NBA - National Basketball Association

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

KB9

#39351 Re: NBA - National Basketball Association

Post by KB9 »

toronto ce bit prvak, jebeni toronto :lol:
pirmin

#39352 Re: NBA - National Basketball Association

Post by pirmin »

Jos ovo nije gotovo, mozda.
Bilo je timova koji su u bliskoj proslosti ispustili 3:1.
A u zivotu se sve vraca.
Mozda. 8)
tuzlak1212

#39353 Re: NBA - National Basketball Association

Post by tuzlak1212 »

Nema sta, pred polufinala konferencija Chuck rece "raptorsi sad imaju snagu real superstara". I tako je kakoe...

Vjerovatno slijedi konačni raspad GSW-a, Draymond će ići tražiti max deal kao i KD

Kawhi "The 3 peat Stopper" Leonard
spinel_

#39354 Re: NBA - National Basketball Association

Post by spinel_ »

KD ide u Raptorse sljedece sezone :mrgreen:
THEC

#39355 Re: NBA - National Basketball Association

Post by THEC »

tuzlak1212 wrote:Nema sta, pred polufinala konferencija Chuck rece "raptorsi sad imaju snagu real superstara". I tako je kakoe...

Vjerovatno slijedi konačni raspad GSW-a, Draymond će ići tražiti max deal kao i KD

ne mora znaciti da ce se GSW raspasti, nek odu i KD, i Cousins, a ostanu i dalje Steph, Klay i Draymond zajedno, njima treba da samo malo kvalitetniju klupu imaju i oni ce i dalje biti i narednih godina medju glavnim favoritima za osvajanje prstena, njih u ovom trenutku sad ne jebe toliko izostanak KD.a koliko nedostatak kvalitetne podrske s klupe
pirmin

#39356 Re: NBA - National Basketball Association

Post by pirmin »

Koliko je samo Rodjo prop'o - nevjerovatno. :roll:
Tomahawk11
Globalni moderator

#39357 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Tomahawk11 »

Zar se nije navijalo za ovo, da se GSW skine s trona :?
tuzlak1212

#39358 Re: NBA - National Basketball Association

Post by tuzlak1212 »

THEC wrote:
tuzlak1212 wrote:Nema sta, pred polufinala konferencija Chuck rece "raptorsi sad imaju snagu real superstara". I tako je kakoe...

ne mora znaciti da ce se GSW raspasti, nek odu i KD, i Cousins, a ostanu i dalje Steph, Klay i Draymond zajedno, njima treba da samo malo kvalitetniju klupu imaju i oni ce i dalje biti i narednih godina medju glavnim favoritima za osvajanje prstena, njih u ovom trenutku sad ne jebe toliko izostanak KD.a koliko nedostatak kvalitetne podrske s klupe
Za očekivati je da jedan od trojca ode također, imaju već 3 titule a pare su pare a nema za svu trojicu para :D
tuzlak1212

#39359 Re: NBA - National Basketball Association

Post by tuzlak1212 »

Tomahawk11 wrote:Zar se nije navijalo za ovo, da se GSW skine s trona :?
Jeste, samo dubsi i ludi ljudi mogu ne radovat se prvoj tituli Raptorsa i uzdizanju Kawhia među veće legende.

Ali bez KD-a i sa lošim Cousinsom opet možemo biti ravnodušni prema GSW i biti realni, to je ipak njihov draftovana trojka i ne može se mrzit GSW zbog njih. Ipak je Klay 11pick a Curry 7. pick, a Draymond Round2 35. pick, nisu ovo neki 1st pickovi... Igrači su njihov materijal apsolutno i uspjeh GSW-a sa ovom trojkom je nešto vrijedno svake pohvale i drago mi je što je GSW dobio svojih 5 minuta slave u novijoj historiji NBA

Ali svakog gosta 3 titule dosta, hajmo dalje ba :D
MarlboroGold

#39360 Re: NBA - National Basketball Association

Post by MarlboroGold »

Dovest će LeBrona... :mrgreen:
noviclan

#39361 Re: NBA - National Basketball Association

Post by noviclan »

Vraca li se durantula u narednoj tekmi ako da ode na 4;3
Korovjev

#39362 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Korovjev »

Svaka čast Torontu i naročito treneru njihovom sa niz iznenađenja koja su po meni donijela prevagu do sada. Ajde različite odbrane koje igraju tokom tekme to smo već vidjeli da znaju i u seriji protiv Bucksa. Npr. sad u četvrtoj GSW-u igrao samo Curry sa ovima sa klupe, a tu dionicu obično igra Klay, da bi se Curry odmorio, ali valjda zbog povrede više odmarao Klaya. Nurse odmah Toronto prebaci na 4 u zoni, flaster na Curryija i naravno ovi tri, četiri napada ništa nisu mogli, pa je Kerr odmah morao vraćati Klaya.
Ali je meni najveće iznenađenje kako Toronto igra napad, jer ovu seriju igraju skroz drugačije od cijelog playoffa kad su igrali spore napada na Kawhija koji onda traži najbolje rješenje. Sad im je tranzicija sve, lopta nije toliko kod Kawhija, često Lovry i Vanvleet idu na prodore i zabijaju se u reket, pa vraćaju van. Imaju i rješenje sa Siakamom u nekoj izolaciji ili na postu kojeg GSW sad već mora udvajati. Ali je taj tempo, kontra, tranzicija po meni ključ do sada jer su svi, pa i ja očekivali da usporavaju igru jer ‘niko ne može trčati sa GSW-om’. E ovi trče i tu ih uzimaju.
Već mi je bilo malo sumnjivo da GSW ni protiv Portlanda nije toliko forsirao tranziciju osim u onim nekim fazama kad su stizali, ali je to i logično jer onakav tempo ne može ni jedan tim izdržati duži period. E Nurse je dobro skontao da im se i te takve faze od 10 do 15 minuta mogu onemogućiti ako ih konstantnim visokim tempom cijele tekme izmaraš, naročito Currija koji je poprilično potrošen. A za to imaš i ljude jer se evo sada i vidi da Toronto ima puno bolju i dužu klupu od GSW-a.
Naravno, pomaže i što tvoj tim ide šut a protivnike jok, ali sam siguran da je ovo o čemu pričam jedan od glavnih uzroka tome. Ovako da se igraju spori napadi na postavljene odbrane oba tima igraju vrhunske odbrane i takve bi tekme išle na GSW mlin, jer bi onda mogli imati te svoje serije koje ubijaju protivnika.
Rob_Atl

#39363 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Rob_Atl »

noviclan wrote:Vraca li se durantula u narednoj tekmi ako da ode na 4;3
Kazu da je izgledao lose na treningu juce i da nije spreman, hocel se sta za dan promjeniti ne znam.
.
Mustang1

#39364 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Mustang1 »

Pise evo sada da ce trenirati pred utakmicu i da ce igrati sa klincima valjda i skontat ce prije utakmice sta ce. Mislim da ce igrati. Ako bude igrao dobit ce ovo, logicno je valjda :D
pirmin

#39365 Re: NBA - National Basketball Association

Post by pirmin »

Ovo GSW mora rijesiti bez Kevina.

A i ako ne rijese Raptorsima se nema sta prigovoriti.
Posteno su svoje odradili.
tuzlak1212

#39366 Re: NBA - National Basketball Association

Post by tuzlak1212 »

KD će biti čovjek manje u ovako bitnoj i velikoj utakmici... Ja bi ga ko izmjenu ubacivao i opipavao koliko je spreman, ništa naglo velike minute davat. Realno Kawhi da ga ovakav nabrijan u formi sad markira pomnožio bi ga s nulom unatoč visini i skillovima...

Na FB negdje piše da će igrat
Moenx

#39367 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Moenx »

Cemu ta opsesija Toronto treba osvojiti Toronto treba osvojiti zato sto nikad nije
Zato sto nikad nije
Kao da je NBA hodnik slavnih gdje u svakom kutku moramo naci zvijezda da bi nam bilo zanimljivo
A mozda i jeste
No neka podbijedi bolji
Concord

#39368 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Concord »

Kakve je qurceve srece tim za koji navijam, Toronto ce osvojiti titulu, Kawhi zadovoljan ostane gdje jeste, Durant skonta da je potreban timu, ostane gdje jeste. U medjuvremenu Kyrie potpise za Netse, AD potpise gdje god, a New Yorku jedna fina kita futrovana 8-)
shalla

#39369 Re: NBA - National Basketball Association

Post by shalla »

Concord wrote:Kakve je qurceve srece tim za koji navijam, Toronto ce osvojiti titulu, Kawhi zadovoljan ostane gdje jeste, Durant skonta da je potreban timu, ostane gdje jeste. U medjuvremenu Kyrie potpise za Netse, AD potpise gdje god, a New Yorku jedna fina kita futrovana 8-)
Haj ba, uvijek se možeš smijati nama koji gotivimo Lakerse :lol:
Concord

#39370 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Concord »

shalla wrote: Haj ba, uvijek se možeš smijati nama koji gotivimo Lakerse :lol:
Nismo daleko jedni od drugih :D
kakavdanakneiskustvu

#39371 Re: NBA - National Basketball Association

Post by kakavdanakneiskustvu »

najbolji evropski bek svih vremena tony parker objavio da je zavrsio karijeru
RtrnOfSalisbury

#39372 Re: NBA - National Basketball Association

Post by RtrnOfSalisbury »

u svezi toronta sam iznenadjen jer su prosle godine forumski strucnjaci najavljivali rebilding :shock: rebildovase se ljudi odma, samo fejkersima treba 10-15 godina (za plejof) :-D
Raigor Stonehoof

#39373 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Raigor Stonehoof »

RtrnOfSalisbury wrote:u svezi toronta sam iznenadjen jer su prosle godine forumski strucnjaci najavljivali rebilding :shock: rebildovase se ljudi odma, samo fejkersima treba 10-15 godina (za plejof) :-D
Citav post napisao da bi po 648. put pokazao dovitljivost zamijenivsi slovo L sa slovom F
90minut

#39374 Re: NBA - National Basketball Association

Post by 90minut »

RtrnOfSalisbury wrote:u svezi toronta sam iznenadjen jer su prosle godine forumski strucnjaci najavljivali rebilding :shock: rebildovase se ljudi odma, samo fejkersima treba 10-15 godina (za plejof) :-D
Zato što nisu imali pojma koliko je Kawhi dobar, a sad imamo situaciju da ako osvoje vjerovatno i ostaje prevelik bi to uspjeh bio da samo ode..

Zajebo je covjek cijeli svijet jer da su izgubili ovo finale ( još ga mogu izgubiti ) onda on ode sigurno i ide rebuilding mada ne bi nikad ni išao imaju previše dobrih igraca za to bez problema bi opet igrali PO.
RtrnOfSalisbury

#39375 Re: NBA - National Basketball Association

Post by RtrnOfSalisbury »

dok se mi zajebavamo covjek broji i izbrojo
Post Reply