BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
ala7

#39301 Re: BHTelecom All About

Post by ala7 »

MojaTV Full - lokacija Ilidža. Ineternet je užas, malo malo moram restart modem. Uhljebi, hajde pojasnite hoćel šta biti od povećanja interneta za mojatv korisnike, mislim za pakete koji imaju 5mbps.

I da, ne želim da spominjete druge pakete jer uvijek tako zaobiđete odgovor.
dinao

#39302 Re: BHTelecom All About

Post by dinao »

zateznistub wrote:
dinao wrote:iPhone 6s 64 gb je u ovlastenoj trgovini Mekline oko 500 KM skuplji nego u Univerzalno. Godinu garancije imas od njih a godinu od Apple, a u tom slucaju ga opet servisira Mekline. O kakvim ovlastenim prodavnicama pricate?
Pa Maglen je varalica kao i svaki drugi piljar.
Kao neko ko zna maglena licno i skim sam odrasta, samo da kazem

seres ko foka
http://www.mekline.ba/index.php/iphone/ ... old-detail

http://www.univerzalno.com/proizvod/app ... 8408934217

http://www.apple.com/de/shop/buy-iphone ... %C3%A9gold

Dobro, nije 500, 340 KM, a 200 skuplji nego u Nj.
Last edited by dinao on 12/01/2016 18:03, edited 1 time in total.
MOSALJOZE

#39303 Re: BHTelecom All About

Post by MOSALJOZE »

ala7 wrote:MojaTV Full - lokacija Ilidža. Ineternet je užas, malo malo moram restart modem. Uhljebi, hajde pojasnite hoćel šta biti od povećanja interneta za mojatv korisnike, mislim za pakete koji imaju 5mbps.

I da, ne želim da spominjete druge pakete jer uvijek tako zaobiđete odgovor.
Neki dan kada san ja zvao,rekli su kako će biti povećanje valjda za još 5mbps,mislim da će to vrlo brzo biti.
probook

#39304 Re: BHTelecom All About

Post by probook »

Filter wrote:
probook wrote:Da li je moguce da BHT naplacuje kabal koji se postavi do korisnika??? Znaci prikljucak je sta ja znam 60-70 metara od kuce, korisnik iskopa kanal, BHT postavi kabal do kuce, korisnik zatrpa kanal i BHT uredno naplati troskove prikljucka???
meni su naplatili
Koji su to cigani...pa ja mislim da to niko ne naplacuje bego oni... I to dosao racun covjeku preko 70 KM za utroseni materijal...lihvari jedni!
zateznistub

#39305 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

probook wrote:
Filter wrote:
probook wrote:Da li je moguce da BHT naplacuje kabal koji se postavi do korisnika??? Znaci prikljucak je sta ja znam 60-70 metara od kuce, korisnik iskopa kanal, BHT postavi kabal do kuce, korisnik zatrpa kanal i BHT uredno naplati troskove prikljucka???
meni su naplatili
Koji su to cigani...pa ja mislim da to niko ne naplacuje bego oni... I to dosao racun covjeku preko 70 KM za utroseni materijal...lihvari jedni!
Mislim da bi ti u tom konkretnoim slucaju svi naplatili postavljenje instalacije do objekta....

Nesto vrlo slicno, kad sam montirao klimu bila akcija "besplatna montaža"....jeste, ali samo 2m cijevi, sve preko naplacuju...
zateznistub

#39306 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

dinao wrote:
zateznistub wrote:
dinao wrote:iPhone 6s 64 gb je u ovlastenoj trgovini Mekline oko 500 KM skuplji nego u Univerzalno. Godinu garancije imas od njih a godinu od Apple, a u tom slucaju ga opet servisira Mekline. O kakvim ovlastenim prodavnicama pricate?
Pa Maglen je varalica kao i svaki drugi piljar.
Kao neko ko zna maglena licno i skim sam odrasta, samo da kazem

seres ko foka
http://www.mekline.ba/index.php/iphone/ ... old-detail

http://www.univerzalno.com/proizvod/app ... 8408934217

http://www.apple.com/de/shop/buy-iphone ... %C3%A9gold

Dobro, nije 500, 340 KM, a 200 skuplji nego u Nj.
Da li postas tendeciozno ili iz ne znanja?

U Univerzalno i kd Maglena se radi o 64GB verziji dok jke ova tvoja Njemačka varijanta 16GB

Ipak mislim da je ovo drugo u pitanju...

http://www.apple.com/de/shop/buy-iphone ... space-grau
probook

#39307 Re: BHTelecom All About

Post by probook »

zateznistub wrote:Mislim da bi ti u tom konkretnoim slucaju svi naplatili postavljenje instalacije do objekta....

Nesto vrlo slicno, kad sam montirao klimu bila akcija "besplatna montaža"....jeste, ali samo 2m cijevi, sve preko naplacuju...
Pa nzm bas. Kada sam kablovsku uvodio pruzili su kabal sa jednog stuba na drugi, pa tek onda sa drugog tog stuba na moju kucu i onda spustili skroz u prizemlje gdje treba. Uvodjenje platio 1 KM. Napominjem da to tada nije bio TM nego mali kablovski operater sa 5-6000 korisnika. Telecom gigant i naplacuje kabal do kuce, to mi je bezveze...hakde kada vodi nesto kroz kucu onda ok.

Ali dobro kasno je sada, ali kada je covjek bio na salteru kazu prikljucak marka (kao akcija) i niko nije spominjao sta ako nema telefonskog kabla do pred kucu.
dinao

#39308 Re: BHTelecom All About

Post by dinao »

Stavio sam link iPhone 6s 64 gb..nesto nije uspjelo.
Uglavnom frajko je skuplji nego pola Evrope. Ja kupim jeftinije kod "piljara" pa mi opet magleni servisira. :D

Izvinjavam se na spamanju teme, ne znam sta mi bi da se upustam u raspravu.
zateznistub

#39309 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

dinao wrote:Stavio sam link iPhone 6s 64 gb..nesto nije uspjelo.
Uglavnom frajko je skuplji nego pola Evrope. Ja kupim jeftinije kod "piljara" pa mi opet magleni servisira. :D

Izvinjavam se na spamanju teme, ne znam sta mi bi da se upustam u raspravu.
Telefon je cijelih 100 Eura skuplji kod maglena neko na apleovoj stranici.

Jos ti maglen OVLASTENI servis kad kupis kod piljara i opet ne valja... :-)
zateznistub

#39310 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

probook wrote:
zateznistub wrote:Mislim da bi ti u tom konkretnoim slucaju svi naplatili postavljenje instalacije do objekta....

Pa nzm bas. Kada sam kablovsku uvodio pruzili su kabal sa jednog stuba na drugi, pa tek onda sa drugog tog stuba na moju kucu i onda spustili skroz u prizemlje gdje treba. Uvodjenje platio 1 KM. Napominjem da to tada nije bio TM nego mali kablovski operater sa 5-6000 korisnika. Telecom gigant i naplacuje kabal do kuce, to mi je bezveze...hakde kada vodi nesto kroz kucu onda ok.

Ali dobro kasno je sada, ali kada je covjek bio na salteru kazu prikljucak marka (kao akcija) i niko nije spominjao sta ako nema telefonskog kabla do pred kucu.
Pa jeste, samo ne podrazumijeva ugradnju magistralnih vodova. Neko u nekoj zgradi i plati markicu...

JBT sta bi rekao za rahmetli BH Kabl net dok sam bio kod njih, i selio bukvalno iz kaustora u haustor (jedan do drugog) i naplatili 30 KM analogna mrtva, sem koaksijalnog, nikakvog troska
Filter

#39311 Re: BHTelecom All About

Post by Filter »

probook wrote: Koji su to cigani...pa ja mislim da to niko ne naplacuje bego oni... I to dosao racun covjeku preko 70 KM za utroseni materijal...lihvari jedni!
mislim da je bilo oko 20 metara kabla, 70KMica. nije mogla moja tv preko moje linije, pa sam morao preko druge kutije.
ali je hadzijski kabl, ima barem 50 parica u njemu. btw usput su mi sjebali pokov... i tako...
babonja

#39312 Re: BHTelecom All About

Post by babonja »

Ljudi ima li ko kakvu informaciju planira li telekom išta raditi po pitanju Moja TV i povećanju brzine interneta u onim paketima. Inače sam koristio HS kid8 paket no kako su se ušemili sa Telemachom stalno problemi i sa kanalima i sa netom koji je nestabilan da Bog mili sačuva. Ima li iko pametan u BiH telekomu da iskoristi ovu pometnju dok se konkurencija ne dohaviza i uleti sa nekim boljim paketima, nek bude internet približan ovim što nude ostali i masa raje bi odmah :run: iz HS/Telemacha. Meni boba fali da ih otkantam a da BH telekom ima išta približno za ovu cijenu ne bih se dvoumio sekunde.
made_in_sarajevo

#39313 Re: BHTelecom All About

Post by made_in_sarajevo »

babonja wrote:Ljudi ima li ko kakvu informaciju planira li telekom išta raditi po pitanju Moja TV i povećanju brzine interneta u onim paketima. Inače sam koristio HS kid8 paket no kako su se ušemili sa Telemachom stalno problemi i sa kanalima i sa netom koji je nestabilan da Bog mili sačuva. Ima li iko pametan u BiH telekomu da iskoristi ovu pometnju dok se konkurencija ne dohaviza i uleti sa nekim boljim paketima, nek bude internet približan ovim što nude ostali i masa raje bi odmah :run: iz HS/Telemacha. Meni boba fali da ih otkantam a da BH telekom ima išta približno za ovu cijenu ne bih se dvoumio sekunde.
ja sam podnio zahtjev za probni period od mjesec NET paketa mojatv pa cekam da dodju i da vidim kako ce mi raditi kuci pa da znam sve varijante ako telemach debelo nesto usere :mrgreen: . isto sam korisnik KID 8 paketa.

to da su pametni, vjerujem da su i sami skontali ali pitanje jesu li im nadlezni skontali da imaju priliku ga zavuci telemachu i HS. vidjet cemo na kraju hoce li iskoristiti i hoce li znati iskoristiti navuci raju :D
bumerangss

#39314 Re: BHTelecom All About

Post by bumerangss »

babonja wrote:Ljudi ima li ko kakvu informaciju planira li telekom išta raditi po pitanju Moja TV i povećanju brzine interneta u onim paketima. Inače sam koristio HS kid8 paket no kako su se ušemili sa Telemachom stalno problemi i sa kanalima i sa netom koji je nestabilan da Bog mili sačuva. Ima li iko pametan u BiH telekomu da iskoristi ovu pometnju dok se konkurencija ne dohaviza i uleti sa nekim boljim paketima, nek bude internet približan ovim što nude ostali i masa raje bi odmah :run: iz HS/Telemacha. Meni boba fali da ih otkantam a da BH telekom ima išta približno za ovu cijenu ne bih se dvoumio sekunde.
Prikljuci Moja TV phone plus paket (tv i telefon) od 26KM i odvojeno netFlat10 sa ugovorom na 24 mjeseca ti je 30% jeftinije tj oko 21KM sto te sve skupa dodje oko 47KM a stabilnost je extra
ElRe

#39315 Re: BHTelecom All About

Post by ElRe »

U ovoj tranziciji HSa na TMH, BH Telecom je vec dobro hajrovao.
:thumbup:
Dozer

#39316 Re: BHTelecom All About

Post by Dozer »

Pitanje za telekomdzije, ali i ostale ukoliko znate.

M15 paket koji je imao 250 MB neta po max brzini, a onda neograniceno po manjoj, sada je presao u neki novi M15 model s limitom od 100MB interneta. Fiksno. Cim se ovo potrosi, uredno nestane konekcija. Cak nema ni oznake podatkovne mreze na displayu.

Prije svega, ovo je zalosno. U eri kada svi provideri podizu kolicinu interneta, ili bar omogucavaju nastavak surfanja po manjojj brzini, BH Telekom pravi najidiotskiji moguci potez i svoj najprodavaniji pretplatnicki paket (15) dodatno srozava. Aferim. Bas me zanima koji genijalac je to skontao...

E sad...mene zanima na koji nacin se moze izvrsiti doplata za tu uslugu, tj. za jos malo 3G-a?
Po onome sta pise u opisu paketa, to se moze uraditi dokupom mSurf paketa, a najmanji je 500MB za 7 KM. Meni to, realno, ne treba i cisto je bacanje para.

Da li je ovo jedina mogucnost?
Ako jeste, onda - BHTelekom, sorry. I odjebaus. Odoh sa svm kucnim i sluzbenim brojevima u Eronet, na isti paket, ali sa stalnim pristupom internetu. A to je 16 brojeva.
Last edited by Dozer on 13/01/2016 18:58, edited 1 time in total.
Tabhana

#39317 Re: BHTelecom All About

Post by Tabhana »

Teorije zavjere? Sve se namjerno radi da se Bh telekom privatizuje? :D
ElRe

#39318 Re: BHTelecom All About

Post by ElRe »

Mini 15 je ranije imao 50MB interneta i za 6 KM+PDV se doplacivalo jos 250 MB. Sada za 6KM+PDV doplacujes 500 MB.
Dozer

#39319 Re: BHTelecom All About

Post by Dozer »

Ne znam kako se zvao paket, ali do prije mjesec sam imao taj.... Cini mi se da se zvao mojSurf15, ili tako nesto, i 100% sam imao 250MB u cijeni.
ing-ecc

#39320 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

Do 30.10.2015. bio je mComplete 15 sa 250 MB interneta. :D
Dozer

#39321 Re: BHTelecom All About

Post by Dozer »

E da, to je taj.
starii

#39322 Re: BHTelecom All About

Post by starii »

made_in_sarajevo wrote:
ja sam podnio zahtjev za probni period od mjesec NET paketa mojatv pa cekam da dodju i da vidim kako ce mi raditi kuci pa da znam sve varijante ako telemach debelo nesto usere :mrgreen: . isto sam korisnik KID 8 paketa.

to da su pametni, vjerujem da su i sami skontali ali pitanje jesu li im nadlezni skontali da imaju priliku ga zavuci telemachu i HS. vidjet cemo na kraju hoce li iskoristiti i hoce li znati iskoristiti navuci raju :D

uskoro se povecava brzina neta na mojatv...monter mi je rekao da su u sarajevu vec nekim pustili...
Kiki_Musampa

#39323 Re: BHTelecom All About

Post by Kiki_Musampa »

Kome,čemu,Sarajevu:)
Tabhana

#39324 Re: BHTelecom All About

Post by Tabhana »

Sarajevo je BiH, ostali gradovi su tu samo radi politike, tj. njihove podjele kome više novca od političara. Istočni Mostar, pojas Gaze, zapadni Mostar Njemačka.
doff

#39325 Re: BHTelecom All About

Post by doff »

Zato sam i pitao dokle je sa optikom u Zenici. Nije ni čudo što ovdje imaju samo šaku korisnika, još neki dan vidim tri lika nose opremu, haman im je u rukama STB, nešto malo, ugl odjava šta god da je.
Locked