Fahro popusio, ovi ostali svi naki kontra.
Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- madner
#39326 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Bome mislim da nece niko htjet.
-
Hafis
#39327 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pitanje je tko će od njih poslije listopada biti u poziciji da ga se išta pita.madner wrote:Bome mislim da nece niko htjet.
Ovdje ih Čova čeka sigurno, a tamo...bogUmi gusto...mogla bi se ekipa reducirati, a onda im je gotovo sijelo svakako. Neće moći igrati odbojke.
Pušiona im ne gine jer je zvono svakako na njima. Normalno, osim tu gore, tj. u prostoru gdje imaju svoje medije.
-
detroit-mercy
#39328 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Od listopada od listopadaHafis wrote:Što smeta, brzo će listopad. Nek nema prosvjeda i plenuma i može se sačekati. ta nije šećer u vodi.madner wrote:Pisi propalo moj Hafise, nece da se krene od tamo gdje se stalo nego da se sacekaju izbori pa onda od nule sa novim akterima.
Nama svejedno, tko god se tamo izbori za sećiju. Potpisao deal Izetbegović, Radončić, Lagumdžija, Izet Fazlinović, Safet Sušić...nebitno, jedan će (ili eventualno dvojica) svakako potpisati.
Ne znam što im je onoliko draga ta majorizacija, a narod gologuz dibidus...a nije još kako će biti.
- madner
#39329 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Potpuno je svejedno, dok nema Fahre, nista od zdogovora.
Kako bih ti to objasnio, nema prostora za neke ustupke, niti previse volje.
- vivaldi
#39330 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
a jebiga, nije ni ona dosla sto je htjela, niti sto je mislila da ce nesto rijesiti vec joj je u opsiu posla da s vremena na vrijeme mora posjeiti i medjuzemlje.Alfons Kauders wrote:maloprije ashtonka imala pressicu
uglavnom eto ima novosti
kaze da se lideri moraju dogovoriti
i da ce eu pomagati liderima da se dogovore
sve i sto je rekla ili ce tek reci joj neko od saradnika svakako napisao jos prije nego sto je krenula ovamo.
ko zna gdje mora sutra i kome ce sutra pomagati
-
Hafis
#39331 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Polahko. Za sve treba vremena. Znam i ja da ću se nagledati još mnogo prosvjeda i gonje po ulicama na TV-u, dok se netko od njih konačno ne dosjeti i okrene u suru.detroit-mercy wrote:Od listopada od listopadaHafis wrote:Što smeta, brzo će listopad. Nek nema prosvjeda i plenuma i može se sačekati. ta nije šećer u vodi.madner wrote:Pisi propalo moj Hafise, nece da se krene od tamo gdje se stalo nego da se sacekaju izbori pa onda od nule sa novim akterima.
Nama svejedno, tko god se tamo izbori za sećiju. Potpisao deal Izetbegović, Radončić, Lagumdžija, Izet Fazlinović, Safet Sušić...nebitno, jedan će (ili eventualno dvojica) svakako potpisati.
Ne znam što im je onoliko draga ta majorizacija, a narod gologuz dibidus...a nije još kako će biti.hocu rec od milokliza do milokliza
nacekat ces se ti jos moj hafize
.
-
Hafis
#39332 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Onda vam je do lidera. Ne misle vam dobro.madner wrote:Potpuno je svejedno, dok nema Fahre, nista od zdogovora.
-
hizo ramidovic
#39333 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
tako je, kumasine!Hafis wrote: Polahko. Za sve treba vremena. Znam i ja da ću se nagledati još mnogo prosvjeda i gonje po ulicama na TV-u, dok se netko od njih konačno ne dosjeti i okrene u suru.
treba ona rulja sto protestvuje da se ugleda na zhk i da nauci kako se mirno i idilicno zivi: nema protesta, nema gonje, sve mirno i uredno, penzije na vrijeme (osobito vojne, za sve od 14 godina pa navise)...ma ljepota
-
Hafis
#39334 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa što ja i govorim cijelo vrijeme.hizo ramidovic wrote:tako je, kumasine!Hafis wrote: Polahko. Za sve treba vremena. Znam i ja da ću se nagledati još mnogo prosvjeda i gonje po ulicama na TV-u, dok se netko od njih konačno ne dosjeti i okrene u suru.
treba ona rulja sto protestvuje da se ugleda na zhk i da nauci kako se mirno i idilicno zivi: nema protesta, nema gonje, sve mirno i uredno, penzije na vrijeme (osobito vojne, za sve od 14 godina pa navise)...ma ljepota
A zašto takva ne bi bila i cijela država? Ali jok, oni će rađe i goli i bosi biti, ali samo da mogu nekog usput zajebati.
Kažu nije federacija funkcionalna. Pa nek im to sad Komšić riješi sa svojih 330 000 glasača
- madner
#39335 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Sta da ti kazem, kada Cova uvijek odbije dobru ponudu da bi dobio vise i nista ne nauci, mislim da smo dobro prosli kakvih lidera sve ima.Hafis wrote:Onda vam je do lidera. Ne misle vam dobro.madner wrote:Potpuno je svejedno, dok nema Fahre, nista od zdogovora.
Reci mu da fino prihvati ono sto sam mu predlozio neki dan i da ga necemo puno po zatvoru gonjat.
-
detroit-mercy
#39336 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Imas ga pravo, bas nesto gledam one prosvjede u HaluminijuHafis wrote:Polahko. Za sve treba vremena. Znam i ja da ću se nagledati još mnogo prosvjeda i gonje po ulicama na TV-u, dok se netko od njih konačno ne dosjeti i okrene u suru.detroit-mercy wrote:Od listopada od listopadaHafis wrote: Što smeta, brzo će listopad. Nek nema prosvjeda i plenuma i može se sačekati. ta nije šećer u vodi.
Ne znam što im je onoliko draga ta majorizacija, a narod gologuz dibidus...a nije još kako će biti.hocu rec od milokliza do milokliza
nacekat ces se ti jos moj hafize
.
Mada Haluminij je sitna riba
-
hizo ramidovic
#39337 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
apsolutno te podrzavam...kad se samo sjetim meda i mlijeka koje je teklo dok se komsic ne izabra, tacno me neka nostalgija uhvati...Hafis wrote:Pa što ja i govorim cijelo vrijeme.hizo ramidovic wrote:tako je, kumasine!Hafis wrote: Polahko. Za sve treba vremena. Znam i ja da ću se nagledati još mnogo prosvjeda i gonje po ulicama na TV-u, dok se netko od njih konačno ne dosjeti i okrene u suru.
A zašto takva ne bi bila i cijela država? Ali jok, oni će rađe i goli i bosi biti, ali samo da mogu nekog usput zajebati.
Kažu nije federacija funkcionalna. Pa nek im to sad Komšić riješi sa svojih 330 000 glasača
- Ali Kemal
#39338 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ne zna se ko je gori, Sejdic ili Finci. Cijela drzava gubi ogromne pare zbog njih dvojice.Hafis wrote:Odlično. Idemo daljeAlfons Kauders wrote:maloprije ashtonka imala pressicu
uglavnom eto ima novosti
![]()
Gdje smo ono stali kod Sejdić-Finci...
-
Basvod
#39339 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Aha... Ispasta zbog onog koji im je kupio autobuske karte, po sendvic i poslao ih u Strazburg po 4. clana Predsjednistva. Njih dvojica, pitanje je da li su prije toga i znali gdje je Strazburg.Ali Kemal wrote:Ne zna se ko je gori, Sejdic ili Finci. Cijela drzava gubi ogromne pare zbog njih dvojice.Hafis wrote:Odlično. Idemo daljeAlfons Kauders wrote:maloprije ashtonka imala pressicu
uglavnom eto ima novosti
![]()
Gdje smo ono stali kod Sejdić-Finci...
-
hizo ramidovic
#39340 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
jes', vala bas, njihovom bezobrazluku i drskosti nikad kraja.Ali Kemal wrote:
Ne zna se ko je gori, Sejdic ili Finci. Cijela drzava gubi ogromne pare zbog njih dvojice.
cuj to, oni traze pravo da se kandiduju za predsjednistvo, pa gdje to ima...
-
Hafis
#39341 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
To jeste. Stalno neka kuknjava, Ali još ti ga tamo nema plaće bez 2 000 KM. Evo ti boga pa ze zaposli u njih bez minimalno 25-30 000 KM mita.detroit-mercy wrote:Hafis wrote:detroit-mercy wrote: Imas ga pravo, bas nesto gledam one prosvjede u Haluminijukazu propast ce ako im se ne da struja
.
Mada Haluminij je sitna ribas obzirom kakve gigante imamo u Ercegovini
.
Dabogda svi uposlenici u BiH imali njihova primanja.
Nego, drž'te se vi onih plenuma...ako vas to ne izvuče iz gabule, onda stvarno ne znam.
-
hizo ramidovic
#39342 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
ep hzhb, i to he mostar i he ramaZelenkapica wrote:
A ko kontrolira tu struju mozesli nam reci? Ja sam cuo od jednog Hafisa da giganti iz Hercegovine kontrolisu struju. Zna'l neko?
- Ali Kemal
#39343 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Treci entitet rjesava i taj problem, ali izgleda bolje vako, nema pomoci, vrijeme prolazi uzalud, idealno za zagovarace rahat patnjehizo ramidovic wrote:jes', vala bas, njihovom bezobrazluku i drskosti nikad kraja.Ali Kemal wrote:
Ne zna se ko je gori, Sejdic ili Finci. Cijela drzava gubi ogromne pare zbog njih dvojice.
cuj to, oni traze pravo da se kandiduju za predsjednistvo, pa gdje to ima...
- Skijaš
#39344 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Kada će i ko u Vitezu činiti 90 % stanovništva ? U Kiseljaku ? U Stocu ? U Glamoču ? U Srebrenici ? U Brčkom ? U Jajcu ? U Novom Travniku ? U Gornjem Vakufu ? U Busovači ? U Žepču ? U Bosanskom Petrovcu ? Eto, nabrojao sam samo opštine sa 30 % i kusur manje brojnog naroda (a kojeg naroda, zavisi od mjesta do mjesta). Značajna je i lista gdje je to demografsko šarenilo manje izraženo ali ipak postoji, odnosno gdje postoji taj dvocifreni procenat manje brojnog ali ipak prisutnog stanovništva, to su recimo Prozor, Odžak ili Bratunac i takvih opština ima još. Odnosno, ako neprijatelji države, u nedostatku muda, budu čekali na demografsku homogenizaciju teritorije, neka planiraju moguću realizaciju svojih planova tamo negdje za pola vijeka. A do tad ko živ, ko mrtav.Banksy wrote:Čini mi se da je tih šarenih sredina ostalo vrlo malo, a i to s tendencijom homogenizacije.Skijaš wrote:Onaj ko na to čeka ignoriše bitnu činjenicu, danas u BiH ima sasvim dovoljno demografski šarenih sredina da taj "zamor materijala" uopšte ne igra ulogu. BiH opstaje zato što ne postoji svima prihvatljiv model podjele, a ne zato što se Bošnjaci nisu ili jesu umorili. Nema svima prihvatljive karte, niti je može biti, i to je ono zbog čega BiH opstaje.Banksy wrote:
Bojim se da potcjenjuješ zamor materijala u Bošnjaka, mada bih voljela da si u pravu.
-
hizo ramidovic
#39345 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
ti si uvijek imao genijalno rjesenje za sve ovozemaljske patnje ljudi u bih: treci entitet.Ali Kemal wrote: Treci entitet rjesava i taj problem, ali izgleda bolje vako, nema pomoci, vrijeme prolazi uzalud, idealno za zagovarace rahat patnje
nesto poput supereliksira za vjecni i zdravi zivot...osim ekonomije, izgleda da ti i medicina ide pravo...
- Mister Yes
#39346 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa nije baš da se šalim. Prije bih rekao da se svetim ovima što mi zapališe zgradu opštine i što mi blokiraše grad mjesec dana. Pametan si skontat ćešmadner wrote: Ti si otanjio sa izvalama. Znas da ti je formula 50% propaganda, 50% ocite gluposti kako bi se mogao izvlaciti da se salis.
- Danguba
#39347 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
pa ti nemoj raHat patit...Ali Kemal wrote: Treci entitet rjesava i taj problem, ali izgleda bolje vako, nema pomoci, vrijeme prolazi uzalud, idealno za zagovarace rahat patnje
a Estonovka donijela vrecu nista i opet punu vratila...
- Ali Kemal
#39348 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Jedino realno rjesenje u ovom slucaju, a ti misli sta hoces.hizo ramidovic wrote:ti si uvijek imao genijalno rjesenje za sve ovozemaljske patnje ljudi u bih: treci entitet.Ali Kemal wrote: Treci entitet rjesava i taj problem, ali izgleda bolje vako, nema pomoci, vrijeme prolazi uzalud, idealno za zagovarace rahat patnje
nesto poput supereliksira za vjecni i zdravi zivot...osim ekonomije, izgleda da ti i medicina ide pravo...
Tebi je vazno da Bosnjaci poklope sto vise teritorije, a meni je vazno da svaki stanovnik BiH bez obzira na naciju zivi sto bolje. Uopste mi nije vazno ko sta drzi, ako se ima para. Sa parama dolazi i demokratija i ljudska prava i sve ostalo.
Ti sve gledas prije svega kao pripadnik svog plemena, a ne kao pojedinac.
Kokuzima je svako kriv i za sitnu lovu su u stanju svasta da urade.
- Skijaš
#39349 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Oni koji promovišu uspostavu Trećeg trebaju prvo ponuditi svima prihvatljiv model podjele, pa tek onda objašnjavati šta su prednosti uspostavljanja Trećeg.Ali Kemal wrote:Treci entitet rjesava i taj problem
- Ali Kemal
#39350 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Strasno je imati ovakav pogled na narod sa kojim zivis. Kao da su svi divljaci i jedva cekaju da se pokolju.Skijaš wrote:Kada će i ko u Vitezu činiti 90 % stanovništva ? U Kiseljaku ? U Stocu ? U Glamoču ? U Srebrenici ? U Brčkom ? U Jajcu ? U Novom Travniku ? U Gornjem Vakufu ? U Busovači ? U Žepču ? U Bosanskom Petrovcu ? Eto, nabrojao sam samo opštine sa 30 % i kusur manje brojnog naroda (a kojeg naroda, zavisi od mjesta do mjesta). Značajna je i lista gdje je to demografsko šarenilo manje izraženo ali ipak postoji, odnosno gdje postoji taj dvocifreni procenat manje brojnog ali ipak prisutnog stanovništva, to su recimo Prozor, Odžak ili Bratunac i takvih opština ima još. Odnosno, ako neprijatelji države, u nedostatku muda, budu čekali na demografsku homogenizaciju teritorije, neka planiraju moguću realizaciju svojih planova tamo negdje za pola vijeka. A do tad ko živ, ko mrtav.
Sta te briga ima li negdje 20, 30 ili 40% Bosnjaka. Slijedeci tu logiku svi bi se Bosnjaci trebali davno iseliti iz RS.
Sta znaci 90% stanovnistva? Cim ima nekoga preko 10% odmah ce da rade barikade i slicno? Sumanuto totalno