Utakmice.

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

last mohicans

#39376 Re: Utakmice.

Post by last mohicans »

Ovo je bilo tako amaterski vođenih 15 posljednjih minuta. Utakmica se igra 90, pa i 96 kad su govnari vođeni smradom Peljtom. On je najsretniji kad se remijem završi po pomozi.ba
Piaty

#39377 Re: Utakmice.

Post by Piaty »

Ocjene od 1 do 10

Dizdarevic - 2
Serbecic - 3
Martinovic -4
Musa - 7
Radovic - 3
Balta-Jelic - 7
Vrancic - 6
Ziljkic - 3
Varesanovic - 9
Oliveira - 9
Keremiyah - 7

Dzafic - 1
Mustafic - neocjenjen
Dinostula

#39378 Re: Utakmice.

Post by Dinostula »

mirza_15 wrote: 13/05/2023 00:02
Dinostula wrote: 12/05/2023 23:47

Dizdarevic u ovom drugom mandatu nije imao ozbiljne parade gledam golmana Sirokog sta je protiv nas odbranio jeza me uhvati.
Radovic,Serbecic i DIzdarevic nisu u kakvoj formi sve su nam pobjede na neku silu.Nikog nismo razbili do sada sve je na neki indiviualni kvalitet.Boriti se do kraja ove dvije tekme pa sta bude.
Nisi razbio Široki u gostima? Leotar isto? Protiv Zrinjskog nisi odigrao vrhunsku utakmicu? Volimo ga pretjerati ro je čudo jedno.
Ma nema razbili smo nema koga nismo. Bog me ne moze ubjediti da Zrinja nije nastimana tekma.Jarane kvota 9,ljudi ti bjeze 26 bodova a mi se eto kao nasli se da ih dobijemo.Dobio si jednu tekmu 3:0 i 3-4 tekme po 3:1 a karala nas Tuzla 5:1 pa Igman, Sloboda.Onaj kreten Dudelange nas zavio u crno da bi Klop imao problema da nam spasi sezonu.
Piaty

#39379 Re: Utakmice.

Post by Piaty »

Dinostula wrote: 13/05/2023 00:11

Nisi razbio Široki u gostima? Leotar isto? Protiv Zrinjskog nisi odigrao vrhunsku utakmicu? Volimo ga pretjerati ro je čudo jedno.
Ma nema razbili smo nema koga nismo. Bog me ne moze ubjediti da Zrinja nije nastimana tekma
potpis
Adobeg

#39380 Re: Utakmice.

Post by Adobeg »

Svaki derbi sa ovim sretnicima me iscrpi da nemam snage,dva puta padas na istu foru sa njima,ima i nasih gresaka a ne mogu da vjerujem da se uvijek izvuku. :-)
Logovan

#39381 Re: Utakmice.

Post by Logovan »

mirza_15 wrote: 13/05/2023 00:00 Znam da je frustrirajuće ovako ostati bez bodova (Željo je u drugom bio praktično bezopasan do 78 i gola), ali treba ohladiti glavu što prije i spremati se za Velež. Je li neko kartonisam osim Ramića za tu utakmicu? Je li treći žuti bio nekome?
Naravno da treba, bilo što je bilo usrali smo, ali nema plakanja, svaljivanja krivice i slično, od danas da se krene spremanje za Velež. Pobijediti ih i biće nam puno lakše. Ne smijemo sami sebi biti neprijatelji.
omega369

#39382 Re: Utakmice.

Post by omega369 »

Piaty wrote: 13/05/2023 00:08 Ocjene od 1 do 10

Dizdarevic - 2
Serbecic - 3
Martinovic -4
Musa - 7
Radovic - 3
Balta-Jelic - 7
Vrancic - 6
Ziljkic - 3
Varesanovic - 9
Oliveira - 9
Keremiyah - 7

Dzafic - 1
Mustafic - neocjenjen
To je to. Radovic najgori u prvom, malo se popravio u drugom i na kraju pusti fudbalskog mrtvaca da uputi jedini centarsut u zivotu koji je uputio za drugig mrtvaca koji nikome nije dao gol 2 godine :-x
Dizdarevic prvi sut prema golu, gol...

Mislim da nema besima.sljedecu
mirza_15

#39383 Re: Utakmice.

Post by mirza_15 »

Ma nema razbili smo nema koga nismo. Bog me ne moze ubjediti da Zrinja nije nastimana tekma.Jarane kvota 9,ljudi ti bjeze 26 bodova a mi se eto kao nasli se da ih dobijemo.Dobio si jednu tekmu 3:0 i 3-4 tekme po 3:1 a karala nas Tuzla 5:1 pa Igman, Sloboda.Onaj kreten Dudelange nas zavio u crno da bi Klop imao problema da nam spasi sezonu.
Govorimo o dvije različite ekipe. Ovog proljeća nas nije niko karao. Nov tim u izgradnji je izgubio od Zrinjskog onako kako je izgubio i od Veleža nesretno. Ovo protiv Borca je bio cirkus. Ovo je dobra ekipa. Jedino su mentalno pali i pogrešno se pristupilo posljednjih 15 minuta plus sudijsko. Ja sam ubijeđen da bi bolje bilo da se ušlo u finiš sa 1:0 nego što si nakon 2:0 primio gol za 2:1. Poslije toga panika, a protivnika vratilo iz mrtvih i diglo. Dobra je ovo ekipa i može i u Mostaru da ide na pobjedu.

Nije sobro ako nema Muse. Trako može kvalitetno zamijeniti Šerbečića, mada nije isključeno da i Balta odigra stopera, a Mulalić desnog beka. Samo neka ne stavlja Vršajevića :D
mirza_15

#39384 Re: Utakmice.

Post by mirza_15 »

Piaty wrote: 13/05/2023 00:12

Ma nema razbili smo nema koga nismo. Bog me ne moze ubjediti da Zrinja nije nastimana tekma
potpis
Ja mislim da je ovo klasični pitarluk. Kada dobijemo, hebi ga kupili. Šta smo još kupili? Jesmo li neku, barem onako čajnoslu, regularno dobili?

Mislim da smo bolji od Veleža i da dole možemo dobiti, a u zavisnosti od dvije (ponedeljak i srijeda) možda nećemo ni morati.
al-em

#39385 Re: Utakmice.

Post by al-em »

Labirint wrote: 12/05/2023 23:54 Pregledao sam utakmica i utakmica za života (kao i većina vas ovdje) i ne sjećam se da sam ikad vidio da igrač sa klupe namjerno ubacuje loptu u teren kako bi.. Ne znam ni ja sta, usicario ko biva 20 sekundi i onda nakon toga teatralno se seta preko čitavog terena. Pritom taj "sportista" ima 20 godina tek. Bolje nismo ni zaslužili...
Problem je onaj koji mu je rekao da je ubaci. takvi nam treniraju, školuju i odgajaju djecu. Zato nazadujemo.
Piaty

#39386 Re: Utakmice.

Post by Piaty »

Još par stvari...

Mulalić mora igrati!
Svaku utakmicu je igrao dobro i to kao da ima stotine odigranih utakmica u nogama, a ako gledamo dugoročno, Mulalić je "zlatna koka" za klub.

Dalje, jeste li vi više očekivali od Vrančića?
Ja jesam.

I treće, meni nije jasan Džafić :? Čovjek samo popuni ekipu, na dresu mu komotno mogu skinuti prezime, samo broj ostaviti jer nekako i jeste samo broj. Jel on debeo ili nabildan?
Evo ne znam
mirza_15

#39387 Re: Utakmice.

Post by mirza_15 »

I mi smo najgori dušmani sami sebi. Ja Horde fakat ne razumijem. Ovo pravljenje pritiska od starta bez pružanja šanse zbog neke izjave od prije 13 godina.... Sigurno da bi danas značilo da su bili tu. Oni su odlučili da ostave ekipu na cjedilu i u derbiju jer bi oni da smjenjuju trenera koji ima rezultate (pogledajte gdje smo bili na pauzi) i da odlučuju o upravljačkim strukturama. Potpuno nova ekipa igra dobro i u dobroj smo poziciji dva kola prije kraja a ovi tjeraju neki inat, vrše pritisak što se onda sigurno odrazi i na same igrače iako nisu oni na meti.

Meni ovo sve liči na ovo što Mirza kaže. Očigledno su neki talovi u pitanju. Treba Horde konačno da skontaju da nije njihovo da bistre oko struke i pitaju se oko upravljačkih struktura.
caros

#39388 Re: Utakmice.

Post by caros »

Odličan trener, sa skrhanim milionima nismo odigrali poštenu akciju cijelo polusezonu. Koliko kratkovida osoba mora biti da piše ovo što ti pišeš o rezultatima? Čak i ti rezultati su tu jer su hudnici s Grbavice izgubili šest od sedam utakmica, Široki pogubio sve, Velež sterilan i opet ne možemo nikog od njih da nagrdimo.

I naravno šlag na tortu je bezobrazluk od prije 12-13 godina, pa i ovaj press nakon utakmice.
last mohicans

#39389 Re: Utakmice.

Post by last mohicans »

Vrančić kao jedan od najboljih igrača, a koji je igrao na najvišem nivou, je trebao preuzeti veću odgovornost i iskusno stati na loptu. U tome je trebao imati pomoć Balte i Mustafića, pa i Čirjaka koji se nisu vidjeli od kad su ušli, baš kao i Dzafić koji ništa ne doprinosi ekipi. Falio nam je jedan kvalitetan vezni. Ziljkić se nekada previše zajebaje i to ne može tako. Ja bi njega u nekim utakmicama klupirao. Dal je večeras odigrao ono što je Ziljkić trebao, odgovorno, zrelo, s mudima. Po Mirzinim riječima, ne znam da li se pere, izgleda da nije imao komunikaciju za klocevima Obućom i Repuhom. Zašto nisu s bubicama bili na vezi, ne znam je li to zabranjeno? Utakmica se nije privela kraju, a debilno ubacivanje lopti se nije desilo jednom i slučajno, neko je takvu instrukciju dao. 4ti sudija, mrtvi zeljovac, je ofirno produzio 5 minuta, a mi smo im dali priliku za to. Pored toga je savjetovao Peljtu koga da kartonira.
Last edited by last mohicans on 13/05/2023 00:54, edited 1 time in total.
last mohicans

#39390 Re: Utakmice.

Post by last mohicans »

mirza_15 wrote: 13/05/2023 00:43 I mi smo najgori dušmani sami sebi. Ja Horde fakat ne razumijem. Ovo pravljenje pritiska od starta bez pružanja šanse zbog neke izjave od prije 13 godina.... Sigurno da bi danas značilo da su bili tu. Oni su odlučili da ostave ekipu na cjedilu i u derbiju jer bi oni da smjenjuju trenera koji ima rezultate (pogledajte gdje smo bili na pauzi) i da odlučuju o upravljačkim strukturama. Potpuno nova ekipa igra dobro i u dobroj smo poziciji dva kola prije kraja a ovi tjeraju neki inat, vrše pritisak što se onda sigurno odrazi i na same igrače iako nisu oni na meti.

Meni ovo sve liči na ovo što Mirza kaže. Očigledno su neki talovi u pitanju. Treba Horde konačno da skontaju da nije njihovo da bistre oko struke i pitaju se oko upravljačkih struktura.
Očito ih je neko više podmazao nego sto to hoće ili može Mirvić. Nadao sam se da će makar Istok povesti navijanje, ali organizovano navijanje i nije tek tako samo od sebe lako izvrsti. Ne znam zašto stara garda nije preuzela makar istok. Ubjeđen sam da bi nam onih posljednjih 15 minuta navijanje dalo vjetar u leđa, jer njima jeste. U pravu je Mirza, kao da je Mladić himself, pa jbt, voliš li ti klub, Mirzu ili sta već. Boli me neka stvar da je robot na klupi dok moj klub ima rezultate. To je također jedan od razloga izgubljenih bodova uz KLOCA Dizdarevića i jako loše zatvaranje utakmice.
mirza_15

#39391 Re: Utakmice.

Post by mirza_15 »

caros wrote: 13/05/2023 00:46 Odličan trener, sa skrhanim milionima nismo odigrali poštenu akciju cijelo polusezonu. Koliko kratkovida osoba mora biti da piše ovo što ti pišeš o rezultatima? Čak i ti rezultati su tu jer su hudnici s Grbavice izgubili šest od sedam utakmica, Široki pogubio sve, Velež sterilan i opet ne možemo nikog od njih da nagrdimo.

I naravno šlag na tortu je bezobrazluk od prije 12-13 godina, pa i ovaj press nakon utakmice.
Ja ba. Skrhaš milione i ekipa se uigra i igra sama od sebe. Nije potrebno vrijeme. Samo dovedeš igrače. Od posljednjih 9 mi smo jednu izgubili (Borac na onakav način) i dvije remizirali i to na način da smo obije trebali dobiti, a u BL nas je nadigrao Gigović. Ja jedino nisam zadovoljan sa onim što se peotiv Tuzle dešavalo u posljednjih pola sata i ovo večeras kada su se povukli, a to izgleda nije bila instrukcija. Četiri utakmice u gostima zaredom utrpaš 3 komada (Široki, Sloboda, Leotar i Zrinjski), ali prefinjenoj publici malo. Treba po 5,6, a da je 5,6 trebalo bi 10. Znam ja nas, hebo ti nas. Mi ne znamo biti sretni i kada deremo. Mi moramo naći način da kritikujemo, pljujemo, ujedamo. Ja da sam na Mirvićevom mjestu bih rekao "napušite se q..", povukao se i pustio nas ponovo na viršle da raja sa Sjevera se malo igra managera u real life-u. Na q mi idu i Horde i pitarluk.
mirza_15

#39392 Re: Utakmice.

Post by mirza_15 »

last mohicans wrote: 13/05/2023 00:53
mirza_15 wrote: 13/05/2023 00:43 I mi smo najgori dušmani sami sebi. Ja Horde fakat ne razumijem. Ovo pravljenje pritiska od starta bez pružanja šanse zbog neke izjave od prije 13 godina.... Sigurno da bi danas značilo da su bili tu. Oni su odlučili da ostave ekipu na cjedilu i u derbiju jer bi oni da smjenjuju trenera koji ima rezultate (pogledajte gdje smo bili na pauzi) i da odlučuju o upravljačkim strukturama. Potpuno nova ekipa igra dobro i u dobroj smo poziciji dva kola prije kraja a ovi tjeraju neki inat, vrše pritisak što se onda sigurno odrazi i na same igrače iako nisu oni na meti.

Očito ih je neko više podmazao nego sto to hoće ili može Mirvić. Nadao sam se da će makar Istok povesti navijanje, ali organizovano navijanje i nije tek tako samo od sebe lako izvrsti. Ne znam zašto stara garda nije preuzela makar istok. Ubjeđen sam da bi nam onih posljednjih 15 minuta navijanje dalo vjetar u leđa, jer njima jeste. U pravu je Mirza, kao da je Mladić himself, pa jbt, voliš li ti klub, Mirzu ili sta već. Boli me neka stvar da je robot na klupi dok moj klub ima rezultate. To je također jedan od razloga izgubljenih bodova uz KLOCA Dizdarevića i jako loše zatvaranje utakmice.
Hebo ba i klub i rezultate. Bitno je samo da Mirza ide. Skoro sam siguran da je njima bolje da se gubi jer su tako bliže cilju. A cilj nije rezultat nego da se neko uvali izgleda.
caros

#39393 Re: Utakmice.

Post by caros »

mirza_15 wrote: 13/05/2023 01:02
caros wrote: 13/05/2023 00:46 Odličan trener, sa skrhanim milionima nismo odigrali poštenu akciju cijelo polusezonu. Koliko kratkovida osoba mora biti da piše ovo što ti pišeš o rezultatima? Čak i ti rezultati su tu jer su hudnici s Grbavice izgubili šest od sedam utakmica, Široki pogubio sve, Velež sterilan i opet ne možemo nikog od njih da nagrdimo.

Ja ba. Skrhaš milione i ekipa se uigra i igra sama od sebe. Nije potrebno vrijeme. Samo dovedeš igrače. Od posljednjih 9 mi smo jednu izgubili (Borac na onakav način) i dvije remizirali i to na način da smo obije trebali dobiti, a u BL nas je nadigrao Gigović. Ja jedino nisam zadovoljan sa onim što se peotiv Tuzle dešavalo u posljednjih pola sata i ovo večeras kada su se povukli, a to izgleda nije bila instrukcija. Četiri utakmice u gostima zaredom utrpaš 3 komada (Široki, Sloboda, Leotar i Zrinjski), ali prefinjenoj publici malo. Treba po 5,6, a da je 5,6 trebalo bi 10. Znam ja nas, hebo ti nas. Mi ne znamo biti sretni i kada deremo. Mi moramo naći način da kritikujemo, pljujemo, ujedamo. Ja da sam na Mirvićevom mjestu bih rekao "napušite se q..", povukao se i pustio nas ponovo na viršle da raja sa Sjevera se malo igra managera u real life-u. Na q mi idu i Horde i pitarluk.
Ljudi bi kerove za šest mjeseci naučili makar jednu smislenu akciju. Nijednu od tih utakmica nismo pregazili protivnike, nego jednostavno nadmašili xG.

No, likovi poput tebe su drkali i na Vinka, iako je i budali bilo jasno da ne igramo ništa, ali imamo takozvane rezultate.

Uostalom, da je neki drugi trener tu vjerovatno bismo i manje srali, ali ovoj narkomanskoj seljačini nema oprosta.
rocco_siffredi

#39394 Re: Utakmice.

Post by rocco_siffredi »

Šta reći :roll:
Nama zbog ovog gola u 96 minuti visi cijela sezona i evropa.
Ne vjerujem da možemo obje dobiti do kraja.
Idemo Veležu kojem će vjerovatno goriti za evropu jer će ih Zrinjski odučiti od fudbala u finalu kupa.
Zadnje kolo dolazi Igman sa Husrefom i cijelom ekipom igrača koje smo otjerali. Hajmo reći da ćemo uzeti 4 boda, mada će prije biti 1 ili 2. U najboljem slučaju imamo 53 boda do kraja.
Ako anamo oni dobiju Posušje sljedeću na Grbavici, idu Slobodi kojoj se šteli druga liga znači računaj da će uzeti obje i imati isto bodova kao mi. 53. Odlučivati će gol razlika.
Oni će imati bolju sa dvije pobjede.
Ako Široki i bude treći, oni će kao četvrti ići u evropu, a mi ostajemo suha kurca.
ruud

#39395 Re: Utakmice.

Post by ruud »

Ja jos sebi ne mogu doci
Erice39

#39396 Re: Utakmice.

Post by Erice39 »

Strašno je da drugi put u sezoni u zadnjih nekoliko minuta gubimo prednost od 2:0 protiv ovih hadalja. Džaba milioni kad nas mrtvi Bekrija i Dženis Beganović nadigravaju.
Fauja Singh

#39397 Re: Utakmice.

Post by Fauja Singh »

:thumbup:

Sto se mene tice, poslije ovog derbija ne moraju se ni vratiti na sjever.
Kad su igracima najvise trebali, nema ih.
Citavu jebenu utakmicu mi sa istoka moramo slusati njih na jugu kako grme, ljudi maloj djeci moraju objasnjavati zasto se cuju samo zeljini navijaci.
Ja da sam Mirvic, ma u inat ne bi smjenio Ajlu. Drzao bi je dokle god sam u klubu.
Anquilla

#39398 Re: Utakmice.

Post by Anquilla »

Fauja Singh wrote: 13/05/2023 07:34

Citavu jebenu utakmicu mi sa istoka moramo slusati njih na jugu kako grme, ljudi maloj djeci moraju objasnjavati zasto se cuju samo zeljini navijaci.
Ja da sam Mirvic, ma u inat ne bi smjenio Ajlu. Drzao bi je dokle god sam u klubu.
Najgore u svemu je da nema nazad.
Ne vidim uopste sansu za neki kompromis, mozda ce Mirza otici sam, ali Ajla nece.
Na kraju ce se vjerovatno zavrsiti tako da ce dio njih sami prekinuti bojkot. Mislim da nije opcija da ovaj bojkot traje onoliko koliko ce Ajla biti tu.

Licno, protiv Mirze, osim nekog nepovjerenja u njegovo znanje, i nemam nesto protiv. I gore smo trenere imali :lol:
Da neko bojkotuje trenera nedolaskom na utakmice, to mi jest novo.

A direktorica… Nepoznata kao i svi prosli sto su mi bili, npr. Sabrina.
Neke nepromisljene izjave je imala, a prilicno cudno da je mogla sve ove pritiske istrpiti.
Izgleda da je Ismir bas zadovoljan njenim radom, cim joj je prepusten i sportski segment.
Labirint

#39399 Re: Utakmice.

Post by Labirint »

Pa dogovorite se jednom sta je bolje po FK Sarajevo, organizovana navijačka grupa koja je bolje da nije tu jer pravi pritisak na ekipu, proziva, skandira, narkomanski ološ (priča sa početka polusezone kada su rekli da idu u bojkot) ili organizovana navijačka grupa koje nema kada je tu druga organizovana navijačka grupa pa moramo djeci uši pokrivat rukama da ih ne slušaju :mrgreen:

Ne ide jedno s drugim, konzistencija iznad svega...
mirza_15

#39400 Re: Utakmice.

Post by mirza_15 »

Anquilla wrote: 13/05/2023 07:59
Fauja Singh wrote: 13/05/2023 07:34

Najgore u svemu je da nema nazad.
Ne vidim uopste sansu za neki kompromis, mozda ce Mirza otici sam, ali Ajla nece.
Na kraju ce se vjerovatno zavrsiti tako da ce dio njih sami prekinuti bojkot. Mislim da nije opcija da ovaj bojkot traje onoliko koliko ce Ajla biti tu.

Licno, protiv Mirze, osim nekog nepovjerenja u njegovo znanje, i nemam nesto protiv. I gore smo trenere imali :lol:
Da neko bojkotuje trenera nedolaskom na utakmice, to mi jest novo.

A direktorica… Nepoznata kao i svi prosli sto su mi bili, npr. Sabrina.
Neke nepromisljene izjave je imala, a prilicno cudno da je mogla sve ove pritiske istrpiti.
Izgleda da je Ismir bas zadovoljan njenim radom, cim joj je prepusten i sportski segment.
Što se mene tiče položili su za sva vremena. Ja im ne bih popustio i tjerao bih svoje dok se boje ne rastope. Kada sinoć nisu bili neka više ne dolaze. Eto ono zna kako Ajla radi. Veliki menadžeri koji imaju dovoljno ulaznih informacija. Ako im se popusti, za 6 mjeseci će opet oni tjerati i smjenjivati, a nova uprava i trener će morati redovno da im se klanjaju i izvinjavaju.

Ne pitate se ništa! Ništa! Shvatite to jednom. Vi ste nečiji instrument svjesno ili ne, a ne znam šta je gore od to dvoje. Da ste izmanipulisane ovce ili da svjesno radite za interes nekog drugog lobija za vlastiti interes. Bruka te se samo tako.
Post Reply