijaš wrote:
Hafis wrote:
Skijaš wrote:
Brate i ti polako uTuši s tim granicama.
Pa to je osnov. Ako ne možeš dogovoriti granice Trećeg, ne možeš dogovoriti Treći.
Otprilike se i znaju granice tih megakantona, entiteta ili trećeg - kako već tko voli reći. Normalno uz završno finiranje i dogovor s partnerima. Ponavljam - ne radi se o državnim granicama, već o administativnim međama. Jednostavno - to nam je najbolje riješenje.
Polako, pričaćemo se bože zdravlja i o takvim temama. Doćiće i to na red vremenom.
Aspekt

#39395 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Aspekt »

Hafis wrote:
Danguba wrote:
Ja samo znam da će Hrvati postati defacto konstitutivan narod U BiH (S Čovićem ili bez njega) i to je proces koji neće moći nitko zaustaviti, pa ''dobili ili ne dobili nečiju suglasnost''.
I najneupućeniji čovjek primjećuje da se stvari lagano pokreću i sve će doći na svoje.
Koliko je na primjer samo indikativn
a izjava (poslovično opreznog) Bandića (i mene je čak iznenadio).
I ne hvataj se sad na Bandića niti na značaj njegovih riječi. Ja to samo navodim kao primjer promjene u ponašanju ljudi. a
na kraju krajeva, on je ipak malo upućeniji u višu politiku od običnih smrtnika

pa da ga malo cujemo :lol: :lol: :lol: Bandica , upucenog u visoku politiku

"Uvijek ću imati pesa, i to uvijek retrivera, jer on je kao ja, ima najbolju ćud na svijetu."Milan Bandić, zagrebački gradonačelnik - 21. travnja 2009.

"Danas ovdje izlazimo u susret onima koji se nisu snašli na tržištu kapitala i prvi put u povijesti na taj način svjedočimo solidarnosti i socijalnoj pravdi."Milan Bandić, zagrebački gradonačelnik, prilikom dodjele ključeva stanova u naselju Sopnica-Jelkovec - 30. travnja 2009.

"Gradonačelnik je jedan od rijetkih u Hrvatskoj koji u svojoj karijeri javnih funkcija koje obavlja nikada nikome nije ni jednu riječ krivu rekao, a kamoli nešto napravio, pa ni pomislio."Milan Bandić, gradonačelnik Zagreba, govoreći o sebi u trećem licu nakon što je "nepoznat netko" uništio plakate s njegovim aferama - 27. svibnja 2009.

"Da postoji dužnost gradonačelnika Hrvatske, ja bih se kandidirao." Milan Bandić, gradonačelnik Zagreba - 28. svibnja 2009.

"Patološki sam vezan za zagrebački asfalt, koji ljubim više nego sebe." Milan Bandić, zagrebački gradonačelnik - 1. lipnja 2009.

"Ja svaki dan nastojim napraviti jedno dobro djelo više nego jučer. Znate li koliko je to dobrih djela godišnje? 365." Milan Bandić, zagrebački gradonačelnik, o humanitarnom djelovanju svog poglavarstva - 13. srpnja 2009.

„Jučer sam istrčao i maraton, i to pola sata prije nego prošle godine, što znači da sam položio i psihofizički test."Milan Bandić, zagrebački gradonačelnik, nakon istrčanog zagrebačkog maratona - 13. listopada 2009.

"Kad vozim auto, nikada ne gledam u retrovizor, niti dajem žmigavac; samo gledam naprijed."Milan Bandić, nezavisni predsjednički kandidat, 11. studenoga 2209.

"Meni ne trebaju veliki novci jer ja u ovaj projekt ulažem 10 godina."Milan Bandić, zagrebački gradonačelnik i nezavisni predsjednički kandidat, komentirajući spekulacije kako će njegova kampanja koštati 20 milijuna kuna - 14. studenoga 2009.

"Nisam maneken, a da jesam, nitko ne bi bio tako dobar kao ja."Milan Bandić, nezavisni predsjednički kandidat, 4. prosinca 2009.

Bez obzira što sam nesavršen, još uvijek sam najbolji.
- Milan Bandić, zagrebački gradonačelnik, na prijemu za novinare

-

:lol: :lol: oprezan nema sta , bas kao i ti , vidi se da ste zemljaci
Last edited by Aspekt on 13/03/2014 02:58, edited 4 times in total.
Aspekt

#39396 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Aspekt »

Nije više vijest da ZET-ovi niskopodni tramvaji teško odolijevaju snijegu pa im dijelovi otpadaju. Vijest je odgovor gradonačelnika Milana Bandića (
inace poslovicno opreznog covjeka kako bi rekao njegov rodjo Hafis na BiH portalu
) kako da se problemu pristupi.

-Bandic ,, Treba to hitno uzeti s ceste i vratiti na tramvaj, inače će naši prijatelji
Romi
to pokupiti, poručio je Bandić iz sela pokraj Sesvetkog Kraljevca gdje je predstavio svoj krizni stožer za snijeg. Da se i on bavi time, kaže, i on bi to pokupio.

Kad mu je netko od suradnika priopćio da su dijelovi plastični, nonšalantno je vratio: ,,
Dokaži ti njima da je to plastika.
:lol: 8-) :lol: :lol: :lol:
Aspekt

#39397 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Aspekt »

Hafise evo jos malo poslovicno opreznog i dobro upucenog u visoku politiku

Milan Bandic ::
U Zagrebu nema gladi, već onih koji nemaju dovoljno.
(Leksikon hrvatske političke gluposti, kolovoz 2000.)

Neosporni talent:
Meni je malo falilo da postanem svećenik. Ja bih to savršeno radio. Da sam postao svećenik, ne bih na tome ostao. Bio bih biskup. Sto posto.
(Leksikon hrvatske političke gluposti, siječanj 2001.)

Pjevušeći kao svećenik u crkvi:
Od munjeeeeeee, gradaaaaaaa, gromaaaaaaa i zle godineeeeeee… A onda vi vičete: Oslobodi nas Gospodineeeeeeeeeee…
(Radio 101, listopad 2006.)

Sigurnosni kućni pojas – Dan prije Sliškova ubojstva:
Zagreb je siguran grad, apsolutno. Noću svog psa sigurno šetam oko kuće.
(Leksikon hrvatske političke gluposti, ožujak 2001.)

U polemici s Joškom Morićem, bivšim pomoćnikom ministra unutrašnjih poslova:
Imam više prijatelja u policiji nego vi. Ne dopuštam da me isljeđujete!
(Globus, travanj 2001.)

Tema: saobraćajka

Uhvaćen u vožnji u pijanom stanju i potom pobjegao policiji:
Alkotest sam obavio tek doma zato što sam se tako dogovorio s policijom.
(Leksikon hrvatske političke gluposti, siječanj 2002.)

Obrana i zaštita - istražnom sucu:
Redovito uzimam osvježivač daha na bazi alkohola, koji sam koristio i tog dana, nakon što sam jeo jelo s lukom i jaku hranu.
(Leksikon hrvatske političke gluposti, veljača 2002.)

Moj Milane, jabuko sa grane...
O kupnji 10.000 ulaznica za navijače Dinama iz gradskog proračuna:
Da za utakmicu Dinamo – Hajduk iz gradskog proračuna nismo izdvojili 150.000 kuna, uvjeren sam da bi stadion bio prazan!
(Feral Tribune, lipanj 2001.)

Gradonačelnici Vesni Pavić, jer je odgovarala na pitanje o prodaji zemljišta Zagrepčanke:
Glupačo, j.... ti mater!
(Leksikon hrvatske političke gluposti, travanj 2004.)

Vizionarski park...
O gradnji ski-vodovoda u Parku prirode Medvednica bez potrebnih dozvola:
Ja sam vizionar i ne bavim se tehničkim pojedinostima.
(Feral Tribune, listopad 2004.)

Nekad bilo, sad se spominjalo...
Mislav Bago: S kim ćete koalirati kako biste osigurali vijećnika koji fali?
Milan Bandić: Tebi je, Bago, večeras nešto ispalo, pa tebi nešto fali. Milanu Bandiću i SDP-u ništa ne fali, pa ni vijećnik!
(Jutarnji list, svibanj 2005.)

Sjednice zagrebačkog Poglavarstva zatvorio sam zato jer su članovi Poglavarstva previše gledali novinarke, što ih je dekoncentriralo
Ako pošaljete samo muške novinare, onda ćemo ponovno otvoriti sjednice.
(Jutarnji list, srpanj 2005.)

Hitler i Marks u našem sokaku...
Rad oslobađa! Pa ne mislite valjda da su nacisti bili skroz blesavi?!

S indignacijom odbacujem monstruozne konstrukcije, objede i laži u Novom listu. Istina je da smo bili na Sljemenu i da smo se autobusom vraćali kroz Vlašku i Palmotićevu, a kada su me pozdravili radnici koji su asfaltirali ulicu rekao sam da rad oplemenjuje ljudski mozak i da marksisti nisu bili blesavi ljudi. Pa neka me sada napadnu da branim marksiste!
(Feral Tribune, kolovoz 2005.)

Nisam kopao nos, nego sam namještao tampon.
(Leksikon hrvatske političke gluposti, prosinac 2005.)

Novinaru Večernjeg lista Vojislavu Mazzoccu:
Bilo je i većih muda od tvojih. Nikoga od onih koji su loše pisali o Milanu Bandiću više nema u novinama. Bilo bi ti bolje da počneš vjerovati u Boga jer će te kazniti. Mogao bi se tu dolje poskliznuti i slomiti nogu ili bi se nekome od tvojih moglo nešto dogoditi. Možeš to sve napisati.
(http://www.feral.mediaturtle.com siječanj, 2006.)

Svetac...
Poručio bih svojim kritičarima i u SDP-u i izvan njega da kada govore o mojim manama, imaju u vidu da ja nisam savršen čovjek. Da sam savršen, bio bih negdje drugdje, a ne na zemlji. Međutim, i tako nesavršen i svjestan svoje nesavršenosti, za razliku od nekih drugih, još sam uvijek najbolji.
(Vjesnik, ožujak 2006.)

Moždani stres...
Objavom adrese skloništa za zlostavljene žene i djecu na Internetu, gradska uprava nije nikoga ugrozila i ja se osobno nemam namjeru nikome ispričavati.
(http://www.feral.mediaturtle.com, srpanj 2006.)

Vergl...
Ja znam što sam ja a ne što me proglašavaju. Ja sam prvi među jednakima i sluga svima.
(Radio 101, Uj-fuj, listopad 2006.)

Zgubidani...
Zastupnik u Gradskoj skupštini: Gospodine gradonačelniče, poštedite nas gluposti kao što je sličnost sa Alenom Delonom, a koordinirajte ove, kako bi smanjili nevolje građana ali i smanjili utrošak novca na ovakve gluposti.
M. Bandić: Nemojte me vređat’. Ja sam rek’o Alen Delon u najboljim danima. Kad već me citirate, citirajte me do kraja.
Zastupnik u Gradskoj skupštini : Donijet’ ću Vam fotku pa ćete vidjeti da niste ni nalik!
M. Bandić: Neću ja o Alenu Delonu. Meni je bitno što dame misle a ne muškarci jer sam ja još uvijek muškarac. (Radio 101, Uj-fuj, studeni 2006.)

Bandićeva formula:
Formula. Dva puta pet jednako je deset. Jednako je jedan ali je u biti deset. Jedan metar kvadratni, dva poziva puta pet kuna jednako jedan metar kvadratni razminiranog područja.
(Radio 101, Uj-fuj, studeni 2006.)

Taxi služba:
Jedna praktična poruka. Budući da vas ima ovdje danas dosta, i ovih mojih purgera...E, a danas je Martinje, moj telefon imate u tajništvu, ja vas mogu prevesti večeras do ujutru!
(Radio 101, Uj-fuj, studeni 2006.)

Asfalt u glavi, kamen u srcu:
To je nama suđeno. Mi ne možemo dalje od Jelačić placa. Šta ćemo kad volimo toliko taj asfalt, kad nam dosta bilo kamena, da volimo tolko taj asfalt da se ne možemo od njega otkeljit. Zato sam ja na Jelačić placu furt i kažu da ću dobiti i orden Jelačića bana zato što sam stalno na Jelačić placu.
(Radio 101, Uj-fuj, prosinac 2006.)

Oštro i na prvu...
Ja kad to radim, ja se sakrijem. Pa i pas se sakrije. Nisam tolika budala. Ja se povučem i idem do kraja.
(Feral Tribune, siječanj 2007.)

Živim za 10-12 minuta. Tuširanje traje 6 minuta.
(Leksikon hrvatske političke gluposti, veljača 2007.)

Ivanu Toliću, direktoru ZET-a, o Teodoru Celakoskom iz udruge Pravo na grad, koja je organizirala prosvjede protiv projekta Cvjetni prolaz:
Tko je taj Celakoski da ruši ono što ja gradim? Što je on stvorio cijeloga života, nema ni kučeta ni mačeta. Ne mogu svi ti jadnici zajedno srušiti što ja mogu izgraditi. P... mu materina, što hoće taj Celakoski? Bog ih j... bolesne! ... Trebala je biti još jedna prezentacija ovog projekta, ali nema više toga, mamu im j... (Leksikon hrvatske političke gluposti, siječanj 2007.)

Na zubu...
Ja znam da sam ja kriv i kad golub crkne na Jelačić placu.
(Leksikon hrvatske političke gluposti, veljača 2007.)

Prezimence:
Alenka Čičin-Šajin-Košiša: Samo jedno pitanje: Da li vam je poznato?
M. Bandić: Što to znači da li je vama poznato? Šta sam ja? Atila, Bič Božji? I ovako se s ove govornice s gradonačelnikom ne bi smjelo razgovarati. Pa makar to bila i uvažena zastupnika Alenka Čičin-Šajin. Ko...šiša...
(Leksikon hrvatske političke gluposti, travanj 2007.)

Slažem uspjeh za uspjehom. Imam memoriju Alberta Einsteina, energiju maratonca i igram na duge pruge. Moja je biografija uspjeh!
Uuuups!
Samo bedaki govore o sebi u superlativu!
(BBR, Klub slušatelja, lipanj 2007.)

Ja sam napola Međimurac. Baka moje supruge je iz Međimurja.
(24 sata, lipanj 2007.)

Urbo-turbo plan:
Ali sam nesretan, i umjesto da mi Zeleni i vi govorite kako u Novoj Vesi nema nijednog drveta, da nam pomognete da ovaj grad izgleda ljepše i da vjeverica s Jelačić placa dođe do Save penjući se s drveta na drvo. Ja bih vas molio za takav vid opozicije konstruktivne, da pomognete da ovaj grad izgleda ljepše.
(Leksikon hrvatske političke gluposti, rujan 2007.)

O zagađenoj vodi u zagrebačkom naselju Vrbani:
Novinarka: Gospodine Šostar, jeste li znali prije godinu dana da je voda Vrbana...
Bandić: Odgovorio sam, institucije pravne države neka rade svoj posao.
Novinarka: Pitanje je za gospodina Šostara.
Bandić: Nije, odgovorio sam. Institucije pravne države neka...
Novinarka: Neka on odgovori...
Bandić: Ne, ne... ali ja sam odgovorio. Institucije pravne države neka rade svoj posao. Idemo dalje...
Novinarka. Jel' može gospodin Šostar odgovoriti?
Bandić: Odgovorio sam vam. Ne može.
Novinarka: Gospodine Bandić, jel' može gospodin...
Bandić: Ne može. Odgovorio sam vam.
Novinarka: Zbog čega?
Bandić: Zato.
( Leksikon hrvatske političke gluposti, rujan 2007.)

Nema nitko stil poput mene, ne znam ni tko ima moj stil. Ja sam neponovljiv kao i moj stil.
(Feral Tribune, prosinac, 2007.)

Novinarima:
E, kad bi vi sad mene pitali umjesto o Gradskoj kavani, recimo, o našem projektu Plinare u Splitu, kako bi vi mene šokirali. Možda bih čak riknuo.
(http://www.business.hr, ožujak 2008.)

Na kritike da je natječaj za pročelnika prilagođen isključivo za politologa:
I ja sam politolog i imenovanje politologa je najbolje rješenje zbog moje dokazive širine potvrđene u praksi.
(http://www.business.hr, ožujak 2008.)

Bolje Cikatić nego policija...
S načelnikom PU zagrebačke o porastu nasilja u Zagrebu:
Neka nasilnici dođu i mene bubnu. Ja ću pozvati svog prijatelja Cikatića.
(http://www.business.hr , rujan 2008.)

Coprnjak Batman:
Kako ću misliti o nečemu što ne znam. Kako?! Šta od mene očekujete da sam Batman!? Ne mogu. Šta ću misliti o nečemu što nemam informaciju. Kako ću misliti, da šlogan? Oćete od mene da šlogan, na dlanu, ili na grah!?
(Radio 101, Uj-fuj, 2008.)

Biti cool, to znači biti frajer, nekoga istući. Koje žene vole šonju!? Oćete mi reć, profesori? Jel vole žene šonju? Jer vole frajera, fakina, koji iza sebe ima najmanje pet do deset tuča. I to sa teškim ozljedama ako je moguće! Da je veća šljiva!
(Radio 101, Uj-fuj, listopad 2008.)

Komentirajući cijenu ZET-ove kućice na Črnomercu:
Izvalio sam jezik do poda dok sam čitao da je kvadrat te kućice plaćen 5000 eura.
(http://www.business.hr , listopad 2008.)

Kumice u EU...
Kako vas nije sram pitati za WC-e? Naravno da je skupo. Pitam ja vas koliko stoji kvadrat mercedesa? Ja ne znam kaj je s tim WC-ima i zašto su tako napredni. Zamislite moju kumicu iz Čučerja, kojoj je sila, a kad dođe na WC, tamo piše Push. Kaj ona zna kaj je to!?
(Večernji list, ožujak 2009.)

Ponosno pokazujući ljubimce nakon operacije mrene koju je prošao Bil:
Moji psi skloni su mitu i korupciji, nevaljalci mali.
(http://www.business.hr , studeni 2008.)

Kerumijada:
Ja imam tvrtku. Dužna je Gradu. Onda je prebacim na tetku. Pa mi je ona dužna. Onda na brata. Pa na seku, pa na ujnu, sve se vrti u krug. Neću biti prost, skoro sam nekaj reko. E, to je ta priča, zbog toga je to…
(Radio 101, Uj-fuj, siječanj 2009.)

Vatreno pitanje...
Novinar: Kako je Saša Mesić, kći Stipe Mesića, postala predsjednica Uprave Termi Zagreb?
M. Bandić: Gledajući zbigecane pripadnike vatrogasaca iz Dubrave žao mi je što i ja nisam obukao svoje vatrogasno odijelo.
(http://www.business.hr , ožujak 2009.)

Crni stavovi na bijelom papiru...
Moj san je bio da budem Goebels. Ako ne najuspješniji, onda izvrstan u svom poslu.
(Radio 101, Uj-fuj, ožujak 2009.)

Pa nije to pitanje moje impresije i dojma! Pa nisam ja Matoš!
(Radio 101, Uj-fuj, ožujak 2009.)

Gdje sakupljati potpise za gradonačelnika Zagreba?
Sve osim vrha zagrebačke katedrale! Tamo se ne može staviti stol.
(Radio 101, Uj-fuj, travanj 2009.)

Hvala ti, Zorane...
Milanović Zoran: Ak je vezano za grad, ko je šef parade i glavni čovjek?
Bandić Milan: Hvala ti Zorane na tome.
(Radio 101, Uj-fuj, travanj 2009.)

O naredbi Pauk službi da ne diže aute do izbora:
Ta akcija svodi se na to da pauk ne odvozi krivo parkirane automobile, nego se ostavljaju upozorenja vlasnicima. Sve to radi jačanja svijesti vozača o tome da postoje i drugi sudionici u prometu. Jer krajnji cilj nije kažnjavanje, nego prevencija.
(Jutarnji list, svibanj 2009.)

To be or not to be:
Imam 53 godine. I sad čitam da sam završio općenarodnu odbranu. Ni to me ne iznenađuje. Možda napišete da sam doktoriro na Sorboni. I sad ja ne znam više šta sam ja? Čitam nekidan da imam nekih 6% za predsjednika države. Ne znam ko me kandidira!? To su ozbiljne stvari, ja sam umislio, vi ćete mene umislit da ću ja zaboravit radit svoj dnevni poso. Ja dva dana nisam doma razgovaro sa suprugom. Ona hoće sa mnom nešto razgovarat, ja velim: Ne, ja sam predsjednički kandidat! Ona se naljutila na mene! (Radio 101, Uj-fuj, ožujak 2009.)

Zamislite da ima funkcija gradonačelnik Hrvatske, ja bi se kandidir´o. Evo, al nije isključeno da ne budem.
(Radio 101, Uj-fuj, lipanj 2009.)

Aleksandar Stanković: Hoćete li se kandidirati za predsjednika države?
Milan Bandić: I Chirac je prvo bio gradonačelnik Pariza.
(http://www.naslov.hr, srpanj 2009.)

Freddy pada s neba...
Koga bi od velikih svjetskih zvijezda volio vidjeti u Zagrebu:
Volio bih vidjeti Davida Bowieja, ali i Freddy Mercury bi mogao doći.
(Večernji list, lipanj 2009.)

Gozba sa socijaldemokratskim štihom - Gradska skupština:
Jozo Radoš (HNS): Vi ste taj rođendan proslavili na gozbi od tri stotine ljudi!
M. Bandić: A nije bilo Bog zna kaj.
Radoš: Dobro se jelo i pilo, birana jela i pića.
Bandić: Prijatelji donesu…
Radoš: To je pir koji si običan čovjek može dozvoliti jedanput ili dvaput u životu, kada ženi sina ili udaje kćer.
Bandić: Skenderica je jedna gostiona u kojoj se jedu zagrebačka jela sa socijaldemokratskim štihom. (Radio 101, Uj-fuj, lipanj 2009.)

Najavljujući otvaranje svog restorana:
To će biti najbolji restoran u ovom dijelu Europe, ljudi će dolaziti iz Beča, Pariza, odasvud. Gosti će se najesti prije nego što sjednu, a kad budu izlazili, nosit će ih na tačkama!
(Večernji list, lipanj 2009.)

Lud, zbunjen, normalan...
O zahtjevu da se bolje osiguraju dječja igrališta:
Kolko sam ja puta pao na glavu? Da nisam pao ne bi bio tako snalažljiv! Dok nisam razbio glavu, nisam znao da glava boli kad se razbije! Pa sam lovio mačku, pa skočio sa 6 metara! Al' je nisam ulovio.
(Radio 101, Uj-fuj,srpanj 2009.)

Matematika...
Ja svaki dan nastojim napraviti jedno dobro djelo više nego jučer. Znate li koliko je to dobrih djela godišnje? 365.
(http://www.savjest.hr, srpanj 2009.)

Na pitanja o predsjedničkim ambicijama:
I zamislite kad se travica zazeleni, a na proljeće propupaju ovdje gledicije i mladi javori. Ja sam najsretniji čovjek na svijetu. Toga nema na Pantovčaku? Ima na Medvednici, svaku subotu i nedjelju, a moji pogledi nikad ne završavaju na obroncima Medvednice.
(RTL Dnevnik, kolovoz 2009.)

Na učestala pitanja hoće li biti predsjednički kandidat:
Ja sam predsjednik kućnog savjeta od prije par dana.
(RTL Dnevnik, kolovoz 2009.)

Ja ne znam ljudi, ja ne znam šta da radim. Da odem iz Zagreba? Dajte, sugerirajte mi! Spasite me! Iz Hrvatske? Pa ja nemam drugog izbora, šta ću? Pa ja radim devet i po godina ko Jezuš Kristuš isto. Non stop isto. I sad gdje god dođem – to je kampanja. Pa jeeeeee kampanja – radna kampanja!
(Radio 101, Uj-fuj, rujan 2009.)

Wembley na kubik....
O uređenom Dinamovom stadionu
Pogledajte da izgleda ko Wembley. To je zahvaljujući i mom trudu. Dao sam nalog da se liže trava. Da bude ko…, ne ko Wembley, Wembley na treću!
(Radio 101, Uj fuj, rujan 2009.)

Politička konjska snaga - Najava predsjedničke kandidature:
12. studenog krećem iz Iloka uzorati Hrvatsku. Svaku ulicu i selo. Svako dijete dobit će nogometnu loptu i Milan će se igrat lopte sa svakim djetetom. Radit ću kao konj za Hrvatsku!
(http://www.nacional.hr, studeni 2009.)

Dok ja uzorem pola njive moji protivnici još taru krmelje.
(Večernji list, studeni, 2009.)

Ja mogu i s Crkvom i s braniteljima i s ljevicom i s desnicom i s centrom – a s kim bih trebao, sa Suncem i Mjesecom?
(Večernji list, studeni 2009.)

Ja idem s druge izvršne funkcije u državi i skačem u vodu zajedno s vama za bolju Hrvatsku.
(http://www.business.hr, studeni 2009.)

Lupež, pa makar to bio i Milan Bandić, ne smije doći na Pantovčak.
(http://www.business.hr, siječanj 2010.)

Ja želim svima uspjeha, a sebi malo više.
( http://www.net.hr, studeni 2009.)

Uvjeren da ima pravo ostati u SDP-u sa zamrznutim članstvom:
Imam člansku iskaznicu SDP-a broj 2, a kako vlasnik iskaznice s brojem 1 više nije živ, sada je moja iskaznica broj 1!
(http://www.seebiz.eu, studeni 2009.)

Brinući o poznatom noćnom okupljalištu parova ispod Mosta mladosti:
Ma, našljunčari to Mijo jebemu mater! Neka parkiraju na suhom. I ti si bio mlad.
(http://www.vecernji.hr, kolovoz 2010.)

Od kasice-prasice do majstora za rupe...
Zagreb je bio kasica-prasica za nerad, neodgovornost i neracionalno poslovanje u Holdingu, no sada kada je brod šupalj, treba se tako i ponašati i pokrpati rupe.
(http://www.business.hr, studeni 2010)

Na aktualnom satu Gradske skupštine:
Ne možete dati lisicama da čuvaju kokoši. Dok je ovo društvo u Ciboni, i dok sam ja gradonačelnik, nećemo dati ni lipe dok cijela Uprava ne podnese ostavku.
(http://www.tportal.hr, studeni, 2010.)

Skuliranje sa veliko P – O zatvaranju Arene:
Ingra nema kome iznajmiti dvoranu nego Gradu i Republici i neka ne potežu mačka za rep nego neka se, kako se to kaže u Zagrebu skulpiraju! (http://www.dnevnik.hr, siječanj 2011.)

-- :lol: :lol:
Aspekt

#39398 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Aspekt »

Za Hafisa i sve stovatelje lika i djela Milana Bandica treba reci da je taj hercegovaci prevrant i lihvar i katolik na kvadrat prekrsio sveti sakrament . Naime on se 90 tih godina razveo od vlastite zene da bi se docepao dva stana . U predsjednickoj kandidaturi jedino i iskljucivo se zalagao za treci entitet ( citaj raspad BiH ) potpuno zanemarujici cinjenicu da se kandidira za predsjednika neke druge drzave . Zato je u Erecegovini dobio 99 % glasova a u Hrvatskoj dozivio potpuni fijasko i debakl . Pobijedio ga blijedi i anemicni Josipovic koji u Bnadicu nije imao nikakvu konkurenciju . Nekoliko dana prije izbora HTV je uvalio kajlu Bandicu do guznih rebara . Prvo su posjetili obitelj josipovic u rodnim Brelima . gradski ljudi , sviraju klavir , nose sesire i svilene salove ...a onda otisli bandicima negdje u hercgovinu . Bandiceva mater izlazi iz stale , seljanka zavijena u crno ...gange , kamena s ramena , hepek i ostale seoske radosti ...Tuga od covjeka . Dok i oni zadrti HDZ ovci bjeze od price o trecem entitetu ( jer znaju da su 90 tih za dlaku izbjegli Hag ) dotle poslovicno rezervirani Bandic kao pocasni gradjanin Sarajeva trazi podjelu i unistenje ove napacene drzave . Ko god je tom banditu i zlikovcu dao da bude pocasni gradjanin Sarajeva je smece i govno . Dati Bandicu da bude pocasni gradjanin Sarajeva je isto da das Anti Pavelicu da bude pocasni gradjanin Beograda , Tel Aviva , Parisa , i Lenjingrada . Ali u Bosni je sve moguce . Kod Bosnjaka pogotovo .

ps Ovaj komad budale ( Bandic ) je davno prevazisao Mamica , Don Antu Bakovica i slicne klaune u ovom balkanskom cirkusu
ILVIIR

#39399 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ILVIIR »

Hafis wrote:
Jataganac wrote: Vidi ti njega, rodila ga majka lukavolatinska. Tri federalne jedinice, a Bosnjacima bi i uvalio "Distrikt Sarajevo". :lol: :lol: :lol:

Ko vas ne zna... Moze Distrikt Sarajevo, ali ujedinjen s istocnim Sarajevom, pa zatim Distrikt Mostar i Distrikt Banja Luka. Posteno? Evo ruka.
Jadan ne bio što će ti Mostar. Pa vidiš li ti onog belaja u Aluminiju,pratiš li ti forum. Ja ti kažem. Drž se ti industrije i fine have, a oni bi svakako zaplakali za Bosnom za par godina, i još bi se htjeli i vratiti, ali vraga. bit će im kasno.

A i još nešto. Ima i zdravstvenih indikacija: kamenjar, žega, lukavi ljudi. Ništa jaro bez šljive i dobra hlada na zelenoj travi, ja ti kažem.
Mogu te zamisliti:

Image
hahaha..

zar se smiju sahovnice postavljati na forum/temu? :P
LBVIEW

#39400 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by LBVIEW »

Hafis wrote:
Danguba wrote:
Koliko je na primjer samo indikativna izjava (poslovično opreznog) Bandića (i mene je čak iznenadio).
I ne hvataj se sad na Bandića niti na značaj njegovih riječi. Ja to samo navodim kao primjer promjene u ponašanju ljudi. a na kraju krajeva, on je ipak malo upućeniji u višu politiku od običnih smrtnika
Cuj ti cimbenika, njima ne treba suglasnost, da necete mozda opet u "samoupravu"? :lol: :lol:
Locked